Alder er ingen hindring, af Morten Bollesen

Kalle skal til at kaste Andreas, af Morten Bollesen

Store og Mikkel nyder en energidrik, af Morten Bollsen

Daniel øverst på Skamlen, af Daniel Dyhrberg

Træning, af Morten Bollesen

Tommy kaster Pelivan, af Gabriela Saban, Judo Federation International

Masser af judo

Af Morten Bollesen

Tekst af Morten Bollesen

Trods diverse udfordringer i samfundet så har vi lavet masser af judo i efteråret, dog måtte vi i starten af september desværre bede vores mange gæster om ikke at komme til vores træning for at kunne opfylde myndighedernes krav om afstand og sikkerhed.

 

Vores elitekæmpere har deltaget i flere træningssamlinger i regi af Judo Danmark - skønt at der også der er masser af aktiviteter trods svære vilkår. En stor tak til Judo Danmark, landstræner Peter Scheringer og hans stab. Samtidig med dette er der stadigvæk træning i regi af Judo Copenhagen, så selvom der ikke er udsigt til turneringer i skrivende stund, så bliver der trænet hårdt og målrettet af vores kæmpere.

 

I skrivende stund (Slut oktober) er vi ved at tilpasse os de nyeste restriktioner fra myndighederne. I PI skal vi ikke gå på kompromis med reglerne, så vi er nogle der i stedet for at træne judo, må løbe en tur.  

 

Daniel ubesejret i Tyskland i vægtklassen – 100 kg.

Daniel L. Dyhrberg var blevet inviteret til klubben SV Grün-Weiss Wittenberg årlige veteranstævne, hvor der normalt samles 200 masters judokæmpere, i år var der dog kun 80 deltagere.

Inden stævnet var Daniel i løbende dialog med arrangøren af stævnet, og efter 2 negative corona test og selvisolation kunne Daniel sætte kursen mod Wittenberg.                                                          

Lørdag den 24. oktober kunne Daniel gå må måtten efter temperaturkontrol og behørig afspritning, og idet Daniel er en dygtig kæmper, så vandt han alle sine kampe i vægtklassen – 100 kg og kl. 14 kunne han få guldmedaljen om halsen.  Idet alle var sultne efter mere judo, blev der lavet en ”Runde 2” så alle kunne få nogle flere kampe, resultatet blev at Daniel stadigvæk er ubesejret i vægtklassen – 100 i vores Tyskland.

                                                                                      

Tommy Macias til Grand Slam i Budapest

Tommy deltog i et corona ramt Grand Slam i Budapest i weekenden fra den 23. oktober til den 25. oktober, hvor han lidt ærgerligt tabt bronzekampen mod Pelivan fra Moldova. Dommerens kendelse i kampen var i min optik kontroversiel, idet det var undertegnedes opfattelse at Tommy fik ippon i kampen, men det mente dommer ikke og dømte kun wazari og i forbindelse med dette kast fik Tommy en skade, hvilket gjorde at han ikke kunne stå imod Pelivans angreb, og han blev ærgerligt kaste til ippon. Tommy kæmpede klogt og sikkert, han afgjorde flere kampe i kampe i gulvet med hhv. holdegreb og arm låse, Tommys formkurve er stigende, så vi forventer at se flere flotte resultater, trods svære vilkår.

 

CPH Cup

Ved CPH Cup på Amager Judo Skole vandt Albert Lindum en flot første plads, han gik ubesejret gennem turneringen, og kunne tage hjem fra Amager med en guldmedalje om halse, Albert rykker sig virkeligt for øjeblikket, og det er en fornøjelse af følge hans udvikling.  Ved samme stævne deltog Søren Madsen, som fik nogle gode og hårde kampe, og han kom hjem med en bronzemedalje.                                                          

 

 

 

 

 

 

Judoafdelingen er i fuld gang efter nedlukningen

Bertil og Morgan kæmper

Tekst og foto af Morten Bollese

 

Året 2020 blev ikke det år, hvor vi havde håbet på, at vi skulle havde set Tommy Macias fra PI til OL i Tokyo, men i stedet blev det året, hvor verden lukkede ned. Et helt anderledes forår, hvor vi havde håbet på, at vi judoafdelingen skulle havde været til mange stævner og markeret os sportsligt.

I stedet blev det et forår, hvor alt fællestræning var udelukket.

 

Fra den 8. til den 11. februar 2020 var PI repræsenteret ved Danish Open i Vejle, som er den største judoturnering på dansk grund. Ved turneringen viste Mathias Ferre – 66 kg, igen sin store forståelse for judoen ved at blive nr. 2 i åben vægtklasse, dvs. den vægtklasse hvor alle kan stille op og her kæmpede ham mod folk der var væsentlig tungere end ham selv – flot og rutineret kæmpet af Mathias.

Morgan Aagaard Errboe gjorde det også rigtigt godt til sammen turnering, trods sygdom i ugen op til turneringen formåede han at få en 7. plads i vægtklassen – 60 kg, dog i en aldersklassen U21, hvilket er aldersklassen over hans egen - rigtig flot kæmpet af Morgan.

 

Inden OL officielt blev aflyst, trænede Tommy Macias og Kalle Friis-Hansen stadigvæk sammen for at Tommy kunne bibeholde hans høje niveau, desværre viste det sig at være forgæves, vi håber bare på, at OL blive afholdt i 2021. Tommy træner ufortrødent videre mod OL

 

Da judo er en kontaktsport, lukkede vi alt træning med fra den 10. marts, og vi startede først op med judo igen lige inden sommerferien. I den mellemliggende periode afholdt vi hver lørdag træning med udgangspunkt i området om Lyngby sø. Her blev vi, hvis vi var flere end 10 personer delt ind i hold, og herefter blev der lavet alverdens løb, trapperne ved Sorgenfri kirke blev passeret mere end 1 gang…… Det skal bemærkes, at flere ældre medlemmer af afdelingen er væsentligt bedre løbende end de unge mennesker! Skønt at der er så mange der ønsker at holde formen ved lige, trods det at der sås ”God tilvækst” ved flere af medlemmer af afdelingen.

 

Afdelingen har fået tilgang af 2 nye elitekæmpere, Bertil Lavrsen og Julius Rosenberg som sammen med Morgan er startet på Falkonergårdens gymnasium, i Team Danmark klasse. De er alle inde i en rivende udvikling bl.a. understøttet i vores træningssamarbejde med Brønshøj Judo Club, og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen, samt ikke mindst træner Lars Maagaard indflydelse på den daglige træning.

Alle 3 er meget dygtige kæmpere og har et store potentiale. Bertil der er 16 år, er lige flytte fra Silkeborg til København for at kunne få den bedste judotræning, og har naturligvis meldt sig ind i PI. Han har sammen med sine forældre ”Fundet” en familie i København som han er flyttet ind hos. Vi forventer os meget af alle 3 kæmpere, de går til den daglige træning med stor entusiasme, som også smitter af på resten af klubben.

 

Afdelingen har startet et hold op for begyndere, eller andre er har brug for at få pudset deres selvforsvarsform af. Holdet har særlige fokus på politiets magtanvendelse i relation til judo og træningen henvender sig til alle, men særlige politielever eller ældre kolleager der har glemt hvad de lærte på Artillerivej, kan have stor gavn af træningen. Ud over judodelen, så er det også almindelig fysisktræning indarbejdet i træningen.

Holdet træner hver mandag fra kl. 1745 til kl 1900 på Park Alle Privatskole, Park Alle 292, 2605 Brøndby, samme sted som resten af klubben træner. Holdet 2 primære trænere bliver i efteråret Mathis Damgaard og Andreas V. Pedersen.

 

 

 

 

 

Judo sommerlejr i Gerlev

Tekst og foto af Bertil Lynge Lavrsen og ^Julius Victor Rosenberg

I mange år har den årlige sommerlejr på Gerlev idrætshøjskole, været en træningslejr dedikeret til sjov og hygge med judokaer fra hele landet. Men i 2017 ændrede det sig drastisk. Judo Danmark fik ny landstræner, og det har resulteret i at træningsmængden og intensiteten er steget markant. Det er stadig en lejr, hvor der er plads til judokaer i alle niveauer og aldre, og når programmet ikke står på judo, er der fællesaktiviteter og sjov. Lejren bliver som altid afsluttet med et brag af en fest, som altid ender i succes.

Mandag morgen bliver den årlige coopertest for alle landsholdskæmpere afholdt. Kl 08:00 bliver uret sat i gang, og i 12 minutter løbes der på livet løs. De efterfølgende dage, starter landsholdets 1. træningspas kl 07:00. Her bliver de henholdsvis udsat for både kondition- og styrketræning.

Omkring kl 8:30 bliver spisesalen mødt af udmattede, men glade landsholdskæmpere. Her tankes der op med mad og drikke inden 2. træningspas

Kl 10:00 starter dagens 2. træning, denne gang med ne-wasa judo på programmet. Men i år var træningen lidt anderledes, da coronaen stadig hærgede. For at mindske smitterisikoen, var alle lejrens deltagere opdelt i grupper af 12 personer. Ud over at mindske antallet af sparingspartnere havde regeringen i samarbejde højskolen opstillet en lang række forholdsregler. Fx måtte man kun omgås med sin gruppe på 12 personer.

Efter 1. træningspas bliver der slappet af på værelserne, badet i poolen og holdt foredrag. Foredragene handlede om alt fra træning af blinde judokaer til den danske judos oprindelse.

Kl 15:00 bliver dagens sidste træning sat i gang. Her er der fokus på kamptræning og tashi-wasa. Derfor er træningen uden tvivl den hårdeste deltagerene af træningslejren bliver udsat for. De sene aftentimer består af afslapning, hygge og sauna- og badeture

Trods de mange strenge coronaregler var årets træningslejr igen en succes. Corona-restriktionerne blev overholdt, og højskolen blev igen forladt med trætte, men glade mennesker.

Judo Copenhagen – 3 klubber, ét mål

Tomas Ussing Brønshøj Judoclub, Jesper Friis-Hansen PI og Karen Berg Judoklubben Mitani

Da Team Danmark tilbage i 2005 lukkede for støtten til Judo Danmark, blev det lige pludselig svært at være elite judokæmper. Målene var stadig placeringer ved store internationale turneringer, men træningsfaciliteterne og økonomien var begrænset. Denne situation blev starten på Judo Copenhagen – et samarbejde mellem Københavnske judoklubber og Team Copenhagen, med fælles elitetræninger, ideen med Judo Copenhagen er en fælles vej mod ”nordens bedste judo”, hvor eliten skal have mulighed for at træne sammen hver dag.

De første mange år blev brugt på at få Judo Copenhagen på benene – ideer, målsætning, planer, lederseminarer, koncept, tilpasning af værdier etc. Men det hårde arbejde har båret frugt, og siden 2014 har Judo Copenhagen, som består af PI, Brønshøj Judoklub og Judoklubben Mitani, været en af de stærkeste organisationer i hele Judo Danmark

Med stor støtte fra Team Copenhagen, og i tæt samarbejde med Judo Danmark, har judo Copenhagen mulighed for at arbejde som en professionel enhed og forbedre miljøet for den københavnske judoelite, med en kvalificeret og uddannet trænerstab.

 

Sjællands stærkeste samlingspunkt

Judo Copenhagen består af en styregruppe, en sportskoodinator og et trænerteam, som alle har taget grundtræner uddannelsen, og enkelte er nu på videregående uddannelse hos DIF og IJF (Det internationale Judo Forbund). Judo Copenhagen afholder nu 7 træninger om ugen, hvor størstedelen af det danske judo landshold deltager. Udover kæmperne fra de tre samarbejdsklubber, træner en stor del af sjællands judoelite hos Judo Copenhagen, hvilket også er med til at skabe et professionelt miljø og giver kæmperne træning af høj kvalitet. Judo Danmarks OL kandidater, Emilie Sook (Brønshøj Judoklub), Lærke olsen (Gladsaxe Judoklub) og Mathias Madsen (Amager Judoskole), samt svenske Tommy Macias (PI) træner alle fast under Judo Copenhagen.

 

Takket være Team Copenhagen og det gode samarbejde med Judo Danmark, er Judo Copenhagen kommet meget tættere på ”nordens bedste judo” og har dagligt topatleter på måtten. Der er stadig et stykke vej på mod målet, men med et stærkt samarbejde og den enorme støtte fra Team Copenhagen, er det københavnske klubsamarbejde rigtig godt på vej.

Den danske landsholdskæmper Mathias Madsen får taget sin temperatur før træning

Træningslejr i Østrig

Tommy Macias fra PI og Robin Pacek begge med på det danske landshold

Tekst af Kalle Friis-Hansen, foto af Peter Scharinger

Judo træning i en COVID tid.

Kalle og svenske Tommy har i september deltaget i træningslejr i Sankt Johan  Østrig med deres respektive landshold.

Efter et forår og en sommer, hvor vi i Judo regi har været begrænset til at træne i små grupper og alle konkurrencer er blevet aflyst, formåede det Østrigske judo forbund, at afholde en international træningslejr under forsvarlige forhold.

Alle deltagere (både kæmpere, trænerer og personale) skulle inden lejren fremvise Corana-pass port og ved ankomst en negativ Corona test max 72 timer gammel, der skulle føres dagbog op til lejren og under lejren, samt der var etableret temperatur kontrol inden adgang til træningshallen.

I selve træningshallen var der taget forholdsregler adgang til håndsprit, antal personer i hallen, rene Gièr, rengøring af træningshal osv. Umiddelbart fungerede tiltagne upåklageligt og er muligvis vilkårene for fremtidige træningslejre og stævner.

Begge kæmpere kunne mærke, at det var første internationale træningslejr siden marts. Det var hårdt, men også rigtig lækkert at kunne træne uden for sin vanlige træningsgruppe. Det blev til 4 dage med 2 daglige træningspas, hvor der var fokus på Randori(træningskampe) som alle kæmpere trængte til og havde savnet i denne specielle tid.

Lejren var placeret afsides i det smukke østrigske bjerglandskab, så mellem træningerne kunne naturen nydes, i det omfang kræfterne tillod.

 

En god og lærerig tur for kæmperne på det judo-tekniske, men også i forhold til hvordan vi i den nærmeste fremtid kan deltage i og afholde arrangementer på en forsvarlig måde. 

 

Judoafdelingen brager frem, også internationalt

De danske holdmestre 2019

Opdateret 19. februar 2020

Af Morten Bollesen
Fotos: Morten Bollesen og Jesper Friis-Hansen

Der er et højt aktivitetsniveau i Judoafdelingen, - det ubetinget største er, at Tommy Macias er udtaget af det Svenske Judo Forbund til at deltage i OL i Tokyo i vægtklassen – 73 kg – kort og godt er det resultatet af de mange træningstimer og hans store talent.

Vi ser frem til OL med stor spænding og håber på det bedste for Tommy.
Han træner utrolig hårdt og målrettet, og han fejer alt modstand af måtten, når han kæmper, - senest har han været på træningslejr med det svenske landshold, og i skrivende stund er han på vej til Grand Prix i Tel Aviv.

Judoafdelingen gør sig også særdeles positivt bemærket i Danmark, - ved DM for hold vandt vi igen suverænt, holdet bestod af:

Kalle Friis-Hansen
Benjanin Troest
Stefan Popa
Frederik Jørgensen
Tommy Macias
Maher Sadek
Mathias Ferre Poulsen
David Ivanian
Morgan Aagaard
Lazar Kuburovic

Træner, Lars Maagaard.

Holdes fejede alt modstand af banen og vandt suverænt alle sine holdkampe – et resultat vi kun kan være meget tilfredse med.

Ved de individuelle Danmarksmesterskaber, der blev afholdt den sidste weekend i november, var klubben ramt af arbejde, sygdom og skader, så vi stillede et lille hold bestående af.

Benjamin Troest der vandt guld i vægtklassen – 90 kg og i åben vægtklasse.
Mathias Ferre Poulsen vandt sølv i vægtklassen – 66 kg.
Kalle Friis-Hansen vandt sølv i vægtklassen – 81 kg, Kalles første DM, hvor han stillede op som senior.
Søren Madsen vandt sølv i vægtklassen + 100 kg for veteraner.

Alle vandt medaljer, et resultat vi kun kan være tilfredse med, men vi håber, at vi kan gøre det bedre til næste år, hvor vi forhåbentligt kan være repræsenteret i flere vægtklasser samt i begynder klasserne.

I efteråret 2019 er vi startet op med judotræning målrettet mod politiskolelever. Vi træner hver mandag på Park Alle Privatskole i tidsrummet fra kl. 1745 til kl. 1900- alle er velkommen, du skal blot kunne lide at svede og grine.

Vi har afholdt første graduering - alle gjorde en flot indsats og bestod.

Kalle Friis-Hansen var i begyndelsen af december 14 dage i Japan med det dansk landshold. Her var de på træningsophold sammen med judokæmpere fra Østrig. 14 lærerige dage for Kalle, som kom hjem med masser af god træning i kroppen.

I den forbindelse skal det næves, at Støtteforeningen PI-Københavns venner igen støttede kæmpere fra Judoafdelingen – en stor tak for støtten.

Judo tur til Island
Af Andreas V. Pedersen

I efterårsferien 2019 tog to af trænerne fra PI-Judo Mathis og Andreas til Island for at besøge Reykjaviks største judoklub og Islands politi.

Baggrunden for besøget stammer tilbage fra Politi EM i foråret 2019, som blev afholdt i Ungarn. Her faldt den danske afdeling bl.a. i snak med den Islandske, og kontakten blev etableret.
Besøget på Island stod på god træning, idéudveksling og sightseeing.

Politibetjent Bjarni tog imod trænerne fra Danmark. Han er gammel elite judokæmper på internationalt topniveau og arbejder i dag i den Islandske Anti-terror enhed.

Bjarni er ansvarlig for magtanvendelsesuddannelsen for både hans egen enhed og hele islandsk politi. Til dagligt træner han judo i Islands største judoklub “Judofélag Reykjavíkur” i Reykjavik.

Træningen i klubben bød på en masse god og hård kamptræning. Det er en stærk klub, som til daglig huser dygtige internationale kæmpere og 3 tidligere OL-deltagere.

Under opholdet inviterede Bjarni de danske trænere Mathis og Andreas forbi hans afdeling hos den islandske Anti-terror enhed, fortalte om denne og viste deres grej frem.

Det var et meget interessant besøg, hvor der blev fortalt mange spændende historier om Bjarnis arbejde, - arbejdet som almindelig betjent på Island, men også lidt om hverdagen som betjent i Danmark fra Mathis og Andreas.

Desuden viste Bjarni noget af det udstyr frem, som de til dagligt brugte i deres magtanvendelsesuddannelse af enheden.

Endvidere blev ideen om en fælles træningslejr inden for en nærmere fremtid vendt, hvor både judo og forskellig magtanvendelse vil være på dagsordenen.

Slutteligt skal lyde en stor tak til Støtteforeningen PI-Københavns venner, som støttede op om turen og bidrog med et tilskud til denne.

I starten af januar var David Ivanian og Kalle Friis-Hansen i Mittersill på Olympisk træningslejr sammen med det dansk landshold, - nedenfor er Davids oplevelser fra træningslejren.

Olympisk træningslejr i Østrig
Af David Ivanian

I uge 2 var jeg på olympisk træningslejr i Mittersill, som er en bjergrig by i Østrig. Det er verdens største judo-træningslejr med over 1000 judokaer fra 67 lande. Vi trænede 2 gange om dagen, som bestod kun af randori. (kamptræning)

Da det er olympisk år, var der mange gode judokaer til stede, især dem der skal med til Ol i Tokyo. Jeg fik kæmpet rigtige meget og havde ca. 15 randori om dagen, med mange gode judokaer.

Jeg havde blandt andet muligheden for at kæmpe med Ferdinand Karapetian fra Armenien, som blev Europamester i 2018. Det er første gang jeg har været til en OTC-træningslejr, så for mig var det en kæmpe oplevelse, især da jeg fik lov til at kæmpe mod nogle rigtige gode judokæmpere, som skal til OL eller har været til OL. Det var en kæmpe inspiration for mig at se en, der har vundet medalje til OL kæmpe på måtten.

Nok med judo så var vi (Judo Danmark landsholdet) ude og kælke sammen med nogle judokaer fra Østrig. Det var første gang, at jeg kælkede på den måde. Det var supersjovt, men også rigtig koldt. Der var en flot udsigt til andre bjerge og selve ruten, vi kælkede på, var 14 km. Alt i alt har det været en fantastisk oplevelse og kæmpe inspiration at være på træningslejr med så mange gode judokaer, så jeg kommer også gerne til næste år.

Mens David og Kalle var i Mittesil var et af klubbens nyeste medlemmer, Morgan Aagaard Errboe på træningslejr med cadetlandsholdet i Linz i Østrig. Morgan er inde i en rivende udvikling, og vi forventer meget af ham i fremtiden.

I første weekend af januar var Christian Jensen, David Ivanian og Kalle Friis-Hansen til graduering til sort bælte, alle 3 bestod med bravur – stort tillykke med bæltet og tak for sodavand. 


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2019

Opdateret 15. januar 2020

Af Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2019 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer, Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

”Aldrig færdig - altid på vej” Det kunne være PI-Judos valgsprog – vi er ikke færdig men altid på vej, for at skabe den bedste judoklub i Danmark.

Der er igen i år sket meget i klubben, og det som vi er særligt glade for, er at Tommy Macias vandt EM i vægtklassen – 73 kg i forsommeren.

Et utroligt flot resultat, som har gjort at han er blevet udtaget til OL i Tokyo af det Svenske judoforbund. Tommy træner hårdt og målrettet, og det er en stor gevinst for klubben at have ham til vores træninger.
Han er ikke blot en dygtig judokæmper men også et utroligt behageligt menneske, som er en stor inspirator for resten af klubben.

David Ivaninan har også været i udlandet og her fik han en meget flot 3. plads i Italien til Follonica Cadet European Cup den 9. februar 2019.

David har desværre været ramt at skader her i efteråret, han havde således ikke mulighed for at stille op til individuelt DM.

Kalle Friis-Hansen stillede op til Warsaw Judo Open i slutningen af september, her fik han i en meget hård turnering en flot 2. plads i vægtklassen – 73. kg, ligesom han vandt Copenhagen Open i foråret.

Både David og Kalle var i foråret i Rusland for at deltage i en stor turnering med efterfølgende træningslejr, begge havde få kampe, men de kom hjem med en masse erfaring.

Kalle var 14 dage i Japan i starten af december, her var han udtaget af landstræneren til at deltage i en træningslejr sammen med det Østrigske landshold.

I foråret fik PI-København udtaget Mathias Damgaard og Andreas V. Pedersen til De Europæiske Politimesterskaber i Ungarn. Begge kæmpede deres chance, men det var svært for dem at vinde kampe, når de kæmpede mod modstandere der træner professionelt.

Men trods det sportsligt ikke var den store succes, så blev der skabt nogle gode kontakter til Engelske og Islandske kolleger, og det resulterede i, at Mathias og Andreas var på Island i efteråret hvor de trænede samme med dem, samt erfaringsudvekslede omkring at rekruttere nye politifolk til judoen.

På baggrund af de erfaringer som Andreas, Mathias fik på Island så har de sammen med Andreas Hvilsom og Mathias Ferre Poulsen startet et begynderhold op primært rettet mod nye politifolk, de er kommet rigtigt god fra start, og de er et sted mellem 8 og 10 til hver træning.

Det skal nævnes, at ”Støtteforeningen – PI-Københavns venner” har muliggjort Matias og Andreas rejse til Island og Kalles tur til Japan - en stor tak til dem.

Den daglige træning sker ude på Park Alle Privatskole, hvor vi har nogle fantastiske træningsfaciliteter. Vi er mindst 15 til træning hver gang. Samtidig med det, så tiltrækker vi også kæmpere fra andre klubber, så det er ikke unormalt at vi er 25 til træning.

2019 blev også året hvor vi vandt DM for hold, holdet bestod af:

Kalle Friis-Hansen
Benjanin Troest
Stefan Popa
Frederik Jørgensen
Tommy Macias
Maher Sadek
Mathias Ferre Poulsen
David Ivanian
Morgan Aagaard
Lazar Kuburovic

Træner, Lars Maagaard.

Kort og godt så fejde vi alt modstand af bordet – vi vandt det hele!

Ved de individuelle Danmarksmesterskaber, de blev afholdt den sidste weekend i november, var klubben ramt at arbejde, sygdom og skader, så vi stillede et lille hold bestående af.

Benjamin Troest der vandt guld i vægtklassen – 90 kg og i åben vægtklasse.

Mathias Ferre Poulsen vandt sølv i vægtklassen – 66 kg.

Kalle Friis-Hansen vandt sølv i vægtklassen – 81 kg, Kalles første DM hvor han stillede op som senior.

Søren Madsen vandt sølv i vægtklassen + 100 kg for veteraner.

PI har også arrangeret flere masterarrangementer, der har været afholdt en træningsweekend hvor Frederik Jørgensen var træner og en mastertræning, hvor Lars Maagaard var træner.

Klubbens Daniel Dyhrberg er blevet valgt ind i masterudvalget i regi af Judo Danmark, så på den front er PI også med til at præge judoen i Danmark.

Judoafdelingen har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen.

Jesper Friis-Hansen er kontaktpersonen fra PI's side, og han har bl.a. været med til at knytte endnu tættere bånd til landstræneren, en stor fordel for vores kæmpere, og for samarbejde, yderligere så er Benjamin Darvill og Bejamin Troest fra PI faste trænere i samarbejdet.

Den bærende kræft i klubben er Lars Maagaard, der har været træner i klubben i 25 år, og medlem af bestyrelsen siden 1999.

I den periode har han været med den mest vindende seniortræner i Danmark, og været med til at udvikle PI-Judo til det den er i dag. Lars har samtidig med sit store arrangement i PI også formået at arbejde for Dansk judo i regi af Judo Danmark.
Han har siden 1994 varetaget bestyrelsesposter i Judo Danmark, og er i dag medlem af hovedbestyrelsen i Judo Danmark idet han er formand for gradueringsudvalget.

Sluttelig er det værd at nævne alle dem der kommer til den daglige træning, det er dem, som er med til at

”De unge håbefulde” kan få god træning. Vi forsøger at fastholde den særlige ånd der er i PI, vi har respekt for hinanden, og om dit bælte er hvidt eller dybt sort, det er lige meget, det vigtigste er at du kommer til træning og giver dig 100%

Sidst men ikke mindst så skal der lyde en stor tak til Forretningsudvalget og Stine der er med til at drive idrætsforeningen til det den er i dag.

I har svære kår, men i har altid en ting i sigte, og det er at vi skal have så meget idræt som muligt for pengene – i er med til at gøre det lettere for os i afdelingerne – TAK.


 

 

EM guld til PI-København

Daniel kaster

Tommy vandt EM guld i Minsk

Opdateret 15. september 2019

Af Morten Bollesen
Foto: Cees de Haan, Gabriel Juan, Morten Bollesen og Daniel Dyrberg

Sommeren har været en travl periode for Judoafdelingen. Det største resultat for klubben er Tommy Macias, der vandt guld ved EM i Minsk i vægtklassen – 73 kg. Tommy er svensker, men bosiddende i Danmark og repræsenterer derfor Sverige.

Tommy kæmpede sig til finalen, hvor han besejrede aserbajdsjaneren Rustam Orujov i en fantastisk kamp. Stort tillykke til Tommy, som igen viser sig som en fuldendt atlet.

Han er elitesportsmand, familiefar og samtidig er han foregangsmand til den daglige træning, hvor han altid går forrest.

Tommy var til VM i Japan, hvor han desværre ikke gik videre fra den indledende runde, han vandt sin første kamp, men tabte den næste kamp knebent.

Næste mål for Tommy er OL 2020 i Tokyo.

Europan Judo Championship for veteraner.
Daniel L. Dyrberg var til Europan Judo Championships 2019 på Gran Canaria i slutningen af juli, her kæmpede han sig til en flot 5. plads i sin aldersgruppe 35 år til 39 år i vægtklassen -100 kg.

Han fik 4 kampe i sin vægtklasse, et flot resultat især set i lyet af, at Daniel er begyndt med judo i en sen alder. 

Efterfølgende blev Daniel spurgt, om han ville kæmpe for et tysk hold i holdkonkurrencen i aldersgruppen ”under 45 år” Daniel siger aldrig nej til at kæmpe. De mødte først Georgien, som de tabte til, Frankrig og Spanien blev besejret, men desværre tabte holdet til Italien, hvilket gjorde, at de ikke gik videre og kunne komme til at kæmpe om medaljer.

Daniel deltager i VM for veteran i Marrakech i Marocco fra den 10. til den 13. oktober 2019 – han træner hårdt, så vi krydser finger for ham.

Ungdoms OL
Kalle Friis-Hansen er inden i en rivende udvikling. Han blev udtaget til at repræsentere Danmark til ”Europaen Youth Olympic Festival Judo 2019” i Baku Azerbaidjan – et europæisk ungdoms OL, hvor Danmark var repræsenteret i mange forskellige sportsgrene.

Kalle kæmper i vægtklassen – 73 kg. I den første kamp mødte Kalle en kæmper fra England, som han let besejrede. I den næste kamp skulle han møde en kæmper fra Frankrig, som han kæmpede næste lige op med. Men desværre blev Kalle kastet til sidst i kampen.
Det var Kalles første store internationale turnering, og han kom derfra med en masse erfaring. Kalle er lige startet i 2. g, han har rigeligt at se til, 7 træningspas om ugen, skolegang og fritidsjob, et sådan liv kræver penge og opbakning fra familien.

Sommerlejr.
Til årets sommerlejr i regi af Judo Danmark var PI også repræsenteret med Martin Hjelm, Kalle Friis-Hansen, Maher Hermerit Sadek, David Ivanian Jesper Friis-Hansen, Mikkel Frederiksen, Per Tøndring og træner Lars Maagaard. Flere af deltageren måtte dog pendle frem og tilbage mellem København, da arbejdet også skulle passes.

Kongres i Japan
PI træner, Lars Maagaard repræsenterede Danmark ved IJF (Internationl Judo Federation) kongres i Japan sammen med formanden for Judo Danmark. Vi håber, at han kommer hjem med inspiration til klubben og til Dansk judo.

Nyt hold for begyndere.
Judoafdelingen starter et nyt hold op i løbet af efteråret under ledelse af Andreas Vaaben Pedersen og Mathis Damgaard. Målgruppen er politifolk/politielever, der ønsker at forbedre deres færdigheder inden for magtanvendelse.

Vi træner mandag fra kl. 18 til kl. 19 med start omkring efterårsferien, - mere følger i næste blad.

Resten af året kommer til at byde på hhv. DM for hold og individuelt DM, stævner som vi har store forventninger til, da vi har en forventning om, at PI igen skal blive den mest vindende klub. 

David Ivanian er udtaget til VM i Kasakhstan i slutningen af september, - her kommer David op mod virkelige gode modstandere, og vi er meget spændte på, hvilke resultater han kommer hjem med. En ting er sikkert, - det bliver hårdt!


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2018

Opdateret 30. januar 2019

Af Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer: Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 7. Maj 2018 og der var fremmødt 21 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Årsberetning 2018
Meget er sket i det forløbende år – det som har fyldt mest er at vi har flyttet vores træninger fra Politiskolen ud til Park Alle Privatskole i Brøndby.

Her har vi fået endnu bedre træningsfaciliteter, samt mulighed for at træne næsten når det passer os. Foreløbigt så har det resulteret i, at vi nu er begyndt at afholde ”Open mat” næsten hver weekend, hvor vores kæmpere kan komme ud og træne, typisk med mere fokus på teknik.

I forbindelse med at vi fik mulighed for flytte vores træning ud på Park Alle Privatskole, så viste forretningsudvalget sig som meget handlekraftige, da de gik ind og hjalp med finansieringen af et måtteareal som er nødvendigt for at vi kan træne.

En stor tak til forretningsudvalget, for havde det ikke været for dem, så havde det ikke været økonomisk muligt for judoafdelingen at flytte.

På det sportslige plan, så har vi også succes, ved DM for hold og individuelt DM, gjorde PI ”Rent bord” da nedenstående kæmpere deltog og vandt:

Mathias Ferre guld i – 66 kg senior
David Ivanian guld i - 73 kg. u 18 og sølv i – 73 kg. u 21.
Maher Sadek guld i – 81 kg u 21
Benjamin Troest Kjeldsen guld i – 81 kg senior
Oliver Nelmark guld i – 90 kg senior
Thomas Hansen sølv i – 90 kg senior
Benjamin Darville guld i – 100 kg senior
Mathis Damgaard sølv i + 100 kg senior

Det er svært at fremhæve nogle kæmpere frem for andre, men David Ivanian kæmpede fantastisk godt i 2 aldersklasser.

I u 18 vandt han alle kampe inde for de første 2 minutter, kort og godt, så var han har suveræn i den aldersklasse.
I aldersklassen u 21 tabte han kun en kamp mod vinderen af vægtklassen. David er inde i en fantastisk udvikling, han træner hårdt og målrettet, og det bliver spændende at følge ham de næste år, hvor han skal ud i Europa og kæmpe judo.

Mathias Ferre kæmpede i vægtklassen – 66 kg. han kæmpede klog judo, og formåede at vinde over en dygtig modstander der på dagen var ham fysisk overlegen.

Mathias fulgte hans gameplan, som han havde lagt sammen med træner Lars Maagaard, og resultatet kan der ikke siges så meget til – han vandt guld!

Benjamin Troest Kjeldsen var suveræn i sin vægtklasse, han fejde al modstand af måtten, og inden klokken 10.30, så havde han vundet den først guldmedalje til afdelingen.

Ved DM for hold, var der igen guld til PI, her fejrede vi alt modstand af banen og vandt suverænt hold DM igen. Holdet bestod af:

Mathias Ferre – 66 kg. 
David Ivanian – 73 kg. 
Benjami Troest Kjeldsen – 81 kg. 
Oliver Nellemark – 90 kg. 
Frederik Jørgensen + 90 kg. 
Benjamin Darvill + 90 kg.

Holdet havde fået hjælp i vægtklassen – 66 kg af Malte Bødskov fra Århus Judoklub, idet vi har svært ved at få kæmpere i den lette vægtklasse.

Både individuelt og hold DM blev afholdt i samme weekend i Vrå i Nordjylland, en god weekend, hvor der også var medlemmer med, som ikke selv skulle kæmpe – vi har det rigtigt godt socialt i klubben.

Tommy Macias er helt uovertruffen, han formår at skabe nogle fantastisk internationale resultater - jeg vil blot nævne, at han er nummer 5 på verdensranglisten!
Men han er også et utrolige sympatisk menneske, der er indbegrebet af en judoka, han var den første der mødte da vores nye måtteareal skulle lægges, han er ikke bange for at støvsuge før træning, og vi ser ham aldrig springe over hvor gærdet er lavest - han er til stor inspiration for resten af klubbens kæmpere!

Det er ikke kun Tommy Macias der kæmper uden for landets grænser, Daivid Ivanian rejser også ud, og han laver også flotte resultater, senest fik han en flot 5. plads ved en turnering i starten af januar 2019.

Daniel Leigther Dyhrberg, som er et nyt medlem i klubben, har været ude og kæmpe flere masters turneringer, han vandt en stor turnering i Tyskland, og fik en flot 2. plads ved en turnering i Irland.

Judoafdelingen har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen. Jesper Friis-Hansen er kontaktpersonen fra PI's side, og han har bl.a. været med til at knytte endnu tættere bånd til landstræneren, en stor fordel for vores kæmpere, og for samarbejde.

I 2018 fik vi et godt tilbud fra vores sponsor Budoxperten, så alle kunne købe gier til en god pris fra Mizuno, og samtidig får vi broderet PI's logo på gierne, i alt beskedenhed så ser det rigtigt godt ud, derfor – Støt din sponsor, så han kan støtte dig!

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han ”Skubber til kæmperne” når de trænger til det, men Lars er også en indpisker i det daglige bestyrelsesarbejde, han går til den og han har en masse ideer, som er med til at udvikle klubben – tak til Lars.

Sidst men ikke mindst så skal der igen lyde en tak til forretningsudvalget for deres store og hurtige hjælp ved køb af vores måtteareal, og til Stine inde på Idrætskontoret, som er med til at få det hele til at fungere.


 

 

Fakta om Judoafdelingen

Morten Bollesen,
afdelingsformand

Opdateret 31. oktober 2018

Judoafdelingen blev stiftet den 30. september 1965.

Formanden for Judoafdelingen er i dag, Morten Bollesen, Nordsjællands Politi/Lyngby.
mortenbollesen@yahoo.dk
MKB001@politi.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Afdelingen deltager i turneringer under Dansk Judo Union samt turneringer i udlandet.

Afdelingen lægger også stor vægt på det sociale og tilbyder ud over træningen:

Årlig Kano Cup med udfordrende konkurrencer.
Træningslejre i ind- og udland.
Gratis deltagelse i konkurrencer i Dansk Judo Unions regi.
Fester og meget mere.

Afdelingen har tilknyttet 3 faste trænere.

Træningstider på Park Allé Privatskole - Park Alle 292, 2605 Brøndby 

Mandag og torsdag kl. 1900 - 2100.

Afdelingen har egen hjemmeside, der med fyldige informationer fortæller om afdelingens mange arrangementer.

Besøg hjemmesiden på:
www.pi-judo.dk


 

 

Judoafdelingens årsberetning for året 2017

Magnus og Bundgaard til stævne

Opdateret 2. februar 2018

Af Morten Bollesen, formand
Fotos – Magnus Nelmark og Karin Gedsø

Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen
Næstformand, Lars Maagaard
Kasserer, Brian Tommy Hansen
Sekretær, Thomas Hansen
Bestyrelsesmedlem, Jesper Friis-Hansen

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt den 15. maj 2017, og der var fremmødt 16 medlemmer samt hele bestyrelsen.

Forsamlingen valgte følgende nye medlemmer til bestyrelsen:
Jesper Friis-Hansen
Thomas Hansen

Følgende ønskede ikke genvalg:
Carsten Jensen
Thomas Kofod

Guld til PI
Kunne være overskriften på årsberetning fra PI-Judo, vi vandt igen guld ved hold DM, stort tillykke til:

Kalle, Ferre, Hæstrup, Magnus, Anders Bundgaard, Benjamin , Oliver V, Oliver N, Tommy , Thomas H. og Frederik
Samt træner Lars Maagaard.

Ovenstående samt alle de flotte resultater, der blev opnået gennem året, er et resultat af en kæmpe fælles indsats, hvor vi er en forudsætning for hinanden.

Noget som i 2017 måske er endnu vigtigere end tidligere, at kæmperne har forståelsen for, at vi er en forudsætning for hinanden – for at få en god træning, så er det sjovest, at der er mange til træning.

En guldvinder takker af. Carsten Jensen er stoppet i bestyrelsen, han er den mest vindende judokæmper i Danmark og formentligt den politimand, der har vundet flest individuelle civile danske mesterskaber gennem tiden.

Helt præcis 22 individuelle danske mesterskaber. Overgås ikke af andre/red.

Samtidig med dette, så har han været med til at opbygge judoafdelingen til det, den er i dag – en stor tak til Carsten for hans uegennyttige indsats for PI-København, men også for hans store indsats for Dansk Judo.

Vi har fortsat et godt samarbejde med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani i regi af Team Copenhagen, i samarbejdet har vi fået et tæt samarbejde med vores nationale forbund, hvilket vi venter os meget af.

En af fordelene er, at vores elitekæmpere kommer tættere på landstræneren, samt at det gerne skulle give en endnu bedre ”Rød tråd” i den daglige træning, samt mulighed for bl.a. morgentræning.
Jesper Friis-Hansen er PI’s nye kontaktperson til samarbejdet, og han har været med til at løfte opgaven.

I løbet af året har vi fået tilgang af flere nye kæmpere, bl.a. David Ivanian på 15 år, som sammen med Oliver Valta og Kalle Friis-Hansen er vores kommende stjerner, de træner hårdt og målrettet med den rette indstilling til sporten. 

Sportslige resultater:
Nationalt:
Til det individuelle DM den 11. november gjorde PI det særdeles godt:

Oliver Valta bronze i - 81 kg U18
David Ivanian guld i - 73 kg U18
Anders Bundgaard Olsen guld i - 73 kg i U21 og Senior
Necklas Ferrè sølv i - 73 kg i U 21
Mathias Ferré Poulsen sølv i - 66 kg Senior
Benjamin Troest guld i - 81 kg Senior
Oliver Nelmark guld i - 90 kg Senior
Benjamin Darville guld i - 100 kg og sølv i Åben klasse
Martin Hjelm sølv i + 100 kg begynder klassen
Mathis Damgaard guld i + 100 kg begynder klassen

Samtid blev PI-judo den mest vindende klub for seniorer.

Yderligere så deltog Per Tøndring og Morten Bollesen, begge endte lige uden for medaljerækken.

Mathis Damgaard modul elev og pa. Martin Hjelm er begge nye i judoen, men trods det, så gik de til den til DM, og begge endte med nogle meget flotte resultater.

Internationalt:
Tommy Macias er helt i toppen af verdenseliten, han nu er nummer 6 på verdensranglisten i vægtklassen – 73 kg, det er opnået ved nogle fantastiske resultater bl.a. en 3 plads ved EM i Warzawa, en 3. plads til World Masters i St. Petersborg, som er årets hårdeste turnering!

Vi er meget stolte over at have en så dygtig kæmper i klubben.

Benjamin Troest er ved at vende tilbage efter en længere skades pause, han fik en flot 9. plads til Europa Cuppen i Malaga.

Mathias Ferre fik en 2. plads til Matzuma Cup.

Kalle, der har været skadet det meste af året, idet han brækkede armen til hold DM, nåede at få en 3. plads til Matzuma Cup.

David Ivanian fik flere 3. pladser ved Europa Cupper og en 5. plads til ungdoms EM.

Magnus Nelmark fik en 7. plads ved Warzaw Open.

Samtidig med de flotte resultater, så er vi stadigvæk en klub, hvor det sociale er i højsæde. Efter individuelt DM overnattede vi på vandrerhjem i Vejle, efter mad, gik vi i byen, her blev dansegulvene testet på flere diskoteker – judofolk er gode dansere, og der er mange, der gerne vil danse med os. 
Julefrokosten var også en fin aften.

Ved den daglige træning sker der også en masse, vi har haft besøg af en russisk verdensmester, Tommy Macias far, Josef Macias med 6. Dan har afholdt en træning. Udover det, så har vi tit gæster til vores træninger, det er ikke unormalt, at der 25 til træning.

Den bærende kræft i klubben er uden tvivl Lars Maagaard, han gør en fantastisk indsats i klubben, han skubber på kæmperne, når det gælder, men er også god til at tage en god snak med dem, når de hænger med snuden. 
Uden Lars var klubben ikke der, hvor den er i dag.

Sidst skal der lyde en stor tak til Stine inde på Idrætskontoret, for hendes altid venlig og imødekommende væsen, der er til stor nytte for PI-København.


  

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2016

Opdateret 20. januar 2016

Af Morten Bollesen,
formand
Foto: Thomas Hæstrup

Ved udgangen af 2016 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 18. april 2016, der var fremmødt 17 medlemmer samt bestyrelsen.

Året har budt på mange aktiviteter, og 2016 startede med at Lars Maagaard gik op til 6. dan,dvs. at PI-Judo nu har en af landet højeste graduerede trænere.
Stort tillykke til Lars og en stor tak for dit store arrangement både for PI og for Dansk Judo.

I starten af året arbejdede Frederik Jørgensen hårdt for at blive kvalificeret til OL i Rio, og desværre satte et ødelagt knæ en stopper for den drøm.
I den forbindelse skal der lyde en stor tak til PI-København og til Støtteforeningen for deres økonomiske hjælp til Frederik.

Ved DM for hold vandt PI igen guld, - holdet bestod af
Mathias Ferre
Christian Hæstrup
Christian Jensen
Thomas Hansen
Oliver Nelmark
Andreas Hvilsom

Trods det at vi var ramt af skader, Frederik Jørgensen var ude pga. problemer med knæet, så kæmpede alle op til deres bedste, og det sammenholdt med en fænomenal strategi for hvordan holdet skulle sættes, så vandt PI guld – tak til kæmperne og til træner, Lars Maagaard.

Inden DM for hold fik vi et meget flot sponsorat af BUDOX & BUDO-NORD, Trekronergade 126F, 2500 Valby, idet kampholdet fik en flot sportstaske, jakke samt polo shirts alle med PI-Københavns logo broderet på.
Der skal lyde en stor tak for det flotte sponsorat.

Ved sommerens træningslejr i regi af Judo Danmark på Gerlev Idrætshøjskole var PI igen stærkt repræsenteret både på trænersiden, idet Lars Maagaard var med som træner, samt 8 af vores kæmpere - alle fik meget ud af lejren.

I efteråret var der i weekenden inden individuelle DM arrangeret teambuildingstur til Lalandia i Rødby – en genoplivning af tidligeres tiders Kano Cup, dog nu med overnatning indenfor.
En super weekend hvor der var fokus på sammenhold, hygge og alverdens konkurrencer, som blev styret med hård hånd af arrangørerne, vinderen blev Frederik, Hæstrup og Bundgaard, som formåede at gå all ind og sætte alle andre til vægs – tillykke til dem.

Lørdag den 5. november 2016 stillede nedenstående op til DM, og alle kom hjem med medaljer – et stort tillykke til alle:

Mathias Ferre Poulsen - 66 kg GULD
Anders Bundgaard Olsen - 73 kg GULD for senior og U 21
Benjamin Darville - 81 kg GULD
Oliver Nelmark - 90 kg GULD
Thomas Hansen - 90 kg SØLV
Frederik Jørgensen 100 kg GULD
Mathis Damgaard 100 kg BRONZE

Klubben har fået tilgang af flere nye kæmpere efter sommerferien, bla. svenske Tommy Macias, der er et af det svenske judoforbunds elitekæmpere, han vandt en Grand Slam i efteråret i Abu Dhabi.

Tommys tilstedeværelse er med til at løfte niveauet endnu højere i klubben. Yderligere så har Anders Bundgaard Olsen en ung elitekæmper fra Nordsjællands også meldt sig ind i klubben.
Han vandt både ungdomsrækken og seniorrækken ved DM i den stærkt besatte – 73 kg vægtklasse.

Judoafdelingen er stadigvæk med i et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani. Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperne kan træne alle hverdage.
Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2017, således at vores vision om at få et internationalt træningsmiljø i København kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber at det vil lykkedes.

Det er dejligt at konstatere, at afdelingen sprudler af aktiviteter: Vi er igen begyndt at træne 2 gange om ugen, der kommer op til 20 kæmpere pr. træning, vi ”Vinder det hele”.
Dette skyldes, at vi har et godt træningsmiljø bestående af en god træner, der formår at føre hård træning med et godt grin, et godt træningslokale ude på Politiskolen, et fantastisk bagland bestående af PI-København.
(En stor tak til Christine Bertelsen), og sidst men ikke mindst en masse dedikerede medlemmer bestående af den Danske judo elite, blandet med super motionister, der trofast kommer til træning -  det er de mennesker der skaber PI-Judo.


 

Judoafdelingens årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 5. februar 2016

Af: Morten Bollesen, formand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Morten Bollesen, pa
Næstformand, Lars Maagaard, civil
Kasserer, Brian Tommy Hansen, pa
Sekretær, Thomas Kofod, civil
Bestyrelsesmedlem, Carsten Jensen, pa.

Det årlige afdelingsmøde blev afholdt mandag den 27. april 2015, og der var fremmødt 15 medlemmer.

Idet Cedric Petersen ønskede at træde ud af bestyrelsen, blev Thomas Kofod valgt ind.
Cedric har gjort en stor indsats for afdelingen, og han var blandt andet med til at  søsætte PI-xfit som i kørte i en periode, og i forbindelse med at afdelingen i 2010 var igennem et klubudviklingsforløb, var han tovholderen i denne proces – tak for din indsats.

2015 har budt på mange flotte resultater, vi blev igen Danske mestre for hold, og holdet vandt suverænt DM finalen over Brønshøj Judo Club og Amager Judoskole.

Holdet bestod af:
Christian Hæstrup, Thor Nielsen. Thomas Iburg, Frederik Jørgensen,Mathias Ferre Poulsen, Thomas Hansen, Thor NielsenAndreas Vaaben Pedersen, Thomas Iburg, Benjamin Darvill, Frederik Jørgensen og Benjamin Darvill

Klubbens 2. holdet fik en 2. plads i 2. division, holdet bestod af:
Uffe Hosbond, Steffen Thomsen, Christian Jensen, Morten Bollesen, Thomas Kofod og Andreas Hvilsom

Disse resultater viser, at vi gør noget rigtigt i den daglige træning. Vi har et sundt træningsmiljø, som formår at tiltrække nye medlemmer, og i løbet af året har vi fået tilgang af flere meget dygtige kæmpere.

Alt dette skyldes bl.a., at vi har træner Lars Maagaard, som formår at skabe dette gode miljø - han kan med pisk og slesk tale få det bedste ud af folk.

Holdturneringen 2015/2016 er også begyndt forrygende for klubben. 1. holdet har vundet alle holdkampe, og 2. holdet er ”desværre” rykket op i 1. division, så til DM finalen har vi kun et hold med.

Vi har stadigvæk et godt samarbejde i regi af Team Copenhagen med Brønshøj Judo Club og Judoklubben Mitani.

Vi har nu et træningsmiljø, hvor kæmperen kan træne alle hverdage, ligesom der er mulighed for morgentræning.

Vi tror og håber på, at vi forsat kan opnå denne støtte i 2016, således at vores vision om at få en internationalt træningsmiljø kan opnås, det er et langt og sejt træk, men vi håber, at det vil lykkedes.

I skrivende stund er Frederik Jørgensen ved at forsøge at komme til OL i Rio, han mangler ganske få kvalifikationspoint for at komme med. Han har i 2015 rejst næste hele verden rundt for at kvalificere sig til Rio, så vi tror og håber på, at det lykkedes.

I maj måned var PI-København repræsenteret ved Europæiske Politimesterskaber i Judo i Dresden med pa'erne Nicole Sydbøge og Kim Ørskou som kæmpere og Morten Bollesen som delegat/træner.

Nicole og Kim var oppe mod nogle virkelige gode nationer, og Dansk/Nordisk Politiidræt kan ikke måle sig med de andre Europæiske nationer.

Især vores kollegaer fra Tyskland, Rusland og Frankrig lever som professionelle idrætsudøvere, hvilket kan være svært at leve op til, når man er på arbejde på vagthold i Danmark.

Nicole tabte de indledende kampe mod virkelige stærke kæmpere. Nicole viste trods hendes ”Voksne alder” at hun stadigvæk har overskud, og at hun kan være med tæt på toppen.

Kims første kamp var mod en stærk bulgarer. Kim kom i gulvkamp med ham, og her fik Kim indsat en af hans frygtede teknikker, og han afgjorde kampen hurtigt.

Næste kamp var mod en Hviderusser - her styrede han kampen 100%, men pga. de nye dommerregler, blev han dømt ude pga. greb i bukserne – vi nedlage protest, men der var ikke noget at gøre.

Den 3. tredje kamp tabte Kim mod en franskmand, som senere fik bronze.

Med ovenstående in mente ser vi frem til 2016, og vi håber, at Frederik Jørgensen bliver udtaget til OL - han kæmper hårdt for det.

Sluttelig vil jeg gerne igen takke Stine og forretningsudvalget  for deres store indsats, som gør, at vi i afdelingerne har mulighed for at udvikle idrætten.


 

Tommy kaster Pelivan, af Gabriela Sabran, Judo Federation International