PI’s Tommy Macias viser verdensklasse

Tommy og træneren Lars Maagaard

David Ivanian sammen med faderen Grigori Ivanian

Opdateret 2. juli 2018

Af Morten Bollesen
Fotos: Morten Bollesen og Grigori Ivanian

Judoafdelingen har travlt, og det, som springer mest i øjnene er Tommy Macias flotte resultater her i foråret.

Ved Grand Prix i Antalya den 13. april, hvor han kæmpede i den meget hårde vægtklasse -73 kg., havde Tommy en hård vej frem mod finalen, hvor han mødte nogle stærke kæmpere, og i finalen mødte han koreaneren Changrim An, der har vundet bronze 2 gange til World Cup’s.

I finalen formåede Tommy at kæmpe klogt og sikkert, og han udnyttede de ny regler, og han formåede at modstå koreanerens kast, og han vandt finalen ved at kaste koreaneren i en sumi gaeshi.

14 dage efter var Tommy til EM i Tel Aviv, her var han igen oppe mod nogle af verdens bedste judokæmpere, og i bronzekampen kæmpede han imod armenierne Arsen Ghazaryan.

Kampen var meget tæt, og Tommy kom bagud, men han ofrer sig og fik afgjort kampen til sin egen fordel. Kastet, som han afgjorde kampen i, var et Tommy Macias speciale, hvad det hedder, er der ingen der ved, men det afgørende er, at han vandt.

Lørdag d. 2. juni blev Tommy svensk mester, her fejede han alt modstand til side og blev som forventet suveræn svensk mester.

Jagten på point til OL 2020 i Tokyo er nu for alvor gået ind, og som det ser ud nu, med en 6. plads på verdensranglisten i vægtklassen -73 kg. så ser det ud til at PI skal have en kæmper med til OL 2020.

Klubbens unge David Ivanian gør det også særdels fremragende, han er af Judo Danmark blev udtaget til de Europæiske Mesterskabet for cadetter i Sarajevo i slutning af juni.

David kæmper i vægtklassen – 66 kg, han træner hårdt og målrettet, og han bliver supporteret af sin fader, Grigori, der altid er villig til at støtte op om sin søn.
David er pt. nr. 14 på europaranglisten, han træner hårdt sammen med resten af klubbens elitekæmpere, og vi håber, at han gør sig nogle gode erfaringer i Sarajevo.

I skrivende stund, er Judoafdelingen ved at flytte træningssted til Park Alle Privatskole. Her har vi lejet os ind i en meget velegnede dojo.


 

 

Danish Open 2018

Oliver Nelmark i hvidt kaster

Opdateret 25. marts 2018

Mathias Ferre Poulsen kan med rette vise sin vindertrøje frem

Af Kalle Friis Hansen
Foto: Karin Gedsø

PI-judo deltog i weekenden 10-11. februar i Danmarks største og mest ambitiøse judo stævne arrangeret af Vejle Judo Klub.

Arrangørerne arbejder hårdt på at skabe et stævne med et højt internationalt niveau. Til glæde for kæmpere fra “lille danmark” som så for en gangs skyld ikke skal rejse så langt for at deltage i et stor internationalt stævne og også kan prøve at være på “ hjemmebane”

Stævnet har et stykke vej endnu, men med 500 deltagere fra 10 nationer er Danish Open på rette vej.

Det er derfor med stor glæde at PI-Judo støtter op om dette arrangement, samt at vores samarbejde i Judo-Copenhagen under Københavns elite satsning Team Copenhagen støtter kæmperne til dette stævne.

Dag 1 havde PI-Judo 3 kæmpere på måtten(tatami), og det blev til 2 guldmedaljer. Hvilket må siges at være en god start.

David Ivanian, som er en af PI-Judo yngste medlemmer, stillede op i u18 -73kg og vandt suverænt alle sine 5 kampe. David bliver spændende at følge i 2018 og frem.

Mathias Ferre Poulsen i senior -66 kg leverede i modsætning til David masser af spænding på sin vej til guldmedaljen. Særligt i finalen, hvor han kom skidt fra start, men med vilje og fantastisk teknik kaster den norske modstander i kampens sidste sekunder.

Til glæde for en fyldt hal, hvor danske tilskuere og PI-tilhængere i den grad gjorde sig bemærket i den intense stemning, som fyldte hallen

Dag 2 havde PI-Judo 2 kæmpere på tatami. Det blev til en guld og en bronzemedalje. Første kæmper, der skulle i ilden, var Oliver Nelmark i senior -100kg.

Oliver Nelmark tog sig godt til i sine kampe og især i finalen, hvor kampen gik 4 minutter i golden score. Oliver fik dog afgjort kampen og leverede i den grad op til gårsdagens resultater.

Den anden kæmper, PI-Judo havde på måtten, var Thomas Hansen i -81kg. Efter 2 flotte vundne kampe måtte Thomas Hansen se sig slået. Han ender dog i kampen om 3.pladsen. Thomas vinder bronzekampen på sikker vis.

PI-Judo havde yderligere to kæmpere tilmeldt (Uffe Husbond og Magnus Nelmark), som dog måtte trække sig fra stævnet grundet skader. Som jo desværre er en del af judosporten.

Coach Frederik Jørgensen kunne se tilbage på et stævne med 5 kæmpere og 22 vel-coachede kampe, samt et samlet resultat der taler for sig selv.

Tak til Frederik fra alle kæmperne.

Stævnet blev afsluttet med to dages træningslejr med 4 træningspas under ledelse af landstræner Peter Scharringer, hvor PI-Judos yngre kæmpere deltog.


 

 

Judoafdelingen til Danske individuelle mesterskaber i Skanderborg

Hele holdet

Oliver Valta har lige vundet en kamp

Opdateret 22. februar 2018

Af Morten Bollesen
Foto: Karin Gedsø og Morten Bollesen

Årets individuelle Danmarksmesterskab i Judo blev afholdt lørdag den 11. november 2017 i Skanderborg.

Der var fælles afgang fra Hovedbanen kl. 0545, så det var et hold morgentrætte kæmpere, der satte kursen vestover.

Ved ankomst til Skanderborg indtog PI det ene hjørne på tribunen, og der blev sat flag op, så vi havde en flot fast base.

I alt stillede 14 kæmpere op, og alle blev vejet ind kl. 0915, og Thomas "Store" provianterede umiddelbart efter, så de der havde sultet sig, kunne spise sig energi til inden kampene startede.

Valta og David startede ud, og uheldigvis blev Valtas række afgjort med indbyrdes point, så Valta måtte nøjes med bronze, mens David suverænt vandt sin række.

Dernæst var det seniorernes tur. I første kamp tørnede Magnus og Bundgaard sammen, hvor Magnus i kampens hede kom til skade med nakken og skuldrene og måtte hentes med ambulance for at komme til tjek på akutklinikken. Heldigvis var der intet brækket, og han slap med en forstrækning og et slag mod nakkehvirvlen.

Trods en rystet Bundgaard lod han sig ikke slå ud, og han vandt efterfølgende sin række.

De næste der kæmpede var brødrene Ferré, der kæmpede i hver sin vægtklasse. Det blev til 2 sølvmedaljer i nogle meget tætte og spændende kampe.

Benjamin Troest, Oliver Nelmark og Benjamin Darville gjorde rent bord med guld i hhv. -81kg, -90kg og -100kg.

I B-rækken var det Martin Hjelms debut i +100-klassen, da der ikke var nogle der stillede op i -100. I +100-klassen kæmpede Mathis ligeledes, hvilken han vandt, og Hjelm fik sølv.

I åbenklasse blev Mathis slået i bronzekampen, mens Darville blev nr. 2.

Hos de erfarne veteraner stillede både Chicken og Bollesen op i hver sin vægtklasse. Begge kæmpede bravt, og nogle vil sige, at Chicken blev bortdømt i sidste kamp, og det blev desværre ikke til metal for dem i år.

Uffe Hosbond kæmpede ligeledes godt, men måtte se sig slået i sin hårde vægtklasse.

Det blev til 12 medaljer i alt – 5 blev guld, og dermed blev PI-judo igen i år den mest vindende klub for seniorer. Det blev til rigtig flot judo, og alle gav deres ypperste og kæmpede med alt, hvad de havde.

Træner Maagaard var således en tilfreds mand, som havde coachet sine kæmpere til at yde optimalt.

Efter stævnet var der indkvartering i Vejle med fællesspisning og fejring af de flotte resultater.

En sådan tur koster penge, men fordi støtteforeningen PI-Venner igen støttede judoafdelingen, så kunne vi arrangere turen til en lav egen betaling – tak til støtteforeningen for deres altid velvillige støtte til idrætten.


 

Politifolk fra hele landet vinder medaljer i judo til civile Danske Mesterskaber

Foto: Karin Gedsø og Morten Bollesen

Opdateret 17. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand for Judoafdelingen

Politifolk fra hele landet deltog ved de civile danske mesterskaber i judo den 11. november 2017 I Skanderborg, og naturligvis, fristes man til at sige, blev det til nogle meget flotte resultater.

Jeppe Buhl fra SEV stillede op i super senior (alle over 30 år) -100 kg og vandt bronze.

Ole Meyenburg, Syd og Sønderjyllands Politi stillede op i super senior – 81 kg og gjorde rent bord og vandt guld.

Mathis Damgard, Vestegens Politi og Martin Hjelm, Nordsjællands Politi kæmpede i begynderklassen i vægtklassen + 100 kg.

Her blev det til guld til Mathis og sølv til Martin, der i deres indbyrdes kamp havde en meget hård kamp, som Mathis kunne trække sig sejrrigt ud af.

Morten Bollesen, Nordsjællands Politi stillede op i super senior, og her blev han bl.a. slået af Ole Meyenburg og endte derfor uden for medaljerækken.

Ovenstående er beviset på, at der trods skiftende arbejdstider mv. Så er det muligt at passe sin træning, og lave gode resultater.


 

 

Magnus og Bundgaard til stævne

Opdateret 2. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand
Fotos – Magnus Nelmark og Karin Gedsø

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer, Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 15. maj 2017, og der var fremmødt 16 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Forsamlingen valgte følgende nye medlemmer til bestyrelsen:
Jesper Friis-Hansen
Thomas Hansen

Følgende ønskede ikke genvalg:
Carsten Jensen
Thomas Kofod

Guld til PI
Kunne være overskriften på årsberetning fra PI-Judo, vi vandt igen guld ved hold DM, stort tillykke til:

Kalle, Ferre, Hæstrup, Magnus, Anders Bundgaard, Benjamin , Oliver V, Oliver N, Tommy , Thomas H. og Frederik
Samt træner Lars Maagaard.

Ovenstående samt alle de flotte resultater, der blev opnået gennem året, er et resultat af en kæmpe fælles indsats, hvor vi er en forudsætning for hinanden.

Noget som i 2017 måske er endnu vigtigere end tidligere, at kæmperne har forståelsen for, at vi er en forudsætning for hinanden – for at få en god træning, så er det sjovest, at der er mange til træning.

En guldvinder takker af. Carsten Jensen er stoppet i bestyrelsen, han er den mest vindende judokæmper i Danmark og formentligt den politimand, der har vundet flest individuelle civile danske mesterskaber gennem tiden.

Helt præcis 22 individuelle danske mesterskaber. Overgås ikke af andre/red.

Samtidig med dette, så har han været med til at opbygge judoafdelingen til det, den er i dag – en stor tak til Carsten for hans uegennyttige indsats for PI-København, men også for hans store indsats for Dansk Judo.

Vi har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen, i samarbejdet har vi fået et tæt samarbejde med vores nationale forbund, hvilket vi venter os meget af.

En af fordelene er, at vores elitekæmpere kommer tættere på landstræneren, samt at det gerne skulle give en endnu bedre ”Rød tråd” i den daglige træning, samt mulighed for bl.a. morgentræning.
Jesper Friis-Hansen er PI’s nye kontaktperson til samarbejdet, og han har været med til at løfte opgaven.

I løbet af året har vi fået tilgang af flere nye kæmpere, bl.a. David Ivanian på 15 år, som sammen med Oliver Valta og Kalle Friis-Hansen er vores kommende stjerner, de træner hårdt og målrettet med den rette indstilling til sporten. 

Sportslige resultater:
Nationalt:
Til det individuelle DM den 11. november gjorde PI det særdeles godt:

Oliver Valta bronze i - 81 kg U18
David Ivanian guld i - 73 kg U18
Anders Bundgaard Olsen guld i - 73 kg i U21 og Senior
Necklas Ferrè sølv i - 73 kg i U 21
Mathias Ferré Poulsen sølv i - 66 kg Senior
Benjamin Troest guld i - 81 kg Senior
Oliver Nelmark guld i - 90 kg Senior
Benjamin Darville guld i - 100 kg og sølv i Åben klasse
Martin Hjelm sølv i + 100 kg begynder klassen
Mathis Damgaard guld i + 100 kg begynder klassen

Samtid blev PI-judo den mest vindende klub for seniorer.

Yderligere så deltog Per Tøndring og Morten Bollesen, begge endte lige uden for medaljerækken.

Mathis Damgaard modul elev og pa. Martin Hjelm er begge nye i judoen, men trods det, så gik de til den til DM, og begge endte med nogle meget flotte resultater.

Internationalt:
Tommy Macias er helt i toppen af verdenseliten, han nu er nummer 6 på verdensranglisten i vægtklassen – 73 kg, det er opnået ved nogle fantastiske resultater bl.a. en 3 plads ved EM i Warzawa, en 3. plads til World Masters i St. Petersborg, som er årets hårdeste turnering!

Vi er meget stolte over at have en så dygtig kæmper i klubben.

Benjamin Troest er ved at vende tilbage efter en længere skades pause, han fik en flot 9. plads til Europa Cuppen i Malaga.

Mathias Ferre fik en 2. plads til Matzuma Cup.

Kalle, der har været skadet det meste af året, idet han brækkede armen til hold DM, nåede at få en 3. plads til Matzuma Cup.

David Ivanian fik flere 3. pladser ved Europa Cupper og en 5. plads til ungdoms EM.

Magnus Nelmark fik en 7. plads ved Warzaw Open.

Samtidig med de flotte resultater, så er vi stadigvæk en klub, hvor det sociale er i højsæde. Efter individuelt DM overnattede vi på vandrerhjem i Vejle, efter mad, gik vi i byen, her blev dansegulvene testet på flere diskoteker – judofolk er gode dansere, og der er mange, der gerne vil danse med os. 
Julefrokosten var også en fin aften.

Ved den daglige træning sker der også en masse, vi har haft besøg af en russisk verdensmester, Tommy Macias far, Josef Macias med 6. Dan har afholdt en træning. Udover det, så har vi tit gæster til vores træninger, det er ikke unormalt, at der 25 til træning.

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han skubber på kæmperne, når det gælder, men er også god til at tage en god snak med dem, når de hænger med snuden. 
Uden Lars var klubben ikke der, hvor den er i dag.

Sidst skal der lyde en stor tak til Stine inde på Idrætskontoret, for hendes altid venlig og imødekommende væsen, der er til stor nytte for PI-København.


  

Det har været et ualmindeligt godt år for Judoafdelingen

Opdateret 12. december 2017

Af Mathias Ferré Poulsen og Magnus Højer Nelmark. 
Foto: Karin Gedsø

PI-Judo fortsætter en markant fremgang både på nationalt og internationalt plan. Sæsonen har for Judoafdelingen været ualmindelig god, dette er sket i takt med, at vi er flere end nogensinde før til træning, niveauet er super højt og træningerne er intensive, og ikke mindst er de målrettet mod de mange talentfulde kæmpere.

Ud over det formår klubben også at stå sammen om bredden, hvor alderen spænder vidt fra 16 år til 55 år.

Et ualmindeligt godt år for afdelingen har budt på guld til de danske mesterskaber for hold, hvilket i sig selv er super vigtigt for at forsætte med at kunne kalde sig for Danmarks bedste og stærkeste judoklub.

Finalen mod Brønshøj judo var tæt og måtte faktisk kæmpes om, da resultatet var uafgjort i første holdkamp. Efter en peptalk fra holdleder og træner, Lars Maagaard, var klubben altså en kende bedre end Brønshøj og vandt derfor 5-1.

År 2017 vil blive skrevet i historiebøgerne over internationale bedrifter. Vi har kæmpere med, hvor det er allerstørst, og her har vi igennem vores svenske “guldfugl”, Tommy Macias, formået at indhente en fornem 3. plads i det individuelle Europa mesterskab for seniorer.

Ud over dette fantastiske resultat ligger han i top 5 på verdensranglisten bl.a. Ved nedenstående placeringer:

1. Plads Grand slam Abu Dhabi
2. Plads Grand Prix Zagreb
2. Plads Grand slam Tbilisi
3. Plads Grand slam Tyumen

Som overskriften siger, har det været et ualmindeligt godt år for PI-Judo. Det er i hvert fald svært at modargumentere dette udsagn.

Senest har vores nye unge mand David Ivanian taget en bronzemedalje ved Europa Cup for u18.

Samtidig med det, har vores seniorer været i Malaga for at deltage i en Europa cup og efterfølgende en olympisk træningslejr - med de bedste kæmpere i verden.

Deltagerne i Malaga var Oliver Nelmark, Benjamin Kjeldsen og Mathias Ferré. Disse træningslejre er meget hårde og intensive, det er her, vi rykker os meget, vi opnår virkelig kvalificeret sparring.

Vi går i afdelingen en lys fremtid i møde med den indsats vores kæmpere ligger i træningerne. Vi har en stor trup, et højt niveau, og så har vi et solidt sammenhold.


 

Oliver og Benjamin laver indgange

Opdateret 14. september 2017

 Af Uffe Hosbond
Foto: Lars Maagaard og Birthe Hæstrup

Den årlige judosommerlejr i regi af Judo Danmark startede søndag den 30. juli og sluttede lørdag den 5. august.

Politiets Idrætsforening Københavns Judoafdeling var mødt op med over 20 kæmpere, dejligt at så mange af klubbens medlemmer tager en uge ud af deres ferie for at dyrke judo.

Det skal nævnes, at en væsentlig del af medlemmerne er ”senior” + 30 og fortsat deltager i en hel lejr.
Flere af ”senior” deltagerne bruger lejren som aktiv ferie med deres børn, som deltager fra andre klubber -  det lover derfor godt for fremtiden i PI-judo.

Lejren starter som altid med en fællestræning, hvor alle deltagere på lejren opvarmer sammen, lidt kaos når der er + 300 kæmpere på måtten store som små.

Årets hovedtræner var koreanske Jeon Ki-Jung, dobbelt verdensmester og enkelt gang Olympisk mester, han havde de fleste af træningerne, hvor han kom med gode og inspirerende teknikker, som vi alle kunne tage med hjem i klubben og afprøve - noget af et scoop at dansk judo kan tiltrække en så dygtig underviser.

Udover Jeon Ki-Jung var der naturligvis også andre trænere – til én af træningerne havde vores egen PI'er Tommy Macias en trænings session, hvor han viste ”judocompetitor” - én af hans favorit kampteknikker.

Træner fra PI Lars Maagaard var også træner på lejren, hvor han primært havde træning på ”Judo4all” holdet.
Det er naturligvis en stor ære og stolt som PI’er når nogle af vores egne står for træningerne og viser lidt om, hvad vi går rundt og laver ude i vores klub.
Selvfølgelig ikke for mange af teknikkerne, vores modstandere skulle nødigt lære alle vores tricks at kende, når vi nu skal kæmpe mod dem!!

Sommerlejren afholdes som et højskoleophold, hvor der både synges morgensang og afholdes folkeoplysende foredrag, så der er også udvikling for ”krop og sjæl”.

Blandt andet var Team Danmarks direktør forbi og fortælle om sit arbejde, samt svare på spørgsmål i forhold til Team Danmark og dansk judo.

Onsdag er efterhånden blevet PI dag, hvor vi plejer at tage ud og hygge os alle mand.

I år var vi samlet 23 mand, og det blev til en hygge aften i den ene ”hytte”, som PI havde fået tildelt på lejren.
Her sad vi og hyggede som rigtige sportsmænd med gulerodsstænger, rødbedesaft og eller… På en lejr som denne er der selvfølgelig plads til en sodavand, lidt chips, vingummier og lige en enkelt øl.
Her havde vi et afbræk fra resten af lejren som klub og fik vendt lidt af lejren og selvfølgelig den foregående sommerferie, og så har de ”gamle” altid nogle gode røverhistorier at underholde med.

Fredagen er der kun én træning efterfulgt af national graduering, hvor der optages nye sort-bælter i judo familien.

PI-judo havde ikke nogen til graduering i år, men vores træner Lars Maagaard, der er formand for gradueringsudvalget, var som vanligt eksaminator.
Fredagen afsluttes med fælles spisning og afslutningsfest, hvor PI'erne ikke holdt sig tilbage.

Lørdag morgen efter 10 træninger, 4 foredrag, 1 national graduering og en super fest forlod Politiets Idrætsforening Københavns Judoafdeling sommerlejren på Gerlev med et løfte om at vende tilbage næste år.


 

 

Judo Sommerlejr Gerlev 2017

På ovenstående billede er her ”holdbilledet” fra PI deltagerne og yderst stående til højre Judo Danmarks nye landstræner Peter Scharinger. Det fremgår måske ikke helt af billedet, at den gennemsnitlige kampvægt er + 85 kg, så når PI-judo går på måtten med 23 kæmpere fylder vi godt

Stor aktivitet i Judoafdelingen

Opdateret 20. februar 2017

Tekst: Morten Bollesen
Nedenstående er blot et lille udpluk af det, der sker i afdelingen. Næste store ting er Matsumae Cup,  der afholdes den 17. til den 19. februar i Vejle, her skal vi have 7 kæmpere med, og vi håber, at de her vil vinde medaljer til PI.

Der er stor aktivitet i Judoafdelingen. Henover efteråret 2016 har der bl.a. været arrangeret teambuildings tur, som blev afholdt som optakt til de individuelle danske mesterskaber, 2 kæmpere har været i Japan på træningslejr, vi har fået tilgang af nye dygtige kæmpere til klubben, samt masser af folk til den daglige træning.

Nye kæmpere.
Af de nye kæmpere skal nævnes svenske Tommy Macias, som studerer i København og som er en af de bedste svenske judokæmpere i sin vægtklasse. Han arbejder hårdt på at komme med til OL i Rio 2020.
Tommy vandt en guldmedalje ved Grand Slam turneringen i oktober i Abu Dhabi i vægtklassen – 73 kg, et fantastisk resultat, som lover godt for hans deltagelse ved OL. 

Yderligere har vi fået nogle unge kæmpere til  klubben, Anders Bundgaard Olsen, Oliver Valta og Kalle Friis-Hansen alle træner hårdt og målrettet, og vi forventer os meget af dem.

I efteråret 2016 blev der som optakt til DM afholdt et teambuildings arrangement, som Thomas ”Store” Hansen har skrevet et indlæg om.

Tekst: Thomas Hansen
En ny klassiker er født.

Efter mange år med kanotur som teambuilding prøvede vi i år noget nyt. Vi tog af sted fredag den 28. oktober til søndag den 30. oktober.
Denne gang blev vi mødt af teamledelsen i form af Morten Bollesen og Lars Maagaard, som i bedste udklædning forsøgte at blende ind i Hovedbanegårdens faste kunder.
Vi tog derefter mod syd uden at vide, hvor turen gik hen. Der blev flittigt gættet, og havde konkurrencerne været i gang, havde mit hold allerede fået sine første point.

Turen gik mod Lalandia, hvor der var lejet et par hytter. Vi var i alt 17 mand af sted, og vi blev ved ankomsten opdelt i hold af 2. Derefter blev der hygget, sunget, trænet og konkurreret i diverse øvelser.
Konkurrencerne bestod på dag 1 blandt andet i hurtigste tid på rutsjebanen i Lalandia, diverse spørgsmål til professoren, kender du sangen, samt hvem som kunne holde vejret længst under vandet.

Lad mig bare sige, at jeg blev noget overrasket over, at Lalandia var tom, da jeg kiggede op efter min neddykning.
Efter dag et var mit hold bestående af Mathias Ferré og jeg ikke overraskende for  os på en suveræn førsteplads.

Det kom som en stor overraskelse for alle, at vi på dag to faldt totalt igennem og tabte stort set alle konkurrencer. Konkurrencerne på dag to bestod blandt andet i at skubbe bil, løb med tilfældige nøgler efter ophængte hængelåse og nedslagtning af egern med en hammer (spilmaskine).

En stor tak til Morten og Lars, som havde formået at forny en god tradition. Vi havde et par rigtig gode dage og kom nærmere på vores holdkammerater.
Vi håber, at vi igen i år kan tage mesterskaber for hold og individuelt, måske var netop denne ryste sammen tur, det der fik os til at præstere netop dette.

Tekst: Morten Bollesen
DM individuelt

Ved DM individuelt, der blev afholdt i Helsingør den 5. november 2016.

Det kan kort summers op som nedenfor:
Mathias Ferré Poulsen - 66 kg GULD
Anders Bundgaard Olsen - 73 kg GULD for senior og U 21
Benjamin Darville - 81 kg GULD
Oliver Nelmark - 90 kg GULD
Thomas Hansen - 90 kg SØLV
Frederik Jørgensen +100 kg GULD
Mathis Damgaard +100 kg BRONZE

Alle kæmpede op til deres bedste, men især skal det nævnes Mathis Ferre Poulsens finalekamp, som var utrolig spændende, - her viste han overskud i de afgørende sekunder, idet han formåede at vinde over en meget dygtig kæmper med væsentligt mere erfaring end ham selv. 

Med ovenstående resultat blev PI den mest vindende seniorklub, - et resultat som vi kun kan være tilfredse med.

Tekst: Oliver Nelmark og Mathias Ferré Poulsen.
Japan

Vi rejste fra Danmark den 9. november, og efter flyveturen på cirka 10 timer landede vi i "Solens ophav" også kendt som Japan.
Formålet med turen var at træne en masse judo med en masse dygtige japanere og deriblandt verdensmestrer, OL vindere og medaljetager ved OL og VM.

Det første stykke tid brugte vi i Tokyo, - her boede vi og trænede på Kodokans, som er hovedkvarteret for hele verdens judo.
Kodokan bygningen er en 8 etagers bygning, som huser alt lige fra kontoer, museum, 4 store trænings sale, publikumspladser og et hav af værelser til overnattende gæster.

Ved ankomst til Kodokan så vi allerede frem til at træne, men måtte desværre gå skuffet tilbage til vores værelse. Træningen var aflyst, da der var forberedelse til Kodokan cup, hvilket er den største turnering i Japan efter all Japan.
All Japan er den allerstørste turnering - man siger, at kan man vinde denne turnering, kan man tage medalje ved VM.

Trods en aflyst træning var vi stadig sultne på den japanske kultur og af sted gik det i jagten på aftensmad. Hvis vi skal beskrive Japan i ét ord må det være: ris og atter ris.
Vi har spist ris i lange baner hver evig eneste dag, og nærmest hvert måltid bestod af noget med ris.

Onsdags træning på Kodokan.
Om onsdagen mødes ca. 150-200 judokæmpere fra universiteter, som både ligger i og uden for Tokyo til træning på Kodokan. Så her er rigeligt at vælge imellem.
Træningen om onsdagen minder delvis om den, vi kender der hjemme. Opvarmningen består af løb i 5 minutter efterfulgt af 10 minutters uchi-komi, herefter var vi klar til 18 x 5 min randori.

Udover træningerne på Kodokan har vi to gange været på et universitet, som ligger i byen Saitama godt og vel 1,5 time væk med det offentlige.
Vi blev inviteret med til træning efter at have mødt deres hold under Kodokan cup, som vi var inde og se.
En lille, hyggelig og iskold dojo med både drenge og piger på måtten, hvilket er usædvanligt her i Japan.

Vi blev taget godt i mod og blev sidenhen inviteret ud af træneren på stedet Mr. Nose-sensei med 8. dan og en 3 plads ved OL i bagagen.

Niveauet på Kodokan og Saitama universitet var til at følge med til. Der trænes hårdt og meget, men i dette omfang kan vi godt følge med derhjemme.
Tiden inden judotræning om aften blev brugt på styrketræning – og om formiddagen  at opleve området omkring Kodokan, hvor der ligger flere kampsports butikker og her i blandt en 6 etagers bygning med kun mizuno produkter til forskellige sportsgrene.

Efter 10 solrige dage med 17-23 grader og utrolige få grå dage skulle vi nu videre til næste trænings sted.
Vi brugte cirka 2 timer fra Tokyo for at komme til Isehara, som er en lille by i regionen Kanagawa. Her ligger et "berømt" universitet inden for judo-verdenen nemlig "Tokai."
Universitet havde 4 deltagere med til OL i judo, hvoraf det var 3 drenge og 1 pige. Det blev ligeledes også medalje til samtlige drenge, hvor af 1 var af guld og 2 af bronze.
Her på stedet skulle vi altså træne de næste 10 dage. Desuden var alle vindere ved Kodokan Cuppen i mændenes række fra Tokai uni med undtagelse af en vægtklasse.

Træningen her var opdelt i fysisk morgen træning og judo kl. 17 om aftenen. Vi er vant til hjemmefra, at træningen har et fast slut tidspunkt.
Det er ikke tilfældet her - vi oplevede trædningerne varierede med op mod en time uafhængig af hinanden, og ingen af træningerne varede under 2 timer, hvor imod den længste vi havde var 3,5 time lang.
Når træningen var overstået, blev man på måtten efter eget behov og lavede sin egen teknik. Opvarmningen foregik under kyndig vejledning af en fysioterapeut med forskellige øvelser, derefter hilste vi og forsatte med 10 minutters uchi-komi.

Inden randorien startede skulle deltagerne ved GS Tokyo lave nage-komi i 5 minutter. Imens de kastede deres nøje udvalgte uke, fik vi andre udleveret bælter, som indikere at vi skal stå i midten til 8x6 min randori (Kamp), da de var overstået fik japanerne også bælter til endnu en omgang med 8x6 minutter.

Sparring for os begge var der rigeligt af, der var omkring 150 kæmpere på måtten. Efter 16 omgange randori skulle man tro, at det var det. Men nu, hvor vi er i gang, så tager vi også 16 omgange med ’’offence/defence’’ ne-wsa (Gulvkamp) 16x1 min.
Inden træningen slutter, skulle der laves lidt nage-komi og derefter udtrækning.

En super og udbyttes rig tur, hvor vi har oplevet en masse judo og spist en masse ris. Vi glæder os allerede til næste gang vi skal besøge Japan.
Der er altså noget ved at tage herover, og man udvikler hurtigt ens judo, når man har sparring, som presser en til det yderste.


 

 

 

 

 

 

Fakta om Judoafdelingen

Morten Bollesen,
afdelingsformand

Opdateret 19. december 2017

Judoafdelingen blev stiftet den 30. september 1965.

Formanden for Judoafdelingen er i dag, Morten Bollesen, Nordsjællands Politi/Lyngby.
mortenbollesen@yahoo.dk
MKB001@politi.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen deltager i turneringer under Dansk Judo Union samt turneringer i udlandet.

Afdelingen lægger også stor vægt på det sociale og tilbyder ud over træningen:

Årlig Kano Cup med udfordrende konkurrencer.
Træningslejre i ind- og udland.
Gratis deltagelse i konkurrencer i Dansk Judo Unions regi.
Fester og meget mere.

Afdelingen har tilknyttet 3 faste trænere.

Træningstider på Politiskolen i Brøndbyøster – gamle selvforsvars lokaler.

Mandag kl. 1830 - 2100 onsdag kl. 16.30 — 1800 torsdag kl. 1900 - 2130.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.pi-judo.dk


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2017

Efter træning

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2016

Opdateret 20. januar 2016

Af Morten Bollesen,
formand
Foto: Thomas Hæstrup

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 18. april 2016, der var fremmødt 17 medlemmer samt bestyrelsen.

Året har budt på mange aktiviteter, og 2016 startede med at Lars Maagaard gik op til 6. dan,dvs. at PI-Judo nu har en af landet højeste graduerede trænere.
Stort tillykke til Lars og en stor tak for dit store arrangement både for PI og for Dansk Judo.

I starten af året arbejdede Frederik Jørgensen hårdt for at blive kvalificeret til OL i Rio, og desværre satte et ødelagt knæ en stopper for den drøm.
I den forbindelse skal der lyde en stor tak til PI-København og til Støtteforeningen for deres økonomiske hjælp til Frederik.

Ved DM for hold vandt PI igen guld, - holdet bestod af
Mathias Ferre
Christian Hæstrup
Christian Jensen
Thomas Hansen
Oliver Nelmark
Andreas Hvilsom

Trods det at vi var ramt af skader, Frederik Jørgensen var ude pga. problemer med knæet, så kæmpede alle op til deres bedste, og det sammenholdt med en fænomenal strategi for hvordan holdet skulle sættes, så vandt PI guld – tak til kæmperne og til træner, Lars Maagaard.

Inden DM for hold fik vi et meget flot sponsorat af BUDOX & BUDO-NORD, Trekronergade 126F, 2500 Valby, idet kampholdet fik en flot sportstaske, jakke samt polo shirts alle med PI-Københavns logo broderet på.
Der skal lyde en stor tak for det flotte sponsorat.

Ved sommerens træningslejr i regi af Judo Danmark på Gerlev Idrætshøjskole var PI igen stærkt repræsenteret både på trænersiden, idet Lars Maagaard var med som træner, samt 8 af vores kæmpere - alle fik meget ud af lejren.

I efteråret var der i weekenden inden individuelle DM arrangeret teambuildingstur til Lalandia i Rødby – en genoplivning af tidligeres tiders Kano Cup, dog nu med overnatning indenfor.
En super weekend hvor der var fokus på sammenhold, hygge og alverdens konkurrencer, som blev styret med hård hånd af arrangørerne, vinderen blev Frederik, Hæstrup og Bundgaard, som formåede at gå all ind og sætte alle andre til vægs – tillykke til dem.

Lørdag den 5. november 2016 stillede nedenstående op til DM, og alle kom hjem med medaljer – et stort tillykke til alle:

Mathias Ferre Poulsen - 66 kg GULD
Anders Bundgaard Olsen - 73 kg GULD for senior og U 21
Benjamin Darville - 81 kg GULD
Oliver Nelmark - 90 kg GULD
Thomas Hansen - 90 kg SØLV
Frederik Jørgensen 100 kg GULD
Mathis Damgaard 100 kg BRONZE

Klubben har fået tilgang af flere nye kæmpere efter sommerferien, bla. svenske Tommy Macias, der er et af det svenske judoforbunds elitekæmpere, han vandt en Grand Slam i efteråret i Abu Dhabi.

Tommys tilstedeværelse er med til at løfte niveauet endnu højere i klubben. Yderligere så har Anders Bundgaard Olsen en ung elitekæmper fra Nordsjællands også meldt sig ind i klubben.
Han vandt både ungdomsrækken og seniorrækken ved DM i den stærkt besatte – 73 kg vægtklasse.

Judoafdelingen er stadigvæk med i et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani. Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperne kan træne alle hverdage.
Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2017, således at vores vision om at få et internationalt træningsmiljø i København kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber at det vil lykkedes.

Det er dejligt at konstatere, at afdelingen sprudler af aktiviteter: Vi er igen begyndt at træne 2 gange om ugen, der kommer op til 20 kæmpere pr. træning, vi ”Vinder det hele”.
Dette skyldes, at vi har et godt træningsmiljø bestående af en god træner, der formår at føre hård træning med et godt grin, et godt træningslokale ude på Politiskolen, et fantastisk bagland bestående af PI-København.
(En stor tak til Christine Bertelsen), og sidst men ikke mindst en masse dedikerede medlemmer bestående af den Danske judo elite, blandet med super motionister, der trofast kommer til træning -  det er de mennesker der skaber PI-Judo.


 

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 5. februar 2016

Af: Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa.

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 27. april 2015, og der var fremmødt 15 medlemmer.

Idet Cedric Petersen ønskede at træde ud af bestyrelsen, blev Thomas Kofod valgt ind.
Cedric har gjort en stor indsats for afdelingen, og han var blandt andet med til at  søsætte PI-xfit som i kørte i en periode, og i forbindelse med at afdelingen i 2010 var igennem et klubudviklingsforløb, var han tovholderen i denne proces – tak for din indsats.

2015 har budt på mange flotte resultater, vi blev igen Danske mestre for hold, og holdet vandt suverænt DM finalen over Brønshøj Judo Club og Amager Judoskole.

Holdet bestod af:
Christian Hæstrup, Thor Nielsen. Thomas Iburg, Frederik Jørgensen,Mathias Ferre Poulsen, Thomas Hansen, Thor NielsenAndreas Vaaben Pedersen, Thomas Iburg, Benjamin Darvill, Frederik Jørgensen og Benjamin Darvill

Klubbens 2. holdet fik en 2. plads i 2. division, holdet bestod af:
Uffe Hosbond, Steffen Thomsen, Christian Jensen, Morten Bollesen, Thomas Kofod og Andreas Hvilsom

Disse resultater viser, at vi gør noget rigtigt i den daglige træning. Vi har et sundt træningsmiljø, som formår at tiltrække nye medlemmer, og i løbet af året har vi fået tilgang af flere meget dygtige kæmpere.

Alt dette skyldes bl.a., at vi har træner Lars Maagaard, som formår at skabe dette gode miljø - han kan med pisk og slesk tale få det bedste ud af folk.

Holdturneringen 2015/2016 er også begyndt forrygende for klubben. 1. holdet har vundet alle holdkampe, og 2. holdet er ”desværre” rykket op i 1. division, så til DM finalen har vi kun et hold med.

Vi har stadigvæk et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani.

Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperen kan træne alle hverdage, ligesom der er mulighed for morgentræning.

Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2016, således at vores vision om at få en internationalt træningsmiljø kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber, at det vil lykkedes.

I skrivende stund er Frederik Jørgensen ved at forsøge at komme til OL i Rio, han mangler ganske få kvalifikationspoint for at komme med. Han har i 2015 rejst næste hele verden rundt for at kvalificere sig til Rio, så vi tror og håber på, at det lykkedes.

I maj måned var PI-København repræsenteret ved Europæiske Politimesterskaber i Judo i Dresden med pa'erne Nicole Sydbøge og Kim Ørskou som kæmpere og Morten Bollesen som delegat/træner.

Nicole og Kim var oppe mod nogle virkelige gode nationer, og Dansk/Nordisk Politiidræt kan ikke måle sig med de andre Europæiske nationer.

Især vores kollegaer fra Tyskland, Rusland og Frankrig lever som professionelle idrætsudøvere, hvilket kan være svært at leve op til, når man er på arbejde på vagthold i Danmark.

Nicole tabte de indledende kampe mod virkelige stærke kæmpere. Nicole viste trods hendes ”Voksne alder” at hun stadigvæk har overskud, og at hun kan være med tæt på toppen.

Kims første kamp var mod en stærk bulgarer. Kim kom i gulvkamp med ham, og her fik Kim indsat en af hans frygtede teknikker, og han afgjorde kampen hurtigt.

Næste kamp var mod en Hviderusser - her styrede han kampen 100%, men pga. de nye dommerregler, blev han dømt ude pga. greb i bukserne – vi nedlage protest, men der var ikke noget at gøre.

Den 3. tredje kamp tabte Kim mod en franskmand, som senere fik bronze.

Med ovenstående in mente ser vi frem til 2016, og vi håber, at Frederik Jørgensen bliver udtaget til OL - han kæmper hårdt for det.

Sluttelig vil jeg gerne igen takke Stine og forretningsudvalget  for deres store indsats, som gør, at vi i afdelingerne har mulighed for at udvikle idrætten.