DHL-stafet i København 2019

Starten er gået

Opdateret 31. august 2019

Spændingen stiger inden starten

Nikolaj Kjærsgaard hilser på fotografen

Sprinter og hr. Butler varmer gå holdene op inden start

Glade piger klar til start

Der hygges efter løbet

POPERMO var også til DHL-stafet

Tekst og foto: Mogens Voigts, PI-København

Idrætsforeningen, Sparta indbød for 39 gang til verdens største motionsløb, der blev afviklet i dagene mandag den 26. august til fredag den 30. august.
Man kan frit vælge mellem at løbe 5x5 km. med 5 løbere, eller et fælles gå hold på 5 personer, der samlet går de 5 km.

I de 5 dage deltog hele 125.000 deltagere fordelt på løbe og gå hold, og naturligvis var også politiet rigt repræsenteret, dog kun i dagene onsdag og torsdag, hvor godt 1300 politiansatte var tilmeldt.

Onsdag stillede PI-København med 41 løbe og gå hold, Nordsjælland med 146 deltagere, og hold fra Rigspolitiet, Københavns Vestegn, Midt- og Vestsjælland således, at der var tilmeldt 388 deltagere om onsdagen.
Rigspolitiet stillede som sædvanligt telte, vand og frugt til rådighed for deltagerne, og PI-København stillede op med deres Grill-team, der skulle betjene de mange løbere, efterhånden som de kom i mål.
Grill-teamet består af pensionerede kolleger, der gør et stort arbejde ud af at gøre deltagerne i godt humør med veltilberedte pølser og brød og højt humør, der er med til at gøre dagen til en festlig dag, hvor kolleger mødes på tværs af politikredsene, og hvor man kan møde gamle kolleger, udveksle gamle minder og i det hele taget have en god social dag, der kan være til gavn i dagligdagen.

Forsikringsselskabet, POPERMO var også tilstede begge dage, og de fik talt med rigtig mange politiansatte, der havde mulighed for at deltage i en konkurrence om at vinde 2 gavekort a´kr. 500,- og samtidig få udleveret et regnslag, hvis vejret skulle blive dårligt, hvilket der bestemt ikke blev brug for, da begge dage havde et fantastisk vejr, med 26-27 grader, højt solskin, næsten ingen vind, så alle deltagerne burde få en god oplevelse i Fælledparken.

Starten til løberne der skulle ud på deres 5 km. løbetur, skulle gå klokken 18.00. Inden starten bød Overborgmester, Frank Jensen velkommen til de 4.000 løbehold, der blev sendt afsted 250 deltagere pr. gang med 1 minuts mellemrum, og i løbet af ganske kort tid var alle 4.000 hold ude på ruten.

Gå holdene skulle sendes afsted kl. 18.30, og også her bød Overborgmester, Frank Jensen velkommen, inden han selv skulle ud at løbe 5 km. Disse hold blev sendt afsted, 250 pr. gang, men med 5 minutters mellemrum, da det var tydeligt at se, at mange hold deltog for det sociale, og ikke så vigtigt for hurtige tider.
Inden holdene blev sendt af sted blev de varmet op af Sprinter og hr. Butler, sidst nævnte havde det store overblik
God idé også at have den mulighed for de mange, der måske ikke kan løbe 5 km., men som gerne vil være med i fællesskabet.

Da alle holdene var ude på ruten, kunne Grill-teamet gøre klar til at modtage de mange deltagere efterhånden som de kom i mål.
Holdene får vanen tro også udleveret en ”madkasse” med 1 liter vin, 1 liter vand, brød og pålæg og efterhånden som sidste løber på løbe- og gå holdene kom hjem, blev pølser og indholdet i madkasserne fortæret, og stemningen i det store telt steg og steg, men mange havde dog valgt at sidde udenfor i det gode vejr.

Torsdag var vejret igen perfekt og nu skulle Grill-teamet forberede sig på en rigtig travl aften.
PI-København deltog igen med 41 løbe og gå hold, Rigspolitiet med hele godt 700 deltagere med Rigspolitichefen i spidsen, medens Sydsjælland og Lolland Falster deltog med 2 hold og Københavns Vestegn med et enkelt hold.

Det var en særlig fornøjelse at konstatere, at fra Politiskolen deltog hele 135 nye elever og det var tydeligt at se, at de allerede havde fundet sammen og deltog aktivt i det sociale arrangement.

Afviklingen var som dagen før, medens det sociale efter løbet i sagens natur var betydeligt større, og det blev noget sent, inden PI-Københavns grill-team med hjælpere kunne lukke ned og sige tak for i år.

Efter sidste deltagere var i mål begge dage blev dagen afsluttet med et fantastisk flot fyrværkeri, som næsten matchede Tivolis fyrværkeri, og det bliver spændende at se, hvad Sparta finder på i 2020, når løbet kan fejre sit 40-års jubilæum, i øvrigt samme år som PI-København kan fejre sit 100-års jubilæum.


 

 

Glade piger klar til start

MIX.gå hold

Masser af politiløbere

Flere glade piger

Kø ved pølseboden med grill-mester Jørn Lund