Hæder til mangeårigt medlem af PI-København

Lasse og Julie

Keld Højgaard medlem hos PI-København i 60 år.

Opdateret 19. november 2017

Tekst og foto: Casper S. Christensen

Med hvervet som formand for en klub eller forening følger der en del opgaver, det er ikke nogen hemmelighed.

Jeg er personligt i den heldige situation, at jeg har en rigtig god og harmonisk bestyrelse, der måske er ung og uerfaren inden for det område, men de kan samarbejde og komme godt ud af det med hinanden. 

En af de bedre opgaver i foreningen er f.eks., når man bliver gjort opmærksom på, at man har et medlem, der har været i foreningen i mange år, et rundt antal år, 60 år for at det ikke skal være løgn og stadig aktiv. 

Den 1. november havde Keld Højgaard sit 60 års jubilæum som medlem af PI-Københavns Badmintonafdeling. Han var bortrejst på dagen, men jeg fik heldigvis mulighed for en uges tid senere at tage ud til Ryparken, hvor Keld spiller med flere af de andre erfarne spillere, vi har i klubben. 

Det var for det første dejligt at hilse på nogen af de medlemmer, jeg ikke hilser på så tit, men det var især dejligt at se smilene og alt den gode badminton, der naturligvis blev spillet. 

Jeg havde allieret mig med et par af de andre, der kendte Keld og spiller med ham, så der kunne blive købt lidt vin og en gave. 

Som formand og som menneske i det hele taget er det fantastisk at se den glæde og gejst, der stadig bliver spillet badminton med ude i Ryparken, selvom, uden at fornærme nogen, at tempoet måske ikke er det samme, som det var engang.

Keld kunne selv berette, at han startede med at arbejde for Rigspolitiet, inden han selv blev ansat som betjent på prøve.

Han er indmeldt som betjent i klubben i 1970, men har været medlem tidligere end det. Han har desuden tjent klubben som næstformand, og ifølge papirerne fra PI også som formand, men det mente han nu ikke, selv han havde, selvom han havde hjulpet til.
Ud over at have været aktiv badmintonspiller, har Keld også spillet fodbold i PI.

60 år er mange års troskab og loyalitet til en klub. Det kan vi ikke takke nok for. Ikke kun Keld, men generelt alle vore.......mere erfarne medlemmer. Det er deres fortjeneste, at der er en klub, vi andre har kunne føre videre. Det er så at sige jeres skuldre, vi står på i dag, og det kan vi ikke takke nok for.

Til Keld, og også de andre medlemmer, tak for mange års troskab og "tjeneste" i PI. 

Sæsonen er i gang, og vi arbejder stadig på at holde os oven vande i forhold til at stille hold til turneringen. Indtil videre går det, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi mangler nogle piger i klubben.

Det er desværre lidt triste tider for firmasporten, - som jeg kan fornemme rundt omkring er det ikke kun badminton, der har lidt svære kår.

Igen vil jeg gerne bringe en opfordring, hvis man kender nogen, uanset (næsten) alder, der har lyst til at spille badminton, så har vi to seniorhold og et veteranhold, der alle godt kunne bruge kvindelige islæt.

Vores seniorhold klarer sig efter forholdene ganske fornuftigt, på trods af at førsteholdet i weekenden måtte lide et betragteligt nederlag. Der var desværre på intet tidspunkt tvivl om udfaldet, holdet vi mødte var bare bedre end os, dem er der også nogen af, men der blev stadig spillet gode kampe.

Andetholdet fik point med fra en runde, hvor de desværre var bagud fra start på grund af manglende damespillere. En ganske udmærket præstation trods alt.

Lige nu ser vi frem til årets traditionsrige juleturnering. Der er endnu ikke nogen, der har vundet trofæet to gange, men det kunne være det blev lavet om i år. 

Selve den efterfølgende fest skal, som sidste år, holdes sammen med andre af PI´s afdelinger - en fest som jeg tror, mange ser frem til.


 

 

Sæsonstart i badmintonafdelingen

2 af afdelingens "yngre" spillere, Per Christensen og Per Poulsen

Opdateret 17. september 2017

Tekst og foto Casper S. Christensen

Så starter sæsonen igen. I skrivende stund står vi foran sæsonens første træning. Sommerpausen har budt på et par ganges badmintonspil for nogle af vores medlemmer, men generelt har vi vist bare holdt pause. Det skal blive godt at komme i gang igen.

Sommerpausen har budt på et par opgaver i bestyrelsesregi, der skulle bl.a. skaffes baner, og vi håbede egentlig, at vi kunne blive i vores hal på Frederiksberg, men da Frederiksberg kommune ikke helt levede op til deres løfte om at give os et godt tilbud, måtte vi gå andre veje.

Vi har heldigvis fået vores ”gamle” hjemmebane tilbage. Det der før hed Brønshøj Sportshal, er blevet renoveret og med et ganske pænt resultat, selvom der er visse små ujævnheder, der skal rettes, som det altid er med den slags renovationer.

Hallen har skiftet navn til Katrinedalshallen, men den skal nok komme til at danne rammen om en masse god badminton fra PI.

Derudover har vi brugt sommerpausen til at skaffe en træner til vores lille klub.

Vi har i noget tid gerne ville have en fast træner, der kunne stå for noget god træning og tage sig af ting som at sætte vores hold til kampe mv.
Det lykkedes at finde en tilflytter fra det nordjyske, der for det første lader til at være en meget kompetent herre rent badmintonmæssigt, men desuden virker til at være en ganske festlig og flink fyr, som vi håber, vil komme til at passe rigtig godt ind i vores klub.

Vi tror på, at han kommer til at bibringe en masse gode ting til klubben. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med sæsonen og komme godt i gang med vores nye træner.

Der har ikke været den store opbakning til at tage på træningslejr, som vi ellers plejer her til foråret, men vi prøver naturligvis at få arrangeret en god en igen næste år.

I stedet for en træningslejr forsøger vi os med en Eventdag for klubben, hvor vi mødes en enkelt dag til et lille arrangement, hvor vi skal lave noget, der ikke har noget som helst med badminton at gøre, vi skal naturligvis også spille en smule fjerbold og begive os ud i nogle andre idrætsdiscipliner.
Efter den fysiske udfoldelse skal vi have noget god mad, og mon ikke også nogle drikkevarer, som sig dertil hører.

Sæsonen går i gang, og vi har den første holdkamp i september. Det lykkedes alle vores hold at blive i deres respektive rækker, vi har derfor det samme antal kampe på programmet som i sidste sæson.

Der er ”desværre” set med klubøjne, som den slags nu engang sker, et par af vores kvindelige spillere, der er i lykkelige omstændigheder, og derfor har meldt, at de ikke kommer til, at spille så meget denne sæson.

Det er naturligvis virkeligt glædeligt, og vi ønsker al den held og lykke, der overhovedet kan sendes af sted, men det kunne godt give os lidt problemer med at skrabe mandskab sammen til holdkampene, men nu skal vi først og fremmest i gang med den nye sæson, og så tager vi den derfra.

Sæsonen byder forhåbentlig også på samlede hjemmekampe, hvor vores hold spiller nogenlunde samtidig, så vi kan holde noget ramasjang efterfølgende.

Dertil kommer, på et tidspunkt, også vores traditionsrige juleturnering med dertilhørende julefrokost.
Sidst blev den holdt sammen med både gymnastik og floorball, og vi håber naturligvis, det kan lade sig gøre igen, og samtidig skal lyde en opfordring til de andre idrætsforeninger om at slutte sig til os, jo flere jo bedre.

Afslutningsvis vil jeg byde alle en god sæson, og naturligvis opfordre alle, der har evner inden for badminton, eller kender nogen der har, til at slutte sig til vores klub, hvis ikke det allerede er sket.

Vi spiller god badminton, og vi hygger os.

Vel mødt.


 

 

 

 

Badminton afdelingens klubmesterskab 2017

Opdateret 12. juni 2017

Af Mette Hansen
Foto: Katja Andrea

Vanen tro blev Badmintonafdelingens klubmesterskab holdt den sidste lørdag i april, i år d. 29. april på vores hjemmebane i Hermeshallen. 

Det var dog ikke helt, som det plejede at være, for vi plejer altid at have solskin, og i år regnede det, men det betød heldigvis ikke noget på banen.
Der var 14 spiller tilmeldt, så vi var en lille samling, men alligevel blev der spillet både herresingle, damesingle, damedouble, herredouble og mixdouble.
Vi havde i udvalget besluttet, at nogle af rækkerne skulle spilles som puljekampe, hvilket betød, at der blandt andet i herredouble var spænding til det sidste, men det blev Casper Christensen og Martin Bundgaard, som løb med sejren over Ken Jensen og Thomas Overgaard efter 3 sæt 16/21, 23/21, 21/14.

I damedouble kunne Julie Ohlsson og Mette Hansen nøjes med to sæt 21/18 og 21/12 til at hive sejren i land over Julie Vesterskov og Tina Hansen. 

I både dame- og herresingle måtte de i tre sæt, før der var fundet en klubmester.
I damesingle stod finalen mellem Julie Ohlsson og Katja Andrea, det blev til tre meget tætte sæt, men Julie Ohlsson trak det længste strå og vandt 18/21, 23/21, 21/18.

I herresingle mødtes Casper Christensen og Mads Sumborg i finalen, denne kamp skulle som nævnt tidligere også afgøres i tre sæt, men den blev dog aldrig lige så tæt som damesinglen, og Mads vinder 16/21, 22/20, 21/10. 

I mixdouble mødtes Julie Ohlsson/Nikolaj Kjærsgaard og Mette Hansen/David Hansen i finalen, det blev til et tæt første sæt, men i andet sæt kom Mette og David lidt skævt fra start, og Julie og Nikolaj vinder 22/20, 21/16, og Julie Ohlsson kunne dermed også kalde sig 3 dobbelt klubmester 2017.

Efter sidste kamp tog alle et velfortjent bad, og minsandten om vi ikke var så heldige at solen alligevel kom frem, så vi alle kunne gå tørskoet fra hallen til Allègade 10 , hvor vi skulle spise og overrække præmier til dagens klubmestre.

Tak for en dejlig dag i hallen og efterfølgende fest, Mette Hansen.


 

 

Fakta om Badmintonafdelingen

Siden redigeret den 17. december 2017

Badmintonafdelingen blev stiftet den 28. august 1946.

Formanden for Badmintonafdelinger er i dag Casper Stendevad Christensen.

E-mail.     csc010@politi.dk

Træning:
Katrinedalshallen Sallingvej 59 2720 Vanløse Onsdag kl. 2000 - 2200

Badmintonafdelingen er medlem af Københavns Badminton Kreds, i daglig tale kaldet KBK.r.

Afdelingen deltager i De Danske Politimesterskaber.

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Yderligere informationer om afdelingen kan indhentes hos afdelingens sekretær, David Jøker Hansen.

Afdelingen har ingen egen hjemmeside.


 

Badmintonafdelingens årsberetning for året 2016

Der er også plads til smil i Badmintonafdelingen

Opdateret 2. februar 2017

Casper Christensen,
formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Casper S. Christensen
Næstformand, David Jøker Hansen
Kasserer, Michael Blom
Sekretær, Karina Husted          
Bestyrelsesmedlem, Mette Hersnap Hansen

Sæsonen 16/17 har indtil videre vist sig at byde på et par udfordringer for klubben. Heldigvis er vi robuste og udfordringerne overkommelige.
Vores tre hold, Københavnerserien, Serie 2 og veteran, klarer sig med blandet succes. 

Holdet i Københavnerserien har desværre været plaget af skader og har været en anelse svært at stille til holdkampene. Det har resulteret i et par nederlag, og p.t. ligger vi i nedrykningsspillet.
Skulle det uheldige ske, at vi rykker ned, vil vi uden tvivl rykke op igen, når næste sæson er slut.

Vores hold i Serie 2 har af samme naturlige årsag, ligeledes været en anelse svært at besætte, men holdet ligger placeret midt i tabellen og burde, alting til trods, klare sig fint igennem.

Vores standhaftige veteraner har fået et enkelt point med i løbet af sæsonen og ligger som nummer 6 ud af 8, hvilket ikke er så skidt endda.

Klubben oplever stadig en tilgang af spillere, hvilket vi er rigtig glade for, vi har desværre også måtte sige farvel til et par stykker, og så er der desværre også stadig skader.

Bestyrelsen fungerer og arbejder forholdsvist harmonisk, så harmonisk som en bestyrelse nu kan. Budgettet har desværre lidt en smule.
Vi har været nødt til at leje os ind i en hal, der er dyr i drift, men arbejder meget på igen at kunne få en kommunal hal, hvor vi ikke skal betale.
Vi vil i bestyrelsen gerne udvise en lille smule rettidig omhu, hvorfor der til næste sæson vil komme en mindre kontingentstigning.

Derudover har vi haft problemer med bookning af haller, da man ikke længere benytter samme system, som man har gjort i mange år nu, men er gået over til et nyt digitalt system, der kræver lidt tilvænning at bruge.
Det har desværre betydet, at vi har mistet de baner, vi havde i Valbyhallen, hvor flere af vores motionister spillede. Det er en beklagelig fejl, som vi ihærdigt forsøgte at rette op på.
Jeg har naturligvis fuld forståelse for de frustrationer, det har skabt, og vi håber ikke, det kommer til at ske igen.

Vi startede sæsonen med en træner, men måtte desværre sige farvel til ham igen. Han er ansat i politiet og arbejdspresset blev desværre så stort, at han ikke havde overskuddet til også at træne os i badminton.
Vi er enige om, at vi gerne vil have en træner, også til at tage sig af arbejdet med at sætte holdene, opdatere resultater og hvad der ellers er af arbejde i den stil. 

Alt i alt går det udmærket for badmintonafdelingen. Vi har en god fast kerne af spillere, og vores sociale sammenhold er stadig stærkt. Vi drives af glæden ved at spille badminton.
Vi håber 2017 bliver året, hvor vi igen kan tage på træningslejr og afholde vores sædvanlige sociale arrangementer. Sæsonen er snart slut og vi glæder os til at kunne afholde klubmesterskaber og slutte det hele godt af.


 

 

Badmintonafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 6. januar 2016

Af Casper S. Christensen,
Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Casper S. Christensen
Næstformand, David Jøcker
Kasserer, Michael Blom
Sekretær, Nikolaj Kjærsgaard  
Bestyrelsesmedlem, Lasse Taulo Rasmussen
Bestyrelsesmedlem, Maria Louise Hansen - Mette Hersnap

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 040315, og der var fremmødt 6 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen: Omrokering: Nikolaj Kjærsgaard ønskede ikke genvalg som formand, i stedet blev valgt Casper S. Christensen.
Nikolaj blev i stedet valgt som sekretær

Årsberetning: Badminton.

2015 har været endnu et rigtig godt år for PI – Københavns Badmintonafdeling.
Vi har stadig tilgang af nye spillere.
Vi regner med, at begge hold i slutningen af sæsonen rykker op i højere rækker.

Vi har for første gang valgt at ansætte en træner. En politi kollega, Kasper Sæderup Madsen, der til daglig hører til i lokalpolitiet på Vestegnen.
Kasper er en meget kompetent træner, der selv spiller på meget højt niveau. Han var bl.a. med til, at Kastrup Magleby sidste sæson spillede om oprykning til Danmarks bedste række.
Vi var lidt nervøse for, om træning med træner, som vi ikke har haft før, kunne skræmme nogen spillere væk, da vi er en klub, der fokuserer meget på det sociale i sporten, men det har faktisk haft den modsatte, positive effekt, at vi begynder at se flere komme til træning.
Samtidig har Kasper taget et par spillere med til klubben, som passer fint ind i vores humør og tempo.
Alt i alt har det været en succes at ansætte en træner, og vi håber på sigt, at Kasper vil vælge at spille for PI-København.

Klubben har været på træningslejr i Holland. Gennem de europæiske politimesterskaber har vi skabt nogle kontakter i Holland, der gjorde det muligt at tage en tur til Amsterdam, hvor der blev trænet en masse badminton.
Vores hollandske kolleger stillede med en masse spillere, der gjorde det muligt at lave en lille turnering Danmark / Holland imellem. Alt i alt var turen en stor succes.
Derudover tager klubben en lille tur til Lalandia, hvor der ligeledes skal trænes en hel masse badminton og ikke mindst være sociale.

Begge hold, der er tilmeldt turneringerne, klarer sig rigtig godt. 1. holdet er således indtil videre ubesejrede. 2. holdet har vundet alle kampe på nær en, hvor vi desværre tabte 7-6 et resultat, der stadig gav point med til holdet.

Til sidst skal nævnes, at klubben har fået ny, gammel, formand. Nikolaj Kjærsgaard ønskede ikke genvalg til formandsposten, men ville gerne tage posten som sekretær. Undertegnede var netop hjemvendt fra to år som politimand i Grænsepolitiet i Padborg. Jeg har tidligere været formand i klubben og tog gerne jobbet igen.

Alt i alt har 2015 været endnu et rigtig godt år for Badmintonafdelingen. Vi er stadig i fremgang. Vi får stadig nye spillere, og der henvender sig jævnligt folk, der gerne vil spille i klubben.
Vi bliver flere og flere til træning, hvilket gør det sjovere for alle. Vi er positive og glæder os til endnu et år.