EM guld til PI-København

Daniel kaster

Tommy vandt EM guld i Minsk

Opdateret 15. september 2019

Af Morten Bollesen
Foto: Cees de Haan, Gabriel Juan, Morten Bollesen og Daniel Dyrberg

Sommeren har været en travl periode for Judoafdelingen. Det største resultat for klubben er Tommy Macias, der vandt guld ved EM i Minsk i vægtklassen – 73 kg. Tommy er svensker, men bosiddende i Danmark og repræsenterer derfor Sverige.

Tommy kæmpede sig til finalen, hvor han besejrede aserbajdsjaneren Rustam Orujov i en fantastisk kamp. Stort tillykke til Tommy, som igen viser sig som en fuldendt atlet.

Han er elitesportsmand, familiefar og samtidig er han foregangsmand til den daglige træning, hvor han altid går forrest.

Tommy var til VM i Japan, hvor han desværre ikke gik videre fra den indledende runde, han vandt sin første kamp, men tabte den næste kamp knebent.

Næste mål for Tommy er OL 2020 i Tokyo.

Europan Judo Championship for veteraner.
Daniel L. Dyrberg var til Europan Judo Championships 2019 på Gran Canaria i slutningen af juli, her kæmpede han sig til en flot 5. plads i sin aldersgruppe 35 år til 39 år i vægtklassen -100 kg.

Han fik 4 kampe i sin vægtklasse, et flot resultat især set i lyet af, at Daniel er begyndt med judo i en sen alder. 

Efterfølgende blev Daniel spurgt, om han ville kæmpe for et tysk hold i holdkonkurrencen i aldersgruppen ”under 45 år” Daniel siger aldrig nej til at kæmpe. De mødte først Georgien, som de tabte til, Frankrig og Spanien blev besejret, men desværre tabte holdet til Italien, hvilket gjorde, at de ikke gik videre og kunne komme til at kæmpe om medaljer.

Daniel deltager i VM for veteran i Marrakech i Marocco fra den 10. til den 13. oktober 2019 – han træner hårdt, så vi krydser finger for ham.

Ungdoms OL
Kalle Friis-Hansen er inden i en rivende udvikling. Han blev udtaget til at repræsentere Danmark til ”Europaen Youth Olympic Festival Judo 2019” i Baku Azerbaidjan – et europæisk ungdoms OL, hvor Danmark var repræsenteret i mange forskellige sportsgrene.

Kalle kæmper i vægtklassen – 73 kg. I den første kamp mødte Kalle en kæmper fra England, som han let besejrede. I den næste kamp skulle han møde en kæmper fra Frankrig, som han kæmpede næste lige op med. Men desværre blev Kalle kastet til sidst i kampen.
Det var Kalles første store internationale turnering, og han kom derfra med en masse erfaring. Kalle er lige startet i 2. g, han har rigeligt at se til, 7 træningspas om ugen, skolegang og fritidsjob, et sådan liv kræver penge og opbakning fra familien.

Sommerlejr.
Til årets sommerlejr i regi af Judo Danmark var PI også repræsenteret med Martin Hjelm, Kalle Friis-Hansen, Maher Hermerit Sadek, David Ivanian Jesper Friis-Hansen, Mikkel Frederiksen, Per Tøndring og træner Lars Maagaard. Flere af deltageren måtte dog pendle frem og tilbage mellem København, da arbejdet også skulle passes.

Kongres i Japan
PI træner, Lars Maagaard repræsenterede Danmark ved IJF (Internationl Judo Federation) kongres i Japan sammen med formanden for Judo Danmark. Vi håber, at han kommer hjem med inspiration til klubben og til Dansk judo.

Nyt hold for begyndere.
Judoafdelingen starter et nyt hold op i løbet af efteråret under ledelse af Andreas Vaaben Pedersen og Mathis Damgaard. Målgruppen er politifolk/politielever, der ønsker at forbedre deres færdigheder inden for magtanvendelse.

Vi træner mandag fra kl. 18 til kl. 19 med start omkring efterårsferien, - mere følger i næste blad.

Resten af året kommer til at byde på hhv. DM for hold og individuelt DM, stævner som vi har store forventninger til, da vi har en forventning om, at PI igen skal blive den mest vindende klub. 

David Ivanian er udtaget til VM i Kasakhstan i slutningen af september, - her kommer David op mod virkelige gode modstandere, og vi er meget spændte på, hvilke resultater han kommer hjem med. En ting er sikkert, - det bliver hårdt!


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2018

Opdateret 30. januar 2019

Af Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer: Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 7. Maj 2018 og der var fremmødt 21 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Årsberetning 2018
Meget er sket i det forløbende år – det som har fyldt mest er at vi har flyttet vores træninger fra Politiskolen ud til Park Alle Privatskole i Brøndby.

Her har vi fået endnu bedre træningsfaciliteter, samt mulighed for at træne næsten når det passer os. Foreløbigt så har det resulteret i, at vi nu er begyndt at afholde ”Open mat” næsten hver weekend, hvor vores kæmpere kan komme ud og træne, typisk med mere fokus på teknik.

I forbindelse med at vi fik mulighed for flytte vores træning ud på Park Alle Privatskole, så viste forretningsudvalget sig som meget handlekraftige, da de gik ind og hjalp med finansieringen af et måtteareal som er nødvendigt for at vi kan træne.

En stor tak til forretningsudvalget, for havde det ikke været for dem, så havde det ikke været økonomisk muligt for judoafdelingen at flytte.

På det sportslige plan, så har vi også succes, ved DM for hold og individuelt DM, gjorde PI ”Rent bord” da nedenstående kæmpere deltog og vandt:

Mathias Ferre guld i – 66 kg senior
David Ivanian guld i - 73 kg. u 18 og sølv i – 73 kg. u 21.
Maher Sadek guld i – 81 kg u 21
Benjamin Troest Kjeldsen guld i – 81 kg senior
Oliver Nelmark guld i – 90 kg senior
Thomas Hansen sølv i – 90 kg senior
Benjamin Darville guld i – 100 kg senior
Mathis Damgaard sølv i + 100 kg senior

Det er svært at fremhæve nogle kæmpere frem for andre, men David Ivanian kæmpede fantastisk godt i 2 aldersklasser.

I u 18 vandt han alle kampe inde for de første 2 minutter, kort og godt, så var han har suveræn i den aldersklasse.
I aldersklassen u 21 tabte han kun en kamp mod vinderen af vægtklassen. David er inde i en fantastisk udvikling, han træner hårdt og målrettet, og det bliver spændende at følge ham de næste år, hvor han skal ud i Europa og kæmpe judo.

Mathias Ferre kæmpede i vægtklassen – 66 kg. han kæmpede klog judo, og formåede at vinde over en dygtig modstander der på dagen var ham fysisk overlegen.

Mathias fulgte hans gameplan, som han havde lagt sammen med træner Lars Maagaard, og resultatet kan der ikke siges så meget til – han vandt guld!

Benjamin Troest Kjeldsen var suveræn i sin vægtklasse, han fejde al modstand af måtten, og inden klokken 10.30, så havde han vundet den først guldmedalje til afdelingen.

Ved DM for hold, var der igen guld til PI, her fejrede vi alt modstand af banen og vandt suverænt hold DM igen. Holdet bestod af:

Mathias Ferre – 66 kg. 
David Ivanian – 73 kg. 
Benjami Troest Kjeldsen – 81 kg. 
Oliver Nellemark – 90 kg. 
Frederik Jørgensen + 90 kg. 
Benjamin Darvill + 90 kg.

Holdet havde fået hjælp i vægtklassen – 66 kg af Malte Bødskov fra Århus Judoklub, idet vi har svært ved at få kæmpere i den lette vægtklasse.

Både individuelt og hold DM blev afholdt i samme weekend i Vrå i Nordjylland, en god weekend, hvor der også var medlemmer med, som ikke selv skulle kæmpe – vi har det rigtigt godt socialt i klubben.

Tommy Macias er helt uovertruffen, han formår at skabe nogle fantastisk internationale resultater - jeg vil blot nævne, at han er nummer 5 på verdensranglisten!
Men han er også et utrolige sympatisk menneske, der er indbegrebet af en judoka, han var den første der mødte da vores nye måtteareal skulle lægges, han er ikke bange for at støvsuge før træning, og vi ser ham aldrig springe over hvor gærdet er lavest - han er til stor inspiration for resten af klubbens kæmpere!

Det er ikke kun Tommy Macias der kæmper uden for landets grænser, Daivid Ivanian rejser også ud, og han laver også flotte resultater, senest fik han en flot 5. plads ved en turnering i starten af januar 2019.

Daniel Leigther Dyhrberg, som er et nyt medlem i klubben, har været ude og kæmpe flere masters turneringer, han vandt en stor turnering i Tyskland, og fik en flot 2. plads ved en turnering i Irland.

Judoafdelingen har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen. Jesper Friis-Hansen er kontaktpersonen fra PI's side, og han har bl.a. været med til at knytte endnu tættere bånd til landstræneren, en stor fordel for vores kæmpere, og for samarbejde.

I 2018 fik vi et godt tilbud fra vores sponsor Budoxperten, så alle kunne købe gier til en god pris fra Mizuno, og samtidig får vi broderet PI's logo på gierne, i alt beskedenhed så ser det rigtigt godt ud, derfor – Støt din sponsor, så han kan støtte dig!

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han ”Skubber til kæmperne” når de trænger til det, men Lars er også en indpisker i det daglige bestyrelsesarbejde, han går til den og han har en masse ideer, som er med til at udvikle klubben – tak til Lars.

Sidst men ikke mindst så skal der igen lyde en tak til forretningsudvalget for deres store og hurtige hjælp ved køb af vores måtteareal, og til Stine inde på Idrætskontoret, som er med til at få det hele til at fungere.


 

 

Træningslejr med verdenseliten

Anders kaster Magnus Nelmark

Opdateret 6. december 2018

 Af Anders Bundgaard Olsen

Foto: Morten Bollesen og Anders Bungaard Olsen

Torsdag den 4. oktober kl. 7.00 gik turen endnu engang fra Københavns Lufthavn. Vi var en lille dansk delegation på 3 personer, som var blevet udvalg til og tage på denne spændende dannelses rejse i form af en lille, hård og eksklusiv træningslejr.

Denne gang var målet med rejsen altså ikke at bringe metal med hjem, men i stedet fysisk og psykisk udvikling.

Første stop på rejsen var Ljubljana International Airport, som ligger i det dejlige og særdeles smukke land Slovenien.

Efter vi var landet og havde fået fyldt depoterne op, gik turen videre i bil til en lille by på toppen af et mindre bjerg. Byen hedder Rogla, og her tjekkede vi ind på et 4-stjernet sports hotel.
Der var dog ikke tid til udpakning, eftersom første træning begyndte blot 30 minutter efter vores ankomst til resortet.

Træningen skulle forgå i en af hotellets mange gymnastiksale sammen med en lille flok kæmpere på internationalt topniveau. Selvom træningslejren foregik i Slovenien, var landet kun repræsenteret på lejren med to klubber.

Derudover var hele landsholdsholdstruppen fra Kosovo tilstede, og som lejren skred frem, kom der yderligere kæmpere fra Tyrkiet, Norge og Makedonien. 
Det var en lille kompakt gruppe på omkring 35/40 elite sportsudøvere, hvoriblandt der var hele 2 olympiske guldmedaljevindere og en enkelt olympisk bronzemedalje vinder.
Første træning stod på lidt let opvarmning, hvorefter resten af træningen bestod af kamp. Efter træningen stod det på en hurtig tur under bruseren for hurtigt at kunne komme op i hotellets restaurant og få en velfortjent og yderst velsmagende portion mad.

En normal dags træning bestod af 4 træningspas. Et konditionspas, et mere fysisk træningspas og to judo træningspas.

Dagen startede med morgentræning kl. 6.00 sharp. Herefter stod det på god morgenmad. Hvis man var heldig og spiste hurtigt, kunne man lige få ca. en time i sengen, før man igen trak i træningstøjet.

Dagens andet træningspas startede kl. 10.00 og bestod af en 2 timers judotræning, hvor morgen passet hver anden dag havde teknik træning som fokus punk. Dagens tredje træningspas lå kl. 15.00, og her lå fokusset på fysisk træning.

Det var dog en anderledes, men dog yderst effektiv form for fysisk træning, som vi lavede. Træningerne kunne variere mellem at være svømning samt undervands rugby i svømmehallen, styrkeøvelser samt cirkeltræning udenfor og ikke mindst klatring med konkurrencer og kamp på væggene.

Efter denne træning var der en kort pause, så man kunne hente vand og skifte tøj til dagens sidste judo træning som startede kl. 17.00. Denne træning var primært forbeholdt kamp og kampsituations træning.

Denne træning varede igen ca. to timer, hvorefter man med glæde kunne se frem til maden - dette blev dagsrutinen 10 dage i træk.

Maden var blot et af de områder, som adskilte sig fra en stor del af de andre træningslejre, som man deltager i hen over en sæson. Maden i Rogla var fænomenal! Man kunne og måtte tage lige så meget, man kunne spise, hvilket også var yderst nødvendigt, eftersom den hårde træning jo sætter sine spor på kroppen.

Dog var selve træningens tilrettelæggelse også noget, som gjorde denne lejre speciel. Der var mange træningspas hver eneste dag, dog var det fuldkommen tydeligt, at der var en helt klar plan med ikke bare træningen, men også med selve træningernes placering i forhold til hinanden.
Nogle træningspas blev brugt til restitutionstræning dog på en sådan måde, at man blev udfordret. Måske ikke nødvendigvis fysisk, men som oftest var der forbundet en vis form for mentaltræning til disse træningspas.

Efter maden var klokken ved at være 20.00, og sengetiden nærmede sig. Det var vigtigt for mig og de andre danskere at komme i seng i ordentlig tid således, at vi ville være veludhvilet og klar til den første træning kl. 6.00.

De første par morgener var svære og stå op til. Vækkeuret ringede kl. 05.30 hver morgen. Herfra kæmpede man sig så op af sengen med stive ben og ømme dunkende trætte arme, op i sit træningstøj for at kunne stå klar ude på løbebanen.

Det varede dog ikke længe, før man begyndte at værdsætte disse tidlige morgentræningspas, som oftest bestod af en række konditionsøvelser og ikke blot løb.
Det blev faktisk en sand fornøjelse at stå op, begynde træningen og under denne kunne nyde den flotte solopgang i slovenske bjerge.

Det var en helt fantastisk oplevelse, som jeg er stolt over at være kommet igennem. Hvis jeg nogensinde får muligheden for og tage med igen, vil jeg ikke tøve med at sige ja. Derfor vil jeg gerne takke PI for at hjælpe med at gøre dette muligt.


 

 

Fakta om Judoafdelingen

Morten Bollesen,
afdelingsformand

Opdateret 31. oktober 2018

Judoafdelingen blev stiftet den 30. september 1965.

Formanden for Judoafdelingen er i dag, Morten Bollesen, Nordsjællands Politi/Lyngby.
mortenbollesen@yahoo.dk
MKB001@politi.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen deltager i turneringer under Dansk Judo Union samt turneringer i udlandet.

Afdelingen lægger også stor vægt på det sociale og tilbyder ud over træningen:

Årlig Kano Cup med udfordrende konkurrencer.
Træningslejre i ind- og udland.
Gratis deltagelse i konkurrencer i Dansk Judo Unions regi.
Fester og meget mere.

Afdelingen har tilknyttet 3 faste trænere.

Træningstider på Park Allé Privatskole - Park Alle 292, 2605 Brøndby 

Mandag og torsdag kl. 1900 - 2100.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.pi-judo.dk


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2017

Magnus og Bundgaard til stævne

Opdateret 2. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand
Fotos – Magnus Nelmark og Karin Gedsø

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer, Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 15. maj 2017, og der var fremmødt 16 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Forsamlingen valgte følgende nye medlemmer til bestyrelsen:
Jesper Friis-Hansen
Thomas Hansen

Følgende ønskede ikke genvalg:
Carsten Jensen
Thomas Kofod

Guld til PI
Kunne være overskriften på årsberetning fra PI-Judo, vi vandt igen guld ved hold DM, stort tillykke til:

Kalle, Ferre, Hæstrup, Magnus, Anders Bundgaard, Benjamin , Oliver V, Oliver N, Tommy , Thomas H. og Frederik
Samt træner Lars Maagaard.

Ovenstående samt alle de flotte resultater, der blev opnået gennem året, er et resultat af en kæmpe fælles indsats, hvor vi er en forudsætning for hinanden.

Noget som i 2017 måske er endnu vigtigere end tidligere, at kæmperne har forståelsen for, at vi er en forudsætning for hinanden – for at få en god træning, så er det sjovest, at der er mange til træning.

En guldvinder takker af. Carsten Jensen er stoppet i bestyrelsen, han er den mest vindende judokæmper i Danmark og formentligt den politimand, der har vundet flest individuelle civile danske mesterskaber gennem tiden.

Helt præcis 22 individuelle danske mesterskaber. Overgås ikke af andre/red.

Samtidig med dette, så har han været med til at opbygge judoafdelingen til det, den er i dag – en stor tak til Carsten for hans uegennyttige indsats for PI-København, men også for hans store indsats for Dansk Judo.

Vi har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen, i samarbejdet har vi fået et tæt samarbejde med vores nationale forbund, hvilket vi venter os meget af.

En af fordelene er, at vores elitekæmpere kommer tættere på landstræneren, samt at det gerne skulle give en endnu bedre ”Rød tråd” i den daglige træning, samt mulighed for bl.a. morgentræning.
Jesper Friis-Hansen er PI’s nye kontaktperson til samarbejdet, og han har været med til at løfte opgaven.

I løbet af året har vi fået tilgang af flere nye kæmpere, bl.a. David Ivanian på 15 år, som sammen med Oliver Valta og Kalle Friis-Hansen er vores kommende stjerner, de træner hårdt og målrettet med den rette indstilling til sporten. 

Sportslige resultater:
Nationalt:
Til det individuelle DM den 11. november gjorde PI det særdeles godt:

Oliver Valta bronze i - 81 kg U18
David Ivanian guld i - 73 kg U18
Anders Bundgaard Olsen guld i - 73 kg i U21 og Senior
Necklas Ferrè sølv i - 73 kg i U 21
Mathias Ferré Poulsen sølv i - 66 kg Senior
Benjamin Troest guld i - 81 kg Senior
Oliver Nelmark guld i - 90 kg Senior
Benjamin Darville guld i - 100 kg og sølv i Åben klasse
Martin Hjelm sølv i + 100 kg begynder klassen
Mathis Damgaard guld i + 100 kg begynder klassen

Samtid blev PI-judo den mest vindende klub for seniorer.

Yderligere så deltog Per Tøndring og Morten Bollesen, begge endte lige uden for medaljerækken.

Mathis Damgaard modul elev og pa. Martin Hjelm er begge nye i judoen, men trods det, så gik de til den til DM, og begge endte med nogle meget flotte resultater.

Internationalt:
Tommy Macias er helt i toppen af verdenseliten, han nu er nummer 6 på verdensranglisten i vægtklassen – 73 kg, det er opnået ved nogle fantastiske resultater bl.a. en 3 plads ved EM i Warzawa, en 3. plads til World Masters i St. Petersborg, som er årets hårdeste turnering!

Vi er meget stolte over at have en så dygtig kæmper i klubben.

Benjamin Troest er ved at vende tilbage efter en længere skades pause, han fik en flot 9. plads til Europa Cuppen i Malaga.

Mathias Ferre fik en 2. plads til Matzuma Cup.

Kalle, der har været skadet det meste af året, idet han brækkede armen til hold DM, nåede at få en 3. plads til Matzuma Cup.

David Ivanian fik flere 3. pladser ved Europa Cupper og en 5. plads til ungdoms EM.

Magnus Nelmark fik en 7. plads ved Warzaw Open.

Samtidig med de flotte resultater, så er vi stadigvæk en klub, hvor det sociale er i højsæde. Efter individuelt DM overnattede vi på vandrerhjem i Vejle, efter mad, gik vi i byen, her blev dansegulvene testet på flere diskoteker – judofolk er gode dansere, og der er mange, der gerne vil danse med os. 
Julefrokosten var også en fin aften.

Ved den daglige træning sker der også en masse, vi har haft besøg af en russisk verdensmester, Tommy Macias far, Josef Macias med 6. Dan har afholdt en træning. Udover det, så har vi tit gæster til vores træninger, det er ikke unormalt, at der 25 til træning.

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han skubber på kæmperne, når det gælder, men er også god til at tage en god snak med dem, når de hænger med snuden. 
Uden Lars var klubben ikke der, hvor den er i dag.

Sidst skal der lyde en stor tak til Stine inde på Idrætskontoret, for hendes altid venlig og imødekommende væsen, der er til stor nytte for PI-København.


  

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2016

Opdateret 20. januar 2016

Af Morten Bollesen,
formand
Foto: Thomas Hæstrup

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 18. april 2016, der var fremmødt 17 medlemmer samt bestyrelsen.

Året har budt på mange aktiviteter, og 2016 startede med at Lars Maagaard gik op til 6. dan,dvs. at PI-Judo nu har en af landet højeste graduerede trænere.
Stort tillykke til Lars og en stor tak for dit store arrangement både for PI og for Dansk Judo.

I starten af året arbejdede Frederik Jørgensen hårdt for at blive kvalificeret til OL i Rio, og desværre satte et ødelagt knæ en stopper for den drøm.
I den forbindelse skal der lyde en stor tak til PI-København og til Støtteforeningen for deres økonomiske hjælp til Frederik.

Ved DM for hold vandt PI igen guld, - holdet bestod af
Mathias Ferre
Christian Hæstrup
Christian Jensen
Thomas Hansen
Oliver Nelmark
Andreas Hvilsom

Trods det at vi var ramt af skader, Frederik Jørgensen var ude pga. problemer med knæet, så kæmpede alle op til deres bedste, og det sammenholdt med en fænomenal strategi for hvordan holdet skulle sættes, så vandt PI guld – tak til kæmperne og til træner, Lars Maagaard.

Inden DM for hold fik vi et meget flot sponsorat af BUDOX & BUDO-NORD, Trekronergade 126F, 2500 Valby, idet kampholdet fik en flot sportstaske, jakke samt polo shirts alle med PI-Københavns logo broderet på.
Der skal lyde en stor tak for det flotte sponsorat.

Ved sommerens træningslejr i regi af Judo Danmark på Gerlev Idrætshøjskole var PI igen stærkt repræsenteret både på trænersiden, idet Lars Maagaard var med som træner, samt 8 af vores kæmpere - alle fik meget ud af lejren.

I efteråret var der i weekenden inden individuelle DM arrangeret teambuildingstur til Lalandia i Rødby – en genoplivning af tidligeres tiders Kano Cup, dog nu med overnatning indenfor.
En super weekend hvor der var fokus på sammenhold, hygge og alverdens konkurrencer, som blev styret med hård hånd af arrangørerne, vinderen blev Frederik, Hæstrup og Bundgaard, som formåede at gå all ind og sætte alle andre til vægs – tillykke til dem.

Lørdag den 5. november 2016 stillede nedenstående op til DM, og alle kom hjem med medaljer – et stort tillykke til alle:

Mathias Ferre Poulsen - 66 kg GULD
Anders Bundgaard Olsen - 73 kg GULD for senior og U 21
Benjamin Darville - 81 kg GULD
Oliver Nelmark - 90 kg GULD
Thomas Hansen - 90 kg SØLV
Frederik Jørgensen 100 kg GULD
Mathis Damgaard 100 kg BRONZE

Klubben har fået tilgang af flere nye kæmpere efter sommerferien, bla. svenske Tommy Macias, der er et af det svenske judoforbunds elitekæmpere, han vandt en Grand Slam i efteråret i Abu Dhabi.

Tommys tilstedeværelse er med til at løfte niveauet endnu højere i klubben. Yderligere så har Anders Bundgaard Olsen en ung elitekæmper fra Nordsjællands også meldt sig ind i klubben.
Han vandt både ungdomsrækken og seniorrækken ved DM i den stærkt besatte – 73 kg vægtklasse.

Judoafdelingen er stadigvæk med i et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani. Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperne kan træne alle hverdage.
Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2017, således at vores vision om at få et internationalt træningsmiljø i København kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber at det vil lykkedes.

Det er dejligt at konstatere, at afdelingen sprudler af aktiviteter: Vi er igen begyndt at træne 2 gange om ugen, der kommer op til 20 kæmpere pr. træning, vi ”Vinder det hele”.
Dette skyldes, at vi har et godt træningsmiljø bestående af en god træner, der formår at føre hård træning med et godt grin, et godt træningslokale ude på Politiskolen, et fantastisk bagland bestående af PI-København.
(En stor tak til Christine Bertelsen), og sidst men ikke mindst en masse dedikerede medlemmer bestående af den Danske judo elite, blandet med super motionister, der trofast kommer til træning -  det er de mennesker der skaber PI-Judo.


 

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 5. februar 2016

Af: Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa.

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 27. april 2015, og der var fremmødt 15 medlemmer.

Idet Cedric Petersen ønskede at træde ud af bestyrelsen, blev Thomas Kofod valgt ind.
Cedric har gjort en stor indsats for afdelingen, og han var blandt andet med til at  søsætte PI-xfit som i kørte i en periode, og i forbindelse med at afdelingen i 2010 var igennem et klubudviklingsforløb, var han tovholderen i denne proces – tak for din indsats.

2015 har budt på mange flotte resultater, vi blev igen Danske mestre for hold, og holdet vandt suverænt DM finalen over Brønshøj Judo Club og Amager Judoskole.

Holdet bestod af:
Christian Hæstrup, Thor Nielsen. Thomas Iburg, Frederik Jørgensen,Mathias Ferre Poulsen, Thomas Hansen, Thor NielsenAndreas Vaaben Pedersen, Thomas Iburg, Benjamin Darvill, Frederik Jørgensen og Benjamin Darvill

Klubbens 2. holdet fik en 2. plads i 2. division, holdet bestod af:
Uffe Hosbond, Steffen Thomsen, Christian Jensen, Morten Bollesen, Thomas Kofod og Andreas Hvilsom

Disse resultater viser, at vi gør noget rigtigt i den daglige træning. Vi har et sundt træningsmiljø, som formår at tiltrække nye medlemmer, og i løbet af året har vi fået tilgang af flere meget dygtige kæmpere.

Alt dette skyldes bl.a., at vi har træner Lars Maagaard, som formår at skabe dette gode miljø - han kan med pisk og slesk tale få det bedste ud af folk.

Holdturneringen 2015/2016 er også begyndt forrygende for klubben. 1. holdet har vundet alle holdkampe, og 2. holdet er ”desværre” rykket op i 1. division, så til DM finalen har vi kun et hold med.

Vi har stadigvæk et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani.

Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperen kan træne alle hverdage, ligesom der er mulighed for morgentræning.

Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2016, således at vores vision om at få en internationalt træningsmiljø kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber, at det vil lykkedes.

I skrivende stund er Frederik Jørgensen ved at forsøge at komme til OL i Rio, han mangler ganske få kvalifikationspoint for at komme med. Han har i 2015 rejst næste hele verden rundt for at kvalificere sig til Rio, så vi tror og håber på, at det lykkedes.

I maj måned var PI-København repræsenteret ved Europæiske Politimesterskaber i Judo i Dresden med pa'erne Nicole Sydbøge og Kim Ørskou som kæmpere og Morten Bollesen som delegat/træner.

Nicole og Kim var oppe mod nogle virkelige gode nationer, og Dansk/Nordisk Politiidræt kan ikke måle sig med de andre Europæiske nationer.

Især vores kollegaer fra Tyskland, Rusland og Frankrig lever som professionelle idrætsudøvere, hvilket kan være svært at leve op til, når man er på arbejde på vagthold i Danmark.

Nicole tabte de indledende kampe mod virkelige stærke kæmpere. Nicole viste trods hendes ”Voksne alder” at hun stadigvæk har overskud, og at hun kan være med tæt på toppen.

Kims første kamp var mod en stærk bulgarer. Kim kom i gulvkamp med ham, og her fik Kim indsat en af hans frygtede teknikker, og han afgjorde kampen hurtigt.

Næste kamp var mod en Hviderusser - her styrede han kampen 100%, men pga. de nye dommerregler, blev han dømt ude pga. greb i bukserne – vi nedlage protest, men der var ikke noget at gøre.

Den 3. tredje kamp tabte Kim mod en franskmand, som senere fik bronze.

Med ovenstående in mente ser vi frem til 2016, og vi håber, at Frederik Jørgensen bliver udtaget til OL - han kæmper hårdt for det.

Sluttelig vil jeg gerne igen takke Stine og forretningsudvalget  for deres store indsats, som gør, at vi i afdelingerne har mulighed for at udvikle idrætten.