Fakta om dykkerafdelingen

Redigeret den 7. oktober 2018


Dykkerafdelingen blev stiftet den 3. november 1970.
Formanden for Dykkerafdelingen er i dag, Morten Rasmussen, Københavns Politi.
Tlf. 3123 1085

Mail: msr001@politi.dk  

Særkontingent kr. 50-, pr. måned.

Afdelingen kaldes i daglig tale kaldet PI Dyk er en åben klub for alle dykkere.

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Træning: Bellahøjbadet tirsdag kl. 2045 - 2230
Hillerødgade Svømmehal kl. 2130 - 2300 Primært Undervandsrugby

 

Afdelingen er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund.

Afdelingens hoved aktiviteter er pt. Vragdyk og UV-rugby.

De fleste af vores dykkere er uddannede inden for CMAS, men vi har dykkere med mange forskellige certifikater - En dykker er en dykker uanset certifikattype.

Snup et lille dyk på PIDyk's Hjemmeside.

Vi er, som man vil se, aktive inden for UV-rugby  og Rekreativ dykning, specielt vragdykning.

Afdelingen byder også velkommen til at dykke sammen med os på vore forskellige dykkerture - se turkalenderen.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:

www.uvr.dk


 

PI Undervandsrugby til Cup i Barcelona

Holdet

Poolen

Opdateret 15. oktober 2018

 

Af Niels Christian Sanden
Foto: Aristides Rodriguez og Kåre Sidelin

Der var store smil i lufthavnen, da PI Undervandsrugby i august tog sydpå for at deltage i den internationale Barcelona Cup, der hvert år afholdes i det Olympiske springbassin på toppen af Montjuïc.

Der var stor spænding forud for turneringen, der skulle blive den første i udenlandsk vand i otte år, hvor holdet i mellemtiden har været igennem et større generationsskifte.

Cuppen blev afholdt i spektakulære omgivelser: Det udendørs springbassin blev bygget til de Olympiske lege i 1992 og ligger med en fænomenal udsigt over hele Barcelona by.
Med dagstemperaturer på op mod 40 grader var vi glade for, at vores sport foregår på bunden af en pool. Mellem kampene måtte vi krybe ind i springtårnets skygge og drikke spandevis af vand, mens vores medrejsende supportere nød chancen for at slikke sol på bassinkanten.

Også bassinets dimensioner var noget ud over det sædvanlige: Med sine 25 meters længde, 12 meters bredde og 5 meters dybde var poolen king size i forhold til vores hjemmebane i Bellahøjbadet, der er ca. halvt så lang og bare 3,8 meter dyb.
Dette skulle, ikke overraskende, vise sig at have en markant effekt på spillet.

Vi spillede i alt seks kampe mod både lokale spanske hold samt tilrejsende hold fra Finland, Tyskland og Sverige. I den store pool blev der trods godt spil scoret meget få mål i de fleste kampe.
Vores kampe var ingen undtagelse; de endte alle uafgjort, heraf flere med cifrene 0-0.

Med disse resultater landede vi rimeligt nok midt i feltet som nummer 6 ud af 11 hold. Vi sad tilbage med en følelse af, at meget små marginaler adskilte samtlige hold fra 8. til 1. pladsen.
I det lys var det på den ene side surt, ikke at være endt højere på listen. På den anden side var vi godt tilfredse med at have spillet en cup, som passede rigtig fint til vores nuværende niveau.

PI Undervandsrugby har i de sidste par år oplevet en spilmæssige fremgang, der forud for sommerpausen resulterede i kvalifikation til DM slutspillet efter flere års fravær på denne scene. Vores deltagelse i Barcelona Cup var endnu en positiv milepæl og en rigtig god start på sæson 2018/19.

Undervandsrugby er et spil i tre dimensioner, hvor man holder vejret mens en tung bold skal puttes i modstanderens kurv på bunden af poolen. Det er forrygende skægt og stiller samtidig store krav til fysisk og mental styrke.

Har du lyst til at prøve kræfter med spillet, er du meget velkommen til at komme forbi en af vores træninger i Bellahøjbadet, tirsdage og torsdage 20.30-22.30. Se mere på www.uvr.dk.


 

Dykkerafdelingens årsberetning for året 2017

Opdateret 7. marts 2018

Af Morten Rasmussen, formand

Formand: Morten Rasmussen               

Næstformand: Anders Erbs

Kasserer: Lars Højberg  

Sekretær: Jens Folke Kiilgård

Sportschef:  -              

UV-Rugby holdet lå ved udgangen af året som nummer 5 i kampen om at komme med til slutspillet med forventning om at kunne vinde 4. pladsen tilbage og sikre deltagelse i slutspillet til maj 2018 - Hvis det lykkes, vil det være første gang i de sidste mange år - Fantastisk.

Da dykkeraktiviteten i klubben i 2017 fortsatte på samme lave niveau som de sidste mange år, og da der ikke umiddelbart var udsigt til forøgelse af aktivitetsniveauet, blev der gjort forberedelser til at afvikle klubbens lokaler i Kastrup Lystbådehavn i løbet af 2018.

Som nævnt så gik det rigtigt godt med UV-Rugby, som var klubbens vigtigste aktivitet i 2017. De gode takter fra sidste år fortsatte også i 2017. Lars Højberg fungerede med stor succes som træner og hev det sportslige niveau op.

Der blev trænet i Hillerødgade svømmehal og i Bellahøjbadet, selv om der var en del små problemer med svømmehallerne, så gik det rimeligt fint.

Træningsaktiviteten var fin med god deltagelse. Statistikken viste, at der i 2017 var flere spillere, som deltog i træningen oftere, samt at gennemsnittet af spillere til hver træning steg med ca. 15% - meget meget positivt og helt klart medvirkende årsag til årets fine resultat.

Medlemstallet er fortsat rimeligt stabilt med lille udskiftning i medlemsskaren, - det ser på dette punkt ud ligesom de sidste mange år

Kommunikation mellem medlemmerne foregår fortsat via facebookgruppen, og det fungerer ganske fint, idet der er meget liv på gruppen, hvor der konstant opdateres mødestatistik og resultater. Især Kåre og Lars er god til at holde gang i kommunikationen.

Den positive udvikling fra de sidste par år fortsatte i hele 2017, og sæsonens resultat vil formentligt overgå mål og forventninger.


 

 

Dykkerafdelingens årsberetning for året 2016

Afdelingsformand, Morten Rasmussen

Opdateret 15. januar 2017

Af Morten Rasmussen,
formand

Bestyrelsen bestod i 2016 af følgende medlemmer:

Formand, Morten Rasmussen             
Næstformand, Anders Erbs
Kasserer, Lars Højberg                         
Sekretær, Jens Folke Kiilgård
Sportschef, Jens Højberg              

Der var intet ændret i klubbens dykkeraktiviteter - de fortsatte også i 2016 med at være på et meget lavt niveau.
Der var fortsat nogle få som var aktive, og der var fortsat den samme problemstilling vedrørende muligheden for at kunne uddanne nye dykkere.

Beklageligvis så ville den spirende interesse for UV-jagt, som var på vej sidste år, ikke rigtigt folde sig ud. Der kom ikke gang i noget klubaktivitet i løbet af 2016, vi håber på, at de kommende år kan udfolde dette.

Som de sidste mange år var det derfor fortsat UV-Rugby, som var klubbens vigtigste aktivitet.
Den nye turneringsstruktur, hvor vi spiller grundspil, og nu kun har 1 hold, viste sig at være meget sund for vores klub, idet vi fik mere fokus og struktur på turneringskampene.
Der blev trænet i Hillerødgade svømmehal og i Bellahøjbadet, hvilket fungerede fint.

Træningsaktiviteten var fin med god deltagelse. Jonas oprettede træningsstatistik, og der var flere af de gamle spillere, som til træning bød ind med såvel teori og praktisk træning, hvilket alle nød godt af.

Til trods for at det gik ganske fint med den nye turneringsform, så endte sæsonen med, at det ikke lykkedes at kvalificere os til DM slutspillet, men faktisk var stemningen ganske god på holdet.

Indtil videre er første halvdel at sæsonen gået ganske fint, selv om vi ikke klarer os særligt overbevisende ved elite cups, så har holdet har vundet 3, spillet 1 uafgjort og tabt en kamp i 1. division, og det har givet en rigtig god positiv stemning på holdet.

Medlemstallet er fortsat rimeligt stabilt med lille udskiftning i medlemsskaren, det ser på dette punkt ud ligesom de sidste mange år.

Kommunikation mellem medlemmerne foregår fortsat via facebookgruppen, og det fungerer ganske fint, idet der er meget liv på gruppen, hvor der konstant opdateres mødestatistik og resultater. Især Jonas er god til at holde gang i kommunikationen

Den positive udvikling fra sidste år fortsatte i 2016, men det gik ikke helt så hurtigt, som jeg havde håbet, men det går helt sikkert i den rigtige retning.


 

Dykkerafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 28. januar 2016

Af Morten Rasmussen, formand

Bestyrelsen bestod i 2015 af følgende medlemmer:

Formand, Morten Rasmussen
Næstformand, Anders Erbs            
Kasserer, Lars Højberg 
Sekretær, Jens Folke Kiilgård                       
Sportschef, Jens Højberg              

Klubbens dykkeraktiviter fortsatte i 2015 med at være på et meget moderat niveau. Der var fortsat den lille kerne som var aktive, og der var fortsat den samme problemstilling vedrørende muligheden for at kunne uddanne nye dykkere.

Der var til gengæld også i 2015 en spirende interesse for UV-jagt i klubregi. Niveauet er fortsat beskedent, men det bliver spændende og se, om det er noget, der kan vokse og brede sig til en større aktivitet.

Det var dog også i dette år UV-Rugby, som var klubbens vigtigste aktivitet.
Klubben deltog fortsat med 1. holdet i Danmarksturneringen/Elitecuppen og med 2. holdet i 1. division øst/Grundspillet øst.

Træningen foregik i første halvdel af året i ØbroBadet mandag og torsdag, mens det i den sidste halvdel blev afviklet i om onsdagen i Vesterbrobadet.

Træningsaktiviteten var fin med god deltagelse, hvilket i høj grad skyldes, at vi i år har fået vores gode gamle træner Peter Mikkelsen tilbage - super godt og vigtigt for klubben

1. holdet sluttede sæsonen 2014-2015 lige uden for grænsen for deltagelse i slutspillet, og 2. holdet sluttede lige over midten.
Det var på ingen måde imponerende, men det viste heller ikke, hvor godt det egentligt går til træningen, vi håber det snart slår igennem.

Sæsonen 2015-16 startede lidt skidt, idet Østerbro hallen, som kun skulle være lukket fra sommeren og frem til efterårsferien, meddelte, at dette blev udvidet til, at der var lukket resten af året. 

Det var kun med nød og næppe vi fik træningstid i Vesterbrobadet om onsdagen kl. 2100-2230, men på trods af dette, var der dejligt mange, som deltog og fortsat deltager i træningen. Det går godt til træning. Træningen i det nye år bliver mandag i Øbro badet og onsdag i Vesterbro badet.

1. holdet ligger efter de 3 første Elitecups på en 5. plads, hvilket ikke helt viser, hvor godt det egentligt har fungeret i 2015.

For 2. holdet blev turneringsformen for sæsonen 2015-2016 ændret til en model, hvor der spilles et grundspil.
PI ligger på 3. pladsen ud af de 11 deltagende hold i øst, så dette viser i nogen grad, at PI er på vej tilbage :-).

Medlemstallet er fortsat rimeligt stabilt med lille udskiftning i medlemsskaren, det ser på dette punkt ud ligesom de sidste mange år

Kommunikation mellem medlemmerne foregår fortsat via facebookgruppen, og det fungerer ganske fint, idet der er fint liv på gruppen med en god opdateringsfrekvens og med god kvalitet.
Der arbejdes lidt med hvervning på facebook.

2015 er det muligvis det år, hvor vi så småt kan se, at der er lys for enden af tunnellen - Der er Dansk Sportsdykker forbunds UV-Rugby udvalg lavet en 5 år plan for udvikling, og der er nu rimelige forventninger til, at PI-dyk stille og roligt vil udvikle sig positivt sammen men DSF.