Træningslejr med verdenseliten

Anders kaster Magnus Nelmark

Opdateret 6. december 2018

 Af Anders Bundgaard Olsen

Foto: Morten Bollesen og Anders Bungaard Olsen

Torsdag den 4. oktober kl. 7.00 gik turen endnu engang fra Københavns Lufthavn. Vi var en lille dansk delegation på 3 personer, som var blevet udvalg til og tage på denne spændende dannelses rejse i form af en lille, hård og eksklusiv træningslejr.

Denne gang var målet med rejsen altså ikke at bringe metal med hjem, men i stedet fysisk og psykisk udvikling.

Første stop på rejsen var Ljubljana International Airport, som ligger i det dejlige og særdeles smukke land Slovenien.

Efter vi var landet og havde fået fyldt depoterne op, gik turen videre i bil til en lille by på toppen af et mindre bjerg. Byen hedder Rogla, og her tjekkede vi ind på et 4-stjernet sports hotel.
Der var dog ikke tid til udpakning, eftersom første træning begyndte blot 30 minutter efter vores ankomst til resortet.

Træningen skulle forgå i en af hotellets mange gymnastiksale sammen med en lille flok kæmpere på internationalt topniveau. Selvom træningslejren foregik i Slovenien, var landet kun repræsenteret på lejren med to klubber.

Derudover var hele landsholdsholdstruppen fra Kosovo tilstede, og som lejren skred frem, kom der yderligere kæmpere fra Tyrkiet, Norge og Makedonien. 
Det var en lille kompakt gruppe på omkring 35/40 elite sportsudøvere, hvoriblandt der var hele 2 olympiske guldmedaljevindere og en enkelt olympisk bronzemedalje vinder.
Første træning stod på lidt let opvarmning, hvorefter resten af træningen bestod af kamp. Efter træningen stod det på en hurtig tur under bruseren for hurtigt at kunne komme op i hotellets restaurant og få en velfortjent og yderst velsmagende portion mad.

En normal dags træning bestod af 4 træningspas. Et konditionspas, et mere fysisk træningspas og to judo træningspas.

Dagen startede med morgentræning kl. 6.00 sharp. Herefter stod det på god morgenmad. Hvis man var heldig og spiste hurtigt, kunne man lige få ca. en time i sengen, før man igen trak i træningstøjet.

Dagens andet træningspas startede kl. 10.00 og bestod af en 2 timers judotræning, hvor morgen passet hver anden dag havde teknik træning som fokus punk. Dagens tredje træningspas lå kl. 15.00, og her lå fokusset på fysisk træning.

Det var dog en anderledes, men dog yderst effektiv form for fysisk træning, som vi lavede. Træningerne kunne variere mellem at være svømning samt undervands rugby i svømmehallen, styrkeøvelser samt cirkeltræning udenfor og ikke mindst klatring med konkurrencer og kamp på væggene.

Efter denne træning var der en kort pause, så man kunne hente vand og skifte tøj til dagens sidste judo træning som startede kl. 17.00. Denne træning var primært forbeholdt kamp og kampsituations træning.

Denne træning varede igen ca. to timer, hvorefter man med glæde kunne se frem til maden - dette blev dagsrutinen 10 dage i træk.

Maden var blot et af de områder, som adskilte sig fra en stor del af de andre træningslejre, som man deltager i hen over en sæson. Maden i Rogla var fænomenal! Man kunne og måtte tage lige så meget, man kunne spise, hvilket også var yderst nødvendigt, eftersom den hårde træning jo sætter sine spor på kroppen.

Dog var selve træningens tilrettelæggelse også noget, som gjorde denne lejre speciel. Der var mange træningspas hver eneste dag, dog var det fuldkommen tydeligt, at der var en helt klar plan med ikke bare træningen, men også med selve træningernes placering i forhold til hinanden.
Nogle træningspas blev brugt til restitutionstræning dog på en sådan måde, at man blev udfordret. Måske ikke nødvendigvis fysisk, men som oftest var der forbundet en vis form for mentaltræning til disse træningspas.

Efter maden var klokken ved at være 20.00, og sengetiden nærmede sig. Det var vigtigt for mig og de andre danskere at komme i seng i ordentlig tid således, at vi ville være veludhvilet og klar til den første træning kl. 6.00.

De første par morgener var svære og stå op til. Vækkeuret ringede kl. 05.30 hver morgen. Herfra kæmpede man sig så op af sengen med stive ben og ømme dunkende trætte arme, op i sit træningstøj for at kunne stå klar ude på løbebanen.

Det varede dog ikke længe, før man begyndte at værdsætte disse tidlige morgentræningspas, som oftest bestod af en række konditionsøvelser og ikke blot løb.
Det blev faktisk en sand fornøjelse at stå op, begynde træningen og under denne kunne nyde den flotte solopgang i slovenske bjerge.

Det var en helt fantastisk oplevelse, som jeg er stolt over at være kommet igennem. Hvis jeg nogensinde får muligheden for og tage med igen, vil jeg ikke tøve med at sige ja. Derfor vil jeg gerne takke PI for at hjælpe med at gøre dette muligt.


 

 

Fakta om Judoafdelingen

Morten Bollesen,
afdelingsformand

Opdateret 31. oktober 2018

Judoafdelingen blev stiftet den 30. september 1965.

Formanden for Judoafdelingen er i dag, Morten Bollesen, Nordsjællands Politi/Lyngby.
mortenbollesen@yahoo.dk
MKB001@politi.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen deltager i turneringer under Dansk Judo Union samt turneringer i udlandet.

Afdelingen lægger også stor vægt på det sociale og tilbyder ud over træningen:

Årlig Kano Cup med udfordrende konkurrencer.
Træningslejre i ind- og udland.
Gratis deltagelse i konkurrencer i Dansk Judo Unions regi.
Fester og meget mere.

Afdelingen har tilknyttet 3 faste trænere.

Træningstider på Park Allé Privatskole - Park Alle 292, 2605 Brøndby 

Mandag og torsdag kl. 1900 - 2100.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.pi-judo.dk


 

 

Sæsonen er i gang igen i Judoafdelingen nu i nye lokaler

Judoafdelingen har nu et fast måtteareal på 180 kvadratmeter, med 2 stk. kamparealer på

Tommy Macias, måske klar til OL i 2020

Opdateret 18. september 2018

Af Morten Bollesen, formand for Judoafdelingen

Foto: Morten Bollesen og Lars Maagaard.

Judoafdelingen har flyttet træningssted fra Politiskolen ud til Park Allé Privatskole i Brøndby, - her har vi fået mulighed for at komme ind i nogle store lyse lokaler på skolen.

I den forbindelse har PI-København været behjælpelig med at støtte os økonomisk til indkøb af judomåtter.

Vi har nu et fast måtteareal på 180 kvadratmeter, med 2 stk. kamparealer på, og der skal lyde en stor tak til forretningsudvalget, der har støttet Judoafdelingen i den proces, rart at der ikke er så langt fra ord til handling – TAK.

I forbindelse med flytningen har vi ændre lidt ved vores træningstider, så vi træner

Mandag og torsdag fra kl. 19-21 Park Allé Privatskole - Park Alle 292, 2605 Brøndby

Alle er velkomne, og vi har nogle meget fine judomåtter, som alle kan tåle at blive kastet på.

En stor del af PI’s kæmpere deltog i Judo Danmarks Sommerlejr på Gerlev Idrætshøjskole i sidste uge af skolernes sommerferie, - her havde alle dagligt 2 træningspas, de unge lavede også cardio og styrketræning.

Der var foredrag med lektor på Syddansk Carsten Hvid Larsen,  “Idrætspsykologi der virker! - Praktiske råd til judotrænere”.

På lejren blev der også afholdt et kursus under temaet: ”Improve your club”, som blev afholdt i regi af EJU  (Europæisk Judo Union). Her var formålet at uddanne trænerne for derigennem at styrke klubberne – helt i tråd med det, som PI-Judo arbejder med i regi af Judo Copenhangen.

Lars Maagaard deltog som træner på lejren, hvor han primært underviste gruppen under ”Judo4all”

2 af klubbens kæmpere, Jan Hosbond og Thor Bendsen, gik begge til Nationalgraduering, hvor de bestod til 1. dan (Sort bælte) - et stort tillykke til dem begge.

Det er samtidig et bevis på, at trods en fremskreden alder, Jan er født i 1963, så er det aldrig for sent at sætte sig et mål og nå det!

PI’s Tommy Macias er af det Svenske Judoforbund blevet udtaget til at deltage i VM i Baku, Azerbaidjan. Tommy er pt. nummer 5 på verdensranglisten i vægtklassen – 73 kg. Ved Zagreb Grand Prix tabte han bronzekampen, som han ellers længe lå til at vinde.

Tommys formkurve er stærk stigende, og vi glæder os over alle de flotte resultater, han skaber, og vi ser frem til at få en PI’er med til OL 2020 i Tokyo.

Efteråret skal bl.a. bruges på at forberede os til DM for hold, individuelt DM samt landsturneringen for hold. Vi håber, at PI igen kan gøre sig positivt bemærket til alle stævnerne, der bliver trænet hårdt og seriøst.


 

 

PI’s Tommy Macias viser verdensklasse

Tommy og træneren Lars Maagaard

David Ivanian sammen med faderen Grigori Ivanian

Opdateret 2. juli 2018

Af Morten Bollesen
Fotos: Morten Bollesen og Grigori Ivanian

Judoafdelingen har travlt, og det, som springer mest i øjnene er Tommy Macias flotte resultater her i foråret.

Ved Grand Prix i Antalya den 13. april, hvor han kæmpede i den meget hårde vægtklasse -73 kg., havde Tommy en hård vej frem mod finalen, hvor han mødte nogle stærke kæmpere, og i finalen mødte han koreaneren Changrim An, der har vundet bronze 2 gange til World Cup’s.

I finalen formåede Tommy at kæmpe klogt og sikkert, og han udnyttede de ny regler, og han formåede at modstå koreanerens kast, og han vandt finalen ved at kaste koreaneren i en sumi gaeshi.

14 dage efter var Tommy til EM i Tel Aviv, her var han igen oppe mod nogle af verdens bedste judokæmpere, og i bronzekampen kæmpede han imod armenierne Arsen Ghazaryan.

Kampen var meget tæt, og Tommy kom bagud, men han ofrer sig og fik afgjort kampen til sin egen fordel. Kastet, som han afgjorde kampen i, var et Tommy Macias speciale, hvad det hedder, er der ingen der ved, men det afgørende er, at han vandt.

Lørdag d. 2. juni blev Tommy svensk mester, her fejede han alt modstand til side og blev som forventet suveræn svensk mester.

Jagten på point til OL 2020 i Tokyo er nu for alvor gået ind, og som det ser ud nu, med en 6. plads på verdensranglisten i vægtklassen -73 kg. så ser det ud til at PI skal have en kæmper med til OL 2020.

Klubbens unge David Ivanian gør det også særdels fremragende, han er af Judo Danmark blev udtaget til de Europæiske Mesterskabet for cadetter i Sarajevo i slutning af juni.

David kæmper i vægtklassen – 66 kg, han træner hårdt og målrettet, og han bliver supporteret af sin fader, Grigori, der altid er villig til at støtte op om sin søn.
David er pt. nr. 14 på europaranglisten, han træner hårdt sammen med resten af klubbens elitekæmpere, og vi håber, at han gør sig nogle gode erfaringer i Sarajevo.

I skrivende stund, er Judoafdelingen ved at flytte træningssted til Park Alle Privatskole. Her har vi lejet os ind i en meget velegnede dojo.


 

 

Danish Open 2018

Oliver Nelmark i hvidt kaster

Opdateret 25. marts 2018

Mathias Ferre Poulsen kan med rette vise sin vindertrøje frem

Af Kalle Friis Hansen
Foto: Karin Gedsø

PI-judo deltog i weekenden 10-11. februar i Danmarks største og mest ambitiøse judo stævne arrangeret af Vejle Judo Klub.

Arrangørerne arbejder hårdt på at skabe et stævne med et højt internationalt niveau. Til glæde for kæmpere fra “lille danmark” som så for en gangs skyld ikke skal rejse så langt for at deltage i et stor internationalt stævne og også kan prøve at være på “ hjemmebane”

Stævnet har et stykke vej endnu, men med 500 deltagere fra 10 nationer er Danish Open på rette vej.

Det er derfor med stor glæde at PI-Judo støtter op om dette arrangement, samt at vores samarbejde i Judo-Copenhagen under Københavns elite satsning Team Copenhagen støtter kæmperne til dette stævne.

Dag 1 havde PI-Judo 3 kæmpere på måtten(tatami), og det blev til 2 guldmedaljer. Hvilket må siges at være en god start.

David Ivanian, som er en af PI-Judo yngste medlemmer, stillede op i u18 -73kg og vandt suverænt alle sine 5 kampe. David bliver spændende at følge i 2018 og frem.

Mathias Ferre Poulsen i senior -66 kg leverede i modsætning til David masser af spænding på sin vej til guldmedaljen. Særligt i finalen, hvor han kom skidt fra start, men med vilje og fantastisk teknik kaster den norske modstander i kampens sidste sekunder.

Til glæde for en fyldt hal, hvor danske tilskuere og PI-tilhængere i den grad gjorde sig bemærket i den intense stemning, som fyldte hallen

Dag 2 havde PI-Judo 2 kæmpere på tatami. Det blev til en guld og en bronzemedalje. Første kæmper, der skulle i ilden, var Oliver Nelmark i senior -100kg.

Oliver Nelmark tog sig godt til i sine kampe og især i finalen, hvor kampen gik 4 minutter i golden score. Oliver fik dog afgjort kampen og leverede i den grad op til gårsdagens resultater.

Den anden kæmper, PI-Judo havde på måtten, var Thomas Hansen i -81kg. Efter 2 flotte vundne kampe måtte Thomas Hansen se sig slået. Han ender dog i kampen om 3.pladsen. Thomas vinder bronzekampen på sikker vis.

PI-Judo havde yderligere to kæmpere tilmeldt (Uffe Husbond og Magnus Nelmark), som dog måtte trække sig fra stævnet grundet skader. Som jo desværre er en del af judosporten.

Coach Frederik Jørgensen kunne se tilbage på et stævne med 5 kæmpere og 22 vel-coachede kampe, samt et samlet resultat der taler for sig selv.

Tak til Frederik fra alle kæmperne.

Stævnet blev afsluttet med to dages træningslejr med 4 træningspas under ledelse af landstræner Peter Scharringer, hvor PI-Judos yngre kæmpere deltog.


 

 

Judoafdelingen til Danske individuelle mesterskaber i Skanderborg

Hele holdet

Oliver Valta har lige vundet en kamp

Opdateret 22. februar 2018

Af Morten Bollesen
Foto: Karin Gedsø og Morten Bollesen

Årets individuelle Danmarksmesterskab i Judo blev afholdt lørdag den 11. november 2017 i Skanderborg.

Der var fælles afgang fra Hovedbanen kl. 0545, så det var et hold morgentrætte kæmpere, der satte kursen vestover.

Ved ankomst til Skanderborg indtog PI det ene hjørne på tribunen, og der blev sat flag op, så vi havde en flot fast base.

I alt stillede 14 kæmpere op, og alle blev vejet ind kl. 0915, og Thomas "Store" provianterede umiddelbart efter, så de der havde sultet sig, kunne spise sig energi til inden kampene startede.

Valta og David startede ud, og uheldigvis blev Valtas række afgjort med indbyrdes point, så Valta måtte nøjes med bronze, mens David suverænt vandt sin række.

Dernæst var det seniorernes tur. I første kamp tørnede Magnus og Bundgaard sammen, hvor Magnus i kampens hede kom til skade med nakken og skuldrene og måtte hentes med ambulance for at komme til tjek på akutklinikken. Heldigvis var der intet brækket, og han slap med en forstrækning og et slag mod nakkehvirvlen.

Trods en rystet Bundgaard lod han sig ikke slå ud, og han vandt efterfølgende sin række.

De næste der kæmpede var brødrene Ferré, der kæmpede i hver sin vægtklasse. Det blev til 2 sølvmedaljer i nogle meget tætte og spændende kampe.

Benjamin Troest, Oliver Nelmark og Benjamin Darville gjorde rent bord med guld i hhv. -81kg, -90kg og -100kg.

I B-rækken var det Martin Hjelms debut i +100-klassen, da der ikke var nogle der stillede op i -100. I +100-klassen kæmpede Mathis ligeledes, hvilken han vandt, og Hjelm fik sølv.

I åbenklasse blev Mathis slået i bronzekampen, mens Darville blev nr. 2.

Hos de erfarne veteraner stillede både Chicken og Bollesen op i hver sin vægtklasse. Begge kæmpede bravt, og nogle vil sige, at Chicken blev bortdømt i sidste kamp, og det blev desværre ikke til metal for dem i år.

Uffe Hosbond kæmpede ligeledes godt, men måtte se sig slået i sin hårde vægtklasse.

Det blev til 12 medaljer i alt – 5 blev guld, og dermed blev PI-judo igen i år den mest vindende klub for seniorer. Det blev til rigtig flot judo, og alle gav deres ypperste og kæmpede med alt, hvad de havde.

Træner Maagaard var således en tilfreds mand, som havde coachet sine kæmpere til at yde optimalt.

Efter stævnet var der indkvartering i Vejle med fællesspisning og fejring af de flotte resultater.

En sådan tur koster penge, men fordi støtteforeningen PI-Venner igen støttede judoafdelingen, så kunne vi arrangere turen til en lav egen betaling – tak til støtteforeningen for deres altid velvillige støtte til idrætten.


 

Politifolk fra hele landet vinder medaljer i judo til civile Danske Mesterskaber

Foto: Karin Gedsø og Morten Bollesen

Opdateret 17. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand for Judoafdelingen

Politifolk fra hele landet deltog ved de civile danske mesterskaber i judo den 11. november 2017 I Skanderborg, og naturligvis, fristes man til at sige, blev det til nogle meget flotte resultater.

Jeppe Buhl fra SEV stillede op i super senior (alle over 30 år) -100 kg og vandt bronze.

Ole Meyenburg, Syd og Sønderjyllands Politi stillede op i super senior – 81 kg og gjorde rent bord og vandt guld.

Mathis Damgard, Vestegens Politi og Martin Hjelm, Nordsjællands Politi kæmpede i begynderklassen i vægtklassen + 100 kg.

Her blev det til guld til Mathis og sølv til Martin, der i deres indbyrdes kamp havde en meget hård kamp, som Mathis kunne trække sig sejrrigt ud af.

Morten Bollesen, Nordsjællands Politi stillede op i super senior, og her blev han bl.a. slået af Ole Meyenburg og endte derfor uden for medaljerækken.

Ovenstående er beviset på, at der trods skiftende arbejdstider mv. Så er det muligt at passe sin træning, og lave gode resultater.


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2017

Magnus og Bundgaard til stævne

Opdateret 2. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand
Fotos – Magnus Nelmark og Karin Gedsø

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer, Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 15. maj 2017, og der var fremmødt 16 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Forsamlingen valgte følgende nye medlemmer til bestyrelsen:
Jesper Friis-Hansen
Thomas Hansen

Følgende ønskede ikke genvalg:
Carsten Jensen
Thomas Kofod

Guld til PI
Kunne være overskriften på årsberetning fra PI-Judo, vi vandt igen guld ved hold DM, stort tillykke til:

Kalle, Ferre, Hæstrup, Magnus, Anders Bundgaard, Benjamin , Oliver V, Oliver N, Tommy , Thomas H. og Frederik
Samt træner Lars Maagaard.

Ovenstående samt alle de flotte resultater, der blev opnået gennem året, er et resultat af en kæmpe fælles indsats, hvor vi er en forudsætning for hinanden.

Noget som i 2017 måske er endnu vigtigere end tidligere, at kæmperne har forståelsen for, at vi er en forudsætning for hinanden – for at få en god træning, så er det sjovest, at der er mange til træning.

En guldvinder takker af. Carsten Jensen er stoppet i bestyrelsen, han er den mest vindende judokæmper i Danmark og formentligt den politimand, der har vundet flest individuelle civile danske mesterskaber gennem tiden.

Helt præcis 22 individuelle danske mesterskaber. Overgås ikke af andre/red.

Samtidig med dette, så har han været med til at opbygge judoafdelingen til det, den er i dag – en stor tak til Carsten for hans uegennyttige indsats for PI-København, men også for hans store indsats for Dansk Judo.

Vi har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen, i samarbejdet har vi fået et tæt samarbejde med vores nationale forbund, hvilket vi venter os meget af.

En af fordelene er, at vores elitekæmpere kommer tættere på landstræneren, samt at det gerne skulle give en endnu bedre ”Rød tråd” i den daglige træning, samt mulighed for bl.a. morgentræning.
Jesper Friis-Hansen er PI’s nye kontaktperson til samarbejdet, og han har været med til at løfte opgaven.

I løbet af året har vi fået tilgang af flere nye kæmpere, bl.a. David Ivanian på 15 år, som sammen med Oliver Valta og Kalle Friis-Hansen er vores kommende stjerner, de træner hårdt og målrettet med den rette indstilling til sporten. 

Sportslige resultater:
Nationalt:
Til det individuelle DM den 11. november gjorde PI det særdeles godt:

Oliver Valta bronze i - 81 kg U18
David Ivanian guld i - 73 kg U18
Anders Bundgaard Olsen guld i - 73 kg i U21 og Senior
Necklas Ferrè sølv i - 73 kg i U 21
Mathias Ferré Poulsen sølv i - 66 kg Senior
Benjamin Troest guld i - 81 kg Senior
Oliver Nelmark guld i - 90 kg Senior
Benjamin Darville guld i - 100 kg og sølv i Åben klasse
Martin Hjelm sølv i + 100 kg begynder klassen
Mathis Damgaard guld i + 100 kg begynder klassen

Samtid blev PI-judo den mest vindende klub for seniorer.

Yderligere så deltog Per Tøndring og Morten Bollesen, begge endte lige uden for medaljerækken.

Mathis Damgaard modul elev og pa. Martin Hjelm er begge nye i judoen, men trods det, så gik de til den til DM, og begge endte med nogle meget flotte resultater.

Internationalt:
Tommy Macias er helt i toppen af verdenseliten, han nu er nummer 6 på verdensranglisten i vægtklassen – 73 kg, det er opnået ved nogle fantastiske resultater bl.a. en 3 plads ved EM i Warzawa, en 3. plads til World Masters i St. Petersborg, som er årets hårdeste turnering!

Vi er meget stolte over at have en så dygtig kæmper i klubben.

Benjamin Troest er ved at vende tilbage efter en længere skades pause, han fik en flot 9. plads til Europa Cuppen i Malaga.

Mathias Ferre fik en 2. plads til Matzuma Cup.

Kalle, der har været skadet det meste af året, idet han brækkede armen til hold DM, nåede at få en 3. plads til Matzuma Cup.

David Ivanian fik flere 3. pladser ved Europa Cupper og en 5. plads til ungdoms EM.

Magnus Nelmark fik en 7. plads ved Warzaw Open.

Samtidig med de flotte resultater, så er vi stadigvæk en klub, hvor det sociale er i højsæde. Efter individuelt DM overnattede vi på vandrerhjem i Vejle, efter mad, gik vi i byen, her blev dansegulvene testet på flere diskoteker – judofolk er gode dansere, og der er mange, der gerne vil danse med os. 
Julefrokosten var også en fin aften.

Ved den daglige træning sker der også en masse, vi har haft besøg af en russisk verdensmester, Tommy Macias far, Josef Macias med 6. Dan har afholdt en træning. Udover det, så har vi tit gæster til vores træninger, det er ikke unormalt, at der 25 til træning.

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han skubber på kæmperne, når det gælder, men er også god til at tage en god snak med dem, når de hænger med snuden. 
Uden Lars var klubben ikke der, hvor den er i dag.

Sidst skal der lyde en stor tak til Stine inde på Idrætskontoret, for hendes altid venlig og imødekommende væsen, der er til stor nytte for PI-København.


  

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2016

Opdateret 20. januar 2016

Af Morten Bollesen,
formand
Foto: Thomas Hæstrup

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 18. april 2016, der var fremmødt 17 medlemmer samt bestyrelsen.

Året har budt på mange aktiviteter, og 2016 startede med at Lars Maagaard gik op til 6. dan,dvs. at PI-Judo nu har en af landet højeste graduerede trænere.
Stort tillykke til Lars og en stor tak for dit store arrangement både for PI og for Dansk Judo.

I starten af året arbejdede Frederik Jørgensen hårdt for at blive kvalificeret til OL i Rio, og desværre satte et ødelagt knæ en stopper for den drøm.
I den forbindelse skal der lyde en stor tak til PI-København og til Støtteforeningen for deres økonomiske hjælp til Frederik.

Ved DM for hold vandt PI igen guld, - holdet bestod af
Mathias Ferre
Christian Hæstrup
Christian Jensen
Thomas Hansen
Oliver Nelmark
Andreas Hvilsom

Trods det at vi var ramt af skader, Frederik Jørgensen var ude pga. problemer med knæet, så kæmpede alle op til deres bedste, og det sammenholdt med en fænomenal strategi for hvordan holdet skulle sættes, så vandt PI guld – tak til kæmperne og til træner, Lars Maagaard.

Inden DM for hold fik vi et meget flot sponsorat af BUDOX & BUDO-NORD, Trekronergade 126F, 2500 Valby, idet kampholdet fik en flot sportstaske, jakke samt polo shirts alle med PI-Københavns logo broderet på.
Der skal lyde en stor tak for det flotte sponsorat.

Ved sommerens træningslejr i regi af Judo Danmark på Gerlev Idrætshøjskole var PI igen stærkt repræsenteret både på trænersiden, idet Lars Maagaard var med som træner, samt 8 af vores kæmpere - alle fik meget ud af lejren.

I efteråret var der i weekenden inden individuelle DM arrangeret teambuildingstur til Lalandia i Rødby – en genoplivning af tidligeres tiders Kano Cup, dog nu med overnatning indenfor.
En super weekend hvor der var fokus på sammenhold, hygge og alverdens konkurrencer, som blev styret med hård hånd af arrangørerne, vinderen blev Frederik, Hæstrup og Bundgaard, som formåede at gå all ind og sætte alle andre til vægs – tillykke til dem.

Lørdag den 5. november 2016 stillede nedenstående op til DM, og alle kom hjem med medaljer – et stort tillykke til alle:

Mathias Ferre Poulsen - 66 kg GULD
Anders Bundgaard Olsen - 73 kg GULD for senior og U 21
Benjamin Darville - 81 kg GULD
Oliver Nelmark - 90 kg GULD
Thomas Hansen - 90 kg SØLV
Frederik Jørgensen 100 kg GULD
Mathis Damgaard 100 kg BRONZE

Klubben har fået tilgang af flere nye kæmpere efter sommerferien, bla. svenske Tommy Macias, der er et af det svenske judoforbunds elitekæmpere, han vandt en Grand Slam i efteråret i Abu Dhabi.

Tommys tilstedeværelse er med til at løfte niveauet endnu højere i klubben. Yderligere så har Anders Bundgaard Olsen en ung elitekæmper fra Nordsjællands også meldt sig ind i klubben.
Han vandt både ungdomsrækken og seniorrækken ved DM i den stærkt besatte – 73 kg vægtklasse.

Judoafdelingen er stadigvæk med i et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani. Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperne kan træne alle hverdage.
Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2017, således at vores vision om at få et internationalt træningsmiljø i København kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber at det vil lykkedes.

Det er dejligt at konstatere, at afdelingen sprudler af aktiviteter: Vi er igen begyndt at træne 2 gange om ugen, der kommer op til 20 kæmpere pr. træning, vi ”Vinder det hele”.
Dette skyldes, at vi har et godt træningsmiljø bestående af en god træner, der formår at føre hård træning med et godt grin, et godt træningslokale ude på Politiskolen, et fantastisk bagland bestående af PI-København.
(En stor tak til Christine Bertelsen), og sidst men ikke mindst en masse dedikerede medlemmer bestående af den Danske judo elite, blandet med super motionister, der trofast kommer til træning -  det er de mennesker der skaber PI-Judo.


 

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 5. februar 2016

Af: Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa.

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 27. april 2015, og der var fremmødt 15 medlemmer.

Idet Cedric Petersen ønskede at træde ud af bestyrelsen, blev Thomas Kofod valgt ind.
Cedric har gjort en stor indsats for afdelingen, og han var blandt andet med til at  søsætte PI-xfit som i kørte i en periode, og i forbindelse med at afdelingen i 2010 var igennem et klubudviklingsforløb, var han tovholderen i denne proces – tak for din indsats.

2015 har budt på mange flotte resultater, vi blev igen Danske mestre for hold, og holdet vandt suverænt DM finalen over Brønshøj Judo Club og Amager Judoskole.

Holdet bestod af:
Christian Hæstrup, Thor Nielsen. Thomas Iburg, Frederik Jørgensen,Mathias Ferre Poulsen, Thomas Hansen, Thor NielsenAndreas Vaaben Pedersen, Thomas Iburg, Benjamin Darvill, Frederik Jørgensen og Benjamin Darvill

Klubbens 2. holdet fik en 2. plads i 2. division, holdet bestod af:
Uffe Hosbond, Steffen Thomsen, Christian Jensen, Morten Bollesen, Thomas Kofod og Andreas Hvilsom

Disse resultater viser, at vi gør noget rigtigt i den daglige træning. Vi har et sundt træningsmiljø, som formår at tiltrække nye medlemmer, og i løbet af året har vi fået tilgang af flere meget dygtige kæmpere.

Alt dette skyldes bl.a., at vi har træner Lars Maagaard, som formår at skabe dette gode miljø - han kan med pisk og slesk tale få det bedste ud af folk.

Holdturneringen 2015/2016 er også begyndt forrygende for klubben. 1. holdet har vundet alle holdkampe, og 2. holdet er ”desværre” rykket op i 1. division, så til DM finalen har vi kun et hold med.

Vi har stadigvæk et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani.

Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperen kan træne alle hverdage, ligesom der er mulighed for morgentræning.

Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2016, således at vores vision om at få en internationalt træningsmiljø kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber, at det vil lykkedes.

I skrivende stund er Frederik Jørgensen ved at forsøge at komme til OL i Rio, han mangler ganske få kvalifikationspoint for at komme med. Han har i 2015 rejst næste hele verden rundt for at kvalificere sig til Rio, så vi tror og håber på, at det lykkedes.

I maj måned var PI-København repræsenteret ved Europæiske Politimesterskaber i Judo i Dresden med pa'erne Nicole Sydbøge og Kim Ørskou som kæmpere og Morten Bollesen som delegat/træner.

Nicole og Kim var oppe mod nogle virkelige gode nationer, og Dansk/Nordisk Politiidræt kan ikke måle sig med de andre Europæiske nationer.

Især vores kollegaer fra Tyskland, Rusland og Frankrig lever som professionelle idrætsudøvere, hvilket kan være svært at leve op til, når man er på arbejde på vagthold i Danmark.

Nicole tabte de indledende kampe mod virkelige stærke kæmpere. Nicole viste trods hendes ”Voksne alder” at hun stadigvæk har overskud, og at hun kan være med tæt på toppen.

Kims første kamp var mod en stærk bulgarer. Kim kom i gulvkamp med ham, og her fik Kim indsat en af hans frygtede teknikker, og han afgjorde kampen hurtigt.

Næste kamp var mod en Hviderusser - her styrede han kampen 100%, men pga. de nye dommerregler, blev han dømt ude pga. greb i bukserne – vi nedlage protest, men der var ikke noget at gøre.

Den 3. tredje kamp tabte Kim mod en franskmand, som senere fik bronze.

Med ovenstående in mente ser vi frem til 2016, og vi håber, at Frederik Jørgensen bliver udtaget til OL - han kæmper hårdt for det.

Sluttelig vil jeg gerne igen takke Stine og forretningsudvalget  for deres store indsats, som gør, at vi i afdelingerne har mulighed for at udvikle idrætten.