Hvordan trænes/cykles der i denne tid med COVID19

Gravelbike

Tekst og foto af Johannes Risbjerg

Så ramte COVID19 os igen med fornyet kraft. Vi nåede heldigvis at få afviklet vores licensløb, som blev årets sidste landevejsløb i Danmark, og som blev afviklet i flot efterårsvejr og gennemført til alles store tilfredshed.

 

Hvordan kommer vi så igennem vinteren med træning/konkurrence i henhold til de nye krav: forsamlingsloft på 10 personer, afstandskrav, mundbind m.m. Nogen fortsætter udendørs med landevejstræning vinteren igennem, andre fortsætter med MTB træning, medens andre kryber indendørs med banetræning og baneløb eller kører E-cykling, som også er i fortsat udvikling, enten i centre eller der hjemme eller spinning. Vi må huske at overholde kravene, og især kravene, hvor vi er indendørs i centre.

 

Jeg vil gerne slå et slag for den relative nye gren gravel cykling, som nærmest er eksploderet med antal af ryttere. Mange har brugt MTB’en til at køre i naturen, men efterhånden ser man flere og flere, der kører på gravelbike. Hvis man godt kan lide at færdes i naturen og i den friske luft, så er gravel cykling et godt alternativt til landevejstræning om vinteren, især fordi man sidder nogenlunde på samme måde på en landevejsracer og en gravelbike, men der kan også køres hele året. Danmark har en utrolig flot natur, og det er godt for sjælen at komme ud og nyde skoven og det åbne landskab og se, hvordan årstiderne skifter. Der er også gode muligheder i udlandet.

 

En fordel ved gravel cykling er, at man stort set undgår biler, men man møder selvfølgeligt andre mennesker, der kan være gående eller ridende. Vi tager selvfølgelig hensyn til hinanden, og her i denne COVID19 tid kører vi få sammen og holder afstand.

 

Hvad er en gravelbike? I dag defineres en gravelbike som: en cykel med racer-siddeposition til kørsel på asfalt og grus. En længere hjulafstand, sammenlignet med en landevejscykel. Cyklen har skivebremser for at kunne tage dæk med en bredde på 32-45 mm, og kan enten være med slanger eller tubeless.  Priser på en gravelbike kan fås fra 8.000 kr., de fleste køber en til 12.000 til 15.000 kr. men der kan selvfølgelig også købes noget dyrere gravelbikes.

 

Gravel handler om at komme væk fra de asfalterede veje og ud på de mange grusveje og stier i skove og på landet. Vi er spændingsfeltet mellem landevejscykling, cykel cross og MTB. I Danmark må man færdes hele døgnet i Naturstyrelsens skove og i skove ejet af andre offentlige institutioner. Er man på cykel skal man holde sig på veje og stier. Der kan dog være begrænsninger ved f.eks. jagt, træfældning o.l. I privatejede skove er der adgang fra kl. 0600 til solnedgang og kun på veje og stier. I det åbne land må du cykle på veje og stier (også markveje) i hele døgnet. Ejeren kan forbyde adgang med skiltning, hvis det i særlig grad generer privatlivets fred, generer den erhvervsmæssige udnyttelse af området eller der er behov for at beskytte plante- og dyreliv.

 

Hvordan finder man rundt, når der ikke er mange skilte i skoven? Jeg er den lidt gammeldagstype, så jeg læser kort og lærer ruten udenad, inden jeg kører, mens andre downloader ruter til cykelcomputeren og så kører efter computeren. Der ligger mange ruter på nettet, ligesom man på Facebook kan tilmelde sig Gravel Cykling Denmark, hvor man udveksler erfaringer til både udstyr og ruter.

 

Find sammen i mindre grupper og kom ud at køre gravel. Klubben vil ikke med de COVID19 krav, som vi har nu, organisere decideret klubtræning.

 

Vi ses der ude.

Klubmesterskab

U H 40

Klubmesterskab

H 40

Klubmesterskab

H 50

Klubmesterskab

H 60

Klubmesterskab i cykling

Vinder H 70 Preben Dalsgaard Hansen

Tekst og foto af Johannes Risbjerg

Efter flere år uden klubmesterskaber var der flere ønsker om, at vi skulle holde klubmesterskaber i år. Især på grund af, at medlemmerne stort set ikke havde været ude at køre cykelløb, og enkle havde kun kørt første afdeling af DMI Cup. Vi begyndte at planlægge, fandt en dato og en rute, så kom meddelelsen om, at 2. afdeling af DMI Cup netop skulle holdes denne dag, så måtte vi begynde forfra.

 

Det endte med, at vi fik lavet en aftale med vores samarbejdsklub ABC, så vi kunne køre med ved deres klubmesterskab, der skulle afholdes onsdag den 26. august på den 7 km lange rundstrækning på ADA-bakken. Tilmelding blev sendt ud og 21 ryttere tilmeldte sig. Vi kørte følgende klasser: Under 40 år, 40 – 50 år, 50 - 60 år, 60 – 70 år og over 70 år. En enkelt rytter over 70 år, medens der var 4 - 6 ryttere i de andre klasser.

 

Det var en god dag vi havde valgt – selvom det vejrmæssigt var en ustabil periode, idet vejret var tørt, lunt og ikke megen vind. Der var ikke det store ”set up” til løbet, idet rytterne skulle tages hjem manuelt. Vores ryttere var delt ind i 3 fælles felter, og langt de fleste af vores ryttere skulle starte i det midterste felt. Der var stort styrkemæssigt forskel på rytterne – lige fra A ryttere til motionister, og felterne skulle køre henholdsvis 10, 8 og 6 omgange. Rytterne blev sendte af sted, og flere af felterne blev hurtigt spredt, ligesom det hurtige felt hurtigt begyndte at overhale de andre felter, så vi måldommere havde nok at gøre med at holde styr på omgange og felter, og vi begyndte at grue for, hvordan vi skulle afgøre placeringerne. Med IPads optog vi video af opløbet.

 

Alle kom godt igennem, og vi havde ingen uheld. Vi havde dog enkelte kiks med hensyn til rollen som måldommer. Vi havde 3 klasser i det midterste felt, og de kom næsten alle hjem samtidig, så det var næsten umuligt at afgøre placeringerne i det 30 mands stort felt. Sammen med rytterne fandt vi frem til hvem, der blev nr. 1, 2 og 3. Mike Christensen og Brian Vibjerg lå forrest af PI.erne i den hurtige gruppe, men da de skulle ud på næstsidste omgang, blev der ringet for en anden gruppe, og så troede de, at det var for dem, så da de kom mål næste gang, stoppede de. Det kostede dem placeringerne som 1 og 2.

 

Derefter var der præmieoverrækkelse og vi kårede følgende:

 

H 70:                   Nr. 1 Preben Dalsgaard Hansen.

 

H 60:                   Nr. 1 Frank Reuter,

                             Nr. 2 Ken G. Hansen,

                             Nr. 3 Carsten Jensen.

 

H 50:                   Nr. 1 Jørgen Arnth Nielsen,

                             Nr. 2 Lennart Nielsen,

                             Nr. 3 Karsten Søndermølle.

H 40                    Nr. 1 Nicolas Henschel,

                             Nr. 2 Jacob Therkelsen,

                             Nr. 3 Morten Rust.

 

U H 40                Nr. 1 Jacob Skinderholm,

                             Nr. 2 Thomas Boesen,

                             Nr. 3 Mike Christensen.

 

Vinderne fik overrakt blomster og gavekort til Heino Cykler, og der var ligeledes gavekort til 2.erne og 3.erne.

 

 

 

 

 

 

Cykelafdelingen på træningslejr i Calpe, Spanien og ramt af Corona virussens følger

Opdateret 1. maj 2020

Af Johannes Risbjerg, formand for cykelafdelingen

9 medlemmer af Cykelafdelingen har igen i år været på træningslejr i Calpe, Spanien i perioden 6. – 16. marts 2020. Træningslejren blev afholdt i samarbejde med vores samarbejdsklub ABC, og i alt ca. 50 ryttere var af sted.

Cyklerne og andet udstyr blev pakket i cykelkasser og blev kørt til Calpe i en lukket kassebil, medens rytterne fløj til Alicante og med bus videre til hotellet Diamante Beach. Hotellet ligger centralt i Calpe, og vi havde fuld pension med alt indbefattet.

Fra hotellet er der flere cykelveje ud af Calpe til det fantastiske træningsområde. Ikke underligt at mange teamhold anvender området til træning, ligesom vejret ofte er meget stabilt med sol.

Bilisterne er meget hensynsfulde og tager meget hensyn til trænende cyklister. Langt de fleste gæster på hotellet var cykelryttere, og her i blandt flere danske hold, blandt andet Danmarks 3 bedste junior-team og Team ColoQuick.

En typisk træningsdag forløb således: Morgenmad kl. 0800, afgang i træningsgrupperne kl. 1000, tilbage mellem kl. 1400 og 1530, frokost og fra kl. 1900 aftensmad. Normalt var der indlagt en kaffestop i træningen på en af de utallige cafeer, der ligger i området.
Vejret var med os – ingen regn.

Efter eget valg var vi niveaudelt i 3 grupper + ABC Junior, og der var en træner, der havde ansvaret for hver gruppe, dels ruten, dels længden og hårdheden af træningen. Gruppe 3, som jeg var træner for, bestod mest af de lidt ældre, og der var måske ikke så meget træning, men mere det sociale der var i højsæde, men vi fik alligevel kørt små 600 km og 8.000 højdemeter på 8 dage.
Der var indlagt et foredrag om træning i træningslejren, og foredraget gav bud på, hvordan den enkelte bedre kunne træne ud fra eget niveau, styrke og svagheder og tid til rådighed.

Da vi skulle af sted var Coruna virussen brudt ud, men alt var stadig frit, og der var slet ingen tvivl, om vi skulle af sted. Rejseanbefalingen lød også, at vi bare kunne tage af sted. Men dette ændrede sig senere.
Om onsdagen gik statsministeren på landsdækkende TV i Danmark, og herefter lukkede Danmark mere eller mindre ned. I Spanien var alt normalt, og rejseanbefalingen oplyste fortsat, at det var sikkert at opholde sig i Calpe-området.

Dette ændrede sig så fredag eftermiddag, da hele verdenen mere eller mindre lukkede ned. Vi holdt møde og kontaktede Udenrigsministeriet, der oplyste, at vi skulle tage det roligt, og at vi kunne vente med at rejse hjem til mandag, hvor vi havde billetter til hjemrejsen.
Vi undersøgte med flybilletter, om det var muligt at komme hjem før mandag, men dette var ikke muligt.  De lokale myndigheder oplyste, at vi befandt os i et område med meget få tilfælde af virus, og at vi fortsat kunne træne. Derfor var vi ude at køre om lørdagen, men det var dog ikke muligt at få kaffe, idet samtlige cafeer var lukkede.

Lørdag eftermiddag besluttede den spanske regering, at nu overtog centralregeringen styringen fra regionerne og trappede sikkerheden op. Derfor pakkede vi cyklerne sammen og fik læsset vores bil. 2 mand, der var indforstået med situationen, startede turen mod Danmark, medens vi andre skulle afvente til mandag.
Køreturen til Danmark gik godt på næsten bilfrie motorveje, og de kørte ind i Danmark natten til mandag, og inden grænserne blev lukket.

Lørdag aften fik vi at vide, at vi ikke måtte forlade hotellet og helst skulle blive på vores værelser. Fra vores altan kunne vi søndag morgen se, at flere cyklister var ude at køre, men de blev standset af politiet og sendt hjem.
Det kunne de fleste leve med, idet vi havde trænet 8 dage i det gode vejr. 

Mandag kunne vi så forlade hotellet i bus, der kørte os til lufthavnen. Samtidig som vi forlod hotellet, lukkede hotellet ned, idet der nu ikke var flere gæster.

Situationen i Alicante Lufthavn var rejsende ud af Spanien, og alt foregik i god ro og orden. Vi landede i Kastrup mandag aften, og her var der heller ikke mange rejsende. Flere af deltagerne havde fået at vide, at de skulle arbejde hjemmefra, medens andre skulle afvente i 14 dage.

Alt i alt en god træningslejr – så må vi se, hvornår vi kan komme ud at køre cykelløb?


 

 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2019

Fra turen "Find en trold i skoven"

Opdateret 9. januar 2019

Af Johannes Risbjerg, formand

Ved udgangen af 2019 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Morten Rust (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Jørgen Arnt Nielsen       
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Jan Schack Andersen
Bestyrelsesmedlem, Dorte Schulz (motion)
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen

Regnskabskontrollanter, Gert Lohmann (udmeldt) og Erik Sundal
Regnskabskontrollant suppleant, Peder Ladefoged

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 28. februar 2019, og der var fremmødt 25 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København. Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en sportsklub under DCU, distrikt Sjælland. Afdelingen har godt 150 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb Heino løbet blev afholdt torsdag den 30. maj 2019 på vores normale rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var Tour de Himmelfart i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.
Vejret var ikke så godt som sidste år, idet det begyndte at småregne, da de sidste felter kom i mål.

Sommer Cup
Bestyrelsen besluttede, at vi igen i år skulle deltage i Sommer Cup.

Årets Sommer Cup havde følgende afdelinger:

 

 1. Afdeling blev afholdt som enkeltstart den 9. maj 2019, Sigerslevøster.
 2. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 16. maj 2019, Alsønderup.
 3. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 23. maj 2019, Esrum.
 4. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 29. maj 2019, Fredensborg.
 5. Afdeling blev afholdt som holdløb den 11. juni 2019, Annisse.
 6. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 20. juni 2019, Sigerslevøster.
 7. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 8. august 2019, Slagslunde.
 8. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 22. august 2019, Uvelse.
 9. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 5. september 2019, Helsinge. 

Vi var 20 tilmeldte – enkelte faldt fra undervejs.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen:
Nr. 1 Dan Wassmann i klasse 3 B
Nr. 3 Brian Vibjerg i klasse 2 B.

Klubmesterskab
Ikke afholdt i 2019. 

Danske Politimesterskaber i Cykling
De danske politimesterskaber i cykling afholdt af Københavns Vestegn på vejene omkring Sengeløse på de samme ruter, hvor der tidligere var afholdt DM for masters.

Flere ryttere fra Cykelafdelingen deltog, og som vanligt kom flere på skamlen.

Enkeltstart
Mesterskabsklassen, nr. 1 Jakob Hoffmann                 
Klasse 4 (H 60), nr. 1 Johannes Risbjerg

Linjeløb
Klasse 2(H 40)  nr. 1 Lars Ole Karlsen
nr. 2 Kim Løvkvist
Klasse 4 (H 60) nr. 1 Frank Reuter
nr. 2  Ken G. Hansen
nr. 3 Johannes Risbjerg                                                                    

DMI CUP
DMI Cup er et nyt tiltag sammen med Forsvaret og er blevet kørt over 4 afdelinger:

 

 1. afdeling Ved Rigspolitiets Idrætsforening ved Smørum
 2. afdeling ved Regimentet i Skive ved Skive
 3. afdeling ved Vestegnens PI ved Hedehusene
 4. afdeling ved Regimentet i Haderslev.

 

Vi havde flere deltagende ryttere og havde flere på podiet sammenlagt:

 

Klasse 4 (H 60) nr. 1 Ken G. Hansen
Klasse 2 (H 40)  nr. 1 Jan Hoxer Nielsen
nr. 2 Kim Løvkvist

Tour Parkinson Danmark
Cykelafdelingen havde igen i år lovet at hjælpe med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2019. I år blev løbet afviklet over 2 etaper:

1. etape fra Middelfart til Nyborg
2. etape fra Næstved til Frederiksdal

Der var ca. 50 deltagere som selv kunne vælge at køre i 3 forskellige grupper. En gruppe med ca. 15 km/t i snit, en gruppe med ca. 20 km/t i snit og en gruppe med ca. 25 km/t i snit.

Undervejs på etaperne havde deltagerne mulighed for at stå af og blive transporteret videre med bus.

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Bjarne Wermuth, Poul E. Hansen, Emil Furbo, Steen Ryborg og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne
Vi har haft 11 licensryttere i 2019 mod 9 i 2018. Resultatmæssigt er det gået rigtig godt med:

 1. pladser                       14
 2. pladser                       3
 3. pladser                       10

og i alt har rytterne kørt 502 point ind.

Ved Master DM afholdt af Sydkystens Cycling ved Hedehusene og her fik vi 3 medaljer.

Enkeltstart
H 70 nr. 2 Johannes Risbjerg

Linjeløb
H 70 nr. 3 Jan Høgh
H 65 nr. 3 Micael Becker.

Sjællandsmesterskaber

Enkeltstart
H 70 nr. 1  Johnny Estvan
nr. 3 Preben Dalsgaard Hansen

H 60 nr. 2  Johannes Risbjerg

Linjeløb
H60 nr. 3 Frank Reuter

Parløb
D nr. 1 Jakob Skinderholm

H 70 nr. 2 Johnny Estvan og Preben Dalsgaard Hansen

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

Motion
Motionsrytterne har deltaget i en række løb. Der er en tilbagegang i antallet af ryttere til de løb som klubben arrangerer tilmelding til, men der er en del ryttere, der selv står for tilmelding og kører løb. Som vanligt er der flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet, men i år var det noget vådt og små 10 ryttere gennemførte.

Kongeetapen startede i år i Holstebro og til Vejle. Det var den længste tur i historien, men ikke de med flest højdemeter. Antallet af ryttere er faldende, så vi må drøfte, om vi skal af sted til næste år – lidt synd, at vi ikke kan fylde bussen op. DCU oplyser ellers, at de har noget spændende i vente til næste år.

Årets løb kørte efter det nye koncept med mere styring på i grupperne. Vi startede ud i regnvejr, men fra Sunds blev det tørvejr, men med sidevind ned gennem Jylland. Vejret var perfekt, da vi kom i mål og vi sad på græsrabatten på Koldingvej og så storskærm af de professionelles løb

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge. Der var 9 ryttere fra klubben, der deltog.

Træning 
Klubben har et træningssamarbejde med ABC. Vi kan kun anbefale, at man møder op. Der er både træning for licensryttere og for motionister. Der er også flere, der om vinteren kører i skoven på gravelcykler – der laves ofte aftaler på Facebook.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2018

Opdateret 13. januar 2019

Af Johannes Risbjerg, formand

Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Morten Rust (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Jørgen Arnt Nielsen
Bestyrelsesmedlem, Dorte Schulz (motion)
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen

Regnskabskontrollanter, Gert Lohmann og Erik Sundal
Regnskabskontrollant suppleant, Peder Ladefoged

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 1. marts 2017, og der var fremmødt 25 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København. Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en sportsklub under DCU, distrikt Sjælland. Afdelingen har knap 200 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb Heino løbet blev afholdt torsdag den 10. maj 2018 på vores normale rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var Tour de Himmelfart i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement. Selv vejret var perfekt.

Sommer Cup
Efter beslutningen om ikke længere at afholde Heino Cup, besluttede bestyrelsen, at vores ryttere i stedet kunne deltage i Sommer Cup.

Årets Sommer Cup havde følgende afdelinger:

 1. Afdeling blev afholdt som holdløb den 15. maj 2018, Annisse.
 2. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 24. maj 2018, Fredensborg.
 3. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 29. maj 2018, Esrum.
 4. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 7. juni 2018, Sigerslevøster.
 5. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 19. juni 2018, Uvelse.
 6. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 7. august 2018, Slagslunde.
 7. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 16. august 2018, Alsønderup.
 8. Afdeling blev afholdt som enkeltstart den 28. august 2018, Sigerslevøster.
 9. Afdeling blev afholdt som linjeløb den 4. september 2018, Helsinge.

Vi var 23 tilmeldte – enkelte faldt fra undervejs, men jeg har kun hørt om positive tilkendegivelser, selvom flere tilkendegiver, at de savner præmieoverrækkelse efter hver afdeling, en kop kaffe og en snak i ventetiden.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen Filip Carlsen på skamlen i klasse 3 som nr. 3.

Klubmesterskab
Ikke afholdt i 2018.

Danske Politimesterskaber i Cykling
De danske politimesterskaber i cykling afholdt af Vejle på vejene omkring Brejning. Flere ryttere fra Cykelafdelingen deltog, og som vanligt kom flere på skamlen.

Enkeltstart
Mesterskabsklassen nr. 2 Jakob Hoffmann

Klasse 2 (H 40) nr. 1 Kim Løvkvist

Klasse 4 (H 60) nr. 2 Gert Caspersen

Linjeløb
Mesterskabsklassen nr. 1 Jakob Hoffmann

Klasse 2(H 40) nr. 1 Kim Løvkvist
nr. 3 Morten Rust

Klasse 4 (H 60) nr. 1 Frank Reuter
Nr. 2 Ken G. Hansen

Tour Parkinson Danmark
Cykelafdelingen havde igen i år lovet at hjælpe med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2018. På grund af forværring af sygdommen hos nøglepersonen i planlægningen, kom organisationen for sent i gang, hvorfor det blev besluttet, at der kun skulle køres en etape fra Næstved og til Frederiksdal fredag den 27. august 2018.

Der var ca. 50 deltagere som selv kunne vælge at køre i 3 forskellige grupper. En gruppe med ca. 15 km/t i snit, en gruppe med ca. 20 km/t i snit og en gruppe med ca. 25 km/t i snit.

Undervejs på etaperne havde deltagerne mulighed for at stå af og blive transporteret videre med bus.

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Bjarne Wermuth, Poul E. Hansen, Emil Furbo og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne
Vi har haft 9 licensryttere i 2018 mod 12 i 2017. Resultatmæssigt er det gået rigtig godt med:

 1. pladser 6
 2. pladser 8
 3. pladser 10

og i alt har rytterne kørt 382 point ind.

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

Motion
Motionsrytterne har deltaget i en række løb, og der var flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet.

Motionsafdelingen arrangerede en bustur til Kongeetapen i Jylland, hvor ruten i år gik fra Viborg til Vejle. Vi var ca. 25 ryttere afsted og havde en rigtig god tur, og alle gennemførte det hårde løb med afslutning op ad Kiddesvej i Vejle.

Vi boede meget centralt på Idrætshøjskolen i Viborg i forhold til starten, så det var bare og rulle de 2 km til start. Vejret var næsten for godt – sol og varme og i begyndelse en let vind fra nordvest, hvilket betød siderygvind mod Silkeborg. Senere gik vinden over mod sydvest og mere sidevind.

Der var annonceret med, at der var 2 depoter, men da vi kom til depot 2, havde de intet. Det betød, at mange kom til at mangle væske og energi, så de måtte selv købe det undervejs.
Om eftermiddagen var det meget varmt, så turen krævede en del væske. Alle kom godt igennem løbet og op ad Kiddesvej.

De manglende depoter afstedkom en del klager, og DCU erkendte da også, at det ikke var godt nok, og som kompensation kan alle deltagere deltage gratis til næste år.

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge. Der var 12 ryttere fra klubben, der deltog.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

Fakta om Cykelafdelingen

Siden redigeret den 7. oktober 2018

Cykelafdelingen blev stiftet den 5. maj 1993.

Formanden for Cykelafdelingen er i dag, Johannes Risbjerg Johansen.

Tlf. 7172 6383
Mail: jrj004@icloud.com

Særkontingent kr. 30,- pr. måned

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen tegner licenser og deltager i løb under Dansk Cykel Union i ind- og udland.

Afdelingen deltager i baneløb i bl.a. Ballerup Cykel Arena

Fællestræning med ABC:
Der bliver trænet tirsdag og torsdag med afgang fra klubben (Voldparken i Brønshøj) kl. 16.30 og opsamling ved TV-byen 5 min senere og AB's baner ca. 16.45 (Hillerødmotorvejen mod nord/Ring 4)

Om vinteren, samt når der i sæsonen ikke er løb, køres desuden en tur søndag formiddag med afgang kl. 9.55.

Til en normal træning er vi mellem 15 og 45 ryttere. Det kræver lidt disciplin at køre så mange sammen, og det forventes derfor, at man som deltager på træningen udviser hensyn til hinanden og de andre medtrafikanter.

Uge-programmet varierer lidt afhængig af hvor på sæsonen vi befinder os, og om der er særlige arrangementer i den pågældende uge (gadeløb, Heino Cup eller lign.), men overordnet ser det således ud.

Tirsdag: 80-120 km med 2-4 indlagte intervaller som består af længere rulleskifts intervaller, enkeltstartskørsel og korte spurter.

Torsdag: 90-120 km med en blanding af længere og korte rulleskifts intervaller samt skiltespurter

Da PI´s tilbud til medlemmerne om organiseret træning er træning sammen med ABC, bør man sætte sig ind i disse regler for at deltage i ABCs træning.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.picykel.dk


 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2017

På træningslejr i Calpe i Spanien

Opdateret 10. januar 2018

Af Johannes Risbjerg, formand

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg             
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged (motion)
Bestyrelsesmedlem, Dorte Schulz     
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen                                      

Regnskabskontrollanter, Gert Lohmann og Erik Sundal
Regnskabskontrollant suppleant Jan Schack Andersen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 2. marts 2017, og der var fremmødt 30 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København. Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en eliteklub under DCU, distrikt Sjælland. Afdelingen har knap 200 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt torsdag den 25. maj 2017 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var Tour de Himmelfart i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Løbet indgik samtidig som første afdeling i ”Riders Cup Cph”, der afvikledes over 4 dage i Kristi Himmelfartsferien i samarbejde på klubberne ABC og Ordrup CC.

I samarbejde med disse klubber havde vi en enkeltstart på FSN Værløse fredag den 26. maj 2017.

Heino Cup
Årets Heino Cup havde følgende afdelinger:

1. Afdeling blev afholdt som enkeltstart (prolog) tirsdag den 2. maj 201, FSN Værløse.
2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 30. maj 2017, Fløng.
3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 20. juni 2017, Elverdammen.
4. Afdeling blev afholdt som linjeløb onsdag den 16. august 2017, ADA-bakken.
5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 05. september 2017, Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. Igen i år havde vi racemarchalls med for at højne sikkerheden. Uagtet dette havde vi et grimt uheld i 2. afdeling, idet en bilist kørte ud fra et grundstykke og direkte ud i A-feltet og ramte en rytter.

Vi måtte stoppe løbet – dels på grund af at felterne ikke kunne passere uheldsstedet, men også af hensyn til den tilskadekomne rytter.
Efterfølgende viste det sig, at rytteren slap nådigt og kunne udskrives fra skadestuen efter behandling.

Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse. Igen i år har vi haft færre af vores egne ryttere med, og det tilskriver vi arbejdssituationen i politiet generelt.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen Jørgen Arnth Nielsen på skamlen i B-klassen som nr. 3.

Klubmesterskab

Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:
Elite:
A: Ken G. Hansen
B: Jørgen Arnth Nielsen
C-motion: Mogens Vedel Pedersen.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling

De danske politimesterskaber i cykling afholdt af Rigspolitiet på vejene omkring Smørum. Det var et utroligt godt arrangement med stor vægt på sikkerheden m.m.

Flere ryttere fra Cykelafdelingen deltog, og som vanligt kom flere på skamlen.

Enkeltstart

Klasse 3 (H 50) 
nr. 2, Frank Reuter
nr. 3, Jørgen Arnth Nielsen
Klasse 4 (H 60) nr. 2, Johannes Risbjerg

Linjeløb

Klasse 3(H 50) nr. 1, Frank Reuter
Klasse 4 (H 60)
nr. 1, Johannes RisbjerG
nr. 3, Richard Hjortebjerg
Motionsklasse nr. 1, Micael Becker

Tour Parkinson Danmark

Cykelafdelingen havde igen i år lovet at hjælpe med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2017 i dagene 19. – 21. maj 2017 dels med ruteplanlægningen og dels med rollen som holdkaptajner. Etapeløbets 3 etaper bestod af:

Etape 1: Middelfart, Vejle, Horsens, Hou, færgen til Samsø og til Koldby Kås. Ca. 108 km.

Etape 2: Koldby Kås, færgen til Kalundborg, Tølløse, Roskilde, Charlottenlund. Ca. 120 km.

Etape 3: Charlottenlund til Christiansborg.  Ca. 27 km.

Der var ca. 75 deltagere, som selv kunne vælge at køre i 3 forskellige grupper. En gruppe med ca. 15 km/t i snit, en gruppe med ca. 20 km/t i snit og en gruppe med ca. 25 km/t i snit.

Undervejs på etaperne havde deltagerne mulighed for at stå af og blive transporteret videre med bus.

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Steen Ryborg, Bjarne Wermuth, Poul E. Hansen og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne

Vi har haft 12 licensryttere i 2017 mod 21 i 2016.
Resultatmæssigt er det gået rigtig godt med:

1.
pladser, 9
2. pladser, 20
3. pladser, 13

og i alt har rytterne kørt 670 point ind.

DM for veteraner
DM for veteraner enkeltstart blev afholdt af Nakskov.

H 60 nr. 3, Torben Nielsen              

Sjællandsmesterskaber
Linjeløb
H 70 nr. 2, Preben Dalsgaard Hansen

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

Motion
Motionsrytterne har deltaget i en række løb, og der var flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet.

Motionsafdelingen arrangerede en bustur til Kongeetapen i Jylland, hvor ruten i år gik fra Otterup til Vejle. Vi var ca. 25 ryttere afsted og havde en rigtig god tur, og næsten alle gennemførte det hårde løb med afslutning op ad Kiddesvej i Vejle.

Vi var lidt uheldige med vejret, idet det nærmest gav skybrud i Vejle. De første ryttere nåede til mål i Vejle i tørvejr, medens andre blev drivvåde på de sidste kilometre.
Normalt ser vi afslutningen af de professionelles løb, men på grund af uvejret, valgte vi at køre hjem i år.

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge.

Der var 12 ryttere fra klubben, der deltog.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, DeFeet og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2016

Afdelingsformand, Johannes Risbjerg

Opdateret 12. januar 2017

Af Johannes Risbjerg,
Formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:
Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg                   
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged (motion)
Bestyrelsesmedlem, Kasper Schrøder (MTB)
Bestyrelsesmedlem, Annette Christensen
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen

Regnskabskontrollanter, Poul E. Hansen og Morten Peters
Regnskabskontrollant suppleant, Erik Sundal

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 2. marts 2016, og der var fremmødt 35 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 7 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København.
Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en eliteklub under DCU. Afdelingen har godt 200 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt lørdag den 27. august 2016 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var DM i Jylland for disse klasser.
Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Heino Cup
Årets Heino Cup havde følgende afdelinger:

 

 1. Afdeling blev afholdt som enkeltstart (prolog) tirsdag den 26. april 2016, Ballerup.
 2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 24. maj 2016, Fløng.
 3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 21. juni 2016, Elverdammen.
 4. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 16. august 2016, Fredtofte.
 5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 06. september 2016, Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. I år prøvede vi for yderligere at øge sikkerheden med racemarshalls således, at der kørte en racemarchall med hvert felt. Rytterne har rost dette initiativ. Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse.

På grund af arbejdssituationen i politiet generelt, har flere af vores ryttere været forhindret i at deltage i alle afdelinger, hvilket har gjort, at vi ikke har haft så mange på skamlen som normalt.

Et nyt tiltag i år var, at der blev uddelt lyserøde førertrøjer til de førende ryttere i de enkelte klasser. Trøjerne blev sponseret af Lyngby Turistfart.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen følgende ryttere på skamlen.

I A blev Frank Reuter nr. 3
I C Motion blev Lars Karlsen nr. 2 og Claus Østergaard nr. 3.

Klubmesterskab
Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:

Elite: Dan Wassmann
A: Morten Aslak
B: Christian Berg Andersen
C: motion: Morten Rust.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling
Ved de danske politimesterskaber i cykling afholdt af Odense Pi deltog flere ryttere fra Cykelafdelingen, og som vanligt kom flere på skamlen.
I programmet stod at enkeltstartsruten var forholdsvis flad – det tror jeg ikke, at rytterne var enige i, men i øvrigt en god rute.

Linjeløbsruten var en meget god og alsidig rute på en rundstrækning på små veje, hvor det gik op og ned hele tiden, men også med en del sidevind, så rytterne kom hjem i små grupper.

Enkeltstart
Mesterskabsklassen nr. 3 Jakob Hoffmann
Klasse 3 (H 50) nr. 2 Gert Caspersen
Klasse 4 (H 60) nr. 1 Ken G. Hansen
                       nr 2 Johannes Risbjerg

 Linjeløb
Klasse 2 (H 40)  nr. 1 Peter Saaby Hansen
                        nr. 2 Reino Andersen

Klasse 4 (H 60) nr. 1 Ken G Hansen
                       nr. 2 Johannes Risbjerg

Tour Parkinson Danmark
Cykelafdelingen havde lovet at hjælpe igen i år med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2016 i dagene 26. – 28. maj 2016 dels med ruteplanlængen og dels med rollen som holdkaptajner. Etapeløbets 3 etaper bestod af:

Etape 1: 2 sløjfer med udgangspunkt i Middelfart med blandt andet en bakkespurt op ad Munkebjergbakken.

Etape 2: Næstved til Frederiksdal.

Etape 3: Frederiksdal til Christiansborg.  

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Steen Ryborg, Bjarne Wermuth, Emil Furbo, Poul E. Hansen, Henrik Loose og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne
Vi har haft 21 licensryttere i 2016. Resultatmæssigt er det gået rigtig god med:

 1. pladser 25
 2. pladser 13
 3. pladser 18

og i alt har rytterne kørt 442 point ind.

DM for veteraner
DM for veteraner blev afholdt af Haderslev.

Linjeløb, klasse H 70 nr. 3 Jan Høeg.

Sjællandsmesterskaber
Enkeltstart

H 70 nr. 2 Preben Dalsgaard Hansen.
H 60 nr. 1 Johannes Risbjerg

Linjeløb
H 70 nr. 3 Preben Dalsgaard Hansen
H 60 nr. 1 Ken G. Hansen
        nr. 2 Jan Høeg
C      nr. 2 Martin Klitmose Hansen

Parløb
H 60 nr. 1 Johannes Risbjerg
        nr. 2 John Busk

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

VM på Bane for masters
Gert Caspersen deltog ved VM i Manchester og vandt 1 medalje.

Holdforfølgelsesløb, klasse + 45 nr. 3 og dermed bronzemedalje.
Tillykke med det flotte resultat.

DM på bane
Resultater fra banen:

H 60 Omnium nr. 1   Ken G.Hansen

Motion
Motionsrytterne har kørt en række løb, og der var flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet, men også i en række andre løb har vi haft ryttere med.

Motionsafdelingen arrangerede også en bustur til Kongeetapen i Jylland, hvor ruten i år gik fra Aabenraa til Vejle.
Vi var ca. 25 ryttere afsted og havde en rigtig god tur, og næsten alle gennemførte det hårde løb med afslutning op ad Kiddesvej i Vejle.
Vi havde håbet på lidt flere ryttere, men da løbet lå i sommerferien måtte flere melde fra for at holde ferie med familien.
Til næste år ligger løbet i september, så håber vi, at bussen blive fyldt.

MTB
Mountainbikerytterne har deltaget i Slush cup. Også i 2016/2017 er der et hold med.

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge. Der var 12 ryttere fra klubben, der deltog.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, DeFeet og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2015

Formand, Johannes Risbjerg

Opdateret 18. januar 2016

Af: Johannes Risbjerg, afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged
Bestyrelsesmedlem, Kasper Schrøder
Bestyrelsesmedlem, Annette Christensen

Regnskabskontrollanter, Poul E. Hansen og Morten Peters
Regnskabskontrollant suppleant, Erik Sundal

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 13. april 2015, og der var fremmødt 48 medlemmer.

Vores tidligere formand Jan Schack Andersen valgte ikke at genopstille, hvorfor Johannes Risbjerg blev valgt til ny formand.

På mødet var der ingen, der ønskede at lade sig vælge til den sidste plads i bestyrelsen. Men fra juni 2015 har Torben Nielsen deltaget i bestyrelsesarbejdet uden at være valgt.

Bestyrelsen:
Bestyrelsen har holdt 8 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er velfungerende.

Organisatorisk:
Der er sket meget på det organisatoriske. Overordnet er idrætten delt op i elitedelen i DIF og breddedelen i DGI.

Begge organisationer har været meget aktive for at få cykelrytterne ind under deres vinger, idet begge organisationer siger, at der er mange cykelklubber og cykelryttere, der ikke er organiseret.

I sidste ende gælder det om at få fat i disse, fordi tipsmidlerne fordeles efter antal medlemmer, så jo flere medlemmer jo flere penge.

Dansk Cykel Union har som følge heraf fået nye motionsklubber ind under deres vinger og har vedtaget, at klubberne deles ind i 3 kategorier:

1) Eliteklub

2) Sportsklub

3) Basisklub

Cykelafdelingen er blevet klassificeret som Eliteklub på grund af vores antal af licensryttere. Det betyder, at vi er forpligtiget til at afholde et licensløb for alle klasser. Vores ryttere får også adgang til at deltage i alle løb.

På grund af de mange cykelryttere på vejene er der kommet meget fokus på området, især inden for det sikkerhedsmæssige, men også for genen for de omkringboende.

Det betyder, at ud over politiets tilladelse til afholdelse af cykelløb, skal kommunerne også give tilladelse til anvendelse af veje og gader.

Flere kommuner omkring Storkøbenhavn giver afslag, idet borgerne føler sig generet af, at der er så mange arrangementer hvert år.

Der er også kommet meget fokus på motionsløb, idet her skal rytterne som udgangspunkt følge færdselslovens bestemmelser, eksempelvis køre på cykelsti, ikke køre over for rødt. Det har vist sig, at rytterne ikke følger bestemmelserne, ligesom der har været flere alvorlige uheld.

Det kommer til at betyde, at hvis rytterne vil køre race, så skal de ikke køre motionsløb.

Derfor arbejder DCU på, at I forbindelse med licensløb skal der også være et motionsrace, så motionister, der ikke ønsker at tegne licens, men vil køre om at komme først oven, linjen har den mulighed.

DCU licensløb:
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt søndag den 30. august 2015 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var DM i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Heino Cup:
Årets Heino Cup var en jubilæumsudgave, idet det var 20. gang, at vi afholdte Heino Cup. Inden løbet gik i gang måtte vi lukke for tilmelding, idet vi havde besluttet, at vi ikke kunne håndtere mere end 200 ryttere.

1. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 28. april 2015 ved Fløng.

2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 19. maj 2015 ved Gundsømagle.

3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 16. juni 2015 ved Elverdammen.

4. Afdeling blev afholdt som enkeltstart tirsdag den 18. august 2015 ved Roskilde

5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 08. september 2015 ved Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse. Vi har haft et par uheld på grund af rytters kørefejl.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen også flere ryttere på skamlen.

I Eliteklassen blev Martin Klitmose Hansen nr. 3

I B blev Morten Aslak nr. 2 og Reino Andersen nr. 3.

I C-Motion blev Morten Nebelong nr. 2.

Klubmesterskab:
Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:

Elite: Martin Klitmose Hansen

A: Lennert Nielsen

B: Reino Andersen

C-motion: Morten Rust.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling:
Ved de danske politimesterskaber i cykling afholdt af Roskilde PI deltog flere ryttere fra Cykelafdelingen, og som vanligt kom flere på skamlen.

I linjeløbet havde vi flere ryttere, der var uheldige med punkteringer på grund af det våde vejr.

Enkeltstart:
Mesterskabsklassen - nr. 2 - Martin Klitmose Hansen

Klasse 1 - nr. 3 - Jacob Hansen

Klasse 2 (H 40) - nr. 2 - Reino Andersen

Klasse 3 (H 50) - nr. 2 - Gert Caspersen

Klasse 4 (H 60) - nr. 1 - Johannes Risbjerg - nr. 2 - Ken G. Hansen

Linjeløb:
Mesterskabsklassen - nr. 2 - Mike Christensen

Klasse 2 (H 40) - nr. 2 - Reino Andersen

Klasse 4 (H 60) - nr. 1 - Ken G Hansen - nr. 2 - Johannes Risbjerg

Danish Police Tour 2015:
Cykelafdelingen havde 35 ryttere med i etapeløbet Danish Police Tour 2015, der bestod af 7 etaper over 5 dage og med transportstrækninger blev det næsten 1000 km.

Vi var utrolig heldige med vejret, idet solen og varmen endelig kom i denne uge. Så alle var glade, da løbet sluttede i Lyngby.

Af resultater kan nævnes:

Holdkonkurrence nr. 1 PI. København, Team Stor Klinge (Martin Klitmose Hansen, Carsten Glud, Jesper Høj Hansen og Mike Christensen).

Individuelt nr. 1 Martin Klitmose Hansen.

Individuelt nr. 2 Mike Christensen.

Tour Parkinson Danmark

Cykelafdelingen blev kontaktet af Bike4Cure, der arrangerede Tour Parkinson Danmark 2015 den 28. – 30. maj 2015 et etapecykelløb fra Middelfart, via Nyborg, Næstved, Frederiksdal til Christiansborg.

Bike4Cure ville gerne have hjælp til arrangementet med nogle ryttere, der fungerede som holdkaptajner. Cykelafdelingen stillede med 5 ryttere, der havde ansvaret for de enkelte felter under løbet.

Formålet med etapeløbet var at skaffe opmærksomhed for parkinson sygdommen, og dels at samle penge ind til forskning i sygdommen: Har motion – her cykelmotion – nogen indflydelse på sygdommen.

Licensrytterne:
Vi har haft 16 licensryttere i 2015, og de har kørt en række førstepladser hjem. Det er især H 60 rytterne, der har haft mange sejre.

Gran Fondo:
Vi havde flere ryttere, der stillede op i kvalifikationsløbet til VM for masters i både enkeltstart og linjeløb, og vi fik 2 sejre.

Klasse H 60 – 65 nr. 1 Ken G Hansen

Klasse H 65 – 70 nr. 1 Jan Høgh

Flere ryttere kvalificerede sig til VM, der senere blev afholdt i Hobro og Aalborg. Der deltog ca. 2200 ryttere fra 48 lande. Alle verdensdele var repræsenteret.

2 ryttere deltog og lavede flotte resultater i de stærkt internationale besatte felter.

DM for veteraner:
DM for veteraner blev afholdt af Randers.

Linjeløb, klasse H 60, nr. 2 Ken G Hansen

Banen:
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

VM på Bane for masters:
Preben Dalsgaard Hansen deltog ved VM i Manchester og vandt 2 medaljer.

Holdsprint, klasse + 65 nr. 2 og dermed sølvmedalje

Holdforfølgelsesløb, klasse + 65 nr. nr. 3 og dermed bronzemedalje.

Tillykke med de flotte resultater.

DM på bane:
Ken G Hansen har deltaget i DM på bane og fik følgende flotte resultater.

500 m på tid, klasse H 60 nr. 1 Ken G Hansen.

Pointløb, klasse H 60 nr. 2 Ken G Hansen.

Motion:
Motionsrytterne har kørt en række løb, og de fleste deltagere var der til Skjoldnæsholmløbet og Sjælsø Rundt, men også en række andre løb har vi haft ryttere med.

MTB:
Mountainbikerytterne har deltaget i Slush cup. Også i 2015/2016 er der et hold med.

Træningslejr:
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Spanien i marts måned til meget rimelige penge.

Kontakt til Cykelafdelingen:

Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook.

Du kan også kontakte bestyrelsen.