Nordic Race

Opdateret 14. juni 2019

Af Johanne Nørager Appelsø
Foto: Mette Appelsø

Siden jeg var helt lille, har jeg altid været meget aktiv, og stort set altid dyrket motion i en eller anden grad. I bund og grund er dette nok også en af de største grunde til, at jeg i november 2018 søgte ind på Politiskolen.

Jeg kan ikke forestille mig noget bedre og sjovere job, hvor man har en alsidig hverdag, aldrig nogensinde ved, hvad ens arbejdsdag bringer og samtidig får lov til at være utrolig aktiv.

Jeg har altid haft en god grundform, eftersom jeg er tidligere elitesvømmer, men i forbindelse med optagelsesprøven på Politiskolen, skulle der alligevel fokuseret træning til, således man kunne bestå de fysiske krav.

For nogle er det styrkedelen, der skal arbejdes på, men for andre er det måske teknikken. Det er bare vigtigt for mig at sige, at man kommer ikke sovende ind til det her. Man bliver testet i hoved og r.., både fysisk og mentalt.

Motion er et frirum for mig, og hvis jeg har haft en dårlig dag, hjælper en tur i træningscenteret, en svømmetur eller bare en gåtur altid på humøret. Det sammenhold, der opstår, når man dyrker sport sammen, er helt fantastisk, hvilket jeg også fik lov at opleve, da jeg for lidt over et år siden besluttede mig for, at nu skulle jeg prøve noget helt andet motionsmæssigt – og det blev så mit møde med OCR-løb og i dette tilfælde Nordic Race.

For dem, der ikke ved det, er Nordic Race et 5-km løb, som består af ca. 32 forhindringer. Hvis du tænker ”Nej tak du,” var det præcis de samme tanker, som jeg sad med for lidt over et år siden. Men men men, frygt ikke!

Hvis ens tanke er, at man hader at løbe, så er der så mange forhindringer, at man næsten ikke lægger mærker til, at man løber. Er ens tanker derimod, at man ikke kan komme igennem de forskellige forhindringer, så kan man tilmelde sig på hold, og derved hjælpe hinanden igennem forhindringerne på den måde.

Derudover er de andre deltagere så gode og søde til at hjælpe en over forhindringerne, hvis man står som den sidste person på et hold, og fx ikke kan komme op over en mur. Her er vi lidt tilbage til det sammenhold, jeg snakker om, når man laver noget sammen. Folk ønsker at hjælpe og få alle deltagerne igennem Nordic Race.

Hvis man ikke er en del af eliten til Nordic Race, vil jeg næsten vove at påstå, at man ikke kommer igennem Nordic Race uden en hjælpende hånd. Man har forskellige svagheder og styrker, og derfor er det så fedt at være på et hold, hvor man kan hjælpe hinanden. Personligt er det sværeste for mig, når jeg skal bære mig selv og svinge mig selv fra punkt til punkt, som om jeg er Tarzan. Der plejer jeg at få en hjælpende hånd.

Alle 3 gange, jeg har deltaget i Nordic Race, har jeg løbet på hold med 4 personer, Luna, Cecilie og Katja, som ses på billederne. Katja, som også netop er startet på Politiskolen, og jeg har valgt at udfordre os yderligere og tager til Nordic Race i Hasle Bakker i Århus den 22. juni.

Et par uger efter vores start på skolen var Politiets Idrætsforening København ude på skolen for at fortælle om de forskellige fordele, der er ved at melde sig ind i foreningen. Der er 15 idrætsafdelinger, man kan gøre brug af, som både kan hjælpe dig under uddannelse, men også bare hvis du gerne vil have et frirum, hvor du kan hygge dig med andre og udfordre dig selv.

Derudover er det gratis for studerende, og derfor er det i min optik dumt, hvis man ikke melder sig ind.

En bonus, som Katja og jeg gør brug af, er, at Politiets Idrætsforening København yder økonomisk tilskud til forskellige idrætsaktiviteter herunder Nordic Race. Og dette kan vi selvfølgelig ikke få armene ned over, når man er på SU og gerne vil deltage i sjove aktiviteter.

Derudover yder de tilskud til DHL-stafetten i Fælledparken, hvilket en del fra min klasse har valgt at deltage i.

Det eneste, det kræver at få disse tilbud, er, at man skal melde sig ind i Idrætsforeningen, som nævnt er gratis for studerende.

Hvis du vil vide mere om de forskellige idrætsafdelinger og tilbud, samt synes sport, at udfordre dig selv og sammenhold er fedt, så gå ind på hjemmesiden, www.politidraet.dk og se om der er noget for dig. Hvilket der helt sikkert er.