Der var brede smil og blomster, da Leif Berg-Sørensen (t.v.) og Jan Kofoed (t.h.) fik overrakt Ildsjæleprisen af stabschef Rikke Laulund. Foto: Mogens Voigts.

Opdateret 13. marts 2020

Leif og Jan belønnet for 60 års frivilligt idrætsarbejde – nu er de officielt ildsjæle

Ikke bare en, men to medlemmer af Politiets Idrætsforening - København er blevet hædret med en velfortjent Ildsjælepris for deres store og mangeårige arbejde for idrætten i Københavns Politi.

Af Søren Juul Rasmussen, Kommunikation, Københavns Politi

Leif Berg-Sørensen og Jan Kofoed modtog torsdag aften et synligt bevis på deres store indsats i Politiets Idrætsforening - København. Det skete, da de ved foreningens generalforsamling modtog Politidirektørforeningens Ildsjælepris. Det er anden gang, at prisen uddeles, og den gives til ansatte i dansk politi, som har gjort en stor indsats for politiidrætten.

De to prismodtagere, der sammenlagt har 60 års medlemskab af PI-København, modtog masser af klapsalver fra de fremmødte, og ord som ”hjælpsom”, ”altid positiv” og ”sans for fællesskabet" går igen i beskrivelserne af Leif Berg-Sørensen og Jan Kofoed.

"Jeg er glad for på Politidirektørforeningens vegne at få lov til at hædre et par vaskeægte ildssjæle, der gennem mange år har ydet en kæmpe indsats for politiidrætten. Idrætsforeningen er rammen om mange gode initiativer og godt samvær mellem nuværende og tidligere kolleger, og skal det fungere, så kræver det mennesker som Leif og Jan. To personer, der med en blanding af gejst, ydmyghed og altid godt humør har været medvirkende til, at idrætslivet trives i Københavns Politi. Det skal I have en stor tak for,” sagde stabschef Rikke Laulund, der overrakte priserne til Leif Berg-Sørensen og Jan Kofoed.

Læs indstillingerne herunder


 

"Frygtet" idrætslærer - Leif Berg Sørensen

Leif Berg-Sørensen, der gik på pension i 2005, var i mere end 35 år en ”frygtet” og energisk idrætslærer på Politiskolen, og mange politifolk vil formentlig kunne huske de fysiske anstrengelser og lange løbeture, de blev "udsat for" af Leif Berg-Sørensen under deres uddannelse. 

Med sirlig pen førte Leif Berg-Sørensen gennem årene kontrol med elevernes testresultater, og i vittige stunder underholder han gerne med, at han angiveligt stadig har et hemmeligt resultat-arkiv, som vil kunne findes frem og bruges mod de nu tidligere elever, hvis sådan et behov ellers skulle opstå.

Store anstrengelser har han selv gjort for idrætslivet i Københavns Politi. Siden 1992 har han været medlem af PI-København, og fra midten af 90’erne har han siddet med i Motionsafdelingens bestyrelse.

Her har motionsløberne nydt godt af Leif Berg-Sørensens store engagement og hjælpsomhed, hvad enten det har handlet om opvarmningen til fællestræning, hjælp til klargøring af standen ved Eremitageløbet, hjælp ved møder og festlige lejligheder og ikke mindst som gavmild julemand ved Motionsafdelingens årsafslutning.

På Leif Berg-Sørensens eget løbe-CV står blandt andet maratonløb i Berlin, Grønland og på den kinesiske mur. Til september fylder han 80, men det betyder ikke, at løbeskoene er lagt på hylden, ligesom cyklen bruges flittigt på ture rundt i København - blandt andet når han fra tid til anden lægger vejen forbi Idrætskontoret.


 

En arbejdshest i kulissen - Jan Kofoed Nielsen

Jan Kofoed Nielsen

Også uddannelsesvejleder Jan Kofoed har sat store aftryk i flere afdelinger i PI-København. Med stor sans for både detaljer, det store billede og ikke mindst medlemmernes interesser har han brugt utallige timer på arbejdet som både formand for Orienteringsafdelingen (siden 2000) og som næstformand i Kajak- og Sejlsportsafdelingen (siden 2013).

Indmeldelsesblanketten til PI-København blev underskrevet i 1988, men der er muligvis stadig nogle, som ikke helt har opdaget, hvor stor en indsats 57-årige Jan Kofoed har bidraget med gennem årene. Møder bliver aldrig misset, og kræfterne slipper tilsyneladende aldrig op, når der skal bruges frivillige til enten sportslige eller festlige sammenkomster.

Et af de mere tydelige bidrag fra Jan Kofoed kunne ses på Sejlsportsafdelingens nye store sejlbåd. Den var Jan Kofoed sidste år med til at sejle hjem til Kastrup fra Struer, og han spillede en aktiv rolle, da båden ved standerhejsningen skulle omdøbes til navnet ”Perlen”. Jan Kofoed havde bidraget med en midlertidig løsning, som dog viste sig ikke at være specielt egnet. Dels blev det midlertidige navneskilt klistret på på hovedet, og kort efter faldt det ganske enkelt af og endte i vandet til stor morskab for de fremmødte.

Der var nærmest tale om en prisregn for Jan Kofoed. Ud over Politidirektørernes Ildsjælepris blev han også optaget som æresmedlem i PI-København. Det skete med baggrund i hans omfattende og mangeårige arbejde for Orienteringsafdelingen, som han har været formand for i ikke mindre end 20 år.