Motionsløbet, Kongeetapen

Cyklerne gøres klar

Opdateret 4. oktober 2017

Af Peder Ladefoged, PI-Københavns cykelafdeling
Foto: Peder Ladefoged og Vagn Rasmussen

PI-København, Cykelafdelingen, deltog igen i år i Motionsløbet Kongeetapen, der blev afviklet torsdag den 14. september 2017 i forbindelse med PostNord Danmark Rundt.

Vejrudsigterne i dagene op til løbet var ikke særlig opmuntrende – de lovede kraftig regn næsten hver dag og således også på dagen, hvor løbet skulle finde sted. 
Der var nok flere, der havde fortrudt deres tilmelding.

23 fra PI - København samt 5 ABC’er mødtes onsdag den 13. september kl. 1530 ved Politigården, hvor vi skulle køre med en luksusbus fra Lyngby Turist. 
Cyklerne blev pakket i en cykel trailer.

Kl. 1600 var der afgang fra København, hvorefter turen gik mod Odense, hvor vi havde bestilt overnatning på Danhostel - Odense Kragsbjerggaard.

På turen til Odense var der kraftig regn og blæst, og via bussens fjernsyn kunne vi se, at dagens etage på Post Nord Danmark Rundt var blevet aflyst.
Vejroversigten for den kommende dag var ikke særlig opmuntrende.

På Danhostel i Odense blev der kl. 1900 servereret en dejlig aftensmad, inkl. dessert og kaffe. Efterfølgende var der socialt samvær, hvor den kommende dags vejr ivrigt blev diskuteret.

Torsdag den 14. september kl. 0600 blev der serveret morgenmad, hvorefter vi kl. 0645 kørte til Otterup, hvor starten fandt sted.
Vejrudsigten lovede nu bedre vejr – ikke særlig meget vind og formentlig først regn sidst på dagen.

Kl. 0850 blev de først ryttere sendt af sted. De havde valgt at cykle med et gennemsnit på 25 km/t, der inkluderede pauser ved forplejningsstederne. Den reelle cykelhastighed var således betydelig højere.

Kl. 0910 blev de sidste ryttere sendt af sted. De skulle cykle med et gennemsnit på 30 km/t

Årets kongeetape startede som nævnt i Otterup på Nordfyn og er etapeløbet PostNord Danmark Rundt hårdeste med mere end 1.800 højdemeter fordelt på mange hårde og stejle stigninger.  

Fra Otterup køres til Bogense og videre ad småveje gennem Brenderup og langs vandet ud til Strib og Middelfart. Fyn forlades ad den Gamle Lillebæltsbro, og fra Taulov går det ad mindre landeveje gennem Nr. Stenderup, Møsvrå og Vester Nebel op til Egtved.
Herfra bliver det ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning.

Efter Bredsten forceres den hårde Østengård-stigning, inden Vejle rundes for første gang for at klatre op ad dagens værste udfordring på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej.

Retur køres ud i Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup.  I Vejle sluttes med de klassiske bakker Gl. Ribevej og Koldingvej, efterfulgt af 21 procent-stigningen på Kiddesvej.

Vejret viste sig ved starten fra den pæne side. De først mange km. var der tørvejr og kun lidt vind, men da vi nærmere os målet i Vejle åbnedes alle himlens porte sig.

Det styrtregnede, der kom hagl, og det begyndte at blæse op. Alle blev gennemblødt og blev hurtig kolde.

Heldigvis var vores følgevogn og vores bus fra Lyngby Turist parkeret sammen med de øvrige holds store busser lige efter målområdet, så vi blev hurtig klædt om og fik varmen igen.

Alle var efter løbet godt tilfredse. De havde fuldført Danmarks hårdeste motionsløb.  
Vi undgik styrt og havde kun få punkteringer.


 

 

Motionscykelløbet ”Tour Parkinson Danmark 2017”

Opdateret 15 juni 2017

Cykelafdelingen har for 3. år i træk hjulpet og deltaget i ”Bike4Cure´s” cykelløb ”Tour Parkinson Danmark 2017”.
Efter vores hjælp med holdkaptajner i 2015 og 2016 stiller vi fortsat med holdkaptajner, men deltager nu også med støtte og sparring til selve cykelløbet.
Vi har blandt andet fået ansvaret for ruterne.

Jens Rønnemoes Pedersen er idemand og primus motor i hele arrangementet og er selv parkinson ramt.

Det var de erfarne deltagere fra tidligere år, der meldte sig til at hjælpe og deltage igen i år som holdkaptajner: Poul E. Hansen, Flemming Thyssen, Steen Ryborg, Bjarne Wermuth og Johannes Risbjerg.

Formålet med cykelløbet er at fremme cykelmotion og fysisk træning som supplement til den traditionelle behandling af neurologiske lidelser, samt styrke det sociale netværk for mennesker med parkinson syge og deres pårørende.
Derudover er det et formål at indsamle penge via donationer (tilmeldinger) med henblik på at intensivere processen med forskning og udvikling af en kur mod parkinson.

Cykelløbet har været bygget op som en 3 etapes cykelløb med 2 lange etaper (omkring 100 km) og en kort etape, der sluttede på Christiansborg Slotsplads. Vi har erkendt, at de 2 lange etaper har gjort, at flere ikke har valgt at tilmelde sig.
Flere har synes, at det var alt for langt, dels når man er sygdomsramt og dels, at man lige er begyndt at motionere efter, at man har fået diagnosen parkinson.

Derfor blev det besluttet, at vi skulle have bus med, der kunne holde efter ca. 25 km og efter 50 – 60 km, så ryttere kunne stå af og blive fragtet videre.
Disse ryttere var stadig en del af sammenholdet og kunne deltage i det sociale samvær om aftenen.
Overordnet var det besluttet, at ”Tour Parkinson 2017” igen skulle bestå af 3 etaper:

Fredag den 19. maj 2017 med start i Middelfart og til Hou, derefter færgen til Samsø og overnatning på campingplads i Koldby Kås.

Lørdag den 20. maj 2017 med færgen til Kalundborg, og derefter på cykel til Frederiksdal.

Søndag den 21. maj 2017 fra Frederiksdal til Frederiksberg Rådhus, hvor der ville være officiel afslutning.

Vi skulle fortsat køre i 3 grupper:

1 gruppe med indtil 15 km/t.
1 gruppe med ca. 20 km/t.
1 gruppe med ca. 25 km/t

Herefter gik vi i gang med nærmere planlægning og design af ruter. Der var et par nøgle momenter ved ruten, og det var, at vi skulle være ved Hou færgen senest kl. 1630 og ved Ballen Færgen kl. 0630.
Erfaringer fra tidligere har været, at vi havde svært ved at holde tidsplaner, men det måtte vi kunne løse ved stram styring. Samlet distance ca. 250 km.

Senere blev vi kontaktet af Copenhagen Marathon, idet de også gerne ville være på Frederiksberg Rådhusplads. Vi indledte et meget godt samarbejde, og sammen fik vi en win win situation. Herom senere.

Der var gensynsglæde, da vi mødte op på Frederiksdal for at blive transporteret til Middelfart. Her mødtes vi så med de andre deltagere.
Der var tilmeldt omkring 85 deltagere – mange var gengangere, men der var også en del nye. Ca. en tredjedel er ramt af parkinson, og resten er pårørende, venner m.m. til de ramte. Vi nød en dejlig brunch, hvorefter vi gjorde os klar.

Da der skal kåres etapevindere og dels en samlet vinder af cykelløbet. Vinderne er dem, der er bedst til at komme med et bud på, hvor lang tid det tager at cykle etapen inklusiv pauser m.m. Alle afleverede deres tider.

Middelfarts viceborgmester bød os velkommen og ønskede os god tur, hvorefter Jens Rønnemoes Pedersen bød alle velkommen og ønskede god tur. Starten gik kl. 1100.

Hvordan gik det så:
Alle var meget optimistiske – både i valg af gruppe og med hensyn til egne kræfter. Selv om det var meldt ud, at grupperne skulle holde sammen og vente på hinanden, varede det ikke længe, førend grupperne blev delt og senere blandet, dels på grund af punkteringer og dels på grund af tillid til egne kræfter.
Alle havde så travlt med at komme videre, og man havde ikke tid til at vente på hinanden.

I Vejle efter ca. 25 km holdte vores bus og her stod flere fra den langsomste gruppe af for at lade sig transportere videre i bussen.
Efter Vejle og bakkerne ved Bredballe begyndte andre at få problemer, især på grund af, at de havde lagt for hårdt ud og kørt over egen evne.
Vi havde sidevind hele vejen, og ikke mange forstod, hvordan vi kan hjælpe hinanden, så de fleste lå i vinden under hele turen.

I Horsens var der officiel pause, hvor der var tid til mad og drikke. Herefter fandt rytterne sammen i grupperne, og det gik rigtig godt til Hou i samlede grupper.
Flere tog bussen videre, og enkelte måtte have at vide, at de skulle tage bussen, idet de ikke kunne holde tidsplanen og nå færgen i Hou. Alle nåede rettidig til Hou.

Vi kom godt til Samsø og til campingpladsen for at blive indkvarteret. Aftenen gik med dejlig mad, snak, musik og tale fra borgmesteren. Der blev uddelt førertrøjer.
Alle blev beordret til køjs kl. 2300, idet der var afgang kl. 0600 næste morgen.

Alle nåede færgen mod Kalundborg, og her fik vi serveret dejlig morgenmad og kom vel til Kalundborg. Det var koldt, og vinden havde heldigvis vendt, så der var rygvind i retning mod København.
Turen blev lidt længere, idet vi ikke kunne overnatte på Frederiksdal, men skulle fortsætte til Vilvorde Conference Centre i Charlottenlund. Igen var der mulighed for at stå af ved Undløse og ved Roskilde.

Turen gik rigtig godt. Grupperne holdt pænt sammen, og man hjalp hinanden, så det var en fornøjelse at være holdkaptajn på turen. Det var en flot tur på tværs af det skønne Sjælland på små veje.
Om aftenen var vi på Sinatur Hotel Frederiksdal til spisning og socialt samvær.

Sidste etape gik til Frederiksberg Rådhus. Her kørte vi i samlet flok i det gode vejr, og alle nød turen på blandt andet Strandvejen med kik til Øresund.
Da vi kom til Frederiksberg Rådhus, var alle løbere ved Copenhagen Marathon ved at have passeret Rådhuset. Vi havde lavet en aftale om, at vi kunne køre ind på ruten og ned ad Frederiksberg Alle og vende på Sankt Thomas Plads og tilbage ad Frederiksberg Alle og til mål på Rådhuspladsen.
Det var stort for mange at cykle på den afspærrede Frederiksberg Alle med mange tilskuere, og en del havde tårer i øjnene af oplevelsen – dels at de havde gennemført hele turen, men også turen ad alleen og i mål, medens pårørende og venner klappede.

Der blev holdt taler – dels ved Frederiksbergs borgmester, men også ved Jan Gintberg, der cyklede med på den sidste etape. Jens Rønnemoes Pedersen takkede alle og håbede på gensyn i 2018.

Der blev uddelt trøjer, og den samlede vinder blev fundet og hædret, ligesom der blev uddelt trøjer til de ryttere, der var de bedste team-playere.

Herefter blev der sagt farvel og på gensyn til næste år.

For os holdkaptajner har det igen i år været en fantastisk oplevelse at se, hvordan parkinson ramte kæmper mod deres sygdom, og samværet med ligestillede giver tro på, at motion hjælper, og at man ikke er alene.


 

 

Cykelafdelingen på træningslejr i Calpe, Spanien

Opdateret 12. april 2017

Af Johannes Risbjerg, Cykelafdelingen
Foto Dorte Schultz, Cykelafdelingen

13 medlemmer af Cykelafdelingen har igen i år været på træningslejr i Calpe, Spanien i perioden 21. – 31. marts 2017. Træningslejren blev afholdt i samarbejde med vores samarbejdsklub ABC, og i alt ca. 50 ryttere var afsted. Ud over ryttere fra de to klubber var der også ryttere med fra andre klubber.

I invitationen stod der blandt andet:
”Træningslejr med ABC/PI – fastlagte træningsplaner og SERIØS CYKELTRÆNING. Træningen kommer til at foregå niveaudelt i 3 grupper.
For at alle kan få bedst muligt udbytte af træningslejren, forventes det, at man holder en nogenlunde god grundform henover vinteren.

Alle dagene med afgang ca. kl. 1000 – i nedenstående skema kan man se turens ”træningsbelastning”. Vi vil veksle mellem forholdsvis ”flade” ture og deciderede bjergture – der er dog aldrig helt fladt, så du vil få højdemetre på dagbogen alle dage.
Træningsplanen og rutevalg er vejledende, og man bør både lytte til de justeringer, som ”trænerne” kommer med og ikke mindst til ens egen krop. Det er en træningslejr, og det gælder om at få tilpas intensitet og volumen. Derfor er træningslejrens periodisering som følger.

 

•       Fokus 21-24/3 længere kontinuerlige ture med enkelte intervaller og rulleskift.

•       Fokus 25-27/3 intensitet og antallet af intervaller øges.

•       Fokus 28-30/3 større volumen med intensitet og kvalitet.

Let dag - hvis man er vant til at træne og køre intervaller hver dag, kan denne være op til 3 timer med enkelt medium – for andre er det en helt kort trille dag eller eventuelt helt pause.

Mellem hårde dage – typisk 3-4 timer med intervaller af medium intensitet.

Hårde dage – Her kører vi 3 – 5 timer med 2-3 intervaller (AT/medium).

Træningsplan – detailplanlægning og rutevalg vil foregå fra dag til dag og gruppevis med hensyntagen til vejr, deltagerne i de respektive grupper etc. Men det er ”trænerne”, der er in charge, og deres anvisninger skal følges, hvis man vil køre med i de respektive grupper.

 

Dag

Ruten – intervaller

Træningsbelastning

Tirsdag 21.3

Ankomstdag. Kort. Informationsmøde i bussen. Cykel samles – let trilletur

 

Onsdag 22.3

2-3 timer forholdsvis flad tur – enkelt medium - rulleskift

Mellem komme i gang

Tjekke/justere cykel m.m.

Torsdag 23.3

Bjergtur med 2 længere AT intervaller

Hård – men hold intensitet på passende niveau

Fredag 24.3

3 timer forholdsvis flad tur – enkelt medium – samt antrit

Mellem

Lørdag 25.3

Flad tur – rulle eller enkelt medium – samt antrit

Let

Søndag 26.3

Bjergtur med 2 længere intervaller (tilladt at køre om toppen/skilt)

Hård

Mandag 27.3

Bjergtur med 2 længere AT intervaller

Hård – men hold intensitet på passende niveau

Tirsdag 28/3

Længere men forholdsvis flad tur – 2 medium – rulleskift

Let

Onsdag 29.3

3 timer forholdsvis flad tur – enkelt medium – samt antrit

Mellem – men hold intensitet på passende niveau

Torsdag 30.3

Bjergtur med 2 længere AT intervaller

Hård – sidste træningsdag


Lidt om valg af gruppe: Det forventes, at man mellem intervaller (uden besvær) kan følge grundtempoet i den gruppe, man kører i (ellers må man justere en gruppe ned).
På intervallerne vil der opstå huller i gruppen, men der vil blive ventet på toppen (eller ved veldefineret punkt) – men det er sjovest for alle, at man finder en gruppe, der passer og at ventetiden bliver rimelig.
Så er man meget hurtigere end den næst hurtigste i gruppen, må man springe op og omvendt. Der burde dog være fin lejlighed til, at alle finder lige børn at ”lege” med.”

Cyklerne blev transporteret til Calpe og hjem igen i kasser i en lukket kassebil, og vi boede på Hotel HS Ifach, der ligger meget centralt i Calpe med flere cykelveje ud af Calpe til det fantastiske træningslandskab, der ligger i området.
Ikke underligt, at mange teamhold anvender området til træning, ligesom vejret ofte er meget stabilt med sol. Vi havde fuld pension på hotellet.

En typisk træningsdag forløb således: Morgenmad kl. 0800, afgang i træningsgrupperne kl. 1000, tilbage mellem kl. 1400 og 1530, frokost og fra kl. 1900 aftensmad.
Normalt var der indlagt en kaffestop i træningen på en af de utallige cafeer, der ligger i området.

Vejret var med os – ingen regn. Meteorologerne havde lovet mulighed for en regn en eftermiddag, men det holdt tørvejr.

Forfatteren kørte i gruppe 2 og kørte ca. 890 km med 12.800 højdemeter. Gruppe 1 kørte lidt længere, og gruppe 3 mindre. Flere havde brug for en hviledag ind i mellem og kørte ikke alle dage.

Alt i alt en god træning, så alle burde nu være klar til sommeren løb.


 

Fakta om Cykelafdelingen

Siden redigeret den 19. december 2017

Cykelafdelingen blev stiftet den 5. maj 1993.

Formanden for Cykelafdelingen er i dag, Johannes Risbjerg Johansen.

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen tegner licenser og deltager i løb under Dansk Cykel Union i ind- og udland.

 Afdelingen arrangerer et ”åbent” motionsløb kaldet ”HEINO CUP der køres over 4 afdelinger.

 Afdelingen deltager i baneløb i bl.a. Ballerup Cykel Arena

Fællestræning med ABC:
Der bliver trænet tirsdag og torsdag med afgang fra klubben (Voldparken i Brønshøj) kl. 16.30 og opsamling ved TV-byen 5 min senere og AB's baner ca. 16.45 (Hillerødmotorvejen mod nord/Ring 4)

Om vinteren, samt når der i sæsonen ikke er løb, køres desuden en tur søndag formiddag med afgang kl. 9.55.

Til en normal træning er vi mellem 15 og 45 ryttere. Det kræver lidt disciplin at køre så mange sammen, og det forventes derfor, at man som deltager på træningen udviser hensyn til hinanden og de andre medtrafikanter.

Uge-programmet varierer lidt afhængig af hvor på sæsonen vi befinder os, og om der er særlige arrangementer i den pågældende uge (gadeløb, Heino Cup eller lign.), men overordnet ser det således ud.

Tirsdag: 80-120 km med 2-4 indlagte intervaller som består af længere rulleskifts intervaller, enkeltstartskørsel og korte spurter.

Torsdag: 90-120 km med en blanding af længere og korte rulleskifts intervaller samt skiltespurter

Da PI´s tilbud til medlemmerne om organiseret træning er træning sammen med ABC, bør man sætte sig ind i disse regler for at deltage i ABCs træning.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.picykel.dk


 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2017

På træningslejr i Calpe i Spanien

Opdateret 10. januar 2018

Af Johannes Risbjerg, formand

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg             
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged (motion)
Bestyrelsesmedlem, Dorte Schulz     
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen                                      

Regnskabskontrollanter, Gert Lohmann og Erik Sundal
Regnskabskontrollant suppleant Jan Schack Andersen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 2. marts 2017, og der var fremmødt 30 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København. Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en eliteklub under DCU, distrikt Sjælland. Afdelingen har knap 200 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt torsdag den 25. maj 2017 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var Tour de Himmelfart i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Løbet indgik samtidig som første afdeling i ”Riders Cup Cph”, der afvikledes over 4 dage i Kristi Himmelfartsferien i samarbejde på klubberne ABC og Ordrup CC.

I samarbejde med disse klubber havde vi en enkeltstart på FSN Værløse fredag den 26. maj 2017.

Heino Cup
Årets Heino Cup havde følgende afdelinger:

1. Afdeling blev afholdt som enkeltstart (prolog) tirsdag den 2. maj 201, FSN Værløse.
2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 30. maj 2017, Fløng.
3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 20. juni 2017, Elverdammen.
4. Afdeling blev afholdt som linjeløb onsdag den 16. august 2017, ADA-bakken.
5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 05. september 2017, Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. Igen i år havde vi racemarchalls med for at højne sikkerheden. Uagtet dette havde vi et grimt uheld i 2. afdeling, idet en bilist kørte ud fra et grundstykke og direkte ud i A-feltet og ramte en rytter.

Vi måtte stoppe løbet – dels på grund af at felterne ikke kunne passere uheldsstedet, men også af hensyn til den tilskadekomne rytter.
Efterfølgende viste det sig, at rytteren slap nådigt og kunne udskrives fra skadestuen efter behandling.

Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse. Igen i år har vi haft færre af vores egne ryttere med, og det tilskriver vi arbejdssituationen i politiet generelt.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen Jørgen Arnth Nielsen på skamlen i B-klassen som nr. 3.

Klubmesterskab

Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:
Elite:
A: Ken G. Hansen
B: Jørgen Arnth Nielsen
C-motion: Mogens Vedel Pedersen.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling

De danske politimesterskaber i cykling afholdt af Rigspolitiet på vejene omkring Smørum. Det var et utroligt godt arrangement med stor vægt på sikkerheden m.m.

Flere ryttere fra Cykelafdelingen deltog, og som vanligt kom flere på skamlen.

Enkeltstart

Klasse 3 (H 50) 
nr. 2, Frank Reuter
nr. 3, Jørgen Arnth Nielsen
Klasse 4 (H 60) nr. 2, Johannes Risbjerg

Linjeløb

Klasse 3(H 50) nr. 1, Frank Reuter
Klasse 4 (H 60)
nr. 1, Johannes RisbjerG
nr. 3, Richard Hjortebjerg
Motionsklasse nr. 1, Micael Becker

Tour Parkinson Danmark

Cykelafdelingen havde igen i år lovet at hjælpe med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2017 i dagene 19. – 21. maj 2017 dels med ruteplanlægningen og dels med rollen som holdkaptajner. Etapeløbets 3 etaper bestod af:

Etape 1: Middelfart, Vejle, Horsens, Hou, færgen til Samsø og til Koldby Kås. Ca. 108 km.

Etape 2: Koldby Kås, færgen til Kalundborg, Tølløse, Roskilde, Charlottenlund. Ca. 120 km.

Etape 3: Charlottenlund til Christiansborg.  Ca. 27 km.

Der var ca. 75 deltagere, som selv kunne vælge at køre i 3 forskellige grupper. En gruppe med ca. 15 km/t i snit, en gruppe med ca. 20 km/t i snit og en gruppe med ca. 25 km/t i snit.

Undervejs på etaperne havde deltagerne mulighed for at stå af og blive transporteret videre med bus.

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Steen Ryborg, Bjarne Wermuth, Poul E. Hansen og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne

Vi har haft 12 licensryttere i 2017 mod 21 i 2016.
Resultatmæssigt er det gået rigtig godt med:

1.
pladser, 9
2. pladser, 20
3. pladser, 13

og i alt har rytterne kørt 670 point ind.

DM for veteraner
DM for veteraner enkeltstart blev afholdt af Nakskov.

H 60 nr. 3, Torben Nielsen              

Sjællandsmesterskaber
Linjeløb
H 70 nr. 2, Preben Dalsgaard Hansen

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

Motion
Motionsrytterne har deltaget i en række løb, og der var flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet.

Motionsafdelingen arrangerede en bustur til Kongeetapen i Jylland, hvor ruten i år gik fra Otterup til Vejle. Vi var ca. 25 ryttere afsted og havde en rigtig god tur, og næsten alle gennemførte det hårde løb med afslutning op ad Kiddesvej i Vejle.

Vi var lidt uheldige med vejret, idet det nærmest gav skybrud i Vejle. De første ryttere nåede til mål i Vejle i tørvejr, medens andre blev drivvåde på de sidste kilometre.
Normalt ser vi afslutningen af de professionelles løb, men på grund af uvejret, valgte vi at køre hjem i år.

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge.

Der var 12 ryttere fra klubben, der deltog.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, DeFeet og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2016

Afdelingsformand, Johannes Risbjerg

Opdateret 12. januar 2017

Af Johannes Risbjerg,
Formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:
Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter (tøj)
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg                   
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen (licens)
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged (motion)
Bestyrelsesmedlem, Kasper Schrøder (MTB)
Bestyrelsesmedlem, Annette Christensen
Bestyrelsesmedlem, Torben Nielsen

Regnskabskontrollanter, Poul E. Hansen og Morten Peters
Regnskabskontrollant suppleant, Erik Sundal

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 2. marts 2016, og der var fremmødt 35 medlemmer.

Bestyrelsen
Bestyrelsen har holdt 7 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er meget velfungerende.

Organisatorisk
Organisatorisk er Cykelafdelingen en afdeling under Politiets Idrætsforening, København.
Vi er derudover medlem af Dansk Cykelunion (DCU) og Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI).

Vi er en eliteklub under DCU. Afdelingen har godt 200 medlemmer.

DCU licensløb
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt lørdag den 27. august 2016 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var DM i Jylland for disse klasser.
Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Heino Cup
Årets Heino Cup havde følgende afdelinger:

 

  1. Afdeling blev afholdt som enkeltstart (prolog) tirsdag den 26. april 2016, Ballerup.
  2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 24. maj 2016, Fløng.
  3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 21. juni 2016, Elverdammen.
  4. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 16. august 2016, Fredtofte.
  5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 06. september 2016, Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. I år prøvede vi for yderligere at øge sikkerheden med racemarshalls således, at der kørte en racemarchall med hvert felt. Rytterne har rost dette initiativ. Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse.

På grund af arbejdssituationen i politiet generelt, har flere af vores ryttere været forhindret i at deltage i alle afdelinger, hvilket har gjort, at vi ikke har haft så mange på skamlen som normalt.

Et nyt tiltag i år var, at der blev uddelt lyserøde førertrøjer til de førende ryttere i de enkelte klasser. Trøjerne blev sponseret af Lyngby Turistfart.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen følgende ryttere på skamlen.

I A blev Frank Reuter nr. 3
I C Motion blev Lars Karlsen nr. 2 og Claus Østergaard nr. 3.

Klubmesterskab
Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:

Elite: Dan Wassmann
A: Morten Aslak
B: Christian Berg Andersen
C: motion: Morten Rust.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling
Ved de danske politimesterskaber i cykling afholdt af Odense Pi deltog flere ryttere fra Cykelafdelingen, og som vanligt kom flere på skamlen.
I programmet stod at enkeltstartsruten var forholdsvis flad – det tror jeg ikke, at rytterne var enige i, men i øvrigt en god rute.

Linjeløbsruten var en meget god og alsidig rute på en rundstrækning på små veje, hvor det gik op og ned hele tiden, men også med en del sidevind, så rytterne kom hjem i små grupper.

Enkeltstart
Mesterskabsklassen nr. 3 Jakob Hoffmann
Klasse 3 (H 50) nr. 2 Gert Caspersen
Klasse 4 (H 60) nr. 1 Ken G. Hansen
                       nr 2 Johannes Risbjerg

 Linjeløb
Klasse 2 (H 40)  nr. 1 Peter Saaby Hansen
                        nr. 2 Reino Andersen

Klasse 4 (H 60) nr. 1 Ken G Hansen
                       nr. 2 Johannes Risbjerg

Tour Parkinson Danmark
Cykelafdelingen havde lovet at hjælpe igen i år med at assistere ved Tour Parkinson Danmark 2016 i dagene 26. – 28. maj 2016 dels med ruteplanlængen og dels med rollen som holdkaptajner. Etapeløbets 3 etaper bestod af:

Etape 1: 2 sløjfer med udgangspunkt i Middelfart med blandt andet en bakkespurt op ad Munkebjergbakken.

Etape 2: Næstved til Frederiksdal.

Etape 3: Frederiksdal til Christiansborg.  

Følgende ryttere deltog som holdkaptajner: Steen Ryborg, Bjarne Wermuth, Emil Furbo, Poul E. Hansen, Henrik Loose og Johannes Risbjerg.

Licensrytterne
Vi har haft 21 licensryttere i 2016. Resultatmæssigt er det gået rigtig god med:

  1. pladser 25
  2. pladser 13
  3. pladser 18

og i alt har rytterne kørt 442 point ind.

DM for veteraner
DM for veteraner blev afholdt af Haderslev.

Linjeløb, klasse H 70 nr. 3 Jan Høeg.

Sjællandsmesterskaber
Enkeltstart

H 70 nr. 2 Preben Dalsgaard Hansen.
H 60 nr. 1 Johannes Risbjerg

Linjeløb
H 70 nr. 3 Preben Dalsgaard Hansen
H 60 nr. 1 Ken G. Hansen
        nr. 2 Jan Høeg
C      nr. 2 Martin Klitmose Hansen

Parløb
H 60 nr. 1 Johannes Risbjerg
        nr. 2 John Busk

Banen
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

VM på Bane for masters
Gert Caspersen deltog ved VM i Manchester og vandt 1 medalje.

Holdforfølgelsesløb, klasse + 45 nr. 3 og dermed bronzemedalje.
Tillykke med det flotte resultat.

DM på bane
Resultater fra banen:

H 60 Omnium nr. 1   Ken G.Hansen

Motion
Motionsrytterne har kørt en række løb, og der var flest deltagere til Skjoldenæsholmløbet, men også i en række andre løb har vi haft ryttere med.

Motionsafdelingen arrangerede også en bustur til Kongeetapen i Jylland, hvor ruten i år gik fra Aabenraa til Vejle.
Vi var ca. 25 ryttere afsted og havde en rigtig god tur, og næsten alle gennemførte det hårde løb med afslutning op ad Kiddesvej i Vejle.
Vi havde håbet på lidt flere ryttere, men da løbet lå i sommerferien måtte flere melde fra for at holde ferie med familien.
Til næste år ligger løbet i september, så håber vi, at bussen blive fyldt.

MTB
Mountainbikerytterne har deltaget i Slush cup. Også i 2016/2017 er der et hold med.

Træningslejr
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Calpe, Spanien i marts måned til meget rimelige penge. Der var 12 ryttere fra klubben, der deltog.

Sponsorer
Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer Frederiksberg El, Heino Cykler, DeFeet og Lyngby Turistfart.

Kontakt til Cykelafdelingen
Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook. Du kan også kontakte bestyrelsen.


 

 

Cykelafdelingens årsberetning for året 2015

Formand, Johannes Risbjerg

Opdateret 18. januar 2016

Af: Johannes Risbjerg, afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Johannes Risbjerg
Næstformand, Frank Reuter
Kasserer, Erik Hald
Sekretær, Sten Ryborg
Bestyrelsesmedlem, Ken G. Hansen
Bestyrelsesmedlem, Peder Ladefoged
Bestyrelsesmedlem, Kasper Schrøder
Bestyrelsesmedlem, Annette Christensen

Regnskabskontrollanter, Poul E. Hansen og Morten Peters
Regnskabskontrollant suppleant, Erik Sundal

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 13. april 2015, og der var fremmødt 48 medlemmer.

Vores tidligere formand Jan Schack Andersen valgte ikke at genopstille, hvorfor Johannes Risbjerg blev valgt til ny formand.

På mødet var der ingen, der ønskede at lade sig vælge til den sidste plads i bestyrelsen. Men fra juni 2015 har Torben Nielsen deltaget i bestyrelsesarbejdet uden at være valgt.

Bestyrelsen:
Bestyrelsen har holdt 8 bestyrelsesmøder i løbet af året, og bestyrelsen har haft et meget godt samarbejde og er velfungerende.

Organisatorisk:
Der er sket meget på det organisatoriske. Overordnet er idrætten delt op i elitedelen i DIF og breddedelen i DGI.

Begge organisationer har været meget aktive for at få cykelrytterne ind under deres vinger, idet begge organisationer siger, at der er mange cykelklubber og cykelryttere, der ikke er organiseret.

I sidste ende gælder det om at få fat i disse, fordi tipsmidlerne fordeles efter antal medlemmer, så jo flere medlemmer jo flere penge.

Dansk Cykel Union har som følge heraf fået nye motionsklubber ind under deres vinger og har vedtaget, at klubberne deles ind i 3 kategorier:

1) Eliteklub

2) Sportsklub

3) Basisklub

Cykelafdelingen er blevet klassificeret som Eliteklub på grund af vores antal af licensryttere. Det betyder, at vi er forpligtiget til at afholde et licensløb for alle klasser. Vores ryttere får også adgang til at deltage i alle løb.

På grund af de mange cykelryttere på vejene er der kommet meget fokus på området, især inden for det sikkerhedsmæssige, men også for genen for de omkringboende.

Det betyder, at ud over politiets tilladelse til afholdelse af cykelløb, skal kommunerne også give tilladelse til anvendelse af veje og gader.

Flere kommuner omkring Storkøbenhavn giver afslag, idet borgerne føler sig generet af, at der er så mange arrangementer hvert år.

Der er også kommet meget fokus på motionsløb, idet her skal rytterne som udgangspunkt følge færdselslovens bestemmelser, eksempelvis køre på cykelsti, ikke køre over for rødt. Det har vist sig, at rytterne ikke følger bestemmelserne, ligesom der har været flere alvorlige uheld.

Det kommer til at betyde, at hvis rytterne vil køre race, så skal de ikke køre motionsløb.

Derfor arbejder DCU på, at I forbindelse med licensløb skal der også være et motionsrace, så motionister, der ikke ønsker at tegne licens, men vil køre om at komme først oven, linjen har den mulighed.

DCU licensløb:
Vores obligatoriske licensløb DeFeet løbet blev afholdt søndag den 30. august 2015 på en rundstrækning ved Lejre. Vi kørte for alle klasser minus børne- og ungdomsklasserne, idet der var DM i Jylland for disse klasser.

Mange af klubbens medlemmer mødte op som hjælpere, og sammen fik vi afholdt et godt arrangement. Efterfølgende fik vi også ros af løbskommissærerne og deltagerne for et godt tilrettelagt og gennemført arrangement.

Heino Cup:
Årets Heino Cup var en jubilæumsudgave, idet det var 20. gang, at vi afholdte Heino Cup. Inden løbet gik i gang måtte vi lukke for tilmelding, idet vi havde besluttet, at vi ikke kunne håndtere mere end 200 ryttere.

1. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 28. april 2015 ved Fløng.

2. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 19. maj 2015 ved Gundsømagle.

3. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 16. juni 2015 ved Elverdammen.

4. Afdeling blev afholdt som enkeltstart tirsdag den 18. august 2015 ved Roskilde

5. Afdeling blev afholdt som linjeløb tirsdag den 08. september 2015 ved Birkerød.

Generelt er afholdelsen af løbene gået godt. Vi har set masser af godt cykelløb, og rytterne har generelt været meget tilfredse. Vi har haft et par uheld på grund af rytters kørefejl.

I den samlede stilling fik cykelafdelingen også flere ryttere på skamlen.

I Eliteklassen blev Martin Klitmose Hansen nr. 3

I B blev Morten Aslak nr. 2 og Reino Andersen nr. 3.

I C-Motion blev Morten Nebelong nr. 2.

Klubmesterskab:
Samtidig med sidste afdeling af Heino Cup kørte vi om klubmesterskabet.

Årets klubmestre blev:

Elite: Martin Klitmose Hansen

A: Lennert Nielsen

B: Reino Andersen

C-motion: Morten Rust.

Efter løbet var Cykelafdelingen vært med pølser ad libitum.

Danske Politimesterskaber i Cykling:
Ved de danske politimesterskaber i cykling afholdt af Roskilde PI deltog flere ryttere fra Cykelafdelingen, og som vanligt kom flere på skamlen.

I linjeløbet havde vi flere ryttere, der var uheldige med punkteringer på grund af det våde vejr.

Enkeltstart:
Mesterskabsklassen - nr. 2 - Martin Klitmose Hansen

Klasse 1 - nr. 3 - Jacob Hansen

Klasse 2 (H 40) - nr. 2 - Reino Andersen

Klasse 3 (H 50) - nr. 2 - Gert Caspersen

Klasse 4 (H 60) - nr. 1 - Johannes Risbjerg - nr. 2 - Ken G. Hansen

Linjeløb:
Mesterskabsklassen - nr. 2 - Mike Christensen

Klasse 2 (H 40) - nr. 2 - Reino Andersen

Klasse 4 (H 60) - nr. 1 - Ken G Hansen - nr. 2 - Johannes Risbjerg

Danish Police Tour 2015:
Cykelafdelingen havde 35 ryttere med i etapeløbet Danish Police Tour 2015, der bestod af 7 etaper over 5 dage og med transportstrækninger blev det næsten 1000 km.

Vi var utrolig heldige med vejret, idet solen og varmen endelig kom i denne uge. Så alle var glade, da løbet sluttede i Lyngby.

Af resultater kan nævnes:

Holdkonkurrence nr. 1 PI. København, Team Stor Klinge (Martin Klitmose Hansen, Carsten Glud, Jesper Høj Hansen og Mike Christensen).

Individuelt nr. 1 Martin Klitmose Hansen.

Individuelt nr. 2 Mike Christensen.

Tour Parkinson Danmark

Cykelafdelingen blev kontaktet af Bike4Cure, der arrangerede Tour Parkinson Danmark 2015 den 28. – 30. maj 2015 et etapecykelløb fra Middelfart, via Nyborg, Næstved, Frederiksdal til Christiansborg.

Bike4Cure ville gerne have hjælp til arrangementet med nogle ryttere, der fungerede som holdkaptajner. Cykelafdelingen stillede med 5 ryttere, der havde ansvaret for de enkelte felter under løbet.

Formålet med etapeløbet var at skaffe opmærksomhed for parkinson sygdommen, og dels at samle penge ind til forskning i sygdommen: Har motion – her cykelmotion – nogen indflydelse på sygdommen.

Licensrytterne:
Vi har haft 16 licensryttere i 2015, og de har kørt en række førstepladser hjem. Det er især H 60 rytterne, der har haft mange sejre.

Gran Fondo:
Vi havde flere ryttere, der stillede op i kvalifikationsløbet til VM for masters i både enkeltstart og linjeløb, og vi fik 2 sejre.

Klasse H 60 – 65 nr. 1 Ken G Hansen

Klasse H 65 – 70 nr. 1 Jan Høgh

Flere ryttere kvalificerede sig til VM, der senere blev afholdt i Hobro og Aalborg. Der deltog ca. 2200 ryttere fra 48 lande. Alle verdensdele var repræsenteret.

2 ryttere deltog og lavede flotte resultater i de stærkt internationale besatte felter.

DM for veteraner:
DM for veteraner blev afholdt af Randers.

Linjeløb, klasse H 60, nr. 2 Ken G Hansen

Banen:
Vi har flere ryttere, der kører på banen og deltager i de afholdte stævner.

VM på Bane for masters:
Preben Dalsgaard Hansen deltog ved VM i Manchester og vandt 2 medaljer.

Holdsprint, klasse + 65 nr. 2 og dermed sølvmedalje

Holdforfølgelsesløb, klasse + 65 nr. nr. 3 og dermed bronzemedalje.

Tillykke med de flotte resultater.

DM på bane:
Ken G Hansen har deltaget i DM på bane og fik følgende flotte resultater.

500 m på tid, klasse H 60 nr. 1 Ken G Hansen.

Pointløb, klasse H 60 nr. 2 Ken G Hansen.

Motion:
Motionsrytterne har kørt en række løb, og de fleste deltagere var der til Skjoldnæsholmløbet og Sjælsø Rundt, men også en række andre løb har vi haft ryttere med.

MTB:
Mountainbikerytterne har deltaget i Slush cup. Også i 2015/2016 er der et hold med.

Træningslejr:
I samarbejde med ABC afholder Cykelafdelingen hvert år en 9-dages træningslejr i Spanien i marts måned til meget rimelige penge.

Kontakt til Cykelafdelingen:

Hvis du vil vide mere om Cykelafdelingen, så gå ind på vores hjemmeside www.picykel.dk eller på Facebook.

Du kan også kontakte bestyrelsen.