Sæson afslutning 16/17 PI`s floorball

Kenneth the keeper dækker målet af

• Faceoff

Opdateret 6. juli 2017

 

Af Kenneth Hansen
Foto: Michael Warren

Så kom tiden til sæsonen 2016/2017 sidste kamp inden sommerpausen. Kampen stod mod Amager Executioners på udebane, vores første møde på hjemmebanen i Bellahøj hallen vandt PI-Floorball 4-3 i en uhyre tæt kamp.

Der var lagt op til en spændende kamp i direkte duel om 4. pladsen i Sjællandsserien. Vi skulle have sejren for 4. pladsen, mens Amager Executioners kunne nøjes med uafgjort. 

PI-Floorball kom til kampen med 2 sejre i bagagen, og vi så frem til at udbygge vores sejrsstime til 3, men Amager ville det en smule anderledes.

Allerede efter 2 minutter bankede Amager bolden op i hjørnet og derved 1-0 til Amager. Vi skulle lige finde os selv efter denne start, men der gik ikke længe, taktikken blev lavet om til et højt pres og all inn på alle bolde, og det gav pote 1,2,3,4 hurtige mål, og PI kunne gå til velfortjent 1. periode pause foran 1-4.
Taktikken blev igen justeret til lidt mere afventende spillestil, da lungerne lige skulle have en pause. 20 min. senere stod det 2-4, og vi gik til 2. periodes pause.
Vi havde styr på kampen, og så ingen grund til at ændre for meget, 4. pladsen var næsten vores. Vi forsatte med samme stil ind i 3. periode.
Amager kom bedre og bedre med i kampen, da de meget gerne ville tage vores 4. plads. Bum 3-4 Amager reducerede igen, og så kom udligningen 4-4.
Nu begyndte det at spidse lidt til, så skete det, der ikke måtte ske - 3 min før tid kom Amager på 5-4…. ÆV ÆV. Nu skulle der ske noget, de værste frustrationer kom hurtigt ud, og vi omgrupperede til max pres. Nu skulle de sidste kræfter bruges.
Vi pressede og pressede, og 40 sekunder før tid scorede vi til 5-5, men 4. pladsen krævede en sejr. Vi havde fuld fokus og vidste, det blev svært, ja nærmest umuligt, da det vildeste skete ved face off - vi vandt bolden, og vores spillende coach Teddy viste et køligt overblik og loppede bolden op mod Amagers mål.
Det skabte lidt forvirring i Amagers bagerste kæde og BUM - 5-6 til PI-Floorball blot 5 sekunder efter vores udlignende mål. Nu skulle de sidste 35 sekunder bare gå hurtigt.
Amager prøvede febrilsk at få udligningen og 4. pladsen. 10 sekunder før tid fik Amager et frislag tæt på mål. Det skabte lidt nervøsitet og forvirring med at få muren ordentligt på plads, og Amager satte bolden i spil, "KLONK" sagde det, og bolden prellede af på bagstiveren inde i målet og gik i spil igen.
Amager troede, de havde scoret, men dommeren sagde: "spil videre".  Amager prøvede et sidste forsøg med en høj bold op mod PI-Floorballs mål, men bolden blev grebet af PI´s keeper, og de sidste sekunder løb - sådan!!!
PI tog sejren 6-5 og snuppede 4. pladsen for næsen af Amager, som blev nr. 6. Der havde været så meget fart på Amagers sidste skud, at dommeren ikke kunne se, at den var i mål, og derfor havde vinket afværgende.

Pausen inden næste sæson bliver brugt på vores træning i Bellahøjhallen onsdage 19.30 - 21.30. Alle er meget velkomne. Man behøver ikke at have spillet før, så alle kan være med.

Ønsker man blot at være med for kondi og træning om onsdagen, er der plads til det. Ønsker man at være med til kampe og turneringer, er der også plads til det uanset ens niveau.
Vi anser os for at være et hold med plads til nybegyndere såvel som øvede. Vi har stave, man kan låne, så det eneste man behøver er reelt bare et sæt indendørs sko og noget sportstøj, for vi kan godt garantere det bliver varmt.

Udover det så er der mulighed for at kigge forbi med en udfordring. UKS var forbi på sidste træningsdag inden sommerpausen, hvor de slog os 3-11. Det må helt klart være, fordi de lånte et par spillere af os, at resultatet endte i deres favør.
UKS hvis I læser med her, så skal vi have revanche! Men tak for en super god træning med fart og god underholdning. Vi tager hatten af for jeres velfortjente sejr.  

Om onsdagen bliver formen holdt ved lige, og det bliver lavet lidt træningsøvelser for at bygge lidt på vores evner og for at blive lidt bedre til den kommende sæson.
Vi har de seneste 3 år også deltaget i et 1 dags stævne afholdt af Amager Executioners. I år blev semifinalen vores endelige efter en flot spillet turnering, vi håber på, at vi næste år napper pokalen.

De endelige forberedelser frem mod sæsonen 17/18 starter for alvor den 2/8, hvor vi starter op for fuld skrue igen med målrettede øvelser og forskellige spillestile, og opstillinger prøves af. Der bliver knoklet hårdt, for at alle kommer tilbage i kampformen.
Vi starter med første kamp i pokalturneringen lørdag den 2/9 mod Greve - også fra Sjællands serien - kl. 15.00 på hjemmebanen i Bellahøjhallen. Det er en 50/50 kamp om at gå videre i pokalturneringen.
Vores turnering starter i weekenden den 16-17/9-2017 og løber frem til marts ud. 

Vi ligger stadig i Sjællandsserien efter en flot sidste sæson, som endte med vores 4. plads til trods for, vi var oprykkere og nye i Sjællandsserien efter et års fravær.
Alle på holdet er enige om, at den skal forbedres til den nye sæson, så vi går efter en top 3 placering, det bliver hårdt, og der skal kæmpes over 18 kampe, men vi vil gøre alt for at kunne kravle op i tabellen - og hvem ved måske en oprykning til 3. div.
Dette er dog ikke vores primære mål.

Der er lagt op til en super spændende sæson mod næsten de samme hold som sidste år. Så der er nogle af vores knap så gode kampe, der kan revancheres.
Vi vinker farvel til Amager, som har fået lov til at spille 3. div., men får en ny modstander i form af Næstved Dragons.
Vi blev slået ud i semifinalen af dem til det sommerstævne, vi deltog i, så vi har lige lidt, der skal betales tilbage.
Da vi ligger i Sjællandsserien, er der rig mulighed for lige at få snakket om nattens bytur på vej til en af vores lange udebanekampe til enten Næstved, Ringsted, Holbæk, Jyderup eller Uvelse,  som holder til i Nordsjælland.
Alle PI´s hjemmekampe bliver spillet i Bellahøjhallens hal 2 lige ved siden af Bellahøj svømmestadion. 

Kom op og støt PI`s Floorball herre i den ny sæson og få et indblik i en sjov hurtig sport.


 

 

  • Før kampen

  • FACE OFF!

  • Behrang Fayazzi dækkes op af to mand bag målet

Der er fin gang i Floorball afdelingen

Fra venstre mod højre: Formand Michael ”The sniper” Warren, Daniel ”Assist König” Toldam og ligaens bedste målmand Kenneth Hansen

Opdateret 19. marts 2017

Af holdleder Henrik Jøhnk Hess
Foto: Mikkel Suppras

Det er søndag omkring middag en råkold efterårsmorgen i en idrætshal på Bellahøj.
I omklædningen lugter der af værtshus og tigerbalsam. De lavmælte samtaler om nattens eskapader brydes af de skærende og knitrende lyde fra de mange meter sportstape, der rives af rullerne.

Opvarmning balancerer i et ulyksaligt kompromis mellem at få den trætte krop i gang og at holde hovedpinen på et minimum.
Kamptrøjen trækkes over hovedet.
Spillerne samles i en cirkel omkring målet, og rækker staven frem som musketerkårder.
Fra modstander-enden lyder en forkølet Kasper Hvidt kopi: ”Hvad kæmper vi for?”, og spillerne svarer vattet som var de en strikkeklub ”Sejr!”.

PI Floorballs kaptajn ser sine spiller i øjnene én efter én, og råber så spyttet flyver og hallen runger: ”I Dronningens navn!” Spillerne løfter faretruende stavene og svarer: ”SÅ TRÆKKER VI STAVENE”!

En hektisk start
PI Floorball har i sæsonen 2016/2017 kun haft et enkelt hold tilmeldt i Danmarksturneringen, da vi kort før sæsonens opstart så os nødsaget til at trække det ene hold, grundet skader, spillere der flyttede til Jylland, og spillere der helt lagde floorballstaven på hylden for at gå på velfortjent floorballpension.

I kategorien af sidstnævnte vil jeg benytte lejligheden til kort at fremhæve Morten ”G” Gundlach. Han har, udover at være utroligt vellidt både på og uden for banen, været en stjerne-playmaker og kulturbærer længere end nogen kan huske i PI Floorball.
Heldigvis dukker han stadig op til træning en gang imellem og giver gode tips og tricks til især vores nyere spillere.

Men vi resterende spillere stod altså tilbage med ét hold, der havde smadret alt og alle i Serie 1 og derfor var rykket op til Sjællandsserien, og på det hold kunne vi nu se frem til at integrere de resterende spillere fra det hold, vi desværre måtte trække fra 1. division.

En forstærkning der gav god tro på, at ambitionerne om at spille med om oprykning fra Sjællandsserien var realistiske.

En stolpe-ud sæson
Sæsonen løber fra september til marts, hvor der er kamp cirka hver anden weekend. I sæsonens første kampe var det tydeligt, at vi havde samlet to hold, og at spillerne derfor skulle lære hinanden at kende og udvikle nye fælles spilsystemer og taktikker.

Der føres heldigvis ikke statistik på hverken stolpeskud, brændte kæmpe-chancer, eller vanvittige og heldige målmandsredninger. Hvis man førte statistik på dette, ville PI Floorball helt sikkert have toppet alle listerne.
Vi spillede ofte fejende flot, men fik ikke omsat det til cifrene på lystavlen.

Blandt andet på den baggrund tabte vi alt for mange tætte kampe med et enkelt mål eller to. Til gengæld har vi, som det eneste hold i rækken, slået topholdet fra Uvelse både ude og hjemme.
Et tydeligt bevis på, at vores topniveau hører hjemme i toppen af Sjællandsserien – eller måske endnu højere.

Alle laver point til holdet
En stor forskel fra eksempelvis fodbold er, at alle på et floorballhold kan lave point – selv målmanden. Som det fremgår af topscorerlisten laver nogle selvfølgeligt flere point end andre.
Lasse Kallehauge fra lokal efterforskning på Station City er med to kampe tilbage af sæsonen klubbens topscorer på trods af, at ferie og skader har holdt ham ude af flere kampe.
Han jagtes dog skarpt af Lars Hostrup Hansen, der blandt andet scorede sejrsmålet mod Benløse, da han i kampens døende minutter modtog et genialt udkast fra målmand Kenneth Hansen, hvorved han kom alene i løb mod modstanderens mål.
Han udplacerede køligt den sagesløse målmand i Benløse-buret og sendte den blødt i nettet til slutresultatet 6 – 5 til PI.

Kom og vær med
PI Floorball er en klub hvor det sociale vægter lige så højt, som de sportslige ambitioner. Vi vil rigtig gerne have flere spillere og kammerater i klubben. Man er velkommen uanset om ens ambition er en ugentlig motions-træning eller den øverste plads på topscorerlisten.

Vi træner hver onsdag i Bellahøjhallens Hal 2 fra kl. 19.30 – kl. 22.00. Medbring idrætstøj og et par gode indendørssko – så hjælper vi dig med resten!
Vores motto har altid været: ”Har du to arme og to ben, og lysten til at være med? – SÅ er du hjerteligt velkommen!”.

Find vores offentlige gruppe ”PI Floorball” på Facebook

Udfordrer os!
Går du og din afdeling på jobbet, eller din idrætsforening, og hygger med lidt gymnastiksalshockey – så udfordr os til en træningskamp.
Vi lægger gerne faciliteter til, og I må gerne låne en målmand af os!

Ved alle typer af spørgsmål er man hjerteligt velkommen til at kontakte

Formand Michael Warren (Beredskabet, Station City): 5135 5035
eller
Holdleder Henrik Jøhnk Hess. 2833 5833


 

 

Fakta om Floorballafdelingen

Opdateret 19. december 2017 

Floorballafdelingen blev stiftet i juni måned 2002.

Formanden for Floorballafdelingen er i dag Michael Warren.  
mwa005@politi.dk

Afdelingen har 40 - 50 medlemmer med lidt svingende til- og afgang.

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen deltager i turneringer under Dansk Floorball Union www.floorball.dk

Afdelingen har i sæsonen 2016/2017 - 1 hold med i Sjællandsserien.Sæsonen strækker sig fra september til marts måned.  

Træning:
Der trænes hele året undtagen i juli måned
Onsdag: 19.30 - 21.30
Bellahøjhallen, Bellahøjvej 1, 2700 Brønshøj

Alle er velkomne til at deltage i en uforpligtende prøvetræning. 

Find yderligere på facebook:
www.facebook.com/groups/106145782761185/


 

 

Floorballafdelingens årsberetning for året 2017

Opdateret 7. marts 2018

Af Michael Warren, formand

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Michael Warren
Næstformand, Henrik Hess
Kasserer, Peder Nielsen
Sekretær, Henrik Winther

Bestyrelsesmedlem:      
Peter Rene
Tue Sparholt (sup)
Claus Bøgevig
Arne Elvis (sup) 

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 4. marts 2017 og der var fremmødt 17 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen:
Claus Bøgevig som bestyrelsesmedlem.
Arne Elvis som suppleant.

Følgende ønskede ikke genvalg:
Jakob Andersen.

Henrik Hess overtog derfor næstformandsposten, mens Henrik Winther overtog sekretærposten. 

Der blev stillet et hold til Sjællandserien Øst hvor det blev en flot 4. plads som oprykker. 

Det skal dog nævnes vi måtte trække 1. holdet, hvorfor holdet var forstærket i forhold til forrige sæson. 

Inden sæsonen gik i gang havde klubben kontakt til Dansk Floorball Union, hvor vi meddelte at hvis der var hold der trak sig, så ville vi gerne i kontakt med dem og evt. hverve spillere til PI-Floorball.

Dansk Floorball Union meddelte “desværre”, at der for første gang i flere år, ikke var hold der trak sig. PI-København vil dog forsat holde øje med evt. spillere uden klub med henblik på at hverve dem til klubben. 

Nogle af de mere erfarne spillere står forsat for opvarming og øvelser på træningsdage, hvilket højner niveauet til træning såvel som i kamp.

Klubben og dens medlemmer har forsat forsøgt at hverve spillere gennem sæsonen, men afgang fra flere spillere er antallet rimeligvis status quo. fra sidste sæson.

Dette er som altid i klubben højt prioriteret. 

PI-Floorball var også på politiskolen for at hverve medlemmer til klubben, og fik også inviteret en klasse ud til en testkamp. Dette kastede desværre ikke medlemmer af sig, men er forsat en metode vi vil forsøge at videreudvikle. 

PI-Floorball inviterede også Udlændinge Kontrol Sektionen ud til en venskabskamp, som PI-Floorball tabte. Stor ros til UKS for at have modet til komme og give os en lektion i Floorball.

Dette kastede ej heller medlemmer af sig, men er ligeledes noget klubben forsat vil videreudvikle på med hensyn til dels at hverve medlemmer og dels at skabe en god aften for medlemmer såvel som afdelinger i Københavns Politi eller civile medlemmer som måtte have lyst til at invitere arbejdspladsen ud til noget motion.  

Sæsonen 2017/2018 er allerede over halvvejs og PI-Floorball ligger pt. på en 4. plads, men da de 3 tætteste forfølgere pt. har spillet 2-3 kampe mindre, så lader det til denne plads ikke kan fastholdes. 

I Pokalturneringen gik PI-Floorball videre til 2. runde, men trak her Rødovre, som spiller i den bedste række, hvilket er 4 rækker over PI-Floorball, hvor de i øvrigt gennem flere sæsoner i træk har ligget blandt de allerbedste i landet.

Udover det havde Rødovre netop fået udtaget flere spillere til næste landsholdsamling, hvorfor vi vidste det ville blive en usædvanlig svær kamp.
Kampen blev tabt 21-0, men var en helt unik oplevelse for de spillere som vovede sig på banen mod overmagten.  

PI-Floorball var også inviteret til Executioners Cup af Amager Executioners, hvor 8 hold skulle dyste om guldet. Her ønskede PI-Floorball revanche for den tabte finale fra forrige år.

PI-Floorball gik også videre fra puljespillet og mødte så i semifinalen HG/Næstved, men tabte her 3-2 i en ellers tæt kamp. 

PI-Floorball bør umiddelbart ikke kunne rykke op eller ned i denne sæson, hvorfor vi forventer at spille i Sjællandsserien igen i 2018/2019 sæsonen. 

PI-Floorball forventer ligeledes deltagelse i Landspokal turneringen, og håber på endnu en invitation til Executioners Cup, såfremt denne invitation kommer, forventer vi at kunne lave en artikel til Politi Idræt.


 

 

Floorballafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 13. januar 2017

Af Michael Warren,
formand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Michael Warren
Næstformand, Jakob Andersen
Kasserer, Peder Nielsen
Sekretær, Henrik Hess
Bestyrelsesmedlem, Henrik Winther Jørgensen
Bestyrelsesmedlem, Peter Kristiansen
Tue Sparholt (sup)

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 16. april 2016 og der var fremmødt 11 medlemmer.

Forsamlingen genvalgte bestyrelsen, da alle ønskede genvalg. 

Klubben gik igennem sæsonen uden bøder fra DaFU, til trods for der havde været mange udfordringer på 1. holdet med at stille hold, grundet 5-7 spillere trofast mødte op til hver eneste kamp til trods for ubelejlige spilletider og ringe odds for sejr, grundet manglende udskiftningsspillere.

Problemet på 1. holdet havde været en del spiller var blevet for gamle og havde fået skader og operationer uforenelige med floorball.  

Dette endte også ud i at 1. holdet rykkede ned i 2. division, mens 2 holdet til gengæld rykkede op i Sjællandserien. 

Det blev besluttet at tilmelde to hold til sæsonen 2016/2017, med det forbehold, at man ville trække 1. holdet helt, hvis ikke klubben kunne rekruttere flere spillere til 1. holdet.  

PI- København tog herefter kontakt til venner, som tidligere havde spillet i klubben eller andre klubber, men ikke spillede mere, der blev taget kontakt til et lukket hold i Rødovre for evt. fusion eller rekruttering og til DaFu for at høre om nogen klubber stod i en lignende situation, da vi så ville tilbyde dem at fusionere.

Alle var dog enige om en evt. fusion skulle ske under PI-København. 

Da dette ikke lykkedes at skaffe spillere måtte vi med stor beklagelse trække 1. holdet. Dette betød en afgang af spillere som forsat ville spille på landets næsthøjeste niveau, mens de resterende 1. holds spillere forblev og spillede med i Sjællandsserien.

På den positive side fik vi tildelt træningstid i Bellahøjhallen efter flere år i Grøndalscenteret. Dette betyder, at klubben nu spiller på en korrekt bane i stedet for en bane, som ikke er godkendt til kamp, da Bellahøjhallen opfylder kravet for størrelse. Ligeledes blev vi tildelt en bedre tid. 1930-2130 kontra 2000-2200.

Nogle af de mere erfarne spillere har påtaget sig at stå for opvarming og øvelser på træningsdage, hvilket højner niveau og humør til træning.

Klubben og dens medlemmer vil forsætte med at forsøge at rekruttere medlemmer i 2016/2017 sæsonen i håb om måske at kunne stille med to hold igen.
Det vil blive lettere at rekruttere nye spillere håber vi, da vi ikke længere skal finde spillere med niveau til 1. division for et 1. hold, men “blot” til Sjællandsserien, da planen er at starte et helt nyt hold i Danmarksserien såfremt vi finder flere spillere, hvor nye spillere kan starte op, mens vores veteraner kan forsætte i Sjællandserien, hvor en oprykning ikke er umulig omend det ser noget besværligt ud i denne sæson.


 

 

Floorballafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 13. januar 2016

Af Michael Warren,
Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Michael Warren
Næstformand, Jakob Andersen
Kasserer, Peder Nielsen
Sekretær, Henrik Hess

Bestyrelsesmedlem, Henrik Winther Jørgensen, Peter Kristiansen
Tue Sparholt (sup)

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 7. februar 2015 og der var fremmødt 14 medlemmer.

Forsamlingen genvalgte bestyrelsen, da alle ønskede genvalg. 

PI-Floorball har forsat 2 hold. Begge er lidt over midtvejs i sæsonen 2015/2016.

PI-Floorball 1 ligger i 1. Division Øst og ligger pt. lige over nedrykningsstregen. Umiddelbart forventer vi, at de forbliver i 1. Division Øst.

Holdet har været hårdt ramt af skader, herunder 3-4 som har krævet knæoperationer og som har gjort, de ikke længere er i stand til at spille floorball.

Denne afgang fra 1. holdet er en forsættelse fra sidste sæson, hvor alle spillere, som kom fra Jægerspris Floorball, endte med skader og senere udmelding af klubben.

Vi har dog fået et par tilbage efter lange skadespauser, men vi er opmærksomme på 1. holdets antal spillere samt deres aldersgennemsnit på et stykke over de 40 gør, at vi må tænke fremad.

Vi tænker på sigt evt. en frivillig nedrykning til 2. Division, trække det over i Old Boys rækken eller helt alternativt at fusionere med 2. holdet og kun stille med et hold i Danmarksturneringen.

Vi forventer dog 2016/2017 sæsonen vil foregå med et 1. hold i 1. Division, hvis resultaterne som håbet og forventet holder.

Bestyrelsen og 1. holdet vil dog løbende evaluere på det, da en tilgang af spillere også er en mulighed. Situationen er dog den, at nye spillere ikke umiddelbart har det påkrævede niveau til at indgå direkte på 1. holdet.  

PI-Floorball 2 ligger i Serie 1, som er laveste række, da det rykkede ned i sidste sæson. Pt. ligger holdet på en 1. plads med 7 sejre og 1 nederlag.

Vi forventer, at holdet rykker op, og bestyrelse og hold er klar på at vende tilbage til Sjællandsserien. 

Som altid har vi i klubben lavet en indsats for at få nye medlemmer. Dels via vores Facebook og dels via eksisterende medlemmer.

Vi har desværre haft en del afgang grundet grimme skader, men har alligevel formået at skabe en medlemsvækst på næsten 20%.

Vi er forsat en lille klub, men er meget tilfredse med denne præstation og vil som altid lægge kræfter på denne front.

Ligeledes har der været en fin tilgang af politimedlemmer, hvilket har været muligt, grundet, at vi har brugt tid på at skabe en social profil på holdet.

Det er blandt andet gjort ved at profilere PI-Floorballs deltagelse til PI´s 95 års jubilæumsfest og en julefrokost med PI-Gymnastik.

Vores træninger er blevet meget mere struktureret takket være en træner, som har taget ansvar for opvarmning og øvelser. Ligeledes har vi to målmænd, som kommer regelmæssigt til træning, sammenholdt med medlemmer er gode til at trække i et sæt målmandstøj, når kun en målmand er til træning.

Holdlederne for både 1. og 2. hold har ligeledes styret begge hold sikkert igennem første halvdel af sæsonen, hvor vi er blevet markant bedre til at undgå aflyste kampe, få indsendt kampprotokoller mv. 

VI afventer spændt Dansk Floorball Unions fremtid, da DGI støtter op om Floorball Danmark økonomisk, da de er med i DGI´s visionsprojekt.

Målet med dette er, at få flere til at motionere via blandt andet floorball. Vi håber, det kan give grobund for flere medlemmer over tid.