Fra Podcast til lokalderby mod Christiania

Opdateret 26 juni 2017

Af Marcus Persson
Foto: PI-fodbold

PI Fodbold Herrer er i gang med en sæson ud over det sædvanlige. For tredje sæson i træk, kan PI 1 rykke op.
Holdet har bevæget sig fra serie 3, til serie 2, til serie 1, hvor man nu ligger i toppen.

Holdets succes er begyndt at gå op for mange udenfor banen. Det oplevede holdet i ugen op til topkampen mod CSC Christiania.

Ikke nok med, at der grundet navnene på de to hold var en ekstra spænding, men ugen for inden havde PI Fodbold fået opmærksomhed i podcasten ’Fodboldministeriet’.
Klubben var med i en lodtrækning om at vinde nogle penge til afvikling af kampen, således at vi havde mulighed for at putte noget glans over kampen.
I løbet af udsendelsen fik kampen en fantastisk omtale, og klubben endte med at vinde 1500 kr., som blev brugt på alt fra konfetti til grillpølser.

Selve kampen blev spillet 13. maj. Kampen var, som det stadig er tilfældet, en direkte kamp, hvem der skal rykke op.
I efterårets kamp spillede vi i Kløvermarken, på dagen for fristadens fødselsdag. En fantastisk scene, hvor kampen blev 1-1. Kunne PI vinde, ville holdet rykke afgørende fra CSC.
Som noget helt nyt til dagens kamp, kunne man også livestreame kampen. Til stor glæde for alle de trofaste PI tilskuere, som var bortrejst i denne konfirmationstid, var det i den weekend muligt at følge kampen live via Facebook.

Kampen blev spillet i en god, men intens tone. Det var tydeligt, at der var respekt spillerne imellem på banen, mens tilskuerne havde lettere ved at stikke til hinanden udenfor banen. Kampen var en typisk topkamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene rigtigt turde sætte sig på kampen.
CSC kom hurtigt foran, så hurtigt, at redaktøren end ikke havde nået at tænde for liveudsendelsen. PI kom dog hurtigt igen. Den nye Svend Iversen var iskold, da han blev spillet fri midt i 1. halvleg.

Her fra var chancerne begrænsede, kampen bølgede som nævnt frem og tilbage, hvor hvert hold havde nogle tilfældigheder, som opstod ud af ingenting.
Specielt PI havde en stor chance i kampens slutfase, som ramte sammenføjningen. Endnu en kamp mod CSC ender uafgjort efter 90 minutter.
Det er længe siden, at et af de to hold har trukket det længste strå i de indbyrdes opgør. Forhåbentlig trækker PI det berømte strå, når det kommer til selve oprykningen i juni.

Med tre kampe igen, er der dødt løb. De fem øverste hold kan ende med at løbe med oprykningen. Der er derfor ikke plads til at snuble!
Vi håber, at I vil komme ud og støtte i nogle af de sidste kampe. Al hjælp gavner!
I kan følge med, hvor og hvornår der spilles, inde på Facebook-siden PI Fodbold.


 

 

Fakta om fodboldafdelingen

Opdateret den 5. november 2014

Fodboldafdelingen blev stiftet i 1920.

Fungerende formand for Fodboldafdelingen er i dag.
Marcus Persson, marcus-persson@hotmail.com

PI Fodbold har små 200 registrerede medlemmer, hvoraf næsten halvdelen er civile medlemmer og den anden halvdel er ansat i politiet.

Alle er derfor velkomne og vil ikke føle sig uden for, bare fordi de ikke er politiansatte.

Klubben træner og spiller de fleste kampe, ude- som hjemmekampe, på banerne ved Valby Stadion og Valby Parken.

Det er enten på græs eller på kunstgræs – ingen grus.

Vi har flere sociale arrangementer i løbet af året.

De faste er træningslejr/dag, afslutningsfest, sidste kampfest og de årlige fodgolfmesterskaber

Vores hjemmeside www.pifodbold.dk har informationer om træningstider, aktuelle begivenheder, arkiv med klubbens historie, statistik, referater af bestyrelsesmøder, afdelingsberetninger, artikler fra ”Politiidræt” vedr. fodgolf, afslutningsfest, sidste kamp fest, træningslejr/dag og meget mere.

Fodboldafdelingen er også på Facebook, hvor dog kun medlemmer af PI Fodbold på facebook har afgang.


 

 

Fodboldafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 2. februar 2017

Af fungerende formand, Marcus Persson

Efteråret og vinteren 2015 forløb med en masse administrative udfordringer fra Københavns Kommune.
Manglende kommunikation gjorde, at vi stod uden træningsbaner fra januar 2016. Med hiv og sving, masser af vennetjenester og et træner team, der gjorde deres ypperste kom PI´s fire aktive fodboldhold igennem vinterens træning med skindet på næsen.
Fra bestyrelsens side skal der lyde en stor tak for forståelsen og for den opbakning, der har været fra både trænere og spillere, for at få det til at lykkes.

2016 bød også på to nye trænere: Hos dameholdet bød vi Carsten Marker velkommen. Carsten kom med erfaring fra pigefodbolden på Bornholm og skulle samle holdet op efter en foregående sæson, hvor træningsindsatsen var nedadgående.
Hos PI Herre 2 bød vi velkommen til Magnus Hansen. Magnus er politibetjent og tilflytter fra Esbjerg-egnen. De fik deres ilddåb med de administrative kommunale udfordringer.

Inden sæsonen blev sparket i gang, afviklede klubben en træningsturnering på Bornholm, som desværre fik afbud fra dameholdet. For herrerne blev det en vellykket turnering med stor deltagelse, gode fodboldkampe, og gode sociale aktiviteter.

Sæsonen 2016 skulle på mange måder vise sig at være en spændende sæson. 1. holdet kunne for første gang i lang tid spille sig op i serie 1. 2. Holdet sagde velkommen til en ny træner. 3. holdet havde vist interesse for at træne lidt mere i hverdagen, og damerne havde ligeledes fået en ny træner, der skulle forsøge at løfte holdet tilbage på deres gamle niveau.

Vintertræningen blev aflyst af opstart på ny træningsbane i Valby. Klubben har fået en dedikeret bane, som kun kan benyttes af klubben. Placeret afsides på anlægget kan holdene frit benytte de omkringliggende arealer.
Udenfor banen afløste den ene administrationsopgave den anden. Denne gang blev der talt om gebyrer for de hold, som ikke havde ungdomsfodbold. Efter en hel del måneders stridigheder faldt også denne på plads.

Fodboldmæssigt blev det en stor sæson: 

•      1. holdet sikrede sig oprykning i sidste runde, hvor man slog træneren, Brian Niclasens tidligere klub, Hekla. Et stort tillykke til teamet omkring holdet; Brian Niclasen, Mikki Nielsen og Kent Dalsgaard.
De har formået at løfte ikke bare 1. holdet, men hele klubben op på et nyt niveau. Bestyrelsen er meget taknemmelige for det arbejde, I lægger i at gøre vores medlemmer glade.

•      Magnus Hansen og Simon Marker rykkede ligeledes op med 2. holdet, således at de fra august skulle spille med i serie 2. Også tak til Simon og Magnus, som sammen med Steffen fra 3. holdet, formåede at løfte træningsindsatsen for 2. og 3. holds spillerne.

•      Steffen sluttede af med at rykke op med 3. holdet. Et flot punktum for Steffen, der siden sommeren har været en del af 2. holdet.

•      Damerne holdt stangen i deres række og viste endda gamle dyder til tider. Der blev kæmpet med mod nogle af de bedre hold i rækken. Carsten har været udfordret på en meget svingende træningsindsats. Engagementet og viljen fra Carsten har der ikke kunnet sættes en finger på.

Sommerferien bød på den tredje og sidste administrationsopgave for bestyrelsen. Formanden valgte at trække sig fra sin post og overlod en bestyrelse i vildrede. Det er dog ved at falde ind, og vi glæder os til at efter i dag have det formelle på plads, således at vi kan arbejde videre med klubbens udvikling.

Sæsonen indledtes med endnu en tilgang på trænerbænken. Mark Tofterup, en af de faste aktører på 3. holdet, valgte at tage trænergerningen op. Det har klubben ikke fortrudt siden.
Det engagement, der lige nu er at spore på 3. holdet, er uovertruffen. Sammen med Anders Grønvall viser de, at vi er en klub, der både kan rumme at have seriøse fodboldhold og nogle mindre seriøse hold

Fodboldmæssigt fik 1. holdet lov til at mærke forskellen på serie 2 og 1. Der var mange lige kampe, flere end man var vant til, og de små fejl blev straffet af modstanderne i langt højere grad.
I slutningen af sæsonen fandt man dog den rigtige tone, og man ligger glædeligt inden for rækkevidde til en oprykning til Københavnsserien. Der arbejdes på at skrive historie, hvilket vil være gældende, hvis holdet rykker op.

Beklageligvis kunne 2. holdet ikke følge op på de gode takter, de havde vist sæsonen forinden. Det blev til en nedrykning, som blev en realitet i sidste runde. Et ærgerligt punktum for Magnus Hansen, der efter én sæson stoppede i PI, pga. familieforøgelse.

3. holdet var lige ved oprykning, og dette står derfor skrevet i stjernerne til det kommende forår. For damernes vedkommende begyndte det at se lovende ud, når det kom til indsatsene i kampene. Inden man kan rykke videre i rækkerne, kræver det en koordineret indsats for at rykke træningsindsatsen, inden resultaterne kommer til kampe.

Udenfor banen ser vi frem til, at der sker en gennemgribende renovering af tribunen, som har været længe ønsket. Derudover står Club Danmark-hallen nu endelig klar igen.
Hallen har stået ødelagt i flere år. Efter genopbyggelsen er det ikke længere en udpræget fodboldhal, men nu mere end multihal, som kan bruges af områdets mangfoldige idrætsgrene.

Til sidst har fodboldafdelingen valgt at gå med i et projekt om et helt nyt klubhus. Udsigterne er lange, men en håndfuld klubber har sammen med efterskolen i Valby, set på mulighederne for at få et udpræget hus til fodbold, i stedet for at bruge tribunen – selv efter renoveringen.
Lige nu kigger man på mulige fondsmidler, tegninger og samtaler med kommunen.


 

 

Fodboldafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 25. januar 2015

Af: Kenneth Toft Andersen, Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Kenneth Toft Andersen
Næstformand, Marcus Persson
Kasserer, Christian Vinther
Sekretær, Camilla Kristiansen
Bestyrelsesmedlem, Nicolai Mouritsen
Bestyrelsesmedlem, Anders Pedersen
Bestyrelsesmedlem, Johnny Martens

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 31. januar 2015. Der var fremmødt 20 medlemmer. Gunnar Nørager blev valgt som mødets dirigent.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen:

Næstformand, Marcus Persson (nyvalg)
Kasserer, Christian Vinther (nyvalg)
Bestyrelsesmedlem, Nicolai Mouritsen (genvalg)
Bestyrelsesmedlem, Johnny Martens (nyvalg)
Bestyrelsesmedlem, Anders Pedersen (nyvalg)
Sekretær, Camilla Christiansen (nyvalg)

Følgende ønskede ikke genvalg:
Næstformand, Martin Møller
Kasserer, Erik Holm Hansen
Sekretær, Lone Mikkelsen

Bestyrelse og samarbejdspartnere:

Jeg vil igen i år gerne sige en stor tak til en meget velfungerende og arbejdsivrig bestyrelse. 2015 er gået over alt forventning med mange nye tiltag samt gode og til tider utraditionelle ideer.
PI fodbold har nok i en del år været præget af traditioner og en tænkning i form af ”sådan plejer vi at gøre”

På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke alle omkring klubbens hold. I har alle uden undtagelse ydet en stor indsats for klubben i sæsonen 2015. I er rygraden i klubben, og det er Jeres skyld, at klubben hænger sammen og fungerer på den måde, som den gør.

Jeg vil gerne sige tak for hjælpen til Idrætskontoret ved Stine. Du er altid klar med en hjælpende hånd og yder en stor indsats for alle afdelinger.

De sportslige resultater forløb således:

Veteranholdet måtte desværre trække deres hold pga. manglende spillere. Jeg mener, at det er vigtigt for klubben at have et veteranhold, hvorfor jeg kraftigt håber på, at vi på et tidspunkt kan finde spillere til dette hold.

Dameholdet havde i deres forårssæson stolen for døren i den sidste kamp i Serie 1, men med en 3-2 sejr i sidste kamp med ØKF klarede de lige akkurat skærene.

I efteråret sluttede de desværre på en sidsteplads med 3 point for 9 kampe, hvorfor de må en tur tilbage til Serie 2.

Oldboysholdet spiller 7 mand. De sluttede foråret som nummer 3 med 16 point for 7 kampe. Dette var samme pointantal som nummer 2. I efteråret spillede de oldboys 1 og sluttede som nummer 5, med 15 point for 10 kampe. Godt gået.

I efteråret fik vi pga. de mange spillere oprettet et 3. hold i 11 mandsrækken. De spiller i Serie 5 og sluttede som nummer 7 med 11 point for 11 kampe.

Det er meget positivt, at vi nu har fået et 11 mandshold mere i klubben.

2. holdet har i 2015 været helt suveræne. I foråret rykkede de op i Serie 3. Endnu bedre blev det i efteråret, da de sluttede som nummer 1 med 24 point for 11 kampe. Helt suverænt og holdet skal nu spille i serie 2.

1. holdet, som i mange år har ligget og kæmpet i Serie 3, har spillet en formidabel sæson. Det meste er blevet sagt, men som medlem af klubben i mange år vil jeg sige, at det virkelig har været en torn i øjet, at holdet kun lå i Serie 3.

Men med en sæson med 60 point for 26 kampe og en målscore på 101-29 rykkede holdet fortjent op i Serie 2. SUPER GODT GÅET GUTTER: TILLYKKE.

De har nu spillet halvdelen af deres sæson i Serie 2 og ligger nummer 4 med 5 point op til andenpladsen. Så jeg er fuld af optimisme om en god forårssæson for 1. holdet.

Fodboldafdelingen har i 2015 bl.a.:

Afholdt indestævne med deltagelse af 16 seniorhold og 10 oldboyshold.

Afholdt fælles træningsdag med 50 deltagere, hvor der blev trænet, spist brunch, afholdt spillermøder, spillet miniturnering og efterfølgende fest.

Været på den årlige udlandstur.

Holdt afslutningsfest på Dahl og Dahl med 50 deltagere.

Været på den årlige fodgolftur.

Sidste-kamp-fest med pølser, øl og efterfølgende spisning på Hercegovina.

Ingen nævnt ingen glemt, men jeg vil alligevel fremhæve en profil her i klubben. Dit engagement i klubben både på den sportslige front og ikke mindst sociale front er langt udover det sædvanlige.

Din store kontaktflade igennem dine mange år som træner er uovertruffen. Du har fået mange nye spillere til klubben og ikke mindst formået at holde på de gamle. Du har formået at få antallet af spillere til træning op på at niveau, som aldrig er set før i fodboldafdelingen.

Tak for samarbejdet indtil videre Brian. Hele klubben håber at beholde dig i mange år endnu.

Klubben har i 2016 indgået aftaler med flere nye og gamle trænere. Hele bestyrelsen ser frem til samarbejdet, og jeg er sikker på, at med den fremgang og gejst der er i klubben i øjeblikket, så skal det nok komme til at gå rigtig godt.

Medlemsmødet for 2016 starter lørdag d. 30. januar kl. 1000 i Valby Idrætspark. Der vil blive spillet hyggebold på kunstgræsbanen. Nye spillere er selvfølgelig altid velkomne.

Efterfølgende afholdes der medlemsmøde kl. 1415 i Valby Hallen. Traditionen tro serveres der varm suppe, samt øl og vand.

Yderligere information omkring dette og klubben generelt kan findes på www.pifodbold.dk.