Pi-København, Badminton

Foto af Helena Linding

Tekst af Casper Christensen

Det er stramme tider for alle, men heldigvis går livet stille og roligt videre.

Det er en mærkelig tid vi lever i, hvor der skal tages en masse hensyn, som ikke plejer at være en del af sportens verden, men som pludselig er blevet det. Jeg havde egentlig tænkt mig at det her for en gangs skyld ikke skulle handle om Covid, for hvad nytter det? Vi er underlagt nogle restriktioner, der er sat i spil for at passe på os. Om man er enig eller uenig med den strategi, der er lagt for at håndtere sygdommen er underordnet, det er sat i verden for at passe på os.

Vi er en social klub. Vi går op i at det er hyggeligt at spille badminton, vi går op i at man også kan hygge efter sporten er udøvet og vi gøre det gerne med vores modstanderhold, også selvom de er løbet af med sejren, for det er det det handler om for os.

Sæsonen var så småt kommet i gang igen og vi nåede endda at spille et par kampe inden det igen lukkede til. En kamp på hjemmebane efter alle kunstens regler, i hvert fald det kunststykke vi er gode til. Der var kage til kampen, der var godt humør og der var endda også en enkelt øl efter kampen var afviklet. Hjemme trak vi os sejrrigt ud af opgøret, det var faktisk ikke engang tæt. Der var endda fra vores side disket op med et par reserver til kampen, men det hele gik fint alligevel.

Den anden kamp vi nåede at spille var desværre en anden historie, igen var der trukket reserver frem, MEN på den positive side, var der debut for et par af klubbens nye spillere, for dem har vi heldigvis stadig nogen af. Et par gode unge herrespillere som klubben faktisk har manglet lidt, har sluttet sig til os og gjorde det godt. Der skal bankes lidt rust af, men vigtigere endnu lader de til at passe fint ind på holdet og være faldet godt til, hvilket vi er meget glade for.

Kampen i Lyngby, startede en smule underligt, da der, som der er i weekender, allerede var en anden kamp i gang i hallen, det betød at vi måtte vente til hallen var tom for de foregående spillere, til der var luftet ud i hallen før vi måtte komme i gang med vores kamp. Det er desværre ikke noget der tages højde for i kampprogrammet, hvilket vil sige at vi naturligt blev en smule forsinkede, men det er der desværre ikke noget at gøre ved.

De nye restriktioner, har for vores vedkommende, som sikkert mange andre, betydet at vi ikke må være mere end 10 til træning. Rent praktisk har vores træner, Steffen, lagt vores træning på Holdsport.dk, så vores spillere kan melde sig til og fra træning, det er naturligvis ikke optimalt, men indtil videre fungerer det.

Vi kører ufortrødent videre og glæder os over at der også i disse tider, dukker lidt nye spillere op, som gerne vil med i vores lille klub.

 

Stor sejr til badminton

Trine Laursen, kampens spiller

Tekst og foto af Mette Hansen-Hersnap

Søndag den 15. september spillede vi sæsonens første holdkamp på hjemmebane mod Skovshoved. Vi havde det desværre fået en skade på herresiden, Steven Krogh havde overbelastet sit knæ, men Mathias Stræde meldte sig heldigvis kampklar. Desværre for Mathias, manglede Skovshoved en herre, så begge hans blev vundet uden kamp, men det betød jo samtidigt at vi var var foran 2-0 inden de resterende 11 kampe skulle spilles. Der var varmt i hallen denne søndag eftermiddag, men der blev kæmpet på banerne og med godt benarbejde, sved på panden og et godt hjemmepublikum, træk Pi det længste strå og vandt overlegent 12-1. Kampens spiller blev Trine Laursen efter en flot sejr i damesingle 16/21, 23/21, 21/13 og i damedouble med makkeren Mette Hansen-Hersnap 21/8, 21/10. Næste holdkamp er lørdag den 24. oktober kl. 16.45 på udebane mod Lyngby.

Badmintonsæsonen er skudt i gang

Opdateret 26. august 2020

Tekst og foto Mette Hansen-Hersnap, badmintonafdelingen

Onsdag den 12. august skød vi endelig sæsonen i gang igen i badmintonafdelingen. På grund af Corona, har det været den længste sommerpause vi nogensinde har haft i historien.

Gensynsglæden var stor og vi alle var spændte på om vi overhovedet kunne ramme bolden. 

Heldigvis var vores træner Steffen Lund dog sød ved os. Vi lagde ud med opvarmning og en rolig omgang slagtræning med fokus på, at finde banen og bolden. Vi blev inddelt med 3 mand på en bane, som spillede to mod en. Bolden skulle hele tiden holdes i gang og vi arbejdede i 3 små intervaller i træk, før vi byttede og vi skulle igennem 2 gange hver - Lad os bare sige at vi varmen.

Efterfølgende fik vi lov til at spille nogle runder badminton, alt efter hvad kondien og benene kunne klare, spillede man 2-3 runder, vi sluttede af en velfortjent kold sodavand efter træningen. 

Alt i alt blev sæsonstarten til to timers god og sjov badminton i en varm hal, nu håber vi på, at vi hurtigt genfinder formen, så vi kan komme godt fra start i holdturneringen, da oprykningen desværre røg lige for næsen af os på grund af Corona.

Vi har første holdkamp hjemme søndag den 13. september kl. 15.00 i Katrinedalshallen.


 

 

Badminafdelingens årsberetning for året 2019

Opdateret 12. januar 2020

Af Casper Christensen, formand.  

I badminton afdelingen går det stille og roligt fremad. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi de sidste par sæsoner har oplevet en lidt ærgerlig tilbagegang i medlemsantal, til træninger og til vores sociale arrangementer. Det ville vi naturligvis gerne forsøge at gøre noget ved.

Efter møder i bestyrelsen besluttedes det derfor at investere. Investere i opmærksomhed omkring vores lille klub. Desværre lader det til at dagene, hvor nye politielever med iver meldte sig ind i pi’s foreninger og deltog i arrangementer, turneringer mv. er passé.

Vi får stadig henvendelser fra politiskoleelever, og vi henter også enkelte medlemmer gennem skolen, men det er lang tid siden vores rekrutteringsgrundlag har ligget netop der.

Vi har i 2019 derfor forsøgt at træde lidt mere ind i nutiden. Det skete først og fremmest ved at vi fik lavet en ny hjemmeside. PI’s Officielle hjemmeside er fin og den danner en god ramme for Pi’s foreninger, men vi ville gerne have vores egen platform at byde evt. nye medlemmer velkommen på, en meget specifik PI-Badminton hjemmeside.

Hjemmesiden er blevet virkelig fin og vi har den oppe at køre med hjælp fra nogle dygtige folk, kyndige i IT, men den kunne naturligvis ikke stå alene. I dag kører reklamer via de sociale medier og vi hyrede derfor et firma, der kunne hjælpe os med at annoncere via Facebook og Instagram, for selvom vi måske ikke alle sammen selv er de mest ivrige brugere af disse medier, så er det, i dag, bare der tingene foregår.

Vi har heldigvis en kyndig i klubben, der velvilligt har sagt ja til at hjælpe til og gøre reklamerne meget specifikt til os og vores klub med det vi tilbyder.

Derfor har man siden sommerferien kunne se reklamer for PI-Badminton på de sociale medier, flere har kommenteret på at have set vores reklamer.

Det er ingen hemmelighed at den slags koster penge, det kan ikke lade sig gøre anderledes, men heldigvis har det vist sig at virke. Fra sommerferien og i ugerne siden har vi ugentlig fået henvendelser via reklamer og hjemmesiden fra folk, der gerne vil spille badminton hos os.

Nogen har vi måtte sige nej tak til, fordi de desværre ikke havde niveauet til at spille med os. Vi er ikke professionelle, men vi kan desværre ikke favne nybegyndere, da de simpelthen er for svære at passe ind i træningen.

Vi arbejder dog på, hvis forespørgslen fortsætter at skaffe lidt flere baner som folk evt. selv kan spille på, så vi kan favne lidt flere forskellige niveauer.

Som i sidste sæson har vi i år igen haft Kuhre Fysio som sponsorer, de stiller med en fysioterapeut til vores hjemmekampe, der kan levere massage og behandlinger, hvis det skulle kræves, derudover giver de os gode priser på behandlinger i deres klinikker. Det er en aftale vi er ganske godt tilfredse med.   

Rent sportsligt går det udmærket uden at være prangende. Vores senior hold ligger for nuværende midt i tabellen med en holdkamp lige rundt om hjørnet.

Vores Plus 40 hold ligger også midt i tabellen, holdet har haft lidt problemer med at skaffe folk, men heldigvis er det en af de steder, hvor nogen af vores nye medlemmer kan byde sig til.

Vi har startet sæsonen med en gammel kending som træner Steffen er tidligere spiller i klubben og har gennem de sidste par år været træner i Frederiksberg.

Vi er rigtigt glade for Steffen og den træning han laver. Det passer rigtig godt til os og vores klub.

Vi har afholdt vores sædvanlige arrangementer, og kigger nu fremad imod 2020, forhåbentlig med et stadigt stigende antal medlemmer. Hvor de kommer fra er vi ligeglade med, vi er bare glade for at have spillere på banerne når vi træner og vi er glade for at kunne spille med i holdturneringerne uden problemer.

Bestyrelsen består som den gjorde i forrige sæson, dog er undertegnede og vores sekretær på valg i år. Forhåbentlig kan vi fortsætte det gode samarbejde jeg syntes vi har.

Vi har som nævnt et stigende antal medlemmer og vi håber naturligvis at mange flere kigger vores vej når nu juleferien skal arbejdes ud af kroppen.


 

 

Fakta om Badmintonafdelingen

Siden redigeret den 16. oktober 2019

Badmintonafdelingen blev stiftet den 28. august 1946.

Formanden for Badmintonafdelinger er i dag Casper Stendevad Christensen.

E-mail.     csc010@politi.dk

Træning:
Katrinedalshallen Sallingvej 59 2720 Vanløse Onsdag kl. 2000 - 2200

Badmintonafdelingen er medlem af Københavns Badminton Kreds, i daglig tale kaldet KBK.r.

Afdelingen deltager i De Danske Politimesterskaber.

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Yderligere informationer om afdelingen kan indhentes hos afdelingens sekretær, David Jøker Hansen.

Hjemmeside: www.pibadminton.dk

Særkontingent kr. 60,00 pr. måned


 

Badminafdelingens årsberetning for året 2018

Opdateret 16. oktober 2019

Af Casper S. Christensen,
Formand.

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand: Casper S. Christensen
Næstformand: David J. Hansen
Kasserer: Filip Lindevall
Sekretær: Karina Husted
Bestyrelsesmedlem: Mette Hansen 
Bestyrelsesmedlem: Nikolaj Kjærsgaard

Klubbens hjemmeside:

www.pibadminton.dk

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 11. april, og der var fremmødt 14 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen: Ovenstående blev alle genvalgt. Dog blev Nikolaj Kjærsgaard valgt ind som ekstra medlem i bestyrelsen

Sæsonen 2018/2019 er for badmintonafdelingens vedkommende godt i gang. Vi valgte til denne sæson kun at stille med et seniorhold, men til gengæld også med et +40 herrehold.

Vi måtte erkende, at vi ikke længere havde spillerne til to seniorhold. Det var i hvert fald et problem at stille folkene til begge hold sæsonen forinden, og tilkendegivelser fra spillerne resulterede i, at vi reducerede med et hold.

Holdet klarer sig indtil videre ganske godt i serie 1 og ligger på en 3. plads i puljen. Herreholdet ligger i top, hvilket naturligvis er meget positivt.

Vi har haft samme træner i denne sæson, og der er bred enighed om, at vi skal have en decideret træner tilknyttet holdet.

Vi har tidligere selv kørt vores træninger, men det er klart bedre med en træner.

Klubben holdt en træningslejr på Bornholm, et fantastisk hyggeligt arrangement, hvor vi både fik spillet badminton OG plejet det sociale. Derudover har vi netop holdt juleturnering, hvor festen om aftenen blev holdt sammen med andre af PI’s afdelinger, et koncept vi håber fortsætter og ikke mindst vokser.

Klubben har i denne sæson skaffet sig en sponsor i form af Kuhre Fysio, der er et hold af unge fysioterapeuter, der stiller massage og anden behandling til rådighed når vi spiller vores hjemmekampe. Derudover rådgiver de i opvarmning og skadesforebyggelse.

Vi håber, de vil sponsorere os til næste sæson. Kuhre Fysio har et stående tilbud til ansatte ved Københavns politi om behandlinger til 200 kr. stykket. Det tilbud har de udvidet til medlemmer af PI-København.

Klubben er, må vi erkende, stadig i spillermangel. Vi vil rigtig gerne have to hold med i turneringen igen. Og vi vil gerne have lidt flere ressourcer at trække på til det hold, vi så har. Bestyrelsen arbejder med forskellige tiltag, men indtil videre mangler vi stadig spillere.

Vi går et nyt år i møde. Vi håber, vi kan spille med om oprykning til Københavnerserien igen, men så skal vi helst også have spillerne til det.

Vi ser fremad imod det nye år og planlægger så småt allerede for sæsonen 2019/2020. Der skal snart tages de indledende skridt til en træningslejr, og der er altid plads til udvikling og forbedring.


 

 

Badminafdelingens årsberetning for året 2017

Altid glade ansigter i badmintonafdelingen

Opdateret 22. januar 2018

Af Casper S. Christensen, formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Casper S. Christensen
Næstformand, David J. Hansen
Kasserer, Michael Blom
Sekretær, Karina Husted
Bestyrelsesmedlem, Mette H. Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 12. april og der var fremmødt 10 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen:
Formand, Casper S. Christensen 
Næstformand, David J. Hansen
Kasserer, Filip Lindvall
Sekretær, Karina Husted
Medlem, Mette H. Hansen

Følgende ønskede ikke genvalg: Michael Blom

2017 har mildest talt været et lettere turbulent år.

Det startede rigtig godt, faktisk så godt, at vi endnu engang kunne have tre hold med i turneringen. 2 seniorhold og et veteranhold.
Det var lykkedes os at komme tilbage i Katrinedalshallen, der førhen hed Brønshøj sportshal, en kommunal hal, der ikke kostede os noget at benytte.

Desværre måtte vi sande, at vi for det første kun kunne få træningstider fra kl. 20-22, hvilket gør, at man skal sent af sted hjemmefra og er sent hjemme. 
Desuden er transportforholdene en smule vanskelligere.

Vi kom i gang med sæsonen, med vores nye træner HP, der lagde ud med en god portion slagtræning, bare lige for at komme i gang. Det blev dog nedskalleret, da vi nærmede os den første holdkamp. 
Vi har været meget tilfredse med vores trænervalg indtil nu.

Sæsonen gik i gang, men der viste sig desværre hurtigt problemer med at stille begge seniorhold, og kort efter meldte vores veteranhold også ind med problemer med at få folk med til deres kampe.

Vi diskuterede, om vi skulle trække det ene seniorhold ud af turneringen, da vi gentagne gange måtte stille op med for få spillere, men gennem dedikeret arbejde fra flere af klubbens medlemmer, er det lykkes at beholde begge hold i turneringen. 
Desværre har vores veteranhold måtte trække sig.

Vi kæmper videre, og bestyrelsen har nogle ideer og planer for at få vendt den spiral, vi lader til at være inde i lige for tiden.

Vi har afholdt juleturnering, hvor festen som sidste år blev afholdt med andre af PI’s foreninger, en stor succes endnu engang.

Vi er endt i nedrykningsspillet, men må se om ikke vi kan klare den endnu en sæson i Københavnerserien, som vi gjorde sidste år. Ellers må vi tage en sæson i serie 1.

Vi har ikke afholdt træningslejr i år, som vi ellers plejer. Til gengæld satser vi på en fantastisk en af slagsen til Bornholm i 2018. 
Indbydelserne er sendt ud, og så håber vi naturligvis på en masse tilmeldinger.

Vi mener, trods alt, stadig, at vi har en fantastisk klub, der er værd at bakke op om og lægge noget arbejde i.

Planerne for fremtiden er, at vi vil forsøge at samarbejde med en anden klub, så vi f.eks. kan tilbyde vores medlemmer nogle flere træningstimer og tidspunkter.

Vi vil desuden forsøge at skaffe flere medlemmer til klubben. Vi er den billigste, og naturligvis, bedste klub i København, måske endda i landet, og det skal vi se, om vi ikke kan få formidlet ud til folk.


  

Badmintonafdelingens årsberetning for året 2016

Der er også plads til smil i Badmintonafdelingen

Opdateret 2. februar 2017

Casper Christensen,
formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Casper S. Christensen
Næstformand, David Jøker Hansen
Kasserer, Michael Blom
Sekretær, Karina Husted          
Bestyrelsesmedlem, Mette Hersnap Hansen

Sæsonen 16/17 har indtil videre vist sig at byde på et par udfordringer for klubben. Heldigvis er vi robuste og udfordringerne overkommelige.
Vores tre hold, Københavnerserien, Serie 2 og veteran, klarer sig med blandet succes. 

Holdet i Københavnerserien har desværre været plaget af skader og har været en anelse svært at stille til holdkampene. Det har resulteret i et par nederlag, og p.t. ligger vi i nedrykningsspillet.
Skulle det uheldige ske, at vi rykker ned, vil vi uden tvivl rykke op igen, når næste sæson er slut.

Vores hold i Serie 2 har af samme naturlige årsag, ligeledes været en anelse svært at besætte, men holdet ligger placeret midt i tabellen og burde, alting til trods, klare sig fint igennem.

Vores standhaftige veteraner har fået et enkelt point med i løbet af sæsonen og ligger som nummer 6 ud af 8, hvilket ikke er så skidt endda.

Klubben oplever stadig en tilgang af spillere, hvilket vi er rigtig glade for, vi har desværre også måtte sige farvel til et par stykker, og så er der desværre også stadig skader.

Bestyrelsen fungerer og arbejder forholdsvist harmonisk, så harmonisk som en bestyrelse nu kan. Budgettet har desværre lidt en smule.
Vi har været nødt til at leje os ind i en hal, der er dyr i drift, men arbejder meget på igen at kunne få en kommunal hal, hvor vi ikke skal betale.
Vi vil i bestyrelsen gerne udvise en lille smule rettidig omhu, hvorfor der til næste sæson vil komme en mindre kontingentstigning.

Derudover har vi haft problemer med bookning af haller, da man ikke længere benytter samme system, som man har gjort i mange år nu, men er gået over til et nyt digitalt system, der kræver lidt tilvænning at bruge.
Det har desværre betydet, at vi har mistet de baner, vi havde i Valbyhallen, hvor flere af vores motionister spillede. Det er en beklagelig fejl, som vi ihærdigt forsøgte at rette op på.
Jeg har naturligvis fuld forståelse for de frustrationer, det har skabt, og vi håber ikke, det kommer til at ske igen.

Vi startede sæsonen med en træner, men måtte desværre sige farvel til ham igen. Han er ansat i politiet og arbejdspresset blev desværre så stort, at han ikke havde overskuddet til også at træne os i badminton.
Vi er enige om, at vi gerne vil have en træner, også til at tage sig af arbejdet med at sætte holdene, opdatere resultater og hvad der ellers er af arbejde i den stil. 

Alt i alt går det udmærket for badmintonafdelingen. Vi har en god fast kerne af spillere, og vores sociale sammenhold er stadig stærkt. Vi drives af glæden ved at spille badminton.
Vi håber 2017 bliver året, hvor vi igen kan tage på træningslejr og afholde vores sædvanlige sociale arrangementer. Sæsonen er snart slut og vi glæder os til at kunne afholde klubmesterskaber og slutte det hele godt af.


 

 

Badmintonafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 6. januar 2016

Af Casper S. Christensen,
Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Casper S. Christensen
Næstformand, David Jøcker
Kasserer, Michael Blom
Sekretær, Nikolaj Kjærsgaard  
Bestyrelsesmedlem, Lasse Taulo Rasmussen
Bestyrelsesmedlem, Maria Louise Hansen - Mette Hersnap

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 040315, og der var fremmødt 6 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen: Omrokering: Nikolaj Kjærsgaard ønskede ikke genvalg som formand, i stedet blev valgt Casper S. Christensen.
Nikolaj blev i stedet valgt som sekretær

Årsberetning: Badminton.

2015 har været endnu et rigtig godt år for PI – Københavns Badmintonafdeling.
Vi har stadig tilgang af nye spillere.
Vi regner med, at begge hold i slutningen af sæsonen rykker op i højere rækker.

Vi har for første gang valgt at ansætte en træner. En politi kollega, Kasper Sæderup Madsen, der til daglig hører til i lokalpolitiet på Vestegnen.
Kasper er en meget kompetent træner, der selv spiller på meget højt niveau. Han var bl.a. med til, at Kastrup Magleby sidste sæson spillede om oprykning til Danmarks bedste række.
Vi var lidt nervøse for, om træning med træner, som vi ikke har haft før, kunne skræmme nogen spillere væk, da vi er en klub, der fokuserer meget på det sociale i sporten, men det har faktisk haft den modsatte, positive effekt, at vi begynder at se flere komme til træning.
Samtidig har Kasper taget et par spillere med til klubben, som passer fint ind i vores humør og tempo.
Alt i alt har det været en succes at ansætte en træner, og vi håber på sigt, at Kasper vil vælge at spille for PI-København.

Klubben har været på træningslejr i Holland. Gennem de europæiske politimesterskaber har vi skabt nogle kontakter i Holland, der gjorde det muligt at tage en tur til Amsterdam, hvor der blev trænet en masse badminton.
Vores hollandske kolleger stillede med en masse spillere, der gjorde det muligt at lave en lille turnering Danmark / Holland imellem. Alt i alt var turen en stor succes.
Derudover tager klubben en lille tur til Lalandia, hvor der ligeledes skal trænes en hel masse badminton og ikke mindst være sociale.

Begge hold, der er tilmeldt turneringerne, klarer sig rigtig godt. 1. holdet er således indtil videre ubesejrede. 2. holdet har vundet alle kampe på nær en, hvor vi desværre tabte 7-6 et resultat, der stadig gav point med til holdet.

Til sidst skal nævnes, at klubben har fået ny, gammel, formand. Nikolaj Kjærsgaard ønskede ikke genvalg til formandsposten, men ville gerne tage posten som sekretær. Undertegnede var netop hjemvendt fra to år som politimand i Grænsepolitiet i Padborg. Jeg har tidligere været formand i klubben og tog gerne jobbet igen.

Alt i alt har 2015 været endnu et rigtig godt år for Badmintonafdelingen. Vi er stadig i fremgang. Vi får stadig nye spillere, og der henvender sig jævnligt folk, der gerne vil spille i klubben.
Vi bliver flere og flere til træning, hvilket gør det sjovere for alle. Vi er positive og glæder os til endnu et år.