Brasilansk Jiu Jitsu årsberetning for året 2018

Opdateret 2. januar 2019

Af Anders Michaelsen, formand

Ved udgangen af 2018 bestod afdelingen af følgende medlemmer:

Formand: Anders Michaelsen
Næstformand: Sune Elleby
Kasserer: Patrick Seremet
Sekretær: Anders Bangsbo
Bestyrelsesmedlem: Janus Enevoldsen

2018 blev for PI BJJ et godt år. Strukturen i foreningen blev løbende bedre gennem året. Vi fik mulighed for at træne fast på Artillerivej, hvor der er god plads til at træne.
Ligeledes blev der købt materialer såsom køleskab, tids-timer, musikanlæg, rashguards m.m., som har gjort det en smule sjovere at komme til træning og blive kvalt.

I april måned kæmpede Sune Elleby, Anders Michaelsen og Christian Körner til Danish Open. Det var fedt at se folk give den gas, og vi håber at se flere fra PI til turneringer i 2019.

I sommer afholdt foreningen seminar og fest, hvor Kasper Rohde, som er træner i Siam, viste nogle teknikker, som senere er blevet øvet på efterfølgende træningspas.

Info vedrørende foreningen er stadig gennem vores facebook-side: PI BJJ, hvor der også aftales træning sammen.  

I det kommende år satser vi på, at vi får en træning mere i ugen. Vi arbejder stadig på at finde den/de rigtige instruktører, der har tid og lyst til at undervise.
Alex Holmes fortsætter som instruktør, som han også var i 2018, hvilket foreningen sætter meget stor pris på. Alex kommer med en masse viden og erfaring, og det er fedt, at han har lyst til at give det videre.

Vi ser frem til masser af gode rul og oplevelser med Brasiliansk Jiu Jitsu i 2019.


 

Sunngiusartarpugut Jiu-Jitsumik!!! Betyder: ” Vi træner Jiu-Jitsu” på Grønlandsk

Pb. Aputsiaq har fanget Sune Elleby i en teknik, der hedder: ”Americana”. Jiu-Jitsu passer godt til politiet, da der kun anvendes arm/benlåse og kvælning/strangulering.

Opdateret 29. november 2018

Af Sune Lee Elleby, næstformand Brasiliansk Jiu Jitsu
Foto: Judith Denbæk

Den 16. juli 2018 steg min familie og jeg ombord på et fly og vendte den bedste sommer i mands minde ryggen. Flyet havde kurs mod den nordvestlige del af kongeriget, nærmere betegnet Nuuk i Grønland, hvor jeg skulle gøre tjeneste i to år.

Vejret i Grønland var ikke nær så sommerligt, som vejret i Danmark. Så det var lidt af en omvæltning for hele familien, da vi skulle omstille os til kold regn og voldsom blæst.

Der kom dog bedre dage, skønt disse kunne tælles på to hænder.

Tonni, kan man træne jiu-jitsu i Grønland? Spørger du sikkert, og til det er svaret ja, det kan man.

I Nuuk er der en klub, som på mange måder minder om Københavns P.I.’s Jiu- Jitsu afdeling. Klubben er lille og tæller ca. kun 15 mere eller mindre aktive medlemmer.

Jiu-jitsu har ikke fået det samme fodfæste i Nordatlanten, som den har i resten af verden. Den har desuden også svært ved at konkurrere mod de mere klassiske discipliner, som fodbold, håndbold og styrketræning.
Det skal dog nævnes, at flere politiansatte har fået øjnene op for, at jiu-jitsu er en yderst god færdighed at besidde som politimand. Især i beredskabet, hvor man ofte skal ”håndtere” folk. Derfor er der altid en eller to politiansatte at finde til træning.

Ligesom i PI - København består træningsskemaet kun af få faste og planlagte træningstimer. Disse ligger tirsdag og torsdag i aftenstimerne og foregår med gi. Derudover planlægger folk selv, via facebook og sms, selv træning på andre tidspunkter. Det er helt på samme måde, som man gør det i PI – København.

Det betyder, at man næsten altid kan finde nogen at træne med, og det passer godt med tre-holdsskift. Ofte trænes der uden gi til disse mere spontane træningstimer.

Klubbens ”headcoach” er Jason, som er lillabælte. Han er tandlæge og har en klinik i Nuuk. Klubben tæller derudover, bl.a. en sprogforsker, en kaptajn fra Arktisk Kommando, en forsvarsadvokat, en slagter og en fisker.

Således er træningen en god måde at lære folk at kende på uden for politiet, når man kommer som ny.  

Træningen består som regel af en kort opvarmning, hvorefter der trænes to eller tre forskellige teknikker. Derefter sluttes der af med sparring.

Sparringen er en essentiel del af jiu-jitsu, og det er her, man kan teste, om ens træning har båret frugt. Der sparres på tid, og man kæmper til submission (en der overgiver sig/klapper ud).

Klubben er som nævnt stadig lille. Derfor er man i gang med at forsøge at hverve medlemmer blandt befolkningen i Nuuk. Det foregår på gammeldags manér med plakater, der hænges op i busskure overalt i byen.

Derudover har Jason forsøgt at promovere sporten i de trykte medier, og der har for nyligt været en artikel i den landsdækkende avis AG.
Rekrutteringen besværliggøres af, at folk ikke har det store kendskab til sporten. Hvis man nævner, at man træner brasiliansk jiu-jitsu, spørger folk tit:” er det ikke der, hvor man danser? ( capoeira) ”
Hvis man så forklarer, at det er det, som bliver anvendt under gulvkampen i U.F.C., er folk mere lydhøre. Der er dog langt fra at lyde interesseret til at begynde, og fastholde, sin træning.

Måske kan medlemmer komme til klubben ad en anden vej. Sermersooq Kommune, som Nuuk hører under, har nemlig foreslået, at klubben kan blive en del af et projekt, hvor folkeskoleelever skal prøve forskellige sportsgrene, der kan udøves i kommunen.

På denne måde håbes der, kan flere unge få øjnene op for glæden ved jiu-jitsu.

I fremtiden er det ligeledes en drøm, at der kan afholdes en fælles træningslejr eller lignende sammen med PI - Københavns Brasilianske Jiu-Jitsu afdeling.


 

 

Fakta om Brasiliansk Jiu Jitzu

Opdateret 24 juli 2019

Formand Anders Michaelsen Tlf. 3119 3663

Mail: Ami011@politi.dk

Træning: Søndag kl. 1230 Artillerivej 55, København S

Facebook gruppe: PI BBJ


Særkontingens kr. 40,- pr. måned


 

Brasilansk Jiu Jitsu årsberetning for året 2017

Opdateret 15. januar 2018

Af Anders Michaelsen, formand

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Anders Michaelsen
Næstformand, Sune Elleby
Kasserer, Anders Michaelsen
Sekretær, Anders Bangsbo

Bestyrelsesmedlem,            
Patrick Seremet
Janus Enevoldsen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 20. august 2017 og der var fremmødt 6 medlemmer.

Forsamlingen valgte følgende medlemmer til bestyrelsen: Som overstående

Afdelingsberetning:
En ny forening er blevet dannet under Politiets Idrætsforening, København, hvor vi træner Brasiliansk jiu jitsu. Brasiliansk jiu jitsu, eller bedre kendt som BJJ, er en kampsport, der har ligheder med brydning og judo.

Vi havde første træning i sommer. Her trænede vi i klubben Arte Suave.

Men hvad er BJJ så, tænker du?

Starten på Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) skal findes tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den japanske kampsportsekspert, Mitsuyo Maeda, udviklede grundidéen til systemet gennem livslang egen-erfaring.

Mitsuyo startede sin karriere som kampsportsekspert gennem stilarten judo, som han praktiserede i mange år. Mitsuyo rejste på et tidspunkt til USA for at sprede budskabet om judo i den vestlige verden.

Her kæmpede han et utal af kampe mod forskellige stilarter, hvor både slag og spark var tilladte (det vi i dag kender som cagefighting/MMA) og derfor gjorde, at han udviklede sin judo til også at kunne kæmpe effektivt på ”gulvet”.

Da Mitsuyo stoppede sin aktive karriere, havde han kæmpet over 1000 kampe og var ubesejret. Hans flotte resultat var et produkt af den stilart, han havde udviklet, som senere hen skulle blive finpudset og komme til at hedde BJJ.

Mitsuyo valgte efter sin aktive karriere at slå sig ned i Brasilien, hvor han åbnede en kampsportsskole for derved at kunne undervise i sin nye stilart.

En af Mitsuyos elever, Carlos Gracie, var et stort talent og studerede stilarten i flere år, hvorefter han åbnede sit eget akademi.

Carlos Gracie valgte at kalde stilarten for Brasiliansk Jiu Jitsu. Carlos Gracie og hans brødre fik hurtigt stablet et anerkendt ry på benene i miljøet, idet de holdte de såkaldte ”Gracie Challenges”, hvor de udfordrede forskellige kampsports-stilarter rundt omkring i verden til at komme og besøge deres akademi og efterfølgende kæmpe mod dem i en ”alt er tilladt kamp”.

Gracie-kæmperne forblev ubesejret mod alle stilarter. En af hovedtankerne bag kampstilen var at eliminere størrelsesforholdet til en modstander, som både var større og stærkere end en selv, idet man lavede angreb fra alle tænkelige positioner, hvilket var en åbenlys del af succesen for Gracie-familien.

Navnet Gracie, som de fleste vil symbolisere med Brasiliansk Jiu Jitsu, blev for alvor kendt i 90’erne, hvor Royce Gracie vandt flere af de tidlige stævner i UFC (Ultimate Fighting Championship).

UFC er i dag den hurtigst voksende sport i USA, og alle kæmpere uden undtagelse praktiserer Brasiliansk Jiu Jitsu, idet det er essentielt at have en forståelse for, hvad man skal gøre for at undgå nedtagninger, selv lave en nedtagning eller vide, hvad man skal, når kampen ender på ”gulvet”

BJJ er derfor en af hovedelementerne i den ”perfekte kampsportsudøver”, som mestrer både stående, clinch og kamp på ”gulvet”.

Der er derfor ingen MMA-kæmpere i dag, som ikke dyrker Brasiliansk Jiu Jitsu.

Brasiliansk Jiu Jitsu giver os som politier mange brugbare ting. Selvsikkerhed, kontrol, teknik og god fysisk form. Derudover kan jiu jitsu bruges i mange scenarier, når man har med enten anholdte eller andre personer, der kræver en magtanvendelse fra politiet.

Lige nu forsøger vi at træne hver søndag kl. 12 enten på Station Bellahøj, Udrykningen på Artillerivej, Arte Suave på Tranevej eller Rumble Sport på Flintholm Station. Gennem vores facebooksgruppe bliver der løbende lavet træningsaftaler ad hoc.