PI-København igen flot repræsenteret ved den årlige DHL-stafet i Fælledparken

Nr. 3295 en flot repræsentant for poliiet

Opdateret 31. august 2018

Der blev gået til "pølserne" efter løbet

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør i PI-København

Den årlige DHL-stafet i Fælledparken strækker sig over hele 5 dage, men PI-København har valgt at tilbyde sine medlemmer at deltage i dagene onsdag den 29. og torsdag den 30. august, hvor de så foruden gratis deltagelse fik serveret velsmagende pølser med brød og tilbehør.

Hele 111 hold a´5 m/k fra PI-København havde taget imod tilbuddet fordelt på 47 hold onsdag og 64 hold torsdag. Der var tale om både løbe- og gåhold, så alle havde mulighed for at deltage, næsten uanset form.
Desværre havde en vis fransk præsident, Emmanuel Macron glemt at se på PI´s engagement i Fælledparken, så han havde meldt sin ankomst begge dage hvilket desværre medførte 6 afbud både onsdag og torsdag.
Heldigvis havde Idrætskontorets fremsynede medarbejder, Christine Bertelsen nogle interesserede hold i baghånden, så hun fik afsat de 5 af holdene til anden side.

Onsdagen bød på solskin og dejlig varme, så stemningen var høj inden starten efterhånden som deltagerne indfandt sig i det store telt, som Rigspolitiet stiller til rådighed med tilhørende frugt og vand.
Flot gestus fra Rigspolitiet, der om onsdagen også havde deltagelse af Rigspolitichef, Jens Højbjerg der kunne konstatere, at der også var 120 deltagere fra Nordsjælland og omkring 200 fra Rigspolitiets forskellige afdelinger, så der var godt fyldt i teltet med politifolk, kontoransatte og Djøffer. Jo, DHL-stafetten er en fantastisk mulighed for både at få noget motion og dyrke det sociale fællesskab. 2 ting der er lige vigtige og som skaber fællesskab i det daglige arbejde.

Klokken 18.00 gik starten med 250 løbere af sted med 1 minuts mellemrum og i løbet af ingen tid var de 5.000 løbere ude på ruten.
Gåholdene startede et andet sted i Fælledparken således, at løbere og gående ikke forstyrrede hinanden.

Efterhånden som holdene havde løbet deres 5 ture samledes de i teltet, hvor de nød den af DHL- udleverede madkasse, der indeholdt mange lækkerier og så gik deltagerne også i gang med de fantastiske veltillavede pølser med tilbehør, som grill teamet som sædvanlig stod for.
Tænk, at man fortsat kan få disse frivillige hjælpere til at troppe op år efter år, selvom gennemsnitsalderen snart runder de 70 år, men de nyder at servicere de mange deltagere.
Dog nyder de lidt mindre, at når teltet forlades, skal de også rydde op efter ”curlingbørnene” der åbenbart hjemmefra har lært, at de bare kan lade rester af mad, papir og emballage stå, så kommer der sikkert nogen og rydder op efter dem. Pinligt.

Torsdag så vejret desværre noget anderledes ud. Regnen havde stået ned i stænger hele dagen, og det fortsatte det med det meste aftenen.
Nu var det ikke hr. Macron der var skyld i, at flere ”glemte” at møde op, men nok snarere vejret. Der var 10 deltagere fra Sydsjælland og omkring 200 fra Rigspolitiets afdelinger, men om de alle var mødt op, var vist ikke sikkert, for der var flere der måtte løbe 2 gange for at holdet kunne få en tid for de 5x5 km.
Men det sociale gik igen fantastisk godt, og alle fik en god aften trods det dårlige vejr, og arrangøren PI-København kunne med tilfredshed konstatere, at logistikken igen fungerede upåklageligt takket være de frivillige, der er med til at gøre dagene til en positiv oplevelse for de mange deltagere.
På gensyn til næste år.


 

De gjorde det igen. Det fantastiske grillteam. Fra. v. Peter Levring, Kurt Gullits, Jørgen Lund og tovholderen, Anders Norup