Höst Open 2020

Bente i mål efter en hård tur i kuperet terræn

Tekst af Jens Maagaard Pedersen og Camilla Rath Nielsen. Foto af Jan Kofoed

Det er fredag morgen den 23. oktober, udenfor er det mørkt og hvad der må kunne sammenlignes med en god efterårsstorm river i træerne. Jeg står og kigger ud på et mørkt Sandvig, man kan nærmest mærke vinterkulden trænge ind i kroppen. Heldigvis er selskabet godt, vi er samlet knap 20 personer fra PI Orienteringsafdeling på Pension Sandbogaard, og da jeg vender mig om, sidder alle omkring et veldækket morgenbord med et vældigt humør. Vi er så småt ved at være klar til første dag med orientering rundt om på Bornholm. Vanen tro har vores orienteringsafdeling planlagt det første løb, der er en sprint rundt i Allinges små hyggelige gader. Jørn Lind har planlagt 10 forskellige baner i forskellige længder og forskellige sværhedsgrader. Det løber af stablen fra kl. 10 med start fordelt på hele dagen, således Coronas onde ånd bliver holdt stangen, og myndighedernes restriktioner bliver overholdt til punkt og prikke.

Turen startede for nogles vedkommende onsdag med transport til Sandvig og indlogering på pensionatet, lidt indkøb og fællesspisning. Torsdag morgen tog Jørn og hans kone Anni ind til Allinge og påbegyndte forberedelserne til oprettelse af banerne. Imens drog vi andre på en frisk vandretur rundt om Hammeren. Her blev vi mindet om sidste års afsluttende løb herude, og alle de frustrationer der fulgte med i dette meget smukke, men barske og svære terræn. Efter en god frokost, lidt afslapning og modtagelse af de sidste medlemmer, der ankom lidt senere end planlagt grundet naturens luner på havet, drog alle ud, og langt de fleste forberedelser blev udført. Dagen sluttede med turens første store fællesmiddag, og de sidste dessiner blev givet fra stævneleder Torkil Hansen.

Til en vældig frisk vind fra sydvest og en meget smuk solopgang over Allinge satte vi alle kursen mod vores opgaver ved dagens løb. Grundet Covid-19 var løbet delt op i to starttider - to timer om formiddagen og to timer om eftermiddagen. Den sædvanlige opsætning til løb på vores stævneplads var ligeledes indskrænket til et minimum for at forhindre sammenstimling af personer fra nær og fjern til hyggesnak mv. Det gjorde, at vi blot skulle have styr på løbernes start og starttider, og teknikken skulle opsættes således at klip, mellemtider og sluttider blev korrekte, og at alle posterne fungerede elektronisk. Det gav os et større frirum til at vejlede og servicere løberne på bedst mulig måde. Selve løbet blev afviklet uden problemer - selv med de nye forbehold, der skulle tages højde for. På nær nogle få frustrerede løbere, der var en smule uenige med banelæggeren Jørn, om posternes placering, blev der efterfølgende indhentet utrolig mange rosende ord for banerne, omgivelserne og afviklingen af løbet. De få frustrerede løbere fik en personlig snak med Jørn om deres uenigheder og gik glade herfra med en accept af, at løbet var upåklageligt, men samtidig sværere end først antaget, og at deres fejl blot var helt almindelige menneskelige fejl, når tingene går lidt for stærkt. Der var også rig mulighed for, at vi selv fik muligheden for at løbe en af banerne igennem, hvilket de fleste af os gjorde. Vi var alle ligeledes vældigt begejstrede for banerne og omgivelserne i den lille hyggelige nordbornholmske by. Nogle af os var dog knap så tilfredse med den personlige form og tiden, men når alt kom til alt, var det en fantastisk dag i Allinge.

Lørdagen var første dag, hvor vi blot skulle hygge os, og gennemføre det første løb i den bornholmske natur. Valget i år var for lørdagens løb faldet på området omkring Dueodde i den modsatte ende af øen. Man laver meget lækkert slik og søde sager på Bornholm, og vi gjorde vores til at få hylderne tømt inden turistsæsonen slutter til efteråret. Efter et stop i Svaneke og proviantering i ikke mindre end fire forskellige slikbutikker gik turen til startlinjen tæt ved Dueodde fyr. Det skulle vise sig at være et af de sværere og ikke mindst hårdere løb. Fra starten af var man blot løbet de første 100 meters penge og så stod man ellers i klitterne. De var høje, der var mange, og kortet var bestemt ikke af de nemme at gennemskue. Til gengæld var posterne ikke umiddelbart til at se, og der var da nogle af os, der kæmpede en meget svær og hård kamp om at komme i gang. Jeg præsterede en af de største bommerter og brugte 20 minutter på at finde post 1, 500 meter fra start. GPS’en viste efterfølgende, at jeg formentlig har været samtlige små og store klitter igennem, før tiøren faldt, og jeg fandt posten. Der skulle dog gå en lille halv time mere med frustrationer, da løbet så småt bevægede sig ind i bevoksningerne langs klitterne. Dette var ikke lettere natur at finde rundt i, da der umiddelbart ikke rigtig var nogle naturlige ledelinjer at løbe efter. Den bedste trøst var, at det var markant mindre hårdt at løbe i, end det løse sand i de stejle klitter. For mit vedkommende kom åbenbaringen efter post 7 og alt for lang tids løben rundt om mig selv i den uvejsomme natur. Herfra gik det rigtig fint, men tiden var for længst væk. Efter knap to timer, op og ned ad klitter og gennem fyrskov, nåede jeg målet. Der skulle lige gå 10 minutter, før det gode humør var retur, og ærgrelsen over at have fået et fejlklip på en af de sidste poster, samt den meget lange tid  jeg brugte forsvandt, og jeg kunne nyde løbeturen i dette fantastiske landskab. Langt de fleste andre Københavnerløbere havde en rigtig god tur på de forskellige baner. Artiklens medforfatter, Camilla, løb fra alle de konkurrencemindede mænd fra klubben, til stor beundring fra hendes konkurrenter. Vi kørte fra Dueodde, godt trætte og i højt humør. Foran os ventede en rigtig hyggelig middag på Nordbornholms Røgeri, der serverede alt godt fra havet.  

Søndag havde vi alle god tid om formiddagen, da vi igen først skulle løbe den sene udgave af Höst Open. Vi hyggede os derfor med relativ sen morgenmad, tid til at smøre madpakker, tid til en gåtur, og enkelte tog på lidt sightseeing.

Starten på 2. etape gik kl. 13.00 og vi skulle ud og dyste i – og ikke mindst med – Almindingen/Rytterknægten. Mange bakker og klipper, knap så mange stier.

Torkil var banelægger igen i år, og jeg er sikker på, at mange var noget nervøse for dagens baner – i hvert fald dem af os, der var med sidste år på Hammerknuden… Nu kan jeg jo personligt godt lide at få noget for pengene (og jeg er ikke engang jyde), så jeg var glad for Torkils baner sidste år, men en del var noget trætte, da Hammerknuden var et meget hårdt og ganske svært terræn.

Vi var desværre nødt til at sige farvel til Jens inden søndagens løb, da han skulle hjem og være klar til et vigtigt kursus mandag morgen. Han gik således glip af et formentlig par gode timer i skoven😉

Tilbage i skoven kæmpede vi andre det bedste vi havde lært – og det gik overordnet set rigtig godt for PI København. Nogen fik gode placeringer, andre gode erfaringer (ingen nævnt, ingen glemt) J

Jeg tror banelæggeren fik rigtig positiv kritik i år – jeg så i hvert fald kun lutter glade smil, da jeg kom i mål, og ”chefen” selv virkede også rimelig glad og afslappet søndag aften ;-)

Godt nok har jeg lige skrevet, at jeg ikke ville nævne nogen, men jeg synes lige, det er værd at nævne, at vores allesammens madmor, Bente, gik en bane Open 2, var ude i 139.33 minutter (ja, det er over to timer) og kom i mål med jordens største smil – hun havde på hele banen vidst, præcis hvor hun var – og det kan vi andre sgu nok ikke helt prale af…

Efter søndagens løb var det tid til hygge og god mad, inden en del af os skulle hjemad mandag formiddag.

Personligt nåede jeg lige et smut forbi Hammershus Slotsruin og nyde (gen)synet, inden jeg fortsatte til færgen.

Bornholm er bare så skøn og vild – og i år var ingen undtagelse!

Næste år planlægger PI København en sprint på Christiansø, så hvis det frister, så husk at melde jer til 🙂

Flotte resultater til DM

Tekst og foto af Jørn Lind

I weekenden d. 29. og 30. august blev der afholdt DM i orienteringsløb i disciplinerne mellemdistance og sprint.

Mellemdistancen blev afholdt i Aggebo-Græsted Hegn, hvor flere af PI Københavns Orienteringsafdelings medlemmer deltog.

Her skal blot nævnes et par stykker, der til gengæld gjorde afdelingen stor ære.

I klassen H65 blev de to første pladser besat af vores to mest erfarne pensionister, der altid har en indbyrdes kamp, men denne dag satte de de andre danske koryfæer til vægs.

Peter Sørensen blev nr. 1 med Torkil Hansen 2½ minut efter. Fantastisk med to PI’ere øverst på resultatlisten.

Elin Kracht blev nr. 4 i klassen D50, mens de øvrige deltagere fra PI placerede sig længere nede på resultatlisten.

Dagen efter var der sprint i den østlige del af Hillerød, og her gjorde de nævnte PI’ere sig igen gældende.

Elin vandt i klassen D 50, og denne gang var det Torkil, der trak det længste strå i forhold til Peter, idet Torkil igen blev nr. 2, mens Peter måtte nøjes med en fjerdeplads kun tre sekunder fra tredjepladsen.

En weekend med to vindere, to andenpladser og to fjerdepladser til PI Kbh. i kamp mod de bedste danske løbere i D50 og H65. Flot.

………….

Den 13. september blev der afholdt DM i disciplinen langdistance i Hjelm Skov ved Åbenrå. Her blev det igen til flotte placeringer for Torkil og Peter med Torkil som den indbyrdes vinder.

I klassen H65 besatte Torkil fjerdepladsen med Peter godt et minut efter på femtepladsen.

Det kan hermed konkluderes, at selv om der på grund af restriktionerne i forbindelse med coronavirussen ikke har været afholdt ret mange orienteringsløb i løbet af året, har flere formået at holde formen ved lige.

Stort tillykke.

Første og sidste Københavner Cup 2020

Tekst af Jørn Lind og foto af Jan Kofoed

Vi nåede lige at afvikle den første af vores tre sammenhængende Københavner Cup’er, inden der fra politiets øverste ledelse blev lukket for alle stævner inden for DPIF.

Der var i alt tilmeldt 38 løbere fra både Jylland, Fyn og Sjælland, og de glædede sig alle til at komme en tur i skoven efter en lang periode, hvor der på grund af corona ikke havde været afholdt stævner – hverken civile eller i politiregi. Heldigvis havde der rundt omkring været initiativrige orienteringsløbere, der havde lagt kort med baner op på internettet, så man enkeltvis kunne træne og finde plasticstrimler udsat som poster, hvis man bare selv printede kortet med den bane, men gerne ville løbe. Der var bl.a. lavet baner som korridorløb, hvor man kun kunne se kortet med baneforløbet som en smal strimmel, baner med kort uden stier og veje og andre lidt udfordrende baner, men alle glædede sig nu til en rigtig konkurrence og til gensynet med kollegaer og konkurrenter.

 

Peter Sørensen var stævneleder, og han havde sørget for håndsprit og vejledninger, så vi kunne overholde de givne retningslinjer for at undgå smittespredning. Således var der bl.a. opsat en sprayflaske med håndsprit ved starten, hvor starten på grund af de få løbere kunne ske med kun en enkelt eller højst to løbere i hver startboks. Således var det let at holde den anbefalede afstand.

 

Løbet foregik i Gl. Grønholt Vang ved Fredensborg, og løberne var fordelt på seks baner. Der var desværre kun en enkelt løber på bane 6, der var en let bane for nye løbere, der mest skulle løbe ad skovens stier. Det var dog glædeligt at se, at en lille flok fra Københavns Vestegns Politi i den unge ende af aldersskalaen igen troppede op og så ud til at være en stabil foryngelse af flokken af orienteringsløbere inden for politiidrætten.

 

Jeg var banelægger på de i alt seks baner, og jeg havde den udfordring, at der går en banelinje gennem skoven, så banerne skulle lægges på en måde, så ingen blev fristet til at løbe over eller langs skinnerne andre steder end ved de to faste overgange.

Den korte svære bane kunne fint kreeres rundt på den nordlige side uden krydsning af banen, og at dømme efter meldingerne fra løberne i mål, var det lykkedes at lave en god bane. Det var også meldingen fra løberne på de længste baner, hvorimod et par løbere på bane 3 syntes, at denne bane lagde op til for meget løb på sti. Den krævede med andre ord ikke nok orienteringsteknik.

Nu er det jo sådan, at der kan være forskellige synspunkter, men måske kunne der være noget om det. Banelegemet og et større forbudt område gjorde det lidt svært at dreje en bane, der ikke måtte være for lang, men alligevel ville blive for kringlet, hvis den skulle holdes på samme side af banelegemet.

Nogle gange må man gå på kompromis.

 

Selv om bane 6 er for nye løbere, er der nogle gange gode løbere, der er uprøvede i det orienteringsmæssige, men som alligevel tager udfordringen op på en af de svære baner. Det var denne gang Jeppe Schrøder, der var blevet lokket eller havde udfordret sig selv på bane 1, der er den længste svære bane.

Tidligere kunne denne bane være temmelig lang, men for at få flere løbere tilmeldt bane 1 har den de seneste par år været kortet ned, og til løbet i Gl. Grønholt Vang var den ”kun” 7,9 km i fugleflugtslinje.

For Jeppe Schrøder var det således en kort tur i modsætning til de lange distancer han er kendt for at løbe i høj fart, og han havde nok ikke forventet at bruge de mere end to timer, det endte med at vare. Han sås dog at være ved godt mod, da han som næstsidst nåede i mål. På den udleverede seddel med de enkelte stræktider, kunne han så se, hvor han havde brugt tiden.

Også Ea Buch Nielsen havde udfordret sig selv ved at løbe bane 2, men også hun kom frisk løbende i mål efter mere end to timer. Efter tiderne at dømme, var der flere, der fandt udfordringer i skoven.

 

For de løbere, der ikke var nødt til at haste hjem eller tage på arbejde, var der arrangeret afslutning med kage og ostemad i Fredensborghallens cafeteria.

Her blev der også uddelt præmier i form af rødvin til de hurtigste løbere og de heldige ved lodtrækning. Det sædvanlige håndtryk var der i coronaens tegn givet afkald på.

 

Efter et velafsluttet stævne var der så bare tilbage at få samlet posterne og de elektroniske Sport Ident-enheder ind. Materiel og den lejede kontorvogn skulle afleveres, men alt kunne foregå i endnu en af de gode sommerdage, som august havde været velsignet med.

 

Det er nu besluttet, at vi følger ledelsens beslutning om ikke at afholde de to følgende Københavner Cup’er, selv om vi ville kunne gøre det efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Da vi ikke vil kunne holde afslutning og love et bad efter løbene, er det vores skøn, at det vil afholde deltagere fra at køre til Sjælland fra en anden del af Danmark, og deltagerantallet vil så ikke stå mål med det arbejde, der lægges i løbene. Vi gemmer de planlagte baner og løb til næste år, hvor samfundet forhåbentlig er åbnet igen. Vi kan kun beklage, at der er truffet en beslutning, der ikke er til gavn for idrætten.

 

www.piorientering.dk kan man se billeder fra løbet og den samlede resultatliste, og man kan også se de enkelte løberes stræktider.

Læsø 3-dages

Orientering på Læsø

Opdateret 22. august 2020

Af Torkild Hansen
Foto: Peter Sørensen

Efterhånden var det blevet 18 år siden, at vi var til DPM på Læsø, 20 år siden, at jeg holdt ferie derovre med familien og 22 år siden, jeg sidst havde deltaget i Læsø 3-dages. 

Så måtte det være på tide at tage til Læsø igen, og især efter at Coronaen havde tyvstjålet alle vores forårs-o-løb. Jeg MÅTTE simpelthen bare afsted for at få plejet mit konkurrencegen.

Og det skal jeg love for kom til at ske. Peter Sørensen havde også tilmeldt sig, og så var der lagt op til ”krig” som i gamle dage.

Jeg var for nærig til at betale 1400 kr. for at få bilen med til Læsø, så jeg parkerede (gratis) i Frederikshavn, fyldte rygsækken helt op med telt, luftmadras, sovepose og løbetøj og cyklede ned til den – i anledning af Coronaen – gratis færgetransport.
På Læsø havde Peter sørget for, at der var plads på campingpladsen lige ved siden af hans og fru Elses camplet.

Det blev ren luksus. Der var mad og drikke i lange baner. Lige så meget, jeg kunne fortære og lidt til. Men jeg vidste jo godt, at meningen med det hele var, at jeg skulle være tung i hoved og ben næste dag, så jeg holdt igen.

Første etape gik i den sydlige del af klitplantagen, hvor den første halvdel af banen var placeret i flad skov uden ret mange detaljer. Farten var acceptabel, men det var orienteringen ikke.
Så gik det bedre på den sidste halvdel med mange korte stræk i et lille halvåbent område med indlandsklitter. Samlet var jeg egentlig tilfreds og i øvrigt temmelig sikker på, at jeg havde slået Peter. Men ups – han havde slået mig med 31 sek. Chokerende!

I øvrigt blev vi nr. 12 og 14 i en stor og stærkt besat H60-klasse, som vi i mangel af en H65-klasse have måttet tage til takke med.
På forhånd havde vi derfor udelukket en placering i Top10. Men med de bom, vi havde haft på førstedagen, skulle vi måske opjustere?

På 2. dagen kom vi meget mere ud i de åbne klitter, selv om disse klitter i højde og drøjhed jo ikke kan sammenlignes med de vestjyske klitter.
Fin, fin bane, hvor der både skulle finorienteres hele tiden, og samtidig skulle løbes med alt, hvad lungerne magtede. Nu kørte det altså meget bedre for Hansen.
Sørensen måtte være langt bagude, og jo – det var han. Godt 3 min., men det var pga. dumme bom, ikke løbshastighed. Bekymrende. Det blev til en 7. og en 15. plads og sammenlagt var vi nu alligevel ved at snige os ind på Top10 med en 8. og 12. plads.

Fest om aftenen på campingpladsen med masser af præmier og underholdning af lokalt 7-mands band. Skønt at hilse på så mange af de go’e gamle kendte ansigter. Jovist, holdt vi Corona-afstand, men det blev altså også til mange krammere og hjertelige håndtryk. Herligt, herligt at være i gang igen.

Nu var benene ved at være trætte, men en 3. tur i klitterne ventede næste dag. Det lykkedes mig at komme næsten fejlfrit igennem, og selv om jeg næsten ikke kunne flytte benene til sidst, var tiden rigtig god.
Jeg kunne ikke vente på, at Peter kom i mål, men måtte skynde mig tilbage til campingpladsen for at hænge alt mit pikpak på ryggen og drøne ned til færgen. Undervejs kunne jeg følge med i on-line-resultaterne og se, at jeg lå helt i top.
Skøn dag, skøn tur – indtil Peters sms tikkede ind med, at han havde slået mig med 42 sek.

Det kunne da ikke passe??? – Jo, den gamle mand havde taget dagens 3. bedste tid i et felt på over 60 løbere. Jeg måtte ”nøjes” med 5. pladsen, hvilket jeg havde været svært godt tilfreds med, hvis altså ikke lige Peter havde slået mig.

To sejre mod én betød selvfølgelig efter Peters mening, at han havde vundet den indbyrdes ”krig”, men nu er det altså mig, der skriver historien, og så er det selvfølgelig den samlede tid, der gælder, og her var han altså flere minutter bagude.

Stor tak til Else og Peter for logi og hygge, og stor tak til arrangørerne fra Viborg OK, der magtede at lave et fuldstændig pletfrit arrangement derude i Kattegat. Gid vi kan præstere det samme ude i Østersøen til efteråret.


 

Orienteringsafdelingens årsberetning for året 2019

Nyudnævnt "ildsjæl" og Æresmedlem af PI-Købehavn aflægger beretning

Opdateret 22. marts 2020

Af Jan Kofoed Nielsen, afdelingsformand

Ved udgangen af 2019 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand:                      Jan Kofoed Nielsen, Uddannelsesafdelingen
Næstformand:              Karsten Jørgensen, Udlændinge Center Nordsjælland
Kasserer.                       Bruno Stub, Rigspolitiet
Sekretær:                      Ea Busch Nielsen, Uddannelsesafdelingen 
Materielforvalter:         Torkil Hansen, pensioneret

Webredaktør:                Jørn Lind, Efterforskningsenheden
Webmaster:                  Jacob Furu, Reaktionsafdelingen  

Ved Medlemsmødet d. 22. februar 2019 på Station Amager mødte der 18 medlemmer op, som genvalgte Karsten Jørgensen som næstformand, Bruno Stub som kasserer, Ea Busch Nielsen som sekretær og Jacob Furu som webmaster.

I løbet af året har Jørn Lind været i arkiverne, hvor han gravede gamle minder frem fra de seneste 25 år som vores bidrag til PI-Københavns 100 år jubilæumsskrift, som jeg har medbragt til uddeling til interesserede.

På billedsiden var jeg knapt så langt tilbage, da de fleste foto kommer fra den "digitaliserede" periode, hvor kvaliteten er lidt bedre, og mange af personerne på billederne er alligevel de samme, blot er der kommet lidt andre nuancer i hårfarven.

Egne arrangementer.

Københavner Cuppen. 
Som en sikker forårsbebuder lagde vi ud med 1. afdeling af Københavner Cup d. 040419 i Lystrup Skov, hvor Jørn Lind påtog sig opgaven som både stævneleder og banelægger, da der ikke var nogen af hans forventede "lærlinge", der havde tid og mulighed for at lave baner.

Til gengæld stod Bruno Stub med assistance fra Mette for kontrollen af postplaceringerne, og alt i alt blev der sørget for at serien startede med nogle gode og spændende baner til de 49 tilmeldte deltagere, der fik fornøjelsen af, at Jørn bor i nærheden af og derfor kender skovens afkroge og dermed mulige postplaceringer.

Nogle af de løberne, som ikke rigtig var vågnet af vinterdvalen, fik derved en hård koldstart efter vinterens pause.

Ved afvikling af 2. afdeling i Rude Skov d. 300419 var Torkil Hansen for første gang i lang tid igen på som stævneleder til et alm. politiløb, men gode rutiner og overblik fornægter sig ikke, så alt forløb som planlagt.

Peter Sørensen var banelægger - og selv om han var på ferie på selve dagen og ikke selv kunne høre det - lød der rosende ord om banelægningen.

Igen var Mette og Bruno på som garanter for at posterne var sat korrekt, hvis banelæggeren skulle have været lidt ukoncentreret. Det var dog ikke tilfældet og 48 løbere var ude på en fin tur i skoven i forårets solskinsvejr.

Ved årets tredje og sidste afdeling d. 280519 i Store Hareskov var der byttet lidt om på de sædvanlige roller fra de tidligere år, idet Karsten Jørgensen påtog sig opgaven som stævneleder, mens Peter Sørensen også til dette løb kreerede nogle spændende baner til de 54 tilfredse løbere, mens Mette og Bruno igen sørgede for banekontrollen.

Ved afslutningen blev der uddelt præmier for både dagens løb og for den gennemgående konkurrence for de tre afdelinger.

Pokalløbet.
Efterårets - troede vi - eneste politiløb i vores regi, Pokalløbet blev afviklet d. 100919 i Rørvig Sandflugtplantage ved Nykøbing Sjælland.

Bo Lindholm havde som banelægger - i tæt samarbejde med sin far, Arne Pedersen fra Randers, der fungerede som banekontrol - lavet nogle fine baner i et spændende terræn.

Tilbuddet lokkede 50 løbere i skoven, der desværre kom ud i et af efterårets mest våde løb, idet den heftige regn stod ned i stænger.

Karsten Jørgensen påtog sig at være stævneleder, hvilket han gjorde rigtig godt, idet han bl.a. brugte Hallerne i Nykøbing Sjælland som stævnecenter, og i tilknytning hertil ligger restaurant Veroni, hvor der til afslutningen blev serveret pizza ad libitum.

Karsten må have advaret kokken grundigt, idet det trods flere forsøg ikke lykkedes at spise dem ud af huset, som vi ellers ofte har været ude for.         

HöstOpen sprintorientering.
I slutningen af oktober pakkede godt og vel 20 medlemmer fra Orienteringsafdelingen rygsække, biler og trailere og tog til Bornholm, hvor Torkil Hansen som stævneleder havde udset sig Nørrekås Lystbådehavn til stævneplads, idet vi ikke kunne få lov til at bruge nogle mere centralt placerede pladser tættere på centrum, hvor der måske havde været mere læ.

Vi brugte torsdagen og fredag formiddag på at etablerede stævneplads med start og mål, kiosk, stævnecenter og omklædningsfaciliteter m.m., samt på at sætte poster ud.

Fredag eftermiddag afviklede vi så det civile bysprint i Rønnes gamle, krogede gader, hvor Jørn Lind var banelægger på de spændende ture rundt i byen. Det var tydeligt at Jørn havde udnyttet sin fritid mellem vagterne til Folkemødet i juni måned til at rekognoscere i Rønne, så løberne fik set nogle baggårde og smøger i Rønne, hvor de færreste plejer at komme ind og som vist ikke indgår i de normale turistbrochurer.  

Der var i alt 675 deltagere - primært fra Sverige og Danmark - men også fra mange andre lande, og antallet gør dette stævne til det næststørste sprintorienteringsløb i Danmark i 2019 - til trods for at der i samme weekend på Sjælland blev afviklet Kreds Ungdoms Match (KUM), som er et stort stævne for ungdomsløber fra hele landet.

Vi har heldigvis fået lovning på, at KUM i 2020 ikke kommer til at ligge i samme weekend som HöstOpen.

Den friske vind på havnen i Rønne gjorde desværre, at vi efter mange års tro tjeneste måtte kassere et par af vores gamle, veltjente villatelte, så vi skal snart ud og købe nogle nye, da vores officials i både kiosk og stævnecenter, samt mange af løberne sætter stor pris på noget læ og tørvejr på den tid af året.

Juleløbet.
Mens vi var på Bornholm, blev vi af DPIF bedt om at påtage os at arrangere endnu et politiløb i løbet af efteråret, idet Helsingør PI ikke kunne håndtere at arrangere deres "Teglstrupløb", som der ellers allerede var bestilt program til.

Jeg fik straks tilsagn fra Peter Sørensen om, at han godt ville være stævneleder og i løbet af rekordtid blev der skaffet skovtilladelse, sendt indbydelse ud, skrevet et program, ligesom Peter mente at han nok selv var den, der havde bedst tid, så han valgte også selv at være banelægger.

Vores ekstra "Juleløb", som det kom til at hedde, blev afviklet tirsdag d. 101219 i Geel Skov, hvor der fra alle kroge af landet mødte hele 55 løbere, som var rigtig glade for arrangementet, selv om det var så sent på året. Det blev også rigtig godt modtaget, at der var en julemand med godter i skoven, samt smør selv frokost, alternative julepræmier, gløgg og æbleskiver bag efter.

I alt stod Orienteringsafdelingen i 2019 for 5 ud af de 14 gennemførte danske politiløb, så vi tager stadig vores andel som arrangører på landplan.

SkovCup.
Vi er nu trukket ud af Skov Cup, som er løb for børne- og ungdomsløbere op til 16 år, da vi ikke selv har haft nogle faste ungdomsløbere i flere år, men jeg vil stadig gerne opfordre alle PI-forældre (også selv om de måske ikke selv kan/vil løbe O-løb) til at give deres børn eller børnebørn muligheden for at prøve nogle dejlige ture i skoven, og det kræver ikke, at hverken børn eller voksne er med O-afd. 

Politiløbene, Resultater.
Ved de Danske Politi Mesterskaber i Silkeborg var PI-Kbh. pænt fremme i næsten alle klasser:

I "opvarmningsløbene" på mellemdistance vandt Peter Sørensen H-65, Jørn Lind vandt H-55, Bruno Stub vandt H-45 og Camilla Rath Nielsen vandt D-21

I mesterskaberne i sprint orientering blev Camilla Rath Nielsen dansk politimester i dameklassen, Jørn Lind og Karsten Jørgensen blev nr. 1 og 2 blandt de 9 danske løbere i H-55, Bruno Stub vandt H-45, mens Jacob Furu og Lars Munk Jensen blev nr. 1 og 2 i H-21 B-klassen.

På langdistancen gentog meget af historien sig: Camilla Rath Nielsen blev her politimester i dameklassen, Rita Breum vandt D-35, men Peter Sørensen vandt i H-65, Jørn Lind i H-55, Bruno Stub i H-45, mens Jacob Furu og Jens Maegaard blev nr. 1 og 2 i H21B-klassen.

Norske politimesterskaber.
Jeg vidste ikke, om jeg skulle tage det med her under resultater (og de er heller ikke talt med i statistikken, da det var nogle løb uden for de officielle Nordiske PM-rammer).

Der var heller ikke så mange placeringer at komme efter i det stærke nordiske selskab, men vi var en del, der fik nogle flotte oplevelser til både langdistancen ude i det stenede skovterræn og til sprinten inde i byen, hvor vi under løbet kom rundt til historiske steder og seværdigheder, ligesom vi generelt havde en kanon tur til Kirkenes og Nordkap i det østligste og det nordligste af Norge.

Torkil havde dels kommunikeret med nordmændene og dels fundet hytter og biler, samt flyafgange og færge, så vi fik en oplevelse ud af turen, selv om vi godt nok ikke løb ind i hverken bjørne eller elge, men vi mødte godt nok mange rensdyr.

Samlet for årets politiløb.
Orienteringsafdelingens medlemmer stillede i løbet af 2019 op til 171 starter ved årets kun 13 politiløb, hvilket er næsten præcis det samme som i 2018, hvor vi stillede op til 168 starter, dog fordelt på 15 politiløb. 

Civile løb.
Til SM-Stafet d. 110519 lagde Torkil hårdt ud og lavede fejlklip på førsteturen, så Peter Sørensens og Bruno Stubs pæne tider på 2. og 3. turen var desværre forgæves, selv om holdet tidligere år har gjort sig rigtig pænt bemærkede til stafetten.

Til SM-Lang d. 120519 vandt Peter Sørensen guld i H-65.
I D-45 vandt Camilla Rath sølv, mens Elin tog sølvmedaljen i D-50.

Ved det civile Danmarksmesterskab i Stafetorientering i Gribskov-Mårum d. 14. september vandt Torkil Hansen, Peter Sørensen og Bruno Stub i et stærkt felt GULDMEDALJER i Herre-60 klassen, hvilket så vidt vides ikke tidligere er sket i PI-Kbh.s historie.

Om søndagen til DM i Langdistance fik vi også nogle fine resultater, idet Camilla Rath Nielsen løb en flot 4. plads hjem i D45, ligesom Torkil Hansen efter lørdagens strabadser stadig havde lidt tilbage i benene, så han i et stærkt felt kunne sikre sig en 5. plads i H60.

4. Divisionsmatcherne.
Ved den første 4. divisionsmatch d. 14/4 i Rude Skov fik vi bogstavelig talt læsterlige tæsk, idet vi kun kunne mønstre 16 løbere, mens flere af de andre klubber stillede med det dobbelte, og vores mantra om at vi har klaret os pga. de gode løbere holder ikke længere, da et ændret pointsystem nu gør, at det ikke er nok med kvalitet.

Nu skal der også kvantitet til, idet der er kommer mange flere klasser, hvor man kan tage point. Desværre har vi ikke løbere i alle klasser, og speciel på børne- og ungdomssiden mister vi næsten alle potentielle point pga. manglende løbere.

Ved den anden match d. 25/8 i Grønholt Hegn var vi et lignende antal løbere og fik desværre også et lignende resultat. 

Ved op-/nedrykningsmatchen d. 6/10 i Gl. Grønholt Vang mødte der 26 løbere op for at forsøge at redde os fra den truende nedrykning, men trods det større fremmøde var overmagten igen for stor pga. af de samme udfordringer som til årets andre matcher, idet vi antalsmæssigt ikke kunne ikke hamle op med de øvrige, hverken på børne- eller ungdomssiden - eller blandt de ældste løbere, hvor mange af de andre klubber er rigtig stærkt funderet - og så gamle er majoriteten trods alt ikke i PI's Orienteringsafdeling.
Alt i alt betyder det, at vi i 2020 skal løbe i 5. division. 

Det lykkedes os altså ikke at komme tilbage i 3. division - tværtimod - og med det nye reglement, der trådte i kraft primo 2019, bliver det nok desværre endnu sværere, men det skal ikke forhindre os i at forsøge.  

Stafetsamarbejdet ”PiSkAmOK”.
Vores stafetsamarbejde, der omfatter både PI-Kbh, OK Skærmen fra Værløse og Amager OK, fortsatte i 2019, og vi har aftalt at det også skal køre videre i 2020, så vi igen kan danne nogle rimelige gode stafethold.

Information.
Afdelingens hjemmeside, piorientering.dk leverer stadig nyheder, løbsindkaldelser, resultatlister, billeder og nyheder om afdelingens aktiviteter.

Vores redaktør, Jørn Lind vil der ud over meget gerne tage imod endnu flere indlæg fra løbere, der har været ude til gode løb, sjove oplevelser, m.v., som supplement til hans egne artikler, der bliver leveret til både hjemmesiden og idrætsbladet.

En del af dette behov opfyldes dog af vores Facebookside for afdelingens medlemmer,  "Orienteringsafdelingen - PI København", hvor vi heldigvis ser nogle sjove og gode indlæg - ofte kort efter at løberne er kommer hjem fra skoven.  

Kig på vores FB-side, prøv den, brug den og læg gerne nogle oplevelser og billeder der ind til glæde for alle os andre.

Nyhedsstrømmen bliver også suppleret af den landsdækkende Facebookgruppe "Politi Orientering", hvor alle indbydelser til politiløb og andre nyheder i den relation fra i hele landet lægges op.

Samtidig kommer mange af vores nyheder også på vores fane på hovedforeningen PI-Københavns hjemmeside, www.politiidraet.dk, idet Mogens Voigts er god til fange de nyheder og historier, han kommer i besiddelse af. 

Der ud over udsender jeg jævnligt nyhedsmails direkte til alle medlemmer for at give aktuel og evt. hastende informationer.

Materiel
Vi har kasseret 2 gamle villatelte, som gik i stykker, da vi arrangerede HöstOpen på Bornholm, og vi planlægger at indkøbe et par nye telte, der godt nok er tungere, men da disse primært skal bruges på stævnepladsen, når vi selv arrangerer løb, vil de kunne blive kørt det meste af vejen, og så er de i øvrigt meget nemmere at slå op.

Vi er også meget glade for at vores materielforvalter, Torkil Hansen i forbindelse med køb af nyt hus har taget højde for pladsbehovet for opbevaring af vores beholdning af materiel.

Transport i 2020:
Vi har i en længere periode - dvs. siden det ikke blev muligt at låne tjenestekøretøjer længere - selv betalt for transport til løb rundt om i landet.

Der har været lidt forslag til afregning og pris, og bestyrelsen lægger i 2020 op til en lidt ændret takst og afregningsmodel.

Opfyldelse af mål for 2019:
Som jeg nævnte sidste år, ville jeg ikke opstille nogle mål for 2019, idet vi de fleste år arrangerer de samme løb som årene før - og det mest bemærkelsesværdige ville være, hvis der ikke var kvalitet i løbene.

Samtidig viste året, at nogle af vores opgaver opstår af et pludselig udefrakommende ønske - eller som andre år, hvor nogen får en god ide, der bare skal afprøves. 

Klubmesterskabet i Herreklassen afgøres jf. de proportioner, der blev ændret for et par år siden, nu mellem alle o-løbere, som er medlemmer i PI-København, dvs. det er ikke længere afgørende, at man er fast tjenestegørende i enten Københavns Politi eller i en af Rpch.s. centrale afd. i København.

Klubmesterskabet blev i 2019 afgjort ud fra de 4 bedste resultater ved de 6 planlagte løb på bane 1 i henholdsvis Albaniløbet, Kratluskerløbet, Bakskuldløbet, Slagelses Antvorskovløb, Horsensløbet og Politimesterskabet i langdistance.

Jørgen Sandholt Pokalen går til Jens Maagaard Pedersen med 118 points ud af 400 mulige, Bo Lindholm Pedersen fik en 2. plads med 99 p. og Carsten Vad Mortensen kom med 89 point på 3. pladsen. 

Klubmesterskabet i Dameklassen, som uddeles efter næsten de samme præmisser som herrernes, blot på bane 2, kan hjemføre Flemming Christensen Pokalen, og den tilfalder i år Camilla Rath Nielsen med 266 points.

Nr. 2 bliver Rita Breum med 260 p. - og med 100 p. havde Mette Stub fået en 3. plads, hvis hun havde været politier.

”P. Sørensens Mindepræmie” er det åbne klubmesterskab for alle afdelingens medlemmer ud fra resultaterne i både civile løb og politiløb.

De civile points hentes i løbetid efter første løber på hver bane i de 3 divisionsmatcher, og politipointene fra bane 1 (henholdsvis bane 2 for damerne) i næsten alle normale politiløb, men fx bl.a. ikke alle sprintløb og Det jyske Klubmesterskab, der kun har to baner.

”P. Sørensens Mindepræmie” går for 2019 til Camilla Rath med 747 point, Rita Breum2. pladsen med 360 points, og Bo Lindholm somnr. 3 med 292 p.

Men måske mere bemærkelsesværdigt at fx Mathias Larsen kom ind på en 4. pl. med 281 p., selv om han ikke har været til nogen politiløb - eller Torkil og Ea, som kun har været til politiløb, men kommer ind på henholdsvis en 5. pl. med 269 p. og en 6. pl. med 263 p.

Flidspræmien.
Her er det som sædvanligt straks sværere at vælge, idet der ikke er opsat så hårde afgrænsninger og udregninger.

Flidspræmien var oprindelig tænkt som en præmiering af den løbemæssige aktivitet, og når vi ser på 2019, er der igen mange, der har været ude til en hel del løb, til trods for at vi også selv har arrangeret rigtig mange stævner, hvor vi har trukket meget på mange gode kræfter.

Igen vil jeg understrege, at det også er vigtigt at organisationen bag ved fungerer, og det kræver også ofte et stort arbejde at få alt til at gå op i en højere enhed, og er der en, der altid falder i øjnene, så er det naturligvis Bruno Stub.

Han har deltaget eller hjulpet til ved 12 ud af 13 politiløb i år, han har selv løbet 53 civile løb, hvilket gør ham til den mest aktive løber i afdelingen. 

Han sætter hold til divisionsmatcherne, hvilket har været meget svært i år, da der var meget få løbere til at dække alle baner, han sørger for alle tilmeldinger, både til alm. løb hver uge og samlet til vores stafetsamarbejde med Amager og Skærmen.

Og (som regel) bærer han også over med de stævneledere, banelæggere og andre, der enten laver aftaler, der ikke er helt økonomisk vandtætte eller ikke kan få taget sig sammen til at aflevere deres kvitteringer, så han kan give bestyrelsen et økonomisk overblik og berolige os. 

Torkil Hansen har forsøgt at trappe ned, hvilket kun til dels er lykkedes, idet han godt nok blev pensioneret fra politiet, men kun for at fortsætte i sit eget firma og købe hus.

Han var stævneleder på 2. afd. af Københavner Cuppen, han var især stævneleder på sprinten til Höst Open. Han har været banekontrol på nogle løb, ligesom han håndterer vores materiel og allerede nu er ved at tænke på stævneplads, m.v. i Allinge til efterårets sprint.   

Karsten Jørgensen var stævneleder på 3. afd. af Københavner Cuppen og på Pokalløbet, han er med til at planlægge og arrangere vores aktiviteter og ellers bare altid frisk på de opgaver, der skal løses i bestyrelsen.

Er der endnu en, der udnytter sin fritid rigtig meget til gavn for O-afd., så er det Peter Sørensen. Han startede året med at være banelægger på både 1. og 2. afd. af Københavner Cuppen, og da det brændte på for Helsingør PI, gik han ind som både stævneleder og banelægger på det akut opståede "Juleløb".
Alligevel nåede han også selv at løbe i alt 43 løb fordelt på 12 politiløb og 31 civile løb.

Jørn Lind skal have stor tak og Flidspræmien for 2019, idet han både var stævneleder og banelægger på 1. afd. af Kbh. Cuppen, samt ikke mindst var han banelægger på by-sprinten til Höst Open i Rønne, der høstede meget ros fra både danske og udenlandske O-løbere.

Han er skribent og redaktør på vores indlæg til idrætsbladet og hjemmesiden, hvor indlæggene blive gennemgået med tættekam, før de kommer videre.

Der ud over har han i årets løb været langt nede i arkiverne for at finde materiale fra de seneste 25 år, så der var informationer nok til at han kunne skrive vores fyldige bidrag til jubilæumsskriftet. Dette indlæg blev desværre af pladshensyn beskåret noget af redaktøren, men heldigvis ligger Jørns samlede beretning nu tilgængeligt på vores hjemmeside.

Klipfiskerprisen gives til en løber, der på en eller anden måde har gjort sig uheldigt bemærket i løbet af året, og traditionen tro er der mange, der vil være med i kampen om ”hæderen”.

Jeg har desværre fået meget få informationer i år og det er kedeligt kun at kigge på resultatlister og så gætte sig frem, men efterretningerne siger bl.a. at: 

Elin Kracht lagde traditionen tro hårdt ud og klippede bl.a. forkert allerede til et af de første løb i året, hvis ikke flere gange???

Anne Fonnesbech deltog ikke ved forårets 4. divisionsmatch, men det var der desværre også mange andre, der ikke gjorde.

Ved efterårets match var hun med, men lavede fejlklip og til nedrykningsmatchen, hvor vi i forvejen hang med r... i vandskorpen kom hun 5 min. for sent til start.

Anne vandt dog alligevel sin match overbevisende med 13 min. ned til nr. 2 fra Amager OK, så det var ikke Annes skyld, at vi rykkede i 5. division.

Torkil Hansen fik ved sin indsats som banelægger for Viking, Rønnes langdistanceløb på Hammeren til efterårets Höst Open mange fjender, da en del o-løbere havde svært ved at finde rundt i den bornholmske natur med et meget detaljerigt O-kort, hvor højdekurverne lå tæt og det flere steder var svært at se terrænet for bare klippesymboler.

Til SM-Stafet lagde Torkil som tidligere nævnt hårdt ud og lavede fejlklip på førsteturen.

Der ud over har Torkil allerede her i starten af 2020 "købt aktier" i Klipfiskerpokalen, idet han til et natløb for ikke så længe siden ved en af de sidste poster førte knebent over Peter Sørensen. Torkil kom da også først i mål, men måtte erkende, at han i sin iver havde klippet den forkerte post og dermed blev diskvalificeret - og jeg ved ikke om det er sket flere gange???

Men det vil jo måske udmønte sig til næste års medlemsmøde.

I øvrigt er episoden udmærket beskrevet på vores Facebookside, men den slags er Torkil jo fri for at blive generet af.

Karsten Jørgensen havde som stævneleder til Pokalløbet i Rørvig - ligesom alle de andre stævneledere - lavet et stort stykke arbejde med planlægning, herunder bl.a. med at skrive programmet, som vi jo får mange penge for at udfærdige og uddele, men i skyndingen om morgenen lod han alle programmerne ligge hjemme i Ølstykke.

Da vi var helt oppe i Rørvig, dvs. så langt væk at det ikke var muligt at nå at hente dem i Ølstykke, kunne deltagerne derfor først få programmerne udleveret ved det næste løb, hvor vi mødtes i skoven.

Klipfiskerprisen for 2019 går derfor til Karsten Jørgensen. 
Jeg vil gerne slutte af med at sige mange tak for samarbejdet til både bestyrelsen og alle andre, der har hjulpet til ved vores arrangementer både som stævneledere, banelæggere, funktionsledere og andre officials, m.m. i løbet af året, samt til alle løbere, der har vist PI's farver i skoven.  


 

 

Orienteringsafdelingens årsberetning for året 2018

Sprintorientering på smukke Bornholm

Opdateret 7. oktober 2019


Af Jan Kofoed Nielsen,
Afdelingsformand

Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

 

Formand, Jan Kofoed Nielsen, Uddannelsafdelingen
Næstformand, Karsten Jørgensen, Udlændinge Center Nordsjælland
Kasserer, Bruno Stub, Rigspolitiet
Sekretær, Ea Busch Nielsen, Uddannelsafdelingen
Materielforvalter, Torkil Hansen, pensioneret

Webredaktør, Jørn Lind, Efterforskningsenheden
Webmaster, Jacob Furu, Udrykningssektionen

 

Ved Medlemsmødet d. 23. februar 2018 på Station Amager mødte der 18 medlemmer op, som genvalgte Jan Kofoed Nielsen som formand, Torkil Hansen som Materielforvalter og Jørn Lind som webredaktør.


Egne arrangementer

Københavner Cuppen.

Peter Sørensen påtog sig igen i år at være stævneleder på Københavner Cuppen, der er en serie med 3 orienteringsløb med en gennemgående, samlet vinder på hver bane.

Ved den første afdeling d. 170418 i Store Dyrehave Øst var Henrik og Christopher Wiberg banelæggere og sørgede for at serien startede med nogle gode og spændende baner til de 42 deltagere.

Den anden afdeling af cuppen, som blev afviklet tirsdag d. 290518 i Terkelskov, Nyvang og Ganløse Ore, var kendetegnet ved Peter Sørensens gode planlægning.

Pga. VM i ishockey havde vi været nødt til at flytte løbet fra den oprindelige dato, og Peter blev dermed forhindret i at være til stede pga. en velfortjent ferie, men han havde til gengæld lagt alt klart.


På dagen var det derfor Karsten Jørgensen, der fungerede som stævneleder og styrede tropperne, så de 47 deltagere fik glæde af Jørn Linds gode og spændende baner, og til vores store glæde var der bl.a. 6 yngre bane 6 løbere, der havde taget imod udfordringen med at finde rundt i skoven, hvilket gik helt fint.


Ved den 3. afd. og sidste afdeling af Københavner Cuppen d. 190618 i Hvalsø Nord var Peter Sørensen selv både stævneleder og banelægger, hvilket igen resulterede i et godt arrangement med fine baner på Midtsjælland, hvor vi havde 52 løbere i skoven.

Efterfølgende var der afslutning med uddeling af præmier for dagens løbe, samt for det samlede resultat efter alle 3 løb.   


SkovCup
.

Selv om vi i O-afd. ikke selv længere har nogen løbere på under 20 år, har vi alligevel trofast siden 90'erne hvert år arrangeret en afdeling af Skov Cup for børne- og ungdomsløbere op til 16 år, i starten fordi vi selv havde en del børneløbere og nu da det giver noget goodwill i de civile klubber, at vi også arrangerer civile O-løb.    


Vi afviklede vores afdeling af Skov Cup d. 220818 i Rude Skov med Stævneplads ved Udlændinge Center Nord, hvor Torkil Hansen som stævneleder og Karsten Jørgensen som banelægger gav 52 glade, unge mennesker en sjov tur i skoven på nogle gode baner.


Hvis arrangementet bliver ved med at køre som nu, er vi bange for at konceptet vil dø ud, da der desværre kommer færre og færre ungdoms løbere, fordi mange af de store klubber kører deres egne træningsdage.


Vi vil dog stadig gerne støtte op, hvis der sker nogle gavnlige forandringer:

 

Man kan forestille sig et lidt andet koncept for Skov Cup, hvor der bl.a. er fælles starttidspunkt, så alle løbere mødes og ser hinanden, da det sociale aspekt er en vigtig del for børnene.

 

Der har også været tanker om, at man ved de ugentlige træninger i de lokale klubber kan samles på tværs og dermed udnytte det store arbejde med lave baner og sætte poster ud.


Fx kunne man fremadrettet arbejde på en plan med, at nogle af de store klubber som fx Søllerød, Ballerup, OK Øst, Farum, Allerød, FIF Hillerød og Tisvilde Hegn som tovholdere evt. kan gå sammen om nogle arrangementer, der kan erstatte Skov Cuppen.


Jeg vil gerne opfordre alle PI-forældre (også selv om de måske ikke selv kan/vil løbe O-løb) til at give deres børn eller børnebørn muligheden for at prøve nogle dejlige ture i skoven, og det kræver ikke, at hverken børn eller voksne er med O-afd., da alle PI-medlemmer og deres børn er velkomne.

I foråret 2019 er der pt. planlagt 5 løb og en SkovCup Finale. 


Pokalløbet.

Efterårets sidste politiløb fra vores side blev afviklet d. 250918 i Slotsparken, Aldershvile Skov og i Bøndernes Hegn, hvor Karsten Jørgensen som stævneleder samlede trådene i forbindelse med afviklingen af et godt arrangement.


Peter Sørensen
havde som banelægger lavet nogle sjove og finurlige baner, der måske især overraskede de, der ikke havde nærlæst instruktionen.


Starten foregik i Slotsparken, hvor alle i samme klasse blev sendt af sted samtidig, og de første 4-6 poster var valgfrie (dvs. man skulle hurtig beslutte sig til hvilket vej, der var hurtigst rundt til disse poster), hvor efter man skiftede teknik og terræn, idet den sidste del af løbet foregik i den alm. efterårsskov.


Der var desværre kun 43 løbere, der fik fornøjelse af turene i skoven. En enkelt glemte at vende kortet på den sidste del af banen, men løb fra målområdet og tilbage i skoven for at tage resten af posterne - stadig i en rigtig god tid til at hun kunne vinde sin klasse.


Danske Politi Mesterskaber.

Sammen med Helsingør PI afviklede vi fra d. 11.-13. september med udgangspunkt i Helsingør Danske Politi Mesterskaber med Erik Skriver i spidsen som stævneleder.


Tirsdag eftermiddag, hvor løberne lige var ankommet, lagde vi ud med en prolog/ mellemdistance i Teglstrup Hegn med start ca. 1 km fra stævnecenteret, men til gengæld fik løberne lov til at finde de sidste poster og løbe i mål midt inde i det område, hvor vores hytter lå.


Peter Sørensen
havde derfor som banelægger fået et noget bundet mandat, idet der var store områder med golfbaner, hvor man ikke måtte løbe, samtidig med at der skulle være målområde tæt på de hytter, vi benyttede til indkvarteringen, så alle løbere kom rundt på nogle spændende og afvekslende baner.


Dagen efter fortsatte vi med DPM i Sprint, hvor der var start og mål på Kronborg, og hvor Christopher Wibergs baner sendte løberne rundt på nogle spændende vejvalg til snørklede postplaceringer både på Kronborgs område og inde i den gamle del af Helsingør. 


På sidstedagen stod den på DPM i Langdistance, som blev afviklet i Tisvilde Hegn. Etapen skulle oprindeligt være løbet oppe på Kullen på den svenske side af Øresund, men vi blev tunget til at flytte til Tisvilde Hegn, da vores banelægger, Torkil Hansen ikke ville være bekendt at bruge området pga. et dårligt og ikke opdateret kortmateriale.

 

Til gengæld fik vi i Tisvilde Hegn et nyopdateret kort, som Torkil udnyttede til at lave nogle udfordrende baner i det kuperede klit- og skovområde.

 

Samlet kan vi konkludere, at vi havde fået skruet et godt arrangement sammen, hvor vi alle 3 dage bød på gode og spændende baner til løbere i alle aldre og erfaringsniveau.


Höst Open Sprint.

Efter sidste års succes med sprintløb i Gudhjem, tog vi igen sidst på sæsonen til Bornholm for på opfordring fra Viking Orientering at arrangere endnu et sprint orienteringsløb - denne gang fredag d. 27/10 i Danmarks østligste købstad, Svaneke.

 

Peter Sørensens havde som altid sørget for en grundige forhåndsplanlægning, så alt materiel var klart, planerne for etablering af stævnepladsen var parate og alle vidste på forhånd, hvad vi skulle foretage os.


Med udgangspunkt i Vigehavnen i Svaneke gik hele torsdagen og fredag formiddag med at etablere stævneplads med start, mål, beregning, kiosktelt, samt ikke mindst at rejse vores nye, store telt.


Efter vores banelægger, Jørn Linds anvisninger drønede vi rundt i Svaneke små og krogede gade, hvor vi satte poster op i smøger og baggårde, bag klipper og i slugter, så selv os, der kendte byen på forhånd, fandt nye og spændende steder.


Da det på løbsdagen blæste og senere begyndte at regne, var det nye telt til stor glæde for løberne, der kunne komme i tørvejr og klæde om, samt gjorde at de blev lidt længere tid på stævnepladsen og bl.a. nød godt af sortimentet i vores kiosk.


I løbet af de 3 timer fik vi afviklet et spændende by-orienteringsløb med ca. 450 deltagere, der ledte efter orienteringsposter rundt omkring i gader og stræder, mens de nød Danmarks kønneste by. 

 

Det var en flot indsats af hele holdet og samtidig en dejlig tur til både vores eget stævne og de to andre o-løb i den bornholmske natur, når den er bedst.

 

Politiløbene, Resultater.

Ved de Danske Politi Mesterskaber i Nordsjælland, var der en del medlemmer fra O-afd. med som deltagere til mesterskaberne, selv om mange af os var med til at arrangere selve stævnet.


Rigtig mange af O-afd.s medlemmer tog fine placeringer, men da mange af vores medlemmer jf. DPIF's vedtægter er tvunget til at stille op for den kreds, de gør tjeneste i (også selv om de måske ikke har det store tilhørsforhold), kunne vi ikke hjemføre nogen egentlig politimesterskaber til PI-København.


Der bør dog nævnes nogle af de mange flotte resultater:


Ved DPM i Sprint
vandt Camilla Rath Nielsen D21 med Ea Bush Nielsen på 2. pladsen og med Rita Breum som nummer 3.

Da der kun var 3 løbere i klassen kunne der desværre ikke kåres en mester.

Erik Olsen blev nr. 2 i H21, mens Anne Fonnesbech Jensen vandt i D35

 

I DPM i Langdistance O-løb blev Christopher Wiberg (for Nordsjællands PI) dansk politimester, mens Camilla Rath Nielsen vandt D21, Rita Breum blev nr. 2 og Ea Bush Nielsen besatte 3. pladsen.

Erik Olsen vandt H35 og med Jacob Spange Mortensen på 3. pladsen.

Anne Fonnesbech Jensen vandt D35 og Peter Sørensen vandt H55.

 

Jeg har via PI-København søgt Dansk Politiidræts Forbund (DPIF) om at ændre vedtægterne vedr. DPM'er, så man kan stille op for den forening i den kreds, man selv vælger, men dette blev afvist af Hovedbestyrelsen i DPIF, der dog oplyste, at man i de konkrete tilfælde kan søge om dispensation til at stille op for fx PI-Kbh. i stedet for en politi-idrætsforening, hvor man måske ikke føler noget tilhørsforhold.  

Samtidig vandt Danmark i overbevisende stil landskampen mod Norge, der desværre ikke kunne stille i stærkeste opstilling.

 

Samlet for årets politiløb.

Orienteringsafdelingens medlemmer stillede i løbet af 2018 op til 168 løb ved årets 15 politiløb, hvilket er næste lige så mange som i 2017, hvor vi stillede op til 181 starter ved 15 politiløb, og den lille tilbagegang skyldes nok primært at mange af os selv arrangerede DPM, samt at der ikke som sidste år var den enestående mulighed med at deltage i 3 spændende O-løb oppe på Færøerne.

 

I 2018 stod O-afd. for at arrangere 4 alm. politiløb ud af i alt 15 løb, samt de 3 afdelinger af DPM, som vi arrangerede sammen med Helsingør PI, dvs. alt i alt næsten halvdelen af alle årets politiløb, så vi tager stadig vores broderpart som arrangører på landplan.


Civile løb
.

Til Sjællandsmesterskabet i langdistanceorienteringsløb blev Anne Fonnesbech nr. 2 i D60.


Ved DM i nat-orientering i Rørvig Sandflugtplantage, d. 6/10-18 fik Elin Kracht en flot DM-sølvmedalje i D 45 kun ca. 3 minutter efter vinderen og ca. 2 minutter foran bronzemedaljen.


Ved de civile Danmarksmesterskaber i mellemdistanceorientering, der blev afviklet i Højgaard Skov ved Vejle, vandt Elin Kracht i Dame 45 en flot bronzemedalje blandt 20 startende, mens Torkil Hansen i et stærkt Herre 60 felt blev nr. 8 ud af 26 startende.

 

Torkil Hansen, Jørn Lind og Peter Sørensen var lørdag d. 8. september til DM i stafetorientering, som blev afviklet i Harrild Hede tæt ved Brande, hvor det lykkedes dem at løbe sig til en fornem bronzemedalje i H 60 efter en tæt kamp med mange gode og erfarne løbere, som de selv på forhånd havde frygtet at blive overhalet af. 

 

Ved de civile Danmarksmesterskaber i Sprint d. 260518 i Hillerød City blev Peter Sørensen i det individuelle løb nr. 2 i H65, mens Elin Kracht, Jørn Lind, Peter Sørensen og Camilla Rath blev nr. 6 ud af 19 i D/H45 stafet.

 

4. Divisionsmatcherne.

Vi startede året i 4. division og ved forårets 4. divisionsmatch i Teglstrup Hegn d. 080418 blev vi nr. 2, idet både PI og Amager OK fik 3 matchpoint, men AMOK fik 167 løbspoint mod vores 176.

 

Det ændrede sig desværre i Sorø d. 230918 i Sorø, hvor vi blev nr. 3, fordi vi stillede med meget få løbere og dermed fik bank af både Herlufsholm og vores stafet-venner i Amager OK. Vi formåede kun at slå Køge OK, så vi fik en samlet 4. plads, og vi måtte derfor gøre os klar til en nedrykningsmatch for at kæmpe for vores forbliven i 4. division.

 

Ved nedrykningsmatchen d. 041118 i Tokkekøb Hegn var vi tilmeldt 27 løbere og trods en sygemelding og et afbud lykkedes det os at slå de andre tre klubber, så vi i 2019 stadig løber i 4. division. 

 

Med en god fordeling af ressourcerne på så mange klasser som muligt - og især på damesiden mange flotte placeringer - gjorde at vi i kombination med pæne placeringer også til mange af herreløberne tog godt for os af point mod både Køge OK, Lyngby og OK Skærmen, så vi lagde os pænt i spidsen.

 

Af bemærkelsesværdige resultater kan bl.a. nævnes at Peter Sørensen på bane H4 blev nr. 4 ud af 11 startende til trods for at han pga. en skade gik/luntede banen igennem, og samtidig vandt Torkil Hansen banen, så pointene rullede ind til denne match. 

 

Disse tre løb viser tydeligt vores udfordringer, idet man generelt kan vi sige at vi både på herre- og damesiden tager mange gode placeringer i de fleste af grupperne, bl.a. flere 1. og 2. pladser, men som tidligere nævnt er vores udfordring, at alle “vores børn” nu er blevet voksne, at vi har en meget stor gruppe herreløbere mellem 50 og 65, men til gengæld kun få “rigtig gamle” herre- og især dameløbere, men det kommer vel også med tiden.

 

Derfor er det også vigtig, at vi kan stille mange løbere til hvert løb, og dermed tage en masse point i de grupper, hvor vi er repræsenteret, mens vi i andre grupper desværre må acceptere, at vi slet ikke kan stille løbere i de aktuelle aldersklasser.

 

Vi mangler stadig børn, samt "ældre" kvinder og mænd, så alle PI-medlemmer, der har et ønske om lidt frisk luft og en løbetur, hvor man også gerne vil tænke sig lidt om, er meget velkomne i skoven sammen med os andre.

 

Stafetsamarbejdet ”PiSkAmOK”.

Vores udvidede stafetsamarbejde, der omfatter både PI, OK Skærmen og Amager OK, fortsatte i 2018, og vi har aftalt at det også skal køre videre i 2019, så vi igen kan danne nogle rimelige gode, jævnaldrende stafethold.

 

Information.

Afdelingens hjemmeside, piorientering.dk leverer stadig nyheder, løbsindkaldelser, resultatlister, billeder og nyheder om afdelingens aktiviteter.

For at undgå dobbeltarbejde har vores webmaster, Jacob Furu ønsket at begrænse indholdet af resultater på vores hjemmeside til primært at indeholde indbydelser og resultater fra vores egne arrangementer, da de øvrige oplysninger findes på andre platforme.

 

Samtidig kommer mange af vores nyheder også på vores fane på PI-Københavns hjemmeside, www.politiidraet.dk

 

Der ud over vil vi meget gerne se endnu flere indlæg fra løbere, der har været ude til gode løb, sjove oplevelser, m.v.   

Redaktøren, Jørn Lind deltager til næsten alle politiløb og sørger enten selv for at skrive artikler - eller overtaler andre løbere til at videregive deres oplevelser til glæde for hele landet, og det er den bedste reklame vi kan få.

 

Der har ikke været så meget aktivitet på vores Facebookside for Orienteringsafdelingens medlemmer, men det skyldes mest at den er blevet overhalet inden om af en landsdækkende Facebookgruppe "Politi Orientering", hvor alle indbydelser til politiløb og andre nyheder i den relation fra i hele landet lægges op.

 

Prøv dog alligevel at kigge på vores egen Fb-side, undersøg den, brug den og læg gerne nogle oplevelser og billeder der ind til glæde for alle os andre.

Der ud over udsender jeg jævnligt nyhedsmails til alle medlemmer for at give aktuel og evt. hastende informationer.

 

Materiel

Vores beholdning af materiel, der har til huse hos Torkil, bliver flittigt brugt til alle vores stævner plus lidt udlån til andre klubber, der mangler lidt hist og her.

Takket være velvilje fra PI-Kbh.s FU har vi i år fået indkøbet en ny generator, så vi er sikret strøm uden at skulle finde 230 V stik i nærheden (der er ikke så mange ude i skoven), ligesom vi har indkøbt et stort, nyt telt, som vi jo bl.a. havde stor glæde af til stævnet på Bornholm.  

 

Opfyldelse af mål for 2018:

-       Selv om vi nu primært lægger egne arrangementer på Hjemmesiden, for ikke at lave dobbeltarbejde i forhold til DPIF og PI-Kbh.s hjemmesider, er den blevet mere levende, idet der nu kommer flere input fra løbere, der har delt deres oplevelser.

-       Vi vil fortsat gerne have historier om alt, hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen, hvilket dog kræver at medlemmerne husker at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og redaktør.

-       Trods udfordringer med et ishockey VM, der kom lidt på tværs af vores planlægning i foråret, afviklede vi alle vores planlagte arrangementer, nemlig de 3 afdelinger af Københavner Cup i foråret, mens vi i efteråret arrangerede både en afdeling af SkovCup, Pokalløbet, samt de Danske Politi Mesterskaber sammen med Nordsjællands PI omkring Helsingør, og sidst men ikke mindst arrangerede vi et sprintorienteringsløb i Svaneke, hvor løberne var rundt i både byen og de omkringliggende klippefyldte områder.

-       Uden at prale mener jeg, at alle arrangementerne levede op til den høje kvalitet, som vi er kendte for i o-kredse.

-       Det lykkedes os ikke at komme tilbage i 3. division, og med det nye reglement, der lige er trådt i kraft, bliver det nok desværre endnu sværere, men det skal ikke forhindre os i at forsøge.  

 

Jeg vil i år forsøge at begrænse den lange liste med de mange målsætningerne, idet arrangementerne som regel ofte læner sig meget op ad tidligere års planer og mange stævner er en del af en større langtidsterminsliste, hvilket gør at vi derfor følger et rimelig fast mønster af arrangementer, som de andre klubber (både politi og civile) også forventer af os.

 

Samtidig sker der som regel det, at alle de gode ideer til nye initiativer og udvikling af vores arrangementer opstår med kort varsel ud fra akutte og aktuelle behov, samt de evt. muligheder, der pludselig byder sig, hvis andre klubber må trække sig eller ønsker hjælp - og mange af de gode ideer opstår oftest på andre tider og steder end til bestyrelsesmøderne.

 

Når vi så samtidig har en bestyrelse og en masse medlemmer og stævneledere, m.fl., der er vant til at tænke og handle selv, er der ikke grund til at foretage den store topstyring. Derimod kan bestyrelsen som regel sidde og klappe i hænderne og sige tak for gode initiativer - og så forsøge at understøtte de gode idéer med økonomi og andre ressourcer.

Det er skønt at være formand på denne måde.

 

Præmier og hædersbevisninger.

Klubmesterskabet i Herreklassen afgøres jf. de proportioner, der blev ændret for et par år siden, nu mellem alle o-løbere, som er medlemmer i PI-København, dvs. det er ikke længere afgørende, at man er fast tjenestegørende i enten Københavns Politi eller i en af Rpch.s. centrale afd. i København (og de fleste af Rpch.s afdelinger er jo også efterhånden udliciterede til kredsene).

 

Klubmesterskabet blev i 2018 afgjort ud fra de 4 bedste resultater ved de 6 planlagte løb på bane 1 i henholdsvis Albaniløbet, Cimbrerløbet, Gudenåløbet, Politimesterskabet i langdistance, Horsensløbet og Slagelses Antvorskovløb.

 

Jørgen Sandholt Pokalen går til Jørn Lind med 374 points ud af 400 mulige, Peter Falck Bache på 2. pl. med 26 p. 

 

Klubmesterskabet i Dameklassen, som uddeles efter næsten de samme præmisser som herrernes, blot på bane 2, kan hjemføre Flemming Christensen Pokalen, og den tilfalder i år Rita Breum med 361 points.

Nr. 2 bliver Anne Fonnesbech med 232 p. og Camilla Rath Nielsen med 200 p. på en 3. plads.

 

”P. Sørensens Mindepræmie” er det åbne klubmesterskab for alle afdelingens medlemmer ud fra resultaterne i både civile løb og politiløb.

De civile points hentes i løbetid efter første løber på hver bane i de 3 divisionsmatcher, og politipointene fra bane 1 (henholdsvis bane 2 for damerne) i næsten alle normale politiløb, men fx bl.a. ikke vores egne løb, der trækker på mange af O-afd.s medlemmer som officials, samt Det jyske Klubmesterskab, der kun har to baner.

”P. Sørensens Mindepræmie” går i 2018 til Rita Breum med 762 point , Jørn Lind2. pladsen med 742 points, og Camilla Rath som nr. 3 med 670 p.

 

Flidspræmien.

Flidspræmien var oprindelig tænkt som en præmiering af den løbemæssige aktivitet, og når vi ser på 2018, er der igen mange, der har været ude til en hel del løb, til trods for at vi også selv har arrangeret rigtig mange stævner, hvor vi har trukket meget på mange gode kræfter.


Igen vil jeg understrege, at det også er vigtigt at organisationen bag ved fungerer, og det kræver også ofte et stort arbejde at få alt til at gå op i en højere enhed.

 

Vi har en bestyrelse, der klarer alle de dagligdags forretninger og drift, ligesom mange også fungere som banelæggere, stævneledere og hjælpere til div. løb, men et af de navne, som igen i år trådte frem flest gange i min beretning, har både været det ene og det andet.

 

Mange af os praler jo af hvad vi kan og har lært og øvet og trænet, så hvis nogen skyder efter os, eller vi skal køre stærkt eller vi skal hjælpe nogen, så skal vi nok vise, hvad vi kan, men de fleste af os slipper for at skulle gøre alle disse ting, da det heldigvis aldrig sker.

 

Derimod viste Nikita, da vi var nede til divisionsmatchen i Sorø, at hun kunne og ville hjælpe, samt bruge sine færdigheder indenfor førstehjælp og hjertemassage, når der var brug for det, og det var der desværre for en gode Køge-løber, der faldt om i skoven med hjertestop.


Som jeg tænkte på, da Torkil gav mig hintet om at huske denne episode, så kan vi kun være enige om, at selv om der på gaden normalt ikke går så lang tid, før ambulancen kommer, føles det meget længere, når man er midt ude i skoven, og man får knoklet noget mere i den tid, man arbejder på patienten, end man ellers gør på løbeturen banen rundt. 


Flidspræmien for 2018 går til Nikita Bang.

 

Klipfiskerprisen gives til en løber, der på en eller anden måde har gjort sig uheldigt bemærket i løbet af året, og traditionen tro er der mange, der vil være med i kampen om ”hæderen”, men en af de "informationer" jeg har fået (endda fra én, der selv lænede sig rigtig meget op ad at tage prisen) lød på, at Peter Sørensen var en ildsjæl med at samle og koordinere holdet til DM sprintstafet, og han mente at de samme løbere skulle stille hold igen ved SM Stafet - og Peter skulle nok står for tilmelding.

Peter havde tilmeldt sig, og inden han drønede på ferie, sendte han en besked til vores civile tilmelder Bruno med navnene på resterende deltagere, men Peter nåede at slukke for computeren, inden beskeden var sendt.

Derfor var der flere, der både fysisk og mentalt havde ladet op til kamp, men dagen før dagen opdagede, at de slet ikke var tilmeldt. 

Peter var jo selv blevet tilmeldt i god tid - og nu blot sat på et andet stafethold, da vores tilmelder havde udnytte at Peter, Anne F. Jensen, samt en løber fra Amager OK hver for sig stod alene.

Min informant tænker derfor, at Peters mål i hans nye konsulenttilværelse er at blive den PI løber, der løber flest løb (og at alle kneb gælder).

Klipfiskerprisen 2018 går til Peter Sørensen.


Jeg vil gerne slutte af med at sige mange tak for samarbejdet til både bestyrelsen og alle andre, der har hjulpet til ved vores arrangementer både som stævneledere, banelæggere, funktionsledere og andre officials, m.m. i løbet af året, samt til alle løbere, der har vist PI's farver i skoven på bedste vis.  


 

 

 

 

Fakta om Orienteringsafdelingen

Opdateret 7. oktober 2019

Orienteringsafdelingen deltager både i civile orienteringsløb og i politiløb rundt om i landet.

Politiløbene løbes normalt på hverdage, typisk tirsdag, onsdag eller torsdag, så det er som nyansat kollega desværre sjældent muligt at deltage før efter 1. semester på Politiskolen er overstået, men ude i praktikken på 2. semester er det normalt nemmere at få fri på en hverdag end i weekenden.

Ud over de alm. politiløb deltager vi fra Orienteringsafdelingens side naturligvis også i Danske Politi Mesterskaber i Sprint (et kort, hurtigt orienteringsløb, typisk i bymæssig bebyggelse), samt i Danske Politi Mesterskaber i Orienteringsløb (en længere distance i skove eller lignende områder).

I civilt regi deltager Orienteringsafdelingen i Dansk Orienterings-Forbunds arrangementer og stævner, idet der året rundt afvikles forskellige former for orienteringsløb (alm. "fod"-orienteringsløb, mountainbike-orientering, præcisions-orientering, m.v.), og især i Hovedstadsområdet og i Nordsjælland er der et meget højt aktivitetsniveau og mange muligheder for at komme i skoven.

Her under er der flere forskellige muligheder for at deltage i træningsløb flere steder i Nordsjælland.

Orienteringsafdelingen er en underafdeling af Politiets Idrætsforening - København, som er en ”paraplyforening” for de mange afdelinger.

Hvis du er medlem af PI-København, koster det dig ikke ekstra at være medlem i Orienteringsafdelingen, da vi pt. ikke har noget særkontingent.

Kontakt til Orienteringsafdelingen:

Jan Kofoed Nielsen, formand
E-mail: benteogjan@gmail.com 
Privat mobil: 4081 3695

Arbejdsmobil: 6114 9896 (Uddannelsesleder i Københavns Politi)

Mere info på vores hjemmeside: www.piorientering.dk


 

Orienteringsafdelingens årsberetning for året 2017

Opdateret 6. marts 2018

Af Jan Kofoed Nielsen, formand

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand:                     Jan Kofoed Nielsen, Uddannelsessektionen

Næstformand:              Karsten Jørgensen, Udlændinge Center Nordsjælland
Kasserer.                      Bruno Stub, Rigspolitiet
Sekretær:                      Ea Busch Nielsen, Uddannelsessektionen

Materielforvalter:         Torkil Hansen, Tungvognscenter Øst

Webredaktør:               Jørn Lind, Efterforskningsenheden
Webmaster:                  Jacob Furu, Udrykningssektionen 

Ved Medlemsmødet d. 20. januar 2017 på Station Amager mødte der 18 medlemmer op, som genvalgte Karsten Jørgensen som næstformand, Bruno Stub som kasserer og Jacob Furu som webmaster, samt valgte Ea Busch Nielsen som ny sekretær i stedet for Kim Neubert Madsen, der desværre er flyttet til Syd- og Sønderjylland.

Egne arrangementer.

Mountainbike orienteringsløb.
Allerede ugen efter Orienteringsafdelingens medlemsmøde lagde vi igen hårdt fra land med en tidlig start på forårets program:

D. 280117 arrangerede Orienteringsafdelingen et civilt mountainbike orienteringsløb (MTB-O) i Aggebo-Græsted, hvor Torkil Hansen som både stævneleder og banelægger havde lavet banerne og styrede tropperne, der på dagen sørgede for at servicere de ca. 70 deltager med start, mål, beregning, m.v.

Det var fint vejr og god, tør skovbund, men der var en del problemer med at få skovtilladelse, idet det tog lang tid at få svar, og der var utrolig mange rettelser igen og igen fra skovens side.

Københavner Cuppen. 
Peter Sørensen påtog sig igen i år at være stævneleder på Københavner Cuppen, der er en serie med 3 orienteringsløb med en gennemgående, samlet vinder på hver bane.

Ved den første afdeling d. 250417 i Kårup Skov for enden af Lammefjorden var han også selv banelægger, da han allerede havde lavet et udkast til baner forrige år, men hvor kortmaterialet imidlertid var for gammelt og for dårligt til, at Peter ville være bekendt at bruge det på det tidspunkt.

Til gengældt gengæld fik de 34 deltagere i år nu glæde af et godt stævne i Kårup Skov med nogle fine baner på et opdateret kort.

Til den anden afdeling af cuppen, tirsdag d. 160517 i Risby Hegn og Horserød Hegn var der mødt 35 løbere, der fik glæde af Karsten Jørgensen gode baner.     

Desværre havde banelæggeren ikke kunne se på kortmaterialet og på skovtilladelsen, at et lille område i udkanten af kortet ikke lå inden for statsskovens område, men derimod i en privat skov, hvor der samme dag var bukkejagt.

Jægerne var naturligvis kede af, at der var uvedkomne tobenede "bukke" i skoven, når de nu sad musestille og ventede på de firbenede, men takket være Karstens gode diplomatiske evner, lod jægerne være med at skyde efter løberne, mod at vi fjernede posten fra deres jagtområde.

Ved den 3. afd. og sidste afdeling af Københavner Cuppen d. 010617 i Danstrup - Krogenberg Hegn var der desværre kun mødt 28 løbere, men til gengæld nød de godt af et godt stævne på Christopher og Henrik Wibergs fine baner, hvor efter alle løbere og officials kunne samles til den fælles afslutning og præmieoverrækkelse i Tikøb Idrætscenter.

SkovCup.
Selv om vi i O-afd. ikke selv længere har nogen børne- og ungdomsløbere op til 16 år, arrangerer vi alligevel stadig hvert år en afdeling af Skov Cup, idet det giver noget goodwill i de civile klubber, at vi også arrangerer civile o-løb.    

I år afviklede vi vores Skov Cup onsdag d. 130917 i Ganløse Ore nær Farum, hvor Torkil Hansen som stævneleder og Karsten Jørgensen som banelægger gav 53 glade unge mennesker en sjov tur i skoven på nogle gode baner.

Der var masser af regn før og efter, men ikke så meget under selve løbet, hvilket betød at det "kun" var os officials, det gik ud over.

På samme måde kom der ikke så meget blæst som forudsagt og frygtet, men det var nok sammen med regnen desværre medvirkende til at mange af børnenes forældre på forhånd valgte ikke at køre deres poder i skoven.

Jeg vil igen gerne opfordre alle PI-forældre (også selv om de måske ikke selv kan/vil løbe o-løb) til at give deres børn/børnebørn, m.fl. muligheden for at prøve nogle ture i skoven, idet der bl.a. er O-løb på 6 onsdage i april/maj og 6 nye løb om efteråret.

Pokalløbet.
Efterårets sidste politiløb fra vores siden blev afviklet d. 050917 i Tokkekøb Hegn, hvor Jørn Lind som stævneleder samlede alle trådene i forbindelse med afviklingen for de 44 deltagere, hvilket var årets højeste antal til vores politiløb.

Elin Kracht havde som banelægger sørget for nogle gode og svære baner, hvor det klart skinnede igennem, at de var lagt af en af vores bedste dameløbere.

Til gengæld var sværhedsgraden på bane 5 nok lidt i overkanten for de nye og uøvede løbere, og det er jo en ingen hemmelighed, at det altid er sværest at lave lette og mellemsvære baner, da vi som erfarne løbere ikke kan se, at det kan være så svært.

Det skinner faktisk også igennem i Dansk Orienteringsforbunds kurser, at de bruger mest energi på at lære banelægger at lave børnebaner, og det er utrolig svært at omstille sig til det lette niveau, når man selv bare kan det der med at finde rundt i skoven.

I alt stod Orienteringsafdelingen i 2017 for 4 ud af de 16 gennemførte danske politiløb på Dansk Politiidrætsforbunds Terminsliste, så vi tager stadig vores andel som arrangører på landplan.

Höst Open Sprint.
Dagene blev kortere og sæsonen begyndte at lakke mod enden, men fredag d. 27/10 arrangerede vi - på opfordring fra Viking Atletiks Orienteringsudvalg - et sprint orienteringsløb i Gudhjem som optakt til Vikings Bornholm Höst Opens 2-dages arrangement.

Vi var 14 medlemmer, der rykkede til Gudhjem, hvor vi efter Peter Sørensens grundige forhåndsplanlægning oprettede start, mål, henvisninger til parkering, stævneplads med informationstelt, salg af åbne baner til ikke-tilmeldte, kiosk, m.m., hvor efter andre fulgte Jørn Linds anvisninger og drønede rundt i Gudhjem og tilstødende skovområder, hvor vi satte poster op i smøger og baggårde, bag klipper og i slugter, så alle, der troede de havde set Gudhjem og kunne finde rundt der, blev meget klogere og mere trætte.

I alt deltog ca. 370 løbere fra ind- og udland i løbet.

Politiløbene, Resultater.
Ved Danske Politi Mesterskaber på Fyn var der rigtig mange af O-afd.s medlemmer, der tog fine placeringer, men da mange af vores medlemmer stiller op for den kreds, de gør tjeneste i, kunne vi ikke hjemføre nogen egentlig politimesterskaber (i klasserne H21 og D21) til PI-København.

Der bør dog nævnes nogle af de mange flotte resultater:

I DPM i Langdistance O-løb blev Jørn Lind nr. 3 i H21, mens Tore Sten Andersen besatte 4. pladsen.

Camilla Rath Nielsen (der stillede op for Ndr. Birk) vandt D21, Rita Breum blev nr. 2 og Ea Bush Nielsen besatte 3. pladsen, mens Anne Fonnesbech Jensen vandt D35.

H45 blev vundet af Bruno Stub, og i H55 blev Karsten Jørgensen nr. 3 med Torkil Hansen på 4. pladsen.

Ved DPM i Sprint vandt Camilla Rath Nielsen D21med Ea Bush Nielsen på 2. pladsen, mens Rita Breum vandt i D35 med Anne Fonnesbech Jensen på 2. pladsen.

Bruno Stub vandt i H45, mens Peter Sørensen vandt i H55 med Karsten Jørgensen på 3. pladsen.

Samlet for årets politiløb.
Orienteringsafdelingens medlemmer stillede i løbet af 2017 op til 181 løb ved årets 15 politiløb, hvilket er en pæn fremgang i forhold til i 2016, hvor vi stillede op til 144 starter ved 16 politiløb, og noget af den store fremgang relaterer sig formentlig bl.a. mest til muligheden for at deltage i 3 spændende O-løb oppe på Færøerne.

København er med ved næsten alle politiløbene rundt omkring i landet, og trods et lidt svingende deltagerantal er vi som det ses bl.a. ved DPM altid godt med på resultatlisterne, og det mest positive er faktisk, at vi heldigvis samtidig også ser en del nyere løbere i skoven.

Civile løb.

SM-Stafet.
Ved Sjællandsmesterskabet i Stafet d. 210517 i Store Dyrehave stillede Mette Stub og Camilla Rath Nielsen op sammen med Vera Mullerova fra Amager OK og som et godt eksempel på vores stafetsamarbejde i PiSkAmOK vandt de sammen sølvmedaljerne i Dame 21, hvilket er et meget flot resultat.

Samtidig vandt Jørn Lind, Susan Stub og Bruno Stub som et rent PI-hold den åbne klasse i stafetten.

4. Divisionsmatcherne.
Igen i år startede vi ud i 4. division, og ved forårets 4.-divisionsmatch i Asserbo Plantage d. 300418 kunne vi mønstre 31 PI-løbere, der i det kuperede og sandede terræn løb en flot 2. plads hjem.

Værre gik det til efterårets match d. 030918 i Geelskov og Ravneholm (endnu mere kuperet), hvor der kun mødte 16 deltager, og vi fik desværre som forventet tærsk af de 3 andre klubber.

Det bedste der kan siges om den dag var, at Elin Kracht efter hurtigt og hårdt arbejde havde designet, bestilt og skaffet os nogle flotte nye klubdragter, så vi nu endnu mere kan være bekendte at vise PI-Københavns farver i skoven. Godt arbejde.

Som nævnt fik vi i 2. afd. bank - over i købet så meget, at vi samlet kun blev nr. 3 og derfor måtte vi d. 240918 i Ravnsholt ud i en nedrykningsmatch for at kæmpe for vores forbliven i 4. division.

Til gengæld havde 32 deltagere denne gang set og hørt formandens mail og bønner om at møde op og vise PI's fine farver i skoven, og i samlet flok lykkedes det os i overbevisende stil at vinde oprykningsmatchen over de tre andre klubber, så vi i 2018 stadigvæk løber i 4. division - nu bl.a. mod vores gode stafetsamarbejdspartnere fra Amager OK.

Generelt kan vi sige at vi både på herre- og damesiden tager mange gode placeringer i de fleste af grupperne, bl.a. flere 1. og 2. pladser, men som tidligere nævnt er vores udfordring, at alle “vores børn” nu alle er blevet voksne, at vi har en meget stor gruppe herreløbere mellem 50 og 65, men til gengæld kun få “rigtig gamle” herre- og især dameløbere.

Derfor er det også vigtig, at vi kan stille mange løbere til hvert løb, og dermed tage en masse point i de grupper, hvor vi er repræsenteret, mens vi i andre grupper desværre må acceptere, at vi slet ikke kan stille løbere.

Vi mangler stadig børn, samt "ældre" kvinder og mænd, så alle PI-medlemmer, der har et ønske om lidt frisk luft og en løbetur, hvor man også gerne må tænke sig lidt om, er meget velkomne i skoven sammen med os andre.

Stafetsamarbejdet ”PiSkAmOK”.
Vores udvidede stafetsamarbejde, der omfatter både PI, OK Skærmen og Amager OK, fortsatte i 2017, og vi har aftalt at det også skal køre videre i 2018, så vi igen kan danne nogle rimelige gode stafethold, hvilket vi bl.a. så til SM-stafet.

I 2018 startede vi ud allerede til Nytårsstafetten, og der bliver endnu flere muligheder for at løbe stafet sammen i løbet af året. Nu er vi ligesom ved at finde ind i rytmen med at trække på hinandens løbere fra de tre deltagende klubber.

Information.
Afdelingens hjemmeside, piorientering.dk leverer stadig nyheder, løbsindkaldelser, resultatlister, billeder og nyheder om afdelingens aktiviteter, ligesom vi jævnligt udsender nyhedsmails til alle medlemmer for at informere om vigtige, kommende arrangementer og anden aktuel information.

Vi ser jo redaktøren, Jørn Lind deltager til næsten alle politiløb, og både fra dem og fra andre løb sørger han enten selv for at skrive artikler - eller overtaler andre løbere til at videregive deres oplevelser til glæde for hele landet.    

Samtidig kommer mange af vores nyheder også på vores fane på PI-Københavns hjemmeside, www.politiidraet.dk

I forlængelse af medlemsmødet i januar oprettede Jacob Furu og Ea Busch Nielsen også en lukket Facebookside for Orienteringsafdelingens medlemmer, så der nu er endnu en kommunikationsplatform.

Ea gjorde straks en stort indsats med at få så mange som muligt tilknyttet gruppen, selv om vi kan se, at der stadig er en del medlemmer, som endnu ikke har ønsket at træde ind i denne nye "tidsalder". 

Siden bliver bl.a. brugt til at informere om kommende løb, hvem der kan køre og anden relevant information, som skal hurtigt ud.

Dette bliver også understøttet af at Peter Wihan fra Slagelse PI har oprettet en anden Facebookgruppe "Politi Orientering", hvor alle indbydelser til politiløb og andre nyheder i den relation fra i hele landet lægges op.

Alt sammen er et godt supplement til vores hjemmeside, men samtidig mener vores webmaster, at vi måske skal begrænse vores hjemmeside til primært at indeholde informationer om vores egne arrangementer og ikke slå en masse andre løb op, som man kan findes på andre sider.    

Materiel.

Vores beholdning af materiel bliver flittigt brugt til alle vores stævner plus lidt udlån til andre klubber, der mangler lidt hist og her.

Ud over Torkils jævnlige "revision" af behovet for gammelt materiel er den store oprydning i år gået ud på at afskaffe vores våbenbeholdning:

Feltsporten er udgået som en disciplin til de danske politimesterskaber, og da det også gælder på nordisk plan, har man valgt at udfase disciplinerne med våben, idet man så slipper for problemer med ud- og indførsel, bære- og transporttilladelser, m.v.

PI-Kbh.s Skytteafdeling har i mange år været vores trofaste samarbejdspartner, som tidligere opbevarede, kontrollerede og administrerede vores våben og bæretilladelser.

Nu har de igen været os behjælpelige med at afvikle vores beholdning af våben, ved henholdsvis at overtage de mest brugbare pistoler og ved at foranstalte aflevering, destruktion og afmelding af de udtjente modeller.

Tak til Skytteafdelingen for hjælp igennem mange år.

Opfyldelse af mål for 2017:

Ud fra sidste år målsætning kan vi konstatere, at 

-        Vi arrangerede ikke selv træningsløb, men vi har nydt godt af muligheden for at løbe med til bl.a. Amager OK's træningsløb, og så er der altid muligheden for at løbe til de åbne karruselløb rundt om i Nordsjælland. 

-        Selv om vores webmaster er presset på tiden, kommer der stadig nye tiltag og ideer, så der er basis for en god og aktuel information på Hjemmesiden.

 

-        På samme måde leverer vi en masse gode artikler til Københavnersiderne i Politi Idræt, hvilket dels er god reklame for sporten, og dels vil vi altid gerne høre om gode og sjove oplevelser rundt om i skovene.

 

Det vil dog være rart med endnu flere input fra medlemmerne uden for bestyrelsen, så husk endelig at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og -redaktør.

 

-        Vi arrangerede i 2017 som planlagt både et civilt MTB O-løb, 3 afdelinger af Københavner Cup, en afdeling af SkovCup og Pokalløbet.

 

-        Der ud over arrangerede vi på opfordring fra Viking Atletiks Orienteringsudvalg et sprint orienteringsløb i Gudhjem d. 27/10 som optakt til Viking Bornholm Höst Opens 2-dages arrangement, og alle løb var på et højt kvalitetsniveau.

 

-        Vi blev nr. 1 ud af de 4 klubber i nedrykningsmatchen, så vi i det mindste kan blive i 4. division i 2018, men vi satser på at komme stærkt igen.

Målsætningen for 2018 læner sig meget op ad tidligere års planer:

 

-        Hjemmesiden skal fortsat give aktuel og god information om alt, hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen, hvilket dog kræver at medlemmerne husker at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og redaktør.

 

-       Vi skal bl.a. arrangere 3 afdelinger af Københavner Cup og en afdeling af SkovCup i foråret, mens vi til efteråret arrangerer Pokalløbet,

 

-        Årets største opgave mht. politiløb bliver at afvikle de Danske Politi Mesterskaber sammen med Nordsjællands PI i Helsingør og på Kullen i Sverige fra d. 11.-13. september,.

 

-        Sidst på året skal vi til Svaneke på Bornholm, hvor vi skal arrangere et sprintorienteringsløb rundt i både byen og de omkringliggende klippefyldte områder - og til alle arrangementerne skal vi fortsat leve op til den høje kvalitet, vi er kendte for.

 

-        Sidst, men ikke mindst, så skal vi stadig forsøge at løbe os tilbage i 3. division.

Vi kan dog allerede nu se, at det ikke bliver uden forhindringer at holde det høje aktivitets- og kvalitetsniveau, samt at afvikle alle de arrangementer, vi har sat os for og meldt ud vedr. 2018.   

Vi erfarede relativt sent i vores planlægningsfase (som startede tidligt på efteråret), at maj måned i 2018 rent arbejdsmæssigt ville blive meget hektisk.

Der har været få håndfaste udmeldinger om de store arrangementer, hvilket betyder at vi har været nødt til at ændre datoerne på flere af vores stævner, da vi har et ønske om at så mange som muligt - især unge og arbejdsaktive løbere - får mulighed for at deltage i løbene.

Hver gang der sker ændringer i de store planer, skal vi ud og søge nye skovtilladelser hos Naturstyrelsen, aftale med stævnecentre, m.v.

Præmier og hædersbevisninger.

Klubmesterskabet i Herreklassen afgøres jf. de proportioner, der blev ændret for et par år siden, nu mellem alle o-løbere, som er medlemmer i PI-København, dvs. det er ikke længere afgørende, at man er fast tjenestegørende i enten Københavns Politi eller i en af Rpch.s. centrale afd. i Storkøbenhavn (og de fleste af Rpch.s afdelinger er jo også efterhånden udliciterede til politikredsene).

Klubmesterskabet blev i 2017 afgjort ud fra de 4 bedste resultater ved de 6 planlagte løb på bane 1 i henholdsvis Albaniløbet, Cimbrerløbet, Gudenåløbet, Politimesterskabet i langdistance, Horsensløbet og Slagelses Antvorskovløb.

Jørgen Sandholt Pokalen går til Jørn Lind med 369 points ud af 400 mulige, Bruno Stub på 2. pl. med 274 p. og Bo Lindholm Pedersen på 3. pl. med 183 p. 

Klubmesterskabet i Dameklassen, som uddeles efter næsten de samme præmisser som herrernes, blot på bane 2, kan hjemføre Flemming Christensen Pokalen, og den tilfalder i år Rita Breum med 159 points.

Nr. 2 bliver Camilla Rath Nielsen med 100 p., en placering hun deler med Mette Stub, der også har fået 100 p.

”P. Sørensens Mindepræmie” er det åbne klubmesterskab for alle afdelingens medlemmer ud fra resultaterne i både civile løb og politiløb.

De civile points hentes i løbetid efter første løber på hver bane i de 3 divisionsmatcher, og politipointene fra bane 1 (henholdsvis bane 2 for damerne) i næsten alle normale politiløb, men fx bl.a. ikke vores egne løb, der trækker på mange af O-afd.s medlemmer som officials, samt Det jyske Klubmesterskab, der kun har to baner.

”P. Sørensens Mindepræmie” går i 2017 til Jørn Lind med 1.066 points foran Rita Breum med 842 p, og Bruno Stub nr. 3 med 795 p.

Flidspræmien.

Her er det som sædvanligt straks sværere at vælge, idet der ikke er opsat så hårde afgrænsninger og udregninger.

Flidspræmien var oprindelig tænkt som en præmiering af den løbemæssige aktivitet, og når vi ser på 2017, er der igen mange, der har været ude til en hel del løb, til trods for at vi også selv har arrangeret rigtig mange stævner, hvor vi har trukket meget på mange gode kræfter.

Igen vil jeg understrege, at det også er vigtigt at organisationen bag ved fungerer, og det kræver også ofte et stort arbejde at få alt til at gå op i en højere enhed.

Vi har en bestyrelse, der klarer alle de dagligdags forretninger og drift, ligesom mange også fungere som banelæggere, stævneledere og hjælpere til div. løb.

Hvis vi starter med vores ansigt ud ad til, så har vi Elin Kracht, der sidste år påtog sig at skaffe os nogle nye klubdragter. Hun havde et lidt bundet mandat med både udseende, pris, kvalitet, m.v., men jeg synes vi har fået et rigtig flot design., som vi kan være stolte af at vise os i rundt om i landet.

Er der endnu en, der altid falder i øjnene, så er det naturligvis Bruno Stub, der fik en 3. plads P. Sørensens Mindepræmie, har løbet flest løb i år, nemlig 44 civile løb + 15 politiløb, i alt 59 løb, og han har som sædvanligt styr på regnskab (selv når indbrudstyve stjæler pc'en med regnskabsprogrammet), klarer alle civile tilmeldinger, både til alm. løb hver uge, divisionsmatcherne og vores stafetsamarbejde med Amager OK og OK Skærmen.

Han er coach for Mette, som har løbet 42 civile løb, han er altid på som hjælper til vores stævner, samt den i bestyrelsen, der giver ro på, når vi skal vurdere vores forbrug og investeringer, samt når vi laver større arrangementer, hvor det kan være svært at vurdere de økonomiske forhold.     

Torkil Hansen har forsøgt at trappe ned, hvilket desværre bl.a. skyldes skader, men alligevel var han stævneleder til vores MTBO og til vores SkovCup for børnene, samt stævnekontrollant på Höst Open  - ligesom han håndterer vores materiel og allerede nu er ved at tænke i banelægning på Kullen til vores DPM i september.

Karsten Jørgensen var banelægger på vores våde og blæsende SkovCup i Ganløse Ore, lavede nogle "spændende" baner til 2. afd. af Købenehavner Cup i Risby Hegn og Horserød Hegn, samt med til at planlægge og arrangere på Bornholm, og er ellers bare altid frisk på opgaver, der skal løses i bestyrelsen.

Er der endnu en, der udnytter sin fritid rigtig meget til gavn for O-afd., så er det Peter Sørensen, og nu har han over i købet valgt at gå på "deltidspension", så han endnu mere tid til O-løb. På forhånd tak.

Han startede Københavner Cuppen op som en serie på tre løb for flere år siden, og han var igen i år stævneleder på de tre afdelinger - og oven i købet også banelægger på den første af dem.    

Der ud over sprang han til, da vi ændrede planerne fra at lave et alm. civil kredsløb til at rykke teltpælene til Gudhjem og lave en civil sprint for 370 løbere som optakt til Höst Open.

Alligevel nåede han også selv at løbe 31 civile og 12 politiløb, dvs. i alt 43 løb ud over at han hjælper til ved andre løb.

Og når han nu går på deltid, frygter han at få for meget fritid, så har han allerede nu lagt billet på de samme aktiviteter i år plus at være banelægger på prologen i Helsingør op til DPM 2018.

Flidspræmien for 2016 går til Peter Sørensen:

Klipfiskerprisen gives til en løber, der på en eller anden måde har gjort sig uheldigt bemærket i løbet af året, og traditionen tro er der mange, der vil være med i kampen om ”hæderen”.

Som tidligere nævnt havde Karsten Jørgensen sat en post til 2. afd. af Københavner Cuppen udenfor vores skovtilladelses område og oven i købet midt i en bukkejagt, hvilket i øvrigt også giver begrebet "jagtstart" en helt ny betydning.  

Jf. min beretning var der vist er lidt uklarhed om, hvor tydeligt området var markeret i tilladelsen, men jeg har selv prøvet i Condes (planlægningsprogram til at lægge orienteringsbaner), hvor jeg har set at man kan forstørre kortet rigtig meget, eller man kan overveje at gå til Louis Nielsen.

Vi skal dog værne om den begrænsede flok, der gider lave baner og hjælpe til ved alle vores stævner, såh......  Ingen døde - Ingen Klipfisker denne gang, men en flaske klædt på med et par briller.

Til det nordjyske 2 dages arrangement med Cimbrerløbet den ene dag og Gudenåløbet den anden dag løb en eller flere løbere på en vej gennem et sommerhusområde.

Vejen på kortet var helt tydeligt ikke ført igennem det olivengrønne område fra sommerhusene og videre ud til klitterne og dermed var det klart et forbudt område, så jeg tror at vi endnu en gang skal overveje om Jørn Lind helt bevidst går efter at få Klipfiskerpræmien til ejendom - eller om hans fancy løbebriller kun er for at tage vinden i øjne, men slet ikke har nogen glas med styrke. Det kan selvfølgelig også være sved, der var løbet ned i øjnene.

Jeg har ikke lige flere briller, men jeg har Klipfiskerprisen som - igen - igen for 2017  går til Jørn Lind.

Jeg vil gerne slutte af med at sige mange tak for samarbejdet til både bestyrelsen og alle andre, der har hjulpet til ved vores arrangementer både som stævneledere, banelæggere, funktionsledere og andre officials, m.m. i løbet af året, samt til alle løbere, der har vist PI's farver i skoven. 


 

 

Orienteringsafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 1. februar 2017

Af Jan Kofoed Nielsen
Afdelingsformand

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Jan Kofoed Nielsen, Station Bellahøj
Næstformand, Karsten Jørgensen, Udlændinge Center, NordsjællandKasserer, Bruno Stub, Rigspolitiet
Sekretær, Kim Neubert Madsen, Specialenheden, Færdselssektionen
Materielforvalter, Torkil Hansen, Tungvognscenter Øst
Webredaktør, Jørn Lind, Efterforskningsenheden
Webmaster, Jacob Furu, Udrykningssektionen

I slutningen af februar fik vi den triste besked, at vores gamle kollega og medlem i Orienteringsafdelingen, Mogens Køhler Pedersen var død.

Mogens havde været syg de sidste par år, idet han ikke producerede nok blod, og selv med tilskud af blod var det ikke nok til, at han kunne komme ud i skoven, hvor han allerhelst ville være. 

Og af hensyn til os andre ville han bl.a. ikke møde op til medlemsmødet sidste år, da han ikke ville sidde og hoste og genere mødet. Han har jo altid været utrolig hensynsfuld og hjælpsom over for andre mennesker.

Mogens var med o-sporten i rigtig mange år, idet han startede allerede, da han som ung betjent fik mulighed for at komme med ud til div. politi-løb og til hans oprigtig store overraskelse så var det uden udgifter for deltagerne og tværtimod var der mulighed for gratis transport og overnatning.

Mogens har dels løbet i PI-København, dels i Nordre Birk PI, civilt løb han i Ballerup OK, og så kom han tilbage til politiløbene for PI-København.
I en tidlig periode i PI-Kbh. var han bl.a. kasserer i O-afd. i flere år, og "for nemheds skyld" lagde han selv sine egne penge ud til udgifterne og afregnede så med PI-Kbh.s hovedkasserer en gang om året.

Mogens har ud over at løbe en masse o-løb, brugt meget tid på at tegne orienteringskort og lægge baner, ligesom han også har hjulpet til ved mange af vores stævner.

Æret være Mogens' minde.

Ved Medlemsmødet d. 22. januar 2016 på Station Amager mødte der 18 medlemmer op, der genvalgte Torkil Hansen som materielforvalter, Jørn Lind som webredaktør og Jan Kofoed Nielsen som formand.

For at øge gruppen af mulige deltagere, blev proportionerne for klubmesterskabet ændret, så der nu er 4 tællende løb ud af 6 på forhånd udvalgte løb.

Vores sekretær Kim Neubert Madsen har desværre fået nyt tjenestedsted i Syd- og Sønderjylland, hvorfor vi skal finde en ny sekretær.

Egne arrangementer.

Mountainbike orienteringsløb.
Orienteringsafdelingen lagde igen hårdt fra land med en tidlig start på forårets program:

D. 270216 arrangerede Orienteringsafdelingen et civilt mountainbike orienteringsløb (MTB-O) i Buresøskovene, hvor Torkil Hansen som både stævneleder og banelægger havde lagt banerne og styrede tropperne.

Vi havde 68 MTB-O'ere i skoven, som nødt godt af et fint arrangement. Vi startede med frost fra morgenen af, men da solen stod op gav det kort efter frosttåge, hvilket gjorde terrænet mere fedtet.
Alle var dog glade for de gode baner og vi havde mange tilfredse deltagere, der efter en let forplejning kunne tage hjem med en god tur i bagagen. 

Københavner Cuppen.
Peter Sørensen, der i 2011 startede som stævneleder på Københavner Cuppen som en serie med 3 orienteringsløb med en gennemgående, samlet vinder på hver bane, påtog sig igen i år at være stævneleder på disse tilbagevendende løb hen over foråret.

Den første afdeling af Københavner Cuppen løb af stablen d. 280416 i Ny Tolstrup, hvor Christopher og Henrik Wiberg havde været i skoven og lægge nogle svære baner i den Midtsjællandske skov.
Selv om der lå rester af sne i skoven, og dermed gav en lidt våd tur, var det 62 tilfredse deltagere, der efterfølgende kunne sætte kursen mod stævnecenteret til afslutning og præmieoverrækkelse. 

På den anden afdeling af cuppen, torsdag d. 190516 havde Peter valgt selv at være både stævneleder og banelægger, og han havde udset sig en fin skov oppe i Nordvestsjælland.

Da han kom ud i Kårup Skov for at sætte manilamærker ud, var der imidlertid alt for mange nye MTB-spor og fældninger siden den sidste revision af kortet, til at det var sportsligt forsvarligt at bruge området.

Løbet blev derfor flyttet til Rude Skov, hvor Peter i en vis fart måtte ud og finde nogle gode postplaceringer, som dannede rammen om et godt stævne løb med gode baner for de 54 tilmeldte deltagere.

Ved den 3. og sidste afdeling af Københavner Cuppen, tirsdag d. 070616 i Brøde Skov havde Peter Sørensen igen valgt at bruge sin fritid på både at være stævneleder og banelægger, hvilket de 44 tilmeldte løbere nød godt af, før de kunne samles til den hyggelige afslutning med fejring af de samlede vindere.

En enkelt løber blev dog udsat for en musvåges "moderlige omsorg" for sin rede og sine unger, idet den ude i det åbne landskab dykkede ned og bagfra ramte en af løberne i nakken, hvorved han pådrog sig nogle rifter og skrammer.

Kloge folk, der har set noget lignende i bl.a. Marselisskoven og i Tisvilde Hegn, siger at man med fordel kan tegne "øjne" i nakken på sin cap, idet musvåger som regel angriber bagfra, hvor de ikke kan ses af "byttes" øjne.

Alt i alt var det tre gode stævner, hvor der som sædvanligt - takket være god planlægning - var styr på funktionerne og afviklingen.

Danske Politimesterskaber i Orienteringsløb og -sprint.
Årets største opgave - og bedste oplevelse - blev afviklingen af Danske Politi Mesterskaber på Bornholm mandag d. 20. til onsdag d. 22. juni.

Arrangørgruppen bestående af stævneleder Erik Skriver, Helsingør PI, samt Torkil Hansen, Bruno Stub, Karsten Jørgensen, Morgens Jørgensen og Jan Kofoed, alle fra PI-Kbh. var i løbet af vinteren og foråret samlet en del gange - og var også på Bornholm og Christiansø en enkelt gang for at rekognoscere, planlægge og lave endelige aftaler om mesterskaberne i Orienteringsløb og -sprint, og i uge 25 bar den omhyggelige planlægning frugt:

Søndag samledes alle officials i stævnecenteret, der blev oprettet i Gudhjem Søpark, hvor de ca. 120 deltagere skulle indkvarteres. Herfra kørte nogle til Hammeren og andre til Dueodde for at sætte de synlige poster med skærme ud i terrænet. Og da disse postplaceringer fra banelæggernes side indtil dagene før kun er markeret med manilamærker, skulle der absolut fin-orienteres i klitterne mellem marehalm og forkrøblede fyrretræer, samt ved Hammerknudens klipper og slugter.

Mandag gik det løs på Dueodde, hvor nogle løb ud og satte de elektroniske enheder på poster, så de var klar til løberne, der dukkede op hen på eftermiddagen, mens andre officials etablerede start og mål, beregning, m.m.

Løberne fik nogle fine oplevelser på Christopher og Henrik Wibergs gode mellemdistance baner, og selv om nogle enkelte måske svedte og bandede lidt over postplaceringerne, idet de havde brugt for meget tid på at lede både højt og lavt i klitter og gryder, vendte alle tilbage i godt humør.

De som var hurtigst rundt på banerne, kunne endda tage en tur de 48 meter op i Dueodde Fyr og studere de andre løberes strabadser i terrænet neden for, samt den strålende udsigt. 

Efterfølgende var der modtagelse i stævnecenteret med indkvartering af alle vores deltagere og udlevering af nøgler, information, m.m.

Tirsdag morgen tog arrangørgruppen med turbåden "Ertholm" af sted mod Christiansø, mens alle deltagerne senere gik om bord på postbåden "Peter", der også sejler lidt langsommere.

Det gav os mulighed for at etablere start- og målområdet, sætte poster og enheder ud på både Christiansø og Frederiksø i én arbejdsgang, så vi ikke skulle bruge tid og energi på at sejle frem og tilbage.

Vi havde i efteråret 2015 fået Erik Flarup fra Skive PI til at rejse til Christiansø i nogle dage, hvor han tegnene sprintkortet over øerne. Da han på den måde fik et indgående kendskab til søfæstningen, tilbød han samtidig at være banelægger til politimesterskabet i o-sprint.

Alle fik en helt speciel oplevelse ved at løbe o-sprint rundt mellem gamle stengærder og klipper, forbi kanoner, fæstningsmure og fiskehytter, på broen hen over havnen og rundt om "Månen" (der er forsamlingshuset, hvor Steffen Brandt fra TV-2 troede, at de skulle blive de første kærester på månen - og hvor der altid er basis for en fest).

Stor tak til Erik Flarup, der tegnede kortet, lagde baner på o-sprinten og der ud over hjalp til som official alle dagene.

Onsdag morgen løb vi ud på Hammerknuden og satte de elektroniske enheder på det poster, der var sat ud dagene før, og kort efter gik det løs med mesterskabet i orienteringsløb på langdistance.
Starten var etableret tæt ved Hammerhavnen, hvor fra det bare gik op ad i det formidable terræn, som selv de bedste løbere havde deres hyr med at finde rundt i. En af vores bedste civile landsholdsløbere, der var med til stævnet, måtte indrømme at hun havde haft en del udfordringer med at finde rundt på Torkil Hansens baner mellem klipper, enebær, gyvel og stenbrudssøer.

Efter præmieoverrækkelsen, afslutningen og indsamling af posterne på Hammeren, kunne vi se tilbage på et veloverstået stævne med mange begejstrede deltagere, der havde oplevet Bornholm fra sin bedste side (Dueoddes klitter, Christiansøs sydlandske stemning og Hammerens spændende klippeterræn) - alt sammen selvfølgelig krydret med masser af sol og magsvejr, som der næsten altid er på Bornholm.

- Arrangementsmæssigt var det en stor mundfuld, som dog blev afviklet rigtig godt og uden de store problemer.

- Økonomisk var der igen mange penge ud at svømme pga. udlæg til div. forudbestillinger, m.v., men dels arbejdede Bruno på at indkassere dem hurtigst muligt, og dels holdt vi mange udgifter nede ved at banelæggerne bl.a. rekognoscerede, når de alligevel var på Bornholm og dels brugte vi Torkils sommerhus til indkvartering på vores recce-tur i foråret.

- I år fik vi så også et mindre overskud ud af anstrengelserne bl.a. takket være at der var et pænt deltagerantal, men især, at der var bedre og mere præcise aftaler end tidligere, så der ikke dukkede større, uforudsete udgifter op bag efter.

Det er ikke for økonomiens skyld at vi laver disse arrangementer, men det er alligevel altid irriterende at skulle have underskud på dem.

DPM blev de-briefet hos Erik Skriver d. 3/11, og der var enighed om at arbejde hen imod at PI-Kbh. og Helsingør PI skal arrangere DPM i Nordsjælland i 2018.

Parallelt med planlægningen af DPM startede vi allerede i juli 2015 op på planlægningen af et større stævne sammen med Amager OK.

Vi havde løbende hen over efteråret og foråret møder og mailkorrespondance for at afstemme forventninger og koordinere planer, så vi kort efter sommerferien (d. 280816) sammen kunne arrangerede 1. og 3. divisionsmatch i Kongelunden for de 8 implicerede klubber fra Østkredsen plus et mindre antal løbere på åbne baner.

I alt deltog ca. 425 løbere, hvilket var noget mindre end forventet, men noget kan formentlig tilskrives at der samme dag blev afviklet en afdeling af VM i Strømstad i Sverige, hvor en del eliteløbere og deltagere i følgeløb formentlig har deltaget.

Torkil Hansen fra PI var stævneleder, og Rolf Andersen fra Amager OK var korttegner og banelægger, men samtidig gav bl.a. Jørn Lind fra PI Rolf en god sparring, idet Jørn som banekontrollant kunne påpege evt. unøjagtigheder og ændrede forhold i skoven i forhold til kortet, samt naturligvis komme med kommentarer til banelægningen, postplaceringer, mv.

De øvrige funktioner blev fordelt efter kompetencer og ressourcer, således at de to klubber havde ca. lige mange officials i sving på dagen.

Logistisk gav det lidt udfordringer at en skovbørnehave, som efter aftale med en leder burde være tomt, så vi kunne bruge huset, samtidigt af en anden var udlånt til en større flok overnattende mennesker.

Ligeledes var der meget dårlig mobiltelefondækning, så kommunikationen mellem bl.a. start og stævnecenter blev forsinket.

For de fleste deltagere var det - så vidt vi kunne se - et perfekt arrangement, hvor den eneste væsentlig ulempe var, at en del løbere blev stukket af hvepse. De havde holdt sig indenfor om morgenen, hvor det var koldt og vådt, men de kom ud af deres bo, da solen brød frem, gav varme og fjernede fugten.
Desværre sad hvepseboet i et hult træ tæt på et stræk, hvor især mange børn løb forbi på de lette baner. Dette problem havde dog været svært at forudse, da ikke engang skovens folk kendte til hvepseboets placering.

Efterårets Pokalløb blev afviklet torsdag d. 290916, hvor Jørn Lind efter en veloverstået tjans som banekontrol ved divisionsmatchen påtog sig opgaven som stævneleder, og Karsten Jørgensen sørgede for nogle spændende baner i Ganløse Ore, hvor der desværre kun var tilmeldte 32 løbere, der fik glæde af anstrengelserne.  

I alt stod Orienteringsafdelingen i 2016 for 7 ud af de 16 gennemførte danske politiløb på Dansk Politiidrætsforbunds Terminsliste (inkl. de 3 DPM-løb på Bornholm i samarbejde med Helsingør PI), så vi vil påstå at vi tager vores andel som arrangører.

SkovCup.
Vi har i O-afd. stadig ikke selv "sørget" for at få nogen nye løbere i Skov Cuppens målgruppe (børne- og ungdomsløbere op til 16 år), men alligevel arrangerer vi stadig hvert år en afdeling af Skov Cup, idet det er en passene størrelse arrangement for os, og det giver samtidig noget goodwill i de civile klubber, at vi også arrangerer civile o-løb.    

I år afviklede vi Skov Cup onsdag d. 140916 i Rude Skov med start og mål ved de nye Udlændingecenter Nordsjælland, hvor Torkil Hansen som stævneleder og Karsten Jørgensen som banelægger gav en masse glade unger en sjov tur i skoven.

Jeg vil stadig gerne opfordre alle PI-forældre (også selv om de ikke selv kan løbe o-løb) til at give deres børn/børnebørn muligheden for at prøve nogle ture i skoven både til de alm. løb på 6 onsdage i april/maj og om efteråret, hvor der også er o-løb 6 onsdage i træk.

Ud over de "alm." orienteringsløb, lavede vi også et lille, alternativt O-løb i forbindelse med PI's Sommerevent i Kastrup Strandpark, hvor der ved posterne skulle samles brikker til et puslespil.

Politiløbene, Resultater.
Ved Danske Politi Mesterskaber på Bornholm, som vi selv arrangerede, var der rigtig mange af O-afd.s medlemmer, der tog fine placeringer, men da mange af vores medlemmer stiller op for den kreds, man gør tjeneste i, kunne vi ikke hjemføre så mange egentlig politimesterskaber (i klasserne H21 og D21) til PI-København.

Der bør dog nævnes nogle af de flotte resultater:
Christopher Wiberg, der er ”medlem” og altid har løbet for PI-Kbh., vandt på Christiansø, men da han jo var tvunget til at stille op for Syd- og Sønderjyllands PI, så er det også dem, der får æren for at han blev Dansk Politimester i O-sprinten.

Erik Olsen, der stillede op for Nordsjælland, tog sølvmedaljen, knapt 2 minutter efter.

Peter Sørensen vandt H55 klassen med mere end 6 minutter ned til nr. 2.

Rita Breum blev Danske Politimester i Sprint orientering idet hun vandt D21 med under ½ minut ned til Camilla Rath Nielsens sølvmedalje, mens Kit Hald Nielsen fik en bronzemedalje for sin 3. plads,

Ved politimesterskabet i langdistance på Hammeren gentog mønsteret sig stort set, idet Christopher Wiberg blev Dansk Politimester, Erik Olsen vandt bronze, Jørn Lind blev nr. 4 og Jacob Furu nr. 6.

Rita Breum vandt D21 og blev Dansk Politimester foran Camilla Rath Nielsen.

Peter Sørensen vandt H55 klassen med et meget stort forspring til nr. 2.

Ea Busch Nielsen vandt D21B begge dage, hvilket var medvirkende til at overbevise DPIFs Orienteringsudvalg om at hun skulle udtages til Nordiske Mesterskaber i Kristiansand.

De Nordiske Politimesterskaber blev afholdt d. 300816 i nærheden af Kristiansand, hvor Torkil Hansen var med som holdleder, og han kunne melde om et godt løb, afholdt i flot vejr, men hvor de danske løbere traditionen tro fik kam til deres hår af de andre, stærke nordiske løbere.

Bl.a. Christopher Wiberg var en oplagt deltager, men desværre var han forhindret i at deltage, da han ikke kunne få fri fra Politiskolen.

Samlet for årets politiløb.
Orienteringsafdelingens medlemmer stillede i løbet af 2016 op til 144 starter ved årets 16 politiløb, hvilket er en lille fremgang i forhold til i 2015, hvor vi stillede op til 135 starter ved 15 politiløb, og det relaterer sig formentlig mest til muligheden for at komme til DPM på Bornholm, og at der ellers stadig er mange, der er begrænset af at de ikke kan planlægge (og beholde) deres fridage til løbene.

Trods det begrænsede antal deltagere fra København ved flere af politiløbene rundt omkring i landet, er vi næsten altid godt med på resultatlisterne, og hen over sæsonen har vi heldigvis også set flere yngre løbere på banerne.

Civile løb.
Ved Sjællandsmesterskabet i Orientering d. 21-22. maj i Valby Hegn og Aggebo-Græsted Hegn vandt Torkil Hansen, Jørn Lind og Peter Sørensen sølv i H55 i Stafet, kun godt 1½ minut efter vinderne.

De tre erfarne løbere havde samtidig en meget tæt indbyrdes konkurrence, der er rigtig godt beskrevet i Peters artikel i Politi Idræt nr. 4.

På den individuelle langdistance dagen efter vandt Mette Stub en sølvmedalje i D21, Bruno Stub vandt sølv i et stærkt H55 felt, og i et ligeledes stærkt H60 felt blev Peter Sørensen nr. 4 og Torkil Hansen nr. 5.

Stort til lykke til de hurtige løbere.

Ved de civile Danmarksmesterskaber i Gribskov Nord og Harager Hegn d. 10-11/9-16 gjorde PI sig igen flot bemærket.

I DM i stafet vandt Mette Stub en flot bronzemedalje i den fornemme D21 klasse sammen med sit stafethold fra PiSkAmOK.

Elin Kracht og Susan Stub fik sammen med Mette Lang fra vores stafetsamarbejde i PiSkAmOK en 5. plads i D45, men nok så bemærkelsesværdige var det, at Elin havde klassens hurtigste tur, som var 2 min. hurtigere end den næsthurtigste.

Torkil Hansen, Jørn Lind og Peter Sørensen vandt med deres stafethold også her en fornem sølvmedalje i H55.

I DM i Langdistance stillede vi i knapt så stærk opstilling, idet det kun var Torkil Hansen, der havde næsen fremme, og beskeden som han er, nøjedes han med en 4. plads i H60.

4. Divisionsmatcherne.
Forårets 4.-divisionsmatcher i Grønholt midt i april blev som forventet en hård nød at knække, og vores tilmelder, Bruno, rev sig allerede før starten i håret over, at vi var så få tilmeldte løbere – især da mange af de manglende løbere oven i købet var blandt dem, som vi ofte på forhånd betragter som “sikre” point.

Til gengæld tog de få fremmødte løbere godt for sig af fine placeringer, idet vi på herresiden både tog to førstepladser og tre andenpladser, mens vi på damesiden vandt på tre af banerne og fik en enkelt andenplads, mens vi desværre helt manglede løbere i klasserne D 14/16, D 40/45, D 70 og H 14/16 år.

Det var glædeligt og bemærkelsesværdigt, at alle PI’s løbere gennemførte deres baner og alle tog point med hjem, men alligevel ”begrænsede” det kun det uundgåelige resultat, nemlig at vi tabte de tre matcher.

Pointsystemet i divisionsmatcherne kan være lidt svært at gennemskue, men det er groft sagt skruet sådan sammen, at både elite og bredde, kvinder og mænd samt børn tager point i hver deres aldersgruppe, hvor der gives point i forhold til placering, idet det selvfølgelig tæller meget, at man løber hurtigst i de enkelte klasser.

Samtidig er pointfordelingen differentieret/vægtet i forhold til, at en klub bør kunne stille et vist antal løbere i hver gruppe, og derfor bliver klubber med en bred sammensætning af løbere “belønnet” for at kunne stille mange løbere i alle aldersgrupper.

PI’s udfordring består pt. i, at alle “vores børn” nu er blevet voksne (dvs. over 20 år), at vi har en meget stor gruppe herreløbere mellem 50 og 65, men til gengæld kun få “rigtig gamle” herre- og dameløbere.
Derfor er det også vigtig, at vi kan stille mange løbere til hvert løb, og dermed tage en masse point i de grupper, hvor vi er repræsenteret, mens vi i andre grupper desværre må acceptere, at vi slet ikke kan stille løbere.

Men ved efterårets matcher vendte billedet næsten helt om:

Til trods for at vi kun var 20 PI løbere i skoven, det var meget varmt og en enkelt havde fejlklip, opnåede vi en flot andenplads i dagens divisionsmatch.

Mod al forventning stod vi i lang tid på resultatlisten til at vinde alle tre matcher, men det skyldtes nok at alle PI's løbere var kommet hurtigt i mål - og rigtig mange som vindere at deres baner.

Senere kom der flere af de andre klubbers løbere i mål på sekundære placeringer, men desværre stadig på pladser, der gav point.

Dette er O-afd.s akilleshæl i en nøddeskal:

Vi var ganske enkelt for få løbere i skoven, idet flere uden problemer ville kunne tage point, ligesom vi desværre ikke havde hverken nogen børn eller "pensionister" med på holdet.

Desværre havde vi jo et dårligt resultat med i bagagen fra forårets matcher, så vi samlet kun" fik en 3. plads, hvilket betød, at vi skulle ud i nedrykningsmatch.

Ved nedrykningsmatch i Rude Skov d. 250916 var vi 25 PI'ere, der mødte løberne fra både OK73, og vores to samarbejdspartnere i PiSkAmOK, nemlig Amager OK og OK Skærmen, Værløse.

Vi mangler stadig børn, samt "ældre" kvinder og mænd, men de løbere der mødte op i dag, var indstillede på at gøre en forskel:

På herresiden tog vi mange gode placeringer i de fleste af grupperne, bl.a. flere 1. og 2. pladser, men vi havde desværre ingen Herre 70 løbere på banen i dag.

Og vores stærke damer ville absolut ikke stå i skyggen af herrerne, da de bl.a. tog 4 førsteplader og flere andenpladser, men også her måtte vi undvære D65- og D70-løbere.

Samlet set en rigtig flot indsats fra Orienteringsafdelingens løbere, der sikrede os sejren i nedrykningsmatchen, og vi skal dermed fortsat løbe i 4. division i 2017.

En nedrykning havde næsten heller ikke været til at bære.

Stafetsamarbejdet ”PiSkAmOK”.
Vores udvidede stafetsamarbejde, der omfatter både PI, OK Skærmen og nu Amager OK, fortsatte i 2016 og vi har aftalt at det også skal køre videre i 2017, så vi igen kan danne nogle rimelig stærke stafethold.

Først på året var de tre klubber ikke så aktive, men både ved Sjællandsmesterskaberne og ved de civile danske mesterskaber i stafet, der blev løbe i Gribskov, kom stafetholdene til deres ret, så de som tidligere nævnt tog mange fine placeringer med hjem.

Information.
Hjemmesiden, piorientering.dk leverer stadig nyheder, løbsindkaldelser, resultatlister, billeder og nyheder om afdelingens aktiviteter, ligesom vi jævnligt udsender nyhedsmails til alle medlemmer for at informere om vigtige, kommende arrangementer og anden aktuel information.

Vi ser jo næsten webredaktøren, Jørn Lind til alle løb af betydning, hvilket jævnligt kaster nogle gode artikler og indlæg af sig, både på hjemmesiden og i Politi Idræt, og i år har også webmasteren, Jacob Furu ind imellem fået lidt mere tid til at komme ud i skoven.

Det medførte bl.a. at der kort efter De danske Politimesterskaber på Bornholm blev lagt 3 fantastiske videoer fra henholdsvis Dueodde, Christiansø og Hammeren op på hjemmesiden.

Go-Pro optagelser fra Jacob Furus egne løb, kombineret med simultan visning af løbskortet og en præcis GPS-tracking af ruten gav nogle meget underholdende og lærerige videoer, der er på højde med - eller faktisk mere spændende end - Danmarks Radios timelange transmissioner fra VM i orienteringsløb i Strømstad.  

Så nu kan formanden godt snart pakke sit spejlreflekskamera sammen.

Samtidig kommer mange af vores nyheder også på vores fane på PI-Københavns hjemmeside, www.politiidraet.dk

Materiel
Vi forsøger til stadighed at reducere vores mængde af forældet materiel, og Torkil sorterer jævnligt i beholdningen, så han også selv kan få lov til at bruge sin egen garage.

Og samtidig er der et højt serviceniveau og en sikker levering, da Torkil altid medbringer sin trailer med alt det nødvendige grej til vores stævner.

Opfyldelse af mål for 2016:
Ud fra sidste år målsætning kan vi konstatere, at

¤Vi arrangerede ikke selv træningsløb, men vi har nydt godt af muligheden for at løbe med til bl.a. Amager OK's træningsløb, og så er der altid muligheden for at løbe til de åbne karruselløb rundt om i Nordsjælland.

¤Selv om vores webmaster er presset på tiden, kommer der stadig nye tiltag og ideer, så der er basis for en god og aktuel information på Hjemmesiden om hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen bl.a. med de nævnte videoer kombineret med GPS-tracking.

Vi har fået nogle friske pust i kraft af nogle indlæg i Politi Idræt og på hjemmesiden, hvilket er rigtig godt, da vi altid gerne vil høre om gode og sjove oplevelser rundt om i skovene, og vi vil stadig gerne have endnu flere input fra medlemmerne uden for bestyrelsen, så husk endelig at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og -redaktør.

¤Vi arrangerede i 2016 både et civilt MTB O-løb, 3 afdelinger af Københavner Cup, en afdeling af SkovCup og Pokalløbet, samt ikke mindst sammen med Erik Skriver fra Helsingør PI De danske Politimesterskaber i Orienteringsløb og -sprint på Bornholm og Christiansø.

Der ud over arrangerede vi sammen med Amager OK et civilt 1. og 3. divisionsløb - og alle løb var med et højt kvalitetsniveau.

Hver gang vi arrangerer løb, trækker vi dels på de gode rutiner og koncepter, dels bliver vi klogere hver gang, da der ofte opstår situationer, som ikke kunne forudses, men det løses altid uden at løberne mærker noget.

Vi startede sæsonen med meget ringe deltagelse til divisionsmatchen, hvilket gav os en foreløbig sidsteplads i turneringen. Ved sidste runde fik vi en kneben 2. plads, så vi samlet lå nr. 3, hvilket betød at vi sidst på året skulle løbe om at kunne blive i 4. - eller rykke ned i 5. division.

Vi blev nr. 1 ud af de 4 klubber i nedrykningsmatchen, så vi i det mindste kan blive i 4. division i 2017, men vi satser på at komme stærkt igen, så vi forhåbentlig kan komme rykke op i 3. division til efteråret.

Målsætningen for 2017 læner sig meget op ad tidligere års planer:

¤Vi skal arbejde på at få flere træningsmuligheder, så specielt de nye løbere bliver motiveret til at komme i skoven.

¤Hjemmesiden skal fortsat give aktuel og god information om alt, hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen, hvilket dog kræver at medlemmerne husker at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og redaktør.

¤Vi skal i vinteren/foråret bl.a. arrangere et civilt mountainbike O-løb, 3 afdelinger af Københavner Cup, og til efteråret et Pokalløb, en afdeling af SkovCup, men selv om det er mange aktiviteter, skal de stadig være på samme høje niveau.

Der ud over forventer vi i efteråret 2017 at arrangere et civilt kredsløb.
Og sidst, men ikke mindst, så skal vi løbe os tilbage i 3. division.

Præmier og hædersbevisninger.
Ved sidste års medlemsmøde blev proportionerne for Klubmesterskabsløbene ændret, så Klubmesterskabet 2016 i Herreklassen, der afgøres mellem løbere, som er fast tjenestegørende i enten Københavns Politi eller i en af Rpch.s. afd. i København.

De blev i år afgjort ud fra de 4 bedste resultater ved de 6 planlagte løb på bane 1 i Gudenåløbet d. 100516, Cimbrerløbet d. 110516, Horsensløbet d. 230816, Esbjerg PIs Baskuldløb d. 150916, Slagelses Antvorskovløb d. 200916 og Helsingør PIs Teglstrupløb.

Jørgen Sandholt Pokalen går til Jørn Lind med 358 points ud af 400 mulige, Jacob Furu på 2. pl. med 170 p., Jacob Spange Mortensen på 3. pl. med 87 p. og Bruno Stub på 4. pl. med 80 p.

Klubmesterskabet i Dameklassen, som uddeles efter næsten de samme præmisser som herrernes, blot på bane 2, kan hjemføre Flemming Christensen Pokalen, og den tilfalder i år Rita Breum med 100 points.

Rita tog også mesterskabet sidste år, men var på Kos med Frontex, så hun ikke kunne få den overrakt til medlemsmødet for et år siden, så det er godt at hun vandt den igen.

”P. Sørensens Mindepræmie” er det åbne klubmesterskab for alle afdelingens medlemmer ud fra resultaterne i både civile og politiløb og for alle løbere fra både København og resten af Nordsjælland, og den går i 2016 til Jørn Lind med 618 points foran Bruno Stubmed 468 p. og Jacob Furu med 337 p.

Flidspræmien.
Her er det straks sværere at vælge, idet der ikke er opsat så hårde afgrænsninger og udregninger.

Flidspræmien var oprindelig tænkt som en præmiering af den løbemæssige aktivitet, og når vi ser på 2016, er der da også flere, der har været ude til en del løb, til trods for at vi også selv har arrangeret rigtig mange stævner, hvor vi har trukket meget på mange gode kræfter.

Igen vil jeg understrege, at det også er vigtigt at organisationen bag ved fungerer, og det kræver også ofte et stort arbejde at få alt til at gå op i en højere enhed.

Vi har en bestyrelse, der klarer alle de dagligdags forretninger og drift, ligesom mange også fungere som banelæggere, stævneledere og hjælpere til div. løb, men blandt mange kandidater er der i år specielt to, der falder i øjnene.

Bruno Stub sender alle vores tilmeldinger til løb hver uge, og han sørger for at afregne med de andre klubber, samt holde styr på vores daglige økonomi.

Han havde indbrud sidst på efteråret, hvor han fik stjålet sin pc, der desværre bl.a. indeholdt årsregnskabet, så han måtte arbejde forfra med både det og med løbsstatistikkerne.

Samtidig har han også løbet 51 civile og 11 politiløb, dvs. i alt 62 løb, hvilket er det største antal i år.

Det er svært at komme uden om Bruno til flidspræmien, men samtidig vil vi jo gerne have noget fornyelse, og der har vi jo Brunos yngste datter,Mette Stub, som er studerende og har ikke haft tid og mulighed for at løbe politiløb i år, men hun har alligevel i alt løbet 40 løb, hvilket er 3. flest løb i år (kun overgået af Bruno og Elin).

Jeg hørte også for et par år siden, at Mette var begyndt at lave træningsprogrammer, fordi hun syntes at storesøster Line skulle mere ud og løbe igen, og at Mette nærmeste afpressede Bruno for at få finanser til at købe belønninger til Line.

Samtidig formår Mette jo at trække Bruno ud i skoven den ene weekend efter den anden, og dermed holde ham til ilden, så han både løber og laver alt det administrative arbejde for afdelingen, så jeg ved ikke hvem der presser hvem meste, selv om Bruno bliver lidt irriteret, når Mette løber fra ham.

Flidspræmien for 2016 går derfor til far og datter, Bruno og Mette Stub.

Klipfiskerprisen gives til en løber, der på en eller anden måde har gjort sig uheldigt bemærket i løbet af året, og traditionen tro er der mange, der vil være med i kampen om ”hæderen”.

Normalt siger jeg jo at de, der laver meget, også kommer til at lave mange fejl, og det passer meget godt i år:

Bruno og Torkil har begge knoklet - også i år.

Bl.a. stod de i starten til Kbh.Cup 2. afd., hvor de - jeg ved ikke, om det var efter aftale, dvs. i forening med hinanden eller det måske bare et helt selvstændigt initiativ - valgte ikke at meddele Mogens Jørgensen i beregningen, at der var en Vestegnsløber, der ikke var startet, hvilket betød at alle officials til sidst stod i 20 min. i mål og ventede på en løber, der slet ikke var i skoven.

Det kan ikke rigtig blive enige om at MTBO skal være en del af o-sporten, men meget andet kan de blive enige om: Synkront lavede Bruno og Torkil lavede begge et fejlklip, idet de - løbende på hver sin bane - klippede den anden banes post, der begge stod på en åben, kuperet græsmark med ca. 30 meters mellemrum.

Det er lidt svært at forny sig, når Bruno og Torkil "bytter poster", glemmer folk, m.m., men så var der lige Christiansø.

Da vi blev sat i land fra "Ertholm" og fik slæbt alt grejet op til stævnepladsen ved Store Tårn, stod Torkil pludselig med himmelvendte øjne - og selv om han ikke plejer at gå i kirke om søndagen, tror jeg at han denne tirsdag var tæt på at gå en lille tur over i den meget lille, lokale kirke, da han opdagede, at han slet ikke have nogen udsætningskort med til os, der skulle ud med poster.

Torkil vil garanteret undskylde sig med, at det var Flarup som banelægger, der skulle have haft dem, eller at stævneleder Erik Skriver skulle have give dem til Torkil, men ligger denne opgave ikke også inden for stævnekontrollantens - og især banekontrollantens ansvarsområde at "nogen" har styr på banerne?

Jo, det gør det - og især når man ser de andre fejlklip, Torkil har præsteret i år .

Jeg ved ikke om Torkil prøver at overhale Jørn i forsøget på at få den til fast ejendom, men jeg vil konkludere, at

Klipfiskerprisen for 2016  - igen - går til Torkil Hansen.

Jeg vil gerne slutte af med at sige mange tak for samarbejdet til både bestyrelsen og alle andre, der har hjulpet til ved vores arrangementer både som stævneledere, banelæggere, funktionsledere og andre officials, m.m. i løbet af året, samt til alle løbere, der har vist PI-Københavns farver i skoven.


 

 

Orienteringsafdelingens årsberetning for året 2015

Orienteringsafdelingens formand, Jan Kofoed Nielsen

Opdateret 1. februar 2016

Af: Jan Kofoed Nielsen, afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:
Formand, Jan Kofoed Nielsen, Station Amager
Næstformand, Karsten Jørgensen, Rpch.s Udlændingeafdeling
Kasserer, Bruno Stub, Rigspolitiet
Sekretær, Kim Neubert Madsen, Specialenheden, Færdselssektionen
Bestyrelsesmedlem, Torkil Hansen, Tungvognscenter Øst
Webredaktør, Jørn Lind, Efterforskningsenheden
Webmaster, Jacob Furu, Station Amager

Ved medlemsmødet d. 27. februar 2015 på Station Amager mødte der 10 medlemmer op, som valgte den hidtidige bestyrelsesmedlem, Karsten Jørgensen som ny næstformand, hvorefter Torkil Hansen blev valgt til at overtage funktionen som bestyrelsesmedlem, idet han jo de facto har passet depotet i flere år.

Samtidig blev Bruno Stub genvalgt som kasserer, Kim Neubert Madsen som sekretær og Jacob Furu som webmaster.

Egne arrangementer
Orienteringsafdelingen havde traditionen tro især i foråret et travlt program:


Allerede i slutningen af januar, lørdag d. 240115, arrangerede Orienteringsafdelingen et civilt mountainbike orienteringsløb (MTB-O) i Grib Skov, hvor Torkil Hansen som både stævneleder og banelægger havde lagt banerne og styrede tropperne.

Takket været vores faste hjælper til beregningen, Mogens Jørgensen, der også står for alt udstyr til beregning i ØstKredsen (og salg af SI-udstyr til hele landet), fik deltagerne også mulighed for at afprøve de nye berøringsfrie SportIdent enheder.
Det kan især ved MTB-O være praktisk, da man så ikke skal strække sig så langt fra cyklen og helt hen til postenheden, hvor der skal stemples. Her kan man nøjes med at have sin enhed på ca. 20 cm afstand.

De 55 deltagere fik sig en god og flot tur i skoven, hvor de morgenfriske blev belønnet for at have set vejrudsigten i forvejen, så de kunne komme tidligt til start.

Da de sidste deltagere cyklede i mål, var der en del sne i luften, som hurtigt tiltog i mængde, mens vi samlede posterne ind, og snart efter var skoven dækket af et pænt lag sne.

Københavner Cuppen
Peter Sørensen, der oprindelig opfandt KøbenhavnerCuppen som en serie med 3 orienteringsløb med en gennemgående, samlet vinder på hver bane, påtog sig igen i år at være stævneleder på disse tilbagevendende stævner hen over foråret.

Ved 1. afd. af Københavner Cuppen, som blev afviklet i Gadevang d. 090415, lagde Peter Sørensen oven i købet også selv ud som banelægger.
Fra hele landet mødte der ca. 45 løbere, der havde et godt løb på nogle fine baner i et terræn, vi ikke har været i i mange år, og da stævnelederen også havde sørget for godt vejr, så der var ikke et øje tørt.

Ved det efterfølgende karruselløb om eftermiddagen og aftenen for civile løbere mødte der desværre kun 11 løbere op – formentlig fordi mange havde svært ved at nå fra Storkøbenhavn og til Nordsjælland efter arbejdstid.

Da Jørn Lind i år ”slap” for at være stævneleder på KøbenhavnerCuppen, påtog han sig i stedet at være banelægger på 2. afd., der blev afviklet i Gl. Grønholt Vang d. 190515.

Det var et næsten perfekt arrangement med god planlægning og gode baner, og samtidig er både stævneleder og banelægger jo nidkære med hensyn til, at alt skal være i orden, så der var rigtig meget intern kontrol, hvilket blev afspejlet i, at de selv fandt og rettede fejl, som banekontrollanten havde overset.

Der var stor tilfredshed blandt de 48 fremmødte deltagerne, men de var selvfølgelig også glade for, at de løb uden at blive generet af de heftige regnbyger, der huserede både før og efter løbets afvikling, men ikke under selve løbet, hvor vi havde flot solskin.

D. 040615 var Christopher og Henrik Wiberg banelæggere på 3. afdeling af
Københavner Cup-3, der løb af stablen i den sydøstlige del af Gribskov, hvor de 48 deltagere kom rundt i skoven på nogle spændende baner.

Ud over, at de sædvanlige, trofaste og meget erfarne løbere fik nogle gode udfordringer, så vi heldigvis også en del nye og yngre løbere, der oplevede O-sporten fra sin bedste side med interessante baner og gode postplaceringer i en tæt, grøn skov.

Samlet var der en fin planlægning og afvikling af alle de 3 løb i serien, hvilket gør det sjovt både at deltage som løber, men også som official at hjælpe til med postudsætning og afvikling af stævnet. 

Efterårets Pokalløb blev afviklet torsdag d. 270815 i Nørreskoven, hvor Jørn Lind påtog sig opgaven som stævneleder, og da den oprindelige banelægger fik travlt med andre ting, sprang Peter Sørensen til som banelægger.

Det gav imidlertid nogle udfordringer, at skoven har været lukket for orienteringsløb i mange år, og at den var noget mindre, end Peter havde forventet.

Banerne måtte derfor snoes flere gange rundt, og Peter havde som banelægger været rundt i skoven og fundet nogle snedige postplaceringer, der gav nogle gode og svære baner, som var værd at løbe efter i de kraftige regnbyger.

Efterfølgende var der præmieoverrækkelse og samlet afslutning med smør-selv-frokost, som igen var en succes - og en nødvendighed, da køkkenet i Hareskovhallen til dagligt ikke er bemandet.

I forlængelse af politiløbet blev der afvikler træningsløb for civile løbere på banerne, men pga. DHL-stafetten samme aften og det heftigt regnvejr i løbet af dagen, deltog der desværre kun 34 løbere til politiløbet og 9 til Karruselløbet.
De andre ved ikke, hvad de gik glip af.

SkovCup.
Selv om vi for tiden næsten ikke selv har nogen børne- og ungdomsløbere i O-afd., arrangerer vi stadig hvert år en afdeling af SkovCup, idet det er en passende størrelse stævne for os, og det giver samtidig goodwill i de civile klubber, at vi også arrangerer civile O-løb.

I år var vores afdeling af SkovCuppen onsdag d. 200515 henlagt til i Sperrestrup Skov ved Ølstykke, hvor Torkil Hansen som stævneleder og Karsten Jørgensen som banelægger stod i spidsen for at sende ca. 130 deltagere i skoven.
Det var færre end forventet, men måske var der for langt fra København og Nordøstsjælland til, at ”kernekundernes” forældre kunne nå fra arbejde, hente børnene og køre videre til skoven?

I relation til SkovCuppen deltog Torkil Hansen fra PI og Betty Folino fra FIF Hillerød i marts ved Dansk Orienteringsforbunds Repræsentantskabsmøde, hvor de på vegne af SkovCup gruppen (som er en arbejdsgruppe sammensat af medlemmer fra flere klubber i ØstKredsen) modtog hædersprisen ”Silva Blokken” som en påskønnelse af gruppens store arbejde med SkovCuppen i snart 20 år, og for at udvise en ”selvfornyelse og livskraft, som vi alle kan misunde”.

PI har som nævnt pt. desværre næsten ikke nogen børne- og ungdomsløbere, men vi deltager alligevel i arbejdet med at få flere børn ud og løbe med kort og kompas i skoven.

Jeg vil derfor stadig gerne opfordre alle PI-forældre (også selv om de ikke selv kan løbe o-løb) til at give deres børn eller børnebørn muligheden for at prøve nogle ture i skoven.

Året sluttede næsten som det startede på arrangementssiden: I den første weekend i december var TorkilHansen igen klar som banelægger og stævneleder, idet han på O-afdelingens vegne have påtaget sig at få en frisk flok på 71 MTB-O'ere sendt rundt på forskellige baner i Tokkekøb Hegn.

I morgenens kulde, fugt og mørke cyklede vi ud med de første postenheder, der blev sat ud i pandelampernes skær, så alle banerne var klar til, at de første friske deltagere kunne kommer af sted lidt før kl. 0900.

Igen en passende arrangementstype for vores afdeling, idet det ikke kræver voldsomt mange officials til at arrangere.

De fleste af deltagere er som regel rutinerede ryttere, der kigger mere på om det er gode, spændende og udfordrende baner, samt godt rugbrød til smør-selv-frokosten, når de kommer våde og trætte i mål, end om der er en lækker kiosk, mange toiletvogne og en mobil sportsbutik med fancy udstyr.     

Resultater fra Politiløbene
Ved De danske Politi Mesterskaber i Feltsport og Orienteringi Stråsø var PI-København igen med godt fremme.

I Feltsporten blev Christopher Wiberg Dansk Politimester og Jørn Lind vandt bronze.
Christopher er i forbindelse med sin politiuddannelse godt nok blevet stationeret i Syd- og Sønderjyllands Politi, hvorfor han stillede op for Sønderborg PI. 

Vi føler imidlertid stadigvæk at Christopher er "vores" løber, da han har løbet i PI-København helt fra barnsben (og næsten før), ligesom han også stadig løber for PI-København til alle vores civile løb, samt skal være banelægger på mellemdistanceløbet på Dueodde til prologen ved politimesterskaberne, som vi arrangerer på Bornholm til sommer.

I Dameklassen vandt Rita Breum foranCamilla Rath Nielsen med under 2 min.s forskel. Desværre var der ikke deltagere nok i klassen til, at det kunne anerkendes som et politimesterskab.

I Herre-45 blev Henrik Wiberg nr. 2 bl.a. funderet på et fornemt skyderesultat, idet han havde ro på åndedrættet efter fremløbet, og som den eneste dansker fik han fuld score på pistolskydningen, der ellers straffes med 1 minut pr. fejl.

Ved DPM i Orienteringsløb blevRita Breum vinder af dameklassen foran Camilla Rath Nielsen.
På herresiden fik Christopher Wiberg sølv, og Jørn Lindblev nr. 4, mens Bruno Stub på bane H-45 fik en 3. plads.

Samlet for årets politiløb.
Orienteringsafdelingens medlemmer stillede i løbet af 2015 op til 143 starter ved årets 14 politiløb, hvilket er en lille fremgang i forhold til i 2014, hvor vi stillede op til 135 starter ved 15 politiløb, men stadig en markant tilbagegang i forhold til 2013, hvor vi stillede op til 190 starter ved 12 politiløb, men det var også i de glade dage med bedre muligheder for fælles transport.

Trods det lidt begrænsede antal deltagere ved nogle af politiløbene rundt omkring i landet, er PI-København dog stadig rigtig godt med på resultatlisterne.

Resultater fra de civile O-løb
Ved de civile Danmarksmesterskaberi Langdistance blev både Elin Kracht i D-45 og Torkil Hansen i H-60 placeret på flotte 5.-pladser i deres felter på henholdsvis 24 og 37 startende og begge kun ca. 5½ min. efter vinderen af klasserne.

Divisionsmatcherne
Vi startede sæsonen med meget ringe deltagelse til den første afdeling af 4. divisionsmatchen, hvilket gav os en foreløbig sidsteplads i turneringen.

Ved 2. runde kom vi dog op og fik en kneben 2. plads, så vi samlet lå nr. 3, hvilket betød, at vi sidst på året skulle løbe om at få lov til at blive i 4., eller om vi skulle rykke ned i 5. division.

Trods de forholdsvis få medlemmer, der havde mulighed for at deltage i divisionsmatcherne i weekender, er det meget opmuntrende, at der kommer løbere tilrejsende fra både Sønderborg og Bornholm som forstærkning til de lokale løbere og tager gode point.

Det er også bemærkelsesværdigt, at de fleste af de løbere, der så møder op til løbene, får gode point med hjem. Problemet er pt. bare, at der desværre ofte kommer lidt for få løbere med PI-København på ryggen i skoven og dermed over mållinjen.

Vi blev ved nedrykningsmatchen samlet nr. 2 ud af de 4 klubber, så vi i det mindste kan blive i 4. division i 2016.
Vi satser dog på at komme stærkt igen, så vi forhåbentlig atter kan rykke op i 3. division til efteråret.

Ud over deltagelse i de civile Danske Mesterskaber kan vi se, at Torkil Hansen tager sin kommende opgave som banelægger på De danske Politi Mesterskaber (DPM) i 2016 meget seriøst.

I weekenden d. 5-6. september knoklede Torkil rundt på Hammeren, hvor han præsterede at vinde Bornholmsmesterskabet i Orienteringsløb foran andre stærke, lokalkendte bornholmske o-løbere, så også her er der gode kræfter klar til at skabe nogle meget spændende langdistancebaner til DPM 2016, som O-afd. skal arrangere på Bornholm.

O-løberne fra PI stillede i alt op til 343 starter i løbet af året, hvilket er ca. 10 % flere end sidste år, hvor vi var af sted til i alt 310 løb.

”AllePiSk” bliver til ”PiSkAmOK”
Som følge af DOFs regler om stafetsamarbejde er den ene af vores tidligere samarbejdspartnere, nemlig Allerød OK, pt. ”for gode” til at måtte stille hold sammen med andre klubber, hvorfor PI i 2015 kun løb i stafetsamarbejde med OK Skærmen, og derfor blev navnet ændret til de ”PiSk”.

Umiddelbart før årsskiftet aftalte vi imidlertid at udvide samarbejdet til også at omfatte Amager OK, da vi skønnede at alders-, struktur- og ambitionsniveauerne i PI- København, OK Skærmen og Amager OK passer godt sammen, så vi igen kan danne nogle rimelige stafethold, der frem over vil løbe under navnet ”PiSkAmOK”.

Information.
Hjemmesiden,piorientering.dkleverer stadig nyheder, løbsindkaldelser, resultatlister, billeder og nyheder om afdelingens aktiviteter, ligesom vi jævnligt udsender nyhedsmails til alle medlemmer for at informere om vigtige, kommende arrangementer og anden aktuel information.

Materiel
Vi forsøger stadig at reducere vores mængde af materiel, da meget af det gamle grej bliver afløst af elektronisk tidtagningsudstyr, som vi lejer af ØstKredsen, men der er stadig behov for plads til telte, startur, vanddunke, markeringspæle, m.m.
Alt dette bliver stadig opbevaret i Torkils garage, så det er meget belejligt at Torkil nu også på papiret er blevet materielforvalter.

Opfyldelse af mål for 2015:
Ud fra sidste år målsætning kan vi konstatere, at

Vi arrangerede ikke selv ekstra, særskilte træningsløb for vores egne, nye løbere, men vi har arrangeret træningsløb i forlængelse af politiløbene, og vi har nydt godt af muligheden for at løbe med til Amager OKs træningsløb, ligesom der altid er mulighed for at løbe til de åbne karruselløb rundt om i Nordsjælland.

Selv om vores webmaster er presset på tiden, kommer der stadig nye tiltag og ideer, så der er basis for en god og aktuel information på Hjemmesiden om, hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen.

Da vi gerne vil høre om andres gode oplevelser rundt om i skovene, savner vi dog stadig at flere af medlemmerne uden for bestyrelsen husker at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og -redaktør, så det ikke altid er de samme, der skriver på hjemmesiden og til idrætsbladet.

Vi arrangerede i 2015 både 2 civile MTB-O løb, 3 afdelinger af Københavner Cup og en afdeling af SkovCup, samt Pokalløbet - og alle løb var med et højt kvalitetsniveau.

Vi kan og skal dog altid blive klogere for hver gang, vi arrangerer et løb, idet vi dels holder fast i de gode rutiner og koncepter, som vi plejer at køre det efter, dels suppleret med nye og endnu bedre ideer.

Det ringe antal deltagere til divisionsmatcherne gav os kun en 3. plads i turneringen, og vi blev nr. 2 ud af de 4 klubber i nedrykningsmatchen, men vi kunne i det mindste blive i 4. division i 2016.

Målsætningen for 2016 læner sig meget op ad tidligere års planer
Vi skal arbejde på at få flere og bedre træningsmuligheder, så specielt de nye løbere bliver motiveret til at komme i skoven.

Hjemmesiden skal fortsat give aktuel og god information om alt, hvad der rører sig i Orienteringsafdelingen, hvilket dog kræver at medlemmerne husker at sende aktuelle informationer og sjove historier til vores webmaster og redaktør.

Vi skal arrangere et-to mountainbike O-løb, 3 afdelinger af KøbenhavnerCup, en afdeling af SkovCup og til efteråret et Pokalløb, men selv om det er mange aktiviteter, skal de stadig være på samme høje niveau.

Der ud over skal vi i 2016 i samarbejde med Helsingør PI arrangere Danske Politimesterskaber (DPM) i Sprint på Christians Ø og i Orienteringsløb (lang distance) på Hammeren, samt et mellemdistanceløb på Dueodde som prolog/opvarmning.

Og sidst, men ikke mindst, så satser vi på at komme stærkt igen, så vi forhåbentlig i efteråret kan løbe os tilbage i 3. division, men det kræver at alle reserverer datoerne til divisionsmatcherne, henholdsvis d. 17/4, d. 21/8 og d. 25/9 i 2016.

Præmier og hædersbevisninger.

Klubmesterskabet 2015 i Herreklassen, der afgøres mellem løbere, som er fast tjenestegørende i enten Københavns Politi eller i en af Rpch.s. afd., blev i år afgjort ud fra de 3 bedste resultater ved de 4 planlagte løb på bane 1, henholdsvis Esbjergs Baksuldløb d. 23/4, DPM i Orientering d. 7/5 i Stråsø, Horsensløbet d. 15/9 og ved Antvorskovløbet d. 30/9.  

Jørgen Sandholt Pokalen går til Jørn Lind med 275 points ud af 300 mulige og med Christopher Wiberg på 2. pl. med 98 p., samt Jacob Furu på 3. pl. med 85 p.

Vinderen af Klubmesterskabet i Dameklassen, som uddeles efter næsten de samme præmisser som herrernes, blot på bane 2, kan hjemføre Flemming Christensen Pokalen, og den tilfalder i år Rita Breum med 298 points foran Camilla Rath Nielsen med 93 points.

 ”P. Sørensens Mindepræmie” er det åbne klubmesterskab for alle afdelingens medlemmer ud fra resultaterne i både civile og politiløb og for alle løbere fra både København og resten af Nordsjælland.

”P. Sørensens Mindepræmie” går i 2015 til Jørn Lindmed 1.022points foran Rita Breum med 796 p. og Jacob Spange Mortensen med 415 p.

Flidspræmien.
Flidspræmien var oprindelig tænkt som en præmiering af den løbemæssige aktivitet, og når vi ser på 2015, har der været pænt med løbere ude til en del arrangementer, samtidig med at vi også selv har arrangeret rigtig mange stævner, hvor vi har trukket meget på mange gode kræfter.

Hermed har jeg så antydet at det også er vigtigt at organisationen bag ved fungerer, og det kræver ofte et stort arbejde at få alt til at gå op i en højere enhed.

Vi har en bestyrelse, der klarer alle de dagligdags forretninger og beslutninger, ligesom mange både i og uden for bestyrelsen også fungerer som banelæggere, stævneledere og hjælpere til div. løb.

Blandt de mange, der har begge evner og som i år faktisk selv har løbet flest løb (samlet for både civile og politiløb), er vores kasserer Bruno Stub, som også hver uge tilmelder os til alle de civile løb og er mand for at presse de sidste point ud af de løbere, der tilmelder sig til divisionsmatcherne takket være sin taktiske snilde og gode kendskab til reglementet.
Flidspræmien for 2015går til Bruno Stub 

Klipfiskerprisen gives til en løber, der enten har lavet fejlklip ude på banerne eller på anden måde har gjort sig uheldigt bemærket i løbet af året.
Via en rimelig pålidelig informatør har jeg hørt - og fra en meget pålidelig kilde, nemlig vores IT-hjælper og "reservebetjent" Mogens Jørgensen, fået bekræftet - at banerne til Pokalløbet af banelæggeren Peter Sørensen blev afleveret til trykning uden sidsteposten på bane 5 !!! - og det blev faktisk kun opdage, fordi Mogens skulle tilrette placeringen af nogle postdefinitioner på kortet.
Nu ved vi jo godt, at Peter har haft meget travlt - især i hele foråret, hvor han både var stævneleder tre gange og også selv banelægger på den ene bane.

Og måske især her i efteråret til Pokalløbet var der lidt pres på med at få snoet banerne på en begrænset plads, så han bl.a. fik nedsat antallet af gange, de stakkels løbere skulle krydse den befærdede landevej. Men fejlen skyldes jo især, at banekontrollanten Torkil Hansen vel også her har en stor aktie i, at denne post blev overset. Bare fordi man er bange for sin gamle nestor og formand (Peter), samt tror at denne er ufejlbarlig, behøver man jo ikke selv at undlade at passe sin funktion.

Det blev så også kun værre, da Torkil herefter glemte at komme ud til Post 43, da han i første omgang var ude med postenheder, og da han kom der ud, manglede der både et stativ og en postskærm, hvilket han vist nok godt var klar over.
Herefter måtte Torkil igen hjem efter stativ og postskærm og ud i skoven igen, før banerne kunne meldes klar.

Ihukommende Torkils mange tvivlsomme meritter også sidste år, hvor vi bar over med hans mange forglemmelser pga. de mange aktiviteter, m.v., må det da vist være på tide, at Torkil igen passer godt på denne hæderspris.    
Klipfiskerprisen for 2015 går til Torkil Hansen.

Jeg vil gerne slutte af med at sige mange tak for samarbejdet til både bestyrelsen og alle andre, der har hjulpet til ved vores arrangementer både som stævneledere, banelæggere, funktionsledere og andre officials, m.fl.. i løbet af året, samt til alle løbere, der har vist PI´s farver i skoven.