PI-Gymnastik er klar til endnu en sæson

Opdateret 16. juni 2018

Sommeren er over os, men til september står PI-Gymnastik klar til at tage hul på endnu en ny sæson med en bred vifte af hold. Og igen kan børnefamilier være aktive sammen på vores familiehold.

Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem

Fotos: Pia Bonde Larsen

Når sommeren for alvor rammer, betyder det typisk en velfortjent pause for de mange aktive gymnaster, danser og instruktører, efter en lang og god sæson.
Men for bestyrelsen i PI-Gymnastik betyder det, at der skal lægges detaljerede planer, så den kommende sæson kan falde plads. Og således også i år.

Endnu en gang er bestyrelsen stolte af at kunne præsentere et stærkt og alsidigt sæsonprogram, hvor der er tilbud for enhver, uanset alder, niveau og ambitioner.
Samtidig kan vi både glæde os over, at flere af vores dygtige og erfarne instruktører fortsætter i foreningen, og at vi også kan byde stort velkommen til flere nye ansigter i trænergruppen.

I den kommende sæson 18/19 vil gymnastikafdelingen derfor igen tilbyde familiehold til børnefamilierne – og efter stor efterspørgsel udvider vi med et ekstra puslingehold til de yngste – samt det traditionsrige PI Styrke, hvor alle m/k’ere kan få sved på panden, pulsen op og masser af socialt samvær.
Vi har som sædvanlig adskillige udtagede rytmehold – målrettet forskellige niveauer og aldersgrupper – og vi er ikke mindst rigtig glade for igen at tilbyde PI Elitepiger, der har holdt pause i en enkelt sæson. Den store interesse for dansens verden, og ikke mindst de mange dygtige og seje dansepiger i Københavnsområdet, betyder, at vi også i den kommende sæson står klar med to specifikke dansehold.

Størstedelen af holdene starter i den første uge af september, men enkelte begynder med fortræninger allerede i slutningen august, så følg med på Facebook (www.facebook.com/pigymnastik) og foreningens hjemmeside (www.pigymnastik.dk), hvor der løbende lægges info ud om opstart.
Her er holdene og instruktørerne desuden beskrevet mere detaljeret.

En lang række af foreningens hold er udtagede – og her sker tilmelding derfor først efter udtagelsen for de, der er kommet på holdene. Men for familieholdene og andre ikke-udtagede hold sker tilmelding og registrering ved at møde op til første træning. Vær opmærksom på, at der er begrænset plads på familieholdene.

Vi glæder os til endnu en sæson i gymnastikafdelingen – og til at se både gamle og nye medlemmer i sale og haller rundt om i København.


 

 

PI Dans til SMIL stævne 2018

Opdateret 11. juni 2018

 I maj tog PI Dans fra gymnastikafdelingen i PI-København endnu en gang ud i landet for at fremvise deres kunnen – denne gang til SMIL-stævnet i Hammel i Jylland.

Skrevet af: Gymnaster fra PI Dans

Fotos: Pia Bonde Larsen & Mathias Bonde Spejlsgaard

Foråret er prydet af en masse gymnastikstævner, hvor gymnaster bruger deres fritid og “hårdt indtjente penge” på at rejse land og rige rundt - og det er det hele værd!

Et af de famøse stævner er SMIL-stævnet, hvor mange hold skal lave deres sidste opvisning og sætte et punktum på endnu en sæson med sved på panden, udvikling af opvisning og ikke mindst en masse smil.

Dette var også tilfældet for PI-dans, der har lavet 11 opvisninger i løbet af sæsonen, hvoraf to af dem var i anderledes omgivelser til åbningen af dansekonkurrencen Kaufmann-cup i Operaen og til optagelse af en promotion-video i Københavns Lufthavn.

Kl. 7.00 lørdag morgen den 12. maj, drog bussen afsted fra København, hvor PI Dans fulgtes med alle gymnasterne fra Københavns Rep. hold. Da bussen ankom til Hammel Idrætscenter, var der hele dagen mulighed for at nyde toppen af dansk gymnastik, som var samlet til stævnet.

SMIL-stævnet er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor særligt dygtige gymnastikhold bliver inviteret til at opvise. Det nøje planlagte og alsidige opvisningsprogram danner basen for en unik gymnastikoplevelse, hvor kvalitet, kreativitet og naturligvis masser af smil er i centrum.

PI Dans gik på gulvet sidst på eftermiddagen, og det var med blandede følelser, at holdet for sidste gang i denne sæson skulle fyre den af.

Efter en svedig opvarmning og et godt kampråb gik holdet på gulvet og gav sig 120 % med masser af power, attitude og bevægelsesglæde.

Holdets dygtige træner, Mette Refshauge, havde tilføjet et ekstra indslag til sidst i opvisningsprogrammet, som holdet først lærte til træningen ugen forinden. Det resulterede i ekstra god energi både på gulvet og tilskuerrækkerne, hvor publikum lod sig overraske over det nye indslag, hvilket skabte en masse dejlige smil.

Efter en rigtig god opbakning og stemning i opvisningshallen hele dagen sluttede arrangementet traditionen tro af med spisning og fest for alle deltagerne.

PI Dans siger tak for en god sæson – og ser frem til endnu en sæson efter sommerferien.


 

 

Stor opbakning til gymnastikafdelingens årlige PI-Opvisning

PI-puslinge

Opdateret 24. april 2018

PI-X og de mange andre gymnastik- og dansehold i PI-Gymnastik sørgede for en flot sæsonafslutning.

Af Nina Leise, gymnast på PI-X
Fotos: Jessica Hylleberg & Fotoerik

Lørdag 7. april 2018: Vi ankommer om formiddagen kl.12.45 til DGI-byen i det centrale København. Forpladsen foran indgangen er fyldt til randen med cykler – det er et godt tegn. Det er igen blevet tid til den årlige PI-Opvisning – forårsopvisningen, hvor alle hold fra PI-Gymnastik og enkelte gæstehold samles.

I forhallen ses puslinge med deres forældre, og PI-dansere med stramt opsat hår. Der er allerede gang i hallen Gymnastikhuset, hvor alle hold i løbet af dagen har en kort opvarmning og en generalprøve, inden de skal opvise.

Opvisningerne starter k.13, og der er godt fyldt på tilskuerrækkerne. Der er store forventninger og masser af forår i luften.

Opbakning mangler der intet af, hvilket ikke er en overraskelse, da PI-Gymnastik er som én stor familie. Som en ægte familie består foreningen af en masse forskellige hold med hver sit særpræg – alt fra puslinge til seniorer, fra klassisk gymnastik til de nyeste tendenser inden for dans.

Vi skal på gulvet kl.14.14, så vi når lige at se et par hold, inden vi har en mini træningssamling. Vi er PI-X, en dansegruppe under ledelse af Vigdis Hentze og Andrea Joensen, bestående af 24 stk. kvinder fra 19 år til 33 år.

PI-X er en dejlig blanding af danseglade kvinder med mange talenter og særpræg, for eksempel består holdet af 20% færinge, 12 % mødre, og 8,3 % tidligere Melodi Grand Prix dansere.

Til vores træninger bevæger vi os ofte mere på gulvet end i oprejst position. Vi elsker tricks og blå mærker, og vores syv minutter lange opvisning er en dramatisk fortælling i højt tempo, hvor store spring, orden, kaos, kamp og forsoning er nøgleord.

Vores opvisning gik godt, vi kendte mange blandt publikum, og vi var som hold rigtige glade for vores opvisningsprogram, så vi glædede os til at vise det frem.

Stemningen i løbet af de tre timer, som hele opvisningen varede, var helt i top – fællesskabet viste sig fra sin bedste side. Det store arbejde, som holdene havde lagt i at udvikle et færdigt opvisningsprogram, viste sig tydeligt på gymnastikgulvet.

Efter opvisning og oprydning i hallen, var der øl, sodavand, highfives og chips i solen. Det var en god dag og et vellykket arrangement. PI-X takker af for i år.

Enkelte af PI-Gymnastiks hold har fortsat sæsonen efter PI-Opvisningen med yderligere opvisninger/stævner rundt omkring i Danmark.

Læs mere i næste blad. Informationer om næste sæson i PI-Gymnastik – om hold, instruktører og træningstider – bliver lagt ud på foreningens hjemmeside, www.pigymnastik.dk, og på Facebook (www.facebook.com/pigymnastik) henover sommeren.


 

 

PI Piger på ”Tour de lokalopvisninger”

Opdateret 14. april 2018

Holdet PI Piger fra gymnastikafdelingen har i løbet af foråret indtaget opvisningsgulvet hos adskillige lokalforeninger på Sjælland.
Her indtryk fra besøget i Kalundborg.

 Af Monica Wass, gymnast på PI Piger
Fotos: Louise Marholt

Med kun to lokalopvisninger tilbage, bevæger vi os mod slutningen af årets gymnastiksæson. Derfor er hver enkelt opvisning værd at nyde, for et opvisningsprogram på 10 minutter kan hurtigt forsvinde i den opildnende stemning fra publikum, musikkens pumpen i kroppen og medgymnasternes spænding, som er lige så intens som ens egen.

Om lidt går det løs til lokalopvisningen i Kalundborg …

Tindingerne dugger, pulsen er høj, og humøret er i top. I en svedig rundkreds samles vi skulder ved skulder og kigger hinanden i øjnene. Traditionen tro, kommer Kristine rundt med slikposen – ét styk per mand. Men ingen spiser sit velvalgte stykke før kampråbet: ”Kan I høre hvad vi siger, vi er PI Piger, uuuui”.

Rundkredsen og vores pep-pille – i form af et stykke slik fra den lilla Haribo-pose – er startskuddet, før det hele går løs. Vi venter i spænding på de kolde betonfliser udenfor hallen, inden vi træder ind ad døren til højttalerstemmen, der byder PI Piger velkommen på opvisningsgulvet i Kalundborg.

Vores opvisningsprogram er afhængig af musikkens takter og dragternes tre nuancer af blå, som skal bære opvisningens historie frem med formationer af reb i forskellige længder. Formationer, som bevæger sig fra kaos og krydsede linjer til en samlet organisme og enhed som afslutning på programmet. Men ikke mindst er vi afhængige af at mærke hinanden på gulvet, og hver enkel gymnast har sin opgave, som samlet skaber en stor helhed som et hold.

Til slut står vi alle med armene over hovedet og en stærk puls, bankende i brystet. Det markerer enden på vores historie, som vi endnu engang har fremført for publikum. Fem, seks, syv, otte og højre om: I samlet flok går vi med et stort smil ud fra gymnastikgulvet og ser tilbage på endnu en veloverstået opvisning.

Som en god krølle på en god opvisning, lyder en sidste hilsen fra højtalerne:

”Tak til politiet!”


 

PI Retro leverede som gæstehold til gallaopvisning og på hjemmebane i hovedstaden

Opdateret 2. april 2018

Rytmeholdet PI Retro for øvede gymnaster +28 år, deltog i marts ved både ”Forårspremiere” i Roskilde og til årets forårsopvisning på Frederiksberg.

Af Ulla Høeberg Jørgensen, gymnast på PI Retro
Fotos: Pia Bonde Larsen

”At være en del af et holdfællesskab med gymnastik på et højt niveau.”

Sådan lyder svaret, der går igen, når man spørger gymnasterne på PI Retro, hvorfor de har valgt at gå på netop det hold.

Mange på holdet er tidligere instruktører, og flere har haft en længere pause fra gymnastikken. Men lysten til igen at være en del af et fællesskab på et hold med et højt gymnastisk ambitionsniveau trækker. Og ”savsmuldet” trækker.
For som gamle cirkusheste, der elsker duften af savsmuld, elsker de erfarne gymnaster at være på gulvet og vise spændstighed, nærvær og musikalitet i de serier, som holdet har øvet på hver torsdag aften igennem efteråret og vinteren.

På trods af mange års erfaring på gymnastikgulvet, er der før en opvisning altid kriller i maven, lidt spænding og nervøsitet i blodet, og en generel snak om, hvis kærester, børn, forældre og venner, der nu sidder på publikumstribunen.

Og savsmuld var der nok af for PI Retro’s rutinerede gymnaster i starten af marts. Fredag den 9. marts havde PI Retro den ære at være på gulvet til DGI Midt- og Vestsjællands ”Forårspremiere” – en gallaopvisning, der med professionelt lys og særligt udvalgte hold åbner landsdelens forårsopvisninger.
Fast i programmet er et efterskolehold og et landsdelshold, begge lokale fra Midt- og Vestsjælland, og herudover bliver der sendt særlig indbydelse til de hold, som arrangørerne ved sidste sæsons opvisninger har bidt mærke i og har lyst til at gense.

Med træner Elisabeth Arnsdorf Haslunds flot sammensatte og stilsikre program – og en flok seje og energiske gymnaster – gjorde PI Retro en god figur i Roskilde og fik stor applaus.

Tak til DGI Midt- og Vestsjælland for flotte rammer til opvisningen.

Kun 14 timer senere, lørdag formiddag, var holdet igen på gulvet. Denne gang til DGI Storkøbenhavns forårsdage i Frederiksberg Hallen.
PI Retro skulle på gulvet tidligt i programmet, og alle plader på tribunen var derfor ikke besat. Og benene var måske også lidt ømme. Alligevel var stemningen i top, og holdet gav sig fuldt ud og nød at være ”på”. Trænerens ellers skarpe blik noterede ”nul fejl”.

De erfarne cirkushestes sidste mulighed for at dufte savsmulden i denne sæson bliver til PI’s egen lokalopvisning i april. Også her vil der helt sikkert være lidt sommerfugle i maven og en dejlig holdfornemmelse.
For som konferencieren til opvisningen i Roskilde sagde, inden holdet gik på gulvet, er den eneste herre på holdet i usædvanligt godt selskab – og vice versa, kan tilføjes.


 

PI Opvisningsholdet til Opvisningsaften i Sorø

Opdateret 20. marts 2018

Rytmepigerne fra PI-Gymnastiks Opvisningshold tog turen til Sorø Gymnastikefterskole i februar for at deltage i den traditionsrige og populære opvisningsaften.

Af Christina Hansson, gymnast på PI Opvisningsholdet
Fotos: Rasmus Vinther Sinding

Traditionen tro drog PI Opvisningsholdet fra PI-Gymnastik mod Sorø Gymnastikefterskole fredag den 23. februar for at deltage i Sorøs famøse Opvisningsaften.

Opvisningerne blev skudt i gang kl. 18 og Opvisningsholdet befandt sig i smukt selskab med en masse andre dygtige hold, bl.a. Omnitas, KB Elite, Københavns Rep.hold, Slagelses Rutinerede Piges og selvfølgelig Sorøs fantastisk dygtige efterskolehold.

Det var Opvisningsholdets anden opvisning i denne sæson, så vi var stadig en smule nervøse for, om vi nu kunne huske alle detaljerne.
Det blev endelig vores tur til at performe for det talstærke publikum, og vi bevægede os taktfuldt ind på gulvet under vores hvide klæder.

Badet i spotlyset var vi nu klar til at give den gas med generte udtryk og ængstelige bevægelser. Før vi så os om, var vores opvisning færdig.
Til publikums applaus løb vi forpustede, svedige og glade af gulvet. Endnu en opvisning kunne tjekkes af listen, og vi kunne nu se frem til næste opvisning, Forårsstævnet i København, med optimisme.

Opvisningen i Sorø blev fejret med velfortjente øl og socialt samvær i København, som Opvisningsholdet er kendt for.
Selvom vi kun er en rytmeside i år, bliver der absolut ikke sparet på hverken fest eller hygge. Vi arbejder hårdt for at bære faklen med Opvisningsholdets uofficielle motto videre; ”50% gymnastik – 50% socialt samvær/fest”.
Vi holder fanen højt indtil vi får tilrettelagt vores dygtige og savnede springside næste sæson.


 

 

PI’s mindste gymnaster fik besøg af julemanden

Opdateret 31. januar 2018

Af Jette Aagaard, instruktør PI Pusling

Hun tager mod til sig, som hun står dér på toppen af hesten. To-årige Anna skal hoppe ned på en rød blød måtte, og selvom der kun er en halv meter, så virker afstanden noget større for hende. Tungen stikker ud i siden af den lyshårede piges mund: Hun tænker over, hvordan hun skal gøre det.

”1. 2. 3. Nu,” tæller hun for sig selv, mens hun slår ud med hånden i takt. Og så sætter hun af.

Anna er til gymnastik. Det er hun hver søndag mellem 10-11 på Amager Fælled Skole. Hun går på holdet, PI Pusling, sammen med mere end 20 andre børn, som hver søndag hviner, synger, løber og råber sammen med deres forældre i den gamle gymnastiksal.

De er alle mellem halvandet og tre år gamle og har gået på holdet siden efteråret, og det er tydeligt, at både børn og voksne nu er helt fortrolige med at lege sammen.

Hver gang begynder holdet med en goddag-sang i rundkreds, og hver gang slutter børn og voksne af i samme rundkreds med at synge farvel. I timens løb bliver der lavet sanglege, som udvikler børnenes motorik; sanserne bliver udfordret med den store farverige faldskærm, og børnene øver kolbøtter og akrobatik, hvor de kravler helt op på forældrenes skuldre.

Energiniveauet er højt og engagementet stort hos både små og store, så forældrenes muskler er også nogle gange ømme dagen efter gymnastik, hvis trænerne for eksempel har lavet stafetter, hvor forældrene i krabbegang bærer børnene rundt.

Midt i timen bliver alle gymnastiksalens redskaber fundet frem i en tarzanbane. Her er ringe at svinge sig i, ribber at kravle i, madrasser at hoppe på og en tunnel at kravle igennem, og børnene tumler glade på redskaberne og lærer en masse om, hvad de kan lave med deres kroppe.

Lige denne søndag er speciel, for det er sidste gang for holdet før julepausen. Og da børnene er godt i gang med en sang under den farverige faldskærm, banker det på døren. Det er julemanden, der er kommet på besøg.

”Er der nogen små artige børn til gymnastik her?,” spørger den flinke, tykke mand med skægget. Han har taget godteposer med til alle børnene med pebernødder, klementiner og lidt chokolade. Børnene er lidt betuttede, men i god ro og orden får alle børnene lov at sige hej til julemanden.

Han sidder lidt på bænken og kigger på de mange børn, inden han spørger: ”Er der nogen, der kan en julesang?”

”Jaaaa,” lyder det lidt forsigtigt fra klumpen af børn.

”Hvad med ”På loftet sidder nissen med sin julegrød?” Det er julemandens yndlingssang. Vil I være med til at synge den?” spørger julemanden.

Det vil børnene gerne, og de synger for julemanden, som vugger glad frem og tilbage imens. Så er han nødt til at gå, fordi kanens parkeringsbillet er ved at udløbe, men han ønsker både børn og voksne en glædelig jul.


  

Med PI´s Opvisningshold til Landsstævne i Aalborg

Opdateret 7. september 2017

Flere hold fra PI-Københavns gymnastikafdeling deltog i sommerens store DGI-Landsstævne i Aalborg. Læs her om Opvisningsholdets oplevelser.

Af Sofie Glud og Nanna T. Olsen, gymnaster på PI Opvisningsholdet

Vi ankom til Landsstævnet i Aalborg torsdag eftermiddag, hvor vi hurtigt blev indkvarteret på Sofiendalskolen.

Da liggeunderlagene var foldet ud og håret sat, gik turen ind til byen, hvor vi så åbningsparaden sno sig gennem gaderne.
På havnefronten ved paradens afslutning nød vi åbningsshowet på storskærm, der blev efterfulgt af en koncert med Mads Langer - L2017 kom godt fra start!

Fredag kom med gråvejr og tømmermænd, men også med højt humør, god stemning og varm kakao.

Et par stykker af os besluttede at give den et skud med at finde den luftballon, man efter sigende skulle kunne stige hele 15 meter op i – gratis!

Efter en del mislykkede forsøg og lidt kørsel frem og tilbage i bus, måtte vi skuffede erkende, at ballonturen nok var blevet aflyst.

Heldigvis var der opvisninger på Slotspladsen, der blev suppleret med burger og fritter. Aftenen blev rundet af med en fælles tur til Gigantium for at se International Gym Show, der bød på fantastiske og alsidige indslag med gymnastik i topklasse og i den grad levede op til alle forventninger.

Næste morgen havde vejrguderne forbarmet sig over os, og mens vi varmede op til sæsonens bedste opvisning, brød solen igennem skydækket.

Trods et mindre teknisk problem med musikken gennemførte vi opvisningen til UG med kryds og slange.

Efter et stykke tid med mere solbeskinnet gymnastik (denne gang set fra tilskuerpladserne) var flere af os til en times aqua-cross.
Man får i den grad prøvet nye ting til sådan et landsstævne!

Enkelte af os gav heldigvis luftballonen endnu et skud, og denne gang lykkedes det os at komme til vejrs!  

Vi sluttede sidste dag på landsstævnet af med god mad, god vin og Johnny Deluxe. Lørdagens aktiviteter samt de 3 nætter på liggeunderlag resulterede i, at vi vågnede med ondt i hele kroppen (og hovedet) søndag morgen.

Vi var glade, trætte og mere end klar til at drage mod København igen.

Vi siger tak for denne gang Landsstævne, det var en fornøjelse! Vi ses i Svendborg i 2021.

Fra PI-Gymnastik deltog også PI Piger og PI Elitepiger ved DGIs Landsstævne, der finder sted hvert fjerde år, og i år løb af stablen i Aalborg fra 29. juni til 2. juli.

Landsstævnet bød i år på 25 forskellige idrætter, mere end 400 aktiviteter – og der deltog ca. 25.000 mennesker.


 

 

På PI Styrke kombineres styrketræning, boldspil og socialt samvær

PI-styrke ved gymnastikafdelingens forårsopvisning

Forrest holdets alderspræsident, Peder Lunde Jespersen

Opdateret 4 september2017

Et af gymnastikafdelingens ældste hold, PI Styrke (tidligere PI Mix), er ”still going strong”.

Her er der plads til alle, uanset gymnastisk baggrund, så længe man er klar til at svede, blive udfordret kondimæssigt og have det sjovt undervejs.

Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem PI-Gymnastik

Én gang om ugen mødes en flok PI-medlemmer til deres ugentlige træning på PI Styrke.

De er både mænd og kvinder. Deres alder spænder bredt – fra ca. 35-71 år – med en gennemsnitsalder omkring de 50.

Godt halvdelen af dem har tidligere været dygtige springgymnaster, andre har aldrig prøvet kræfter med gymnastikken før. Men det betyder ikke noget her – her er plads til alle.

Og sådan har det været lige siden 1991. For det var dengang, efter PI Opvisningsholdets gymnastikturné i Thailand, at en mindre gruppe brød ud fra opvisningsholdet – og kravet om at deltage i to ugentlige træninger og gå på et andet hold ved siden af – for i stedet at danne deres eget træningshold. 
Holdet har heddet flere ting i årenes løb, men er nu kendt som PI Styrke.

I spidsen for holdet står trænerteamet Eva Petersson og Flemming ”Flex” Jensen, der har været ombord siden slut 90’erne. Men det betyder ikke, at træningen ikke har udviklet sig i takt med tidens trends, så PI Styrke i dag bliver udfordret af elementer fra den populære cross-fit-verden, fortæller instruktør Eva:

- En typisk træning består af en mere eller mindre klassisk opvarmning på ca. 45 minutter. Opvarmningen er krydret med en del styrketræning inspireret af crossfit – dog uden de klassiske crossfit redskaber som hammere, traktordæk m.m. Den sidste halvdel af træningen spilles der boldspil som floorball, fodbold, volley, ultimate eller andet, forklarer Eva.

På PI Styrke bliver medlemmernes konkurrencegen også pirret – ikke mindst konkurrencen med dem selv og deres personlige udvikling. For den første træning i hver måned bliver holdet udfordret med en styrke eller konditionstest.

Resultaterne skrives ned, og så kan der i slutningen af sæsonen blive sammenlignet.

Men udover sved, styrke og høj puls er PI Styrke et hold, der lægger vægt på hygge og socialt samvær

- Holdet er et hyggehold, og det vigtige er, at man griner med hinanden, sveder og kan mærke, at man bliver øm i musklerne et par dage efter træning, så man ved, at man har fået noget ud af træningen, fortæller instruktør Eva.

Det sociale islæt kan også ses ved, at ca. halvdelen af holdet – efter mulighed og lyst – går på café efterfølgende og skyller træningen ned med en øl eller vand.

Desuden mødes holdet altid til forskellige arrangementer henover sommeren, hvor PI Styrke er på officiel pause (sæsonen går fra september til april) – det har eksempelvis været et windsurfing-arrangement i Lynæs, en omgang farmer-crossfit, og der er blevet prøvet kræfter med frisbee-golf. Typisk sluttet af med en hyggelig grillaften.

Holdet er et rent træningshold, bortset fra årets eneste opvisning ved PI-Gymnastiks forårsopvisning. Her bliver programmet på få minutter altid pakket ind i noget spas og ballade, fordi holdet netop ikke er et opvisningshold.

I år blev holdets alderspræsident, Peder, der har 50 års jubilæum i PI, hyldet gennem korte indslag med gymnastikkens udvikling henover hans fem årtier i foreningen.

PI Styrke træner i den kommende sæson torsdag aften kl. 19.30-21.30 i multihallen på Nyboder Skole (Kbh. Ø), og der er plads til flere nye ansigter på holdet, så vel mødt!

Alle informationer om gymnastikafdelingens hold kan findes på www.pigymnastik.dk og på foreningens Facebook-side: www.facebook.com/Pigymnastik


 

 

Fakta om gymnastikafdelingen

Formand, Rasmus Agerskov Schultz

Opdateret 19. december 2017

Gymnastikafdelingen blev stiftet i 1920.

Formanden for Gymnastikafdelingen er i dag, Rasmus Agerskov Schultz, Københavns Politi
www.pigymnastik.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Gymnastikafdelingen tilbyder gymnastik på mange forskellige niveauer. En fællesnævner er god fysisk træning og et stærkt socialt samvær.

Sæson fra september til april - 10 hold

Afdelingen har flere fælles aktiviteter på tværs af holdene såsom en foreningsdag, julefrokost, forårsopvisning og afslutningsfest samt andre aktiviteter.


 

Gymnastikafdelingens årsberetning for året 2017

Fra forårsopvisningen

Opdateret 3. februar 2018

Af Rasmus Agerskov Schultz, Formand

Afdelingen bestod pr. 31.december 2017 af følgende personer.

Formand, Rasmus Agerskov Schultz, Københavns Politi.
Næstformand & Kasserer: Jessica Hylleberg, Københavns Politi.
Sekretær: Elisabeth Arnsdorf Haslund, Civil.
Bestyrelsesmedlem: Kristine Brandt Kofoed, Civil.
Bestyrelsesmedlem:Mie Hytteballe Kristensen, Civil.
Bestyrelsesmedlem: Peter Schmidt, Civil.
Bestyrelsesmedlem: Mette Mogensen, Civil. 

Vores bestyrelse nyder godt af, at alle medlemmerne er ”opvokset” i den særlige PI ånd, som man tilegner sig efter nogle år i PI-Gymnastik.

Dermed har vi i bestyrelsen god hånd i hanke med, hvordan vores hold skal etableres, foreningen drives, og ikke mindst hvad der forlanges af holdene.

PI-Gymnastik er bare noget særligt blandt gymnastikforeningerne i København, fordi vi tør at satse på kreativitet og nye udtryksformer inden for gymnastikverdenen – og heldigvis lykkes det ret godt for os.

Vores egen forårsopvisning blev afholdt i april 2017 i DGI-byen. Hjemmeopvisningen ligger som én af de sidste større forårsopvisninger, og dermed topper alle vores hold ved denne opvisning.

2017 var året, hvor vi i min tid som formand slog rekord med antallet af medlemmer i afdelingen: 200+ medlemmer og ni hold i sæson 2016/2017, dog stadig med øje for kvaliteten.

Da jeg begyndte som formand i afdelingen i 2002, havde vi ét hold, PI Opvisningsholdet. Ved den første hjemmeopvisning i 2002 kunne jeg præsentere vores eget hold og ni gæstehold. I 2017 stod jeg igen på gulvet i DGI-byen og bød de mange publikummer velkommen, men denne gang var det med egne 10 PI-hold og ét gæstehold på programmet.

I år blev der igen afholdt en god fest for at markere afslutningen på vores sæson, og som det er kendetegnet ved gymnaster, blev det en meget underholdende og fornøjelig fest.

De fleste af vores hold forsatte træningen og opvisningerne frem til udgangen af maj måned, og PI-Gymnastik havde tre hold, der deltog i DGI’s store landsstævne i Aalborg, hvor foreningslivet og breddeidrætten i Danmark samles på tværs af 30 sportsgrene henover fire festlige dage.

PI-Gymnastik starter sæsonen i september – og fra foråret og godt igennem sommeren arbejdede vi hårdt på at få denne igangværende sæsons program sat op, så vi igen kan tiltrække de dygtigste rytmegymnaster til vores forening ved at kunne tilbyde attraktive, og nøje udvalgte, instruktører.

Det resulterer så også i, at vi stiller til opvisninger og stævner med de klart bedste rytmehold i hele hovedstadsområdet. Gennem mange år har PI-Gymnastik oparbejdet et ry for at være en kvalitativ god forening, som alle inden for gymnastikverdenen kender. Det er jeg som formand rigtig stolt af.

Vores hold rejser rundt i hele landet og deltager i tilmeldte/inviterede stævner og opvisninger. Dette er ligeledes en god måde at repræsentere Dansk Politi på, da alle publikummer og deltagere ved stævner/opvisninger har store forventninger til vores hold i PI-Gymnastik.

I den nationale gymnastikverden kender man skam godt til PI.

Sæson 2017/18 er igen en stor sæson i PI-Gymnastik. Vi formår at tiltrække gymnaster i en disciplin, hvor der i hele Københavns området er stor konkurrence.

Jeg er meget glad for, at vi som Politiidrætsforening kan formå at fastholde og tiltrække dygtige gymnaster, som både er med til at sætte retning i gymnastikken, men også til at fastholde de traditioner og holdninger, som kendetegner PI-Gymnastik.

Følgende hold er repræsenteret i PI-Gymnastik i sæson 2017/2018:

PI-Dans
PI-Opvisningsholdet
PI-Piger
PI-Puslinge
PI-Retro
PI-Styrke
PI-Urban
PI-X

Husk, at du altid kan følge med i aktiviteter på vores hjemmeside: www.pigymnastik.dk eller på vores Facebook-side: www.facebook.com/pigymnastik.

Som altid er foråret lig med opvisninger – og her vil der igen i 2018 blive stillet store forventninger til alle vores hold.

Som formand er det dejligt at have en forening, som på trods af at hovedparten er civile medlemmer, stadig er meget stolte af at repræsentere PI.
Jeg er stolt og glæder mig til at se alle holdene i løbet af foråret til opvisningerne.

Desuden kan PI-Gymnastik godt være stolte af, at to aktive PI’ere i 2017 blev ansat til at udgøre to-tredjedele af trænerteamet bag DGI’s næste verdenshold, National Danish Performance Team, der fra sommeren 2018 rejser på den ti-måneders showtour rundt i hele verden.

Stort tillykke til Maiken Meldgård Christensen og Benedikte Capion Knudsen, som vi i PI-Gymnastik i adskillige år har haft glæde af som både instruktører og gymnaster.

Samtidig vil jeg opfordre alle til at komme og se disse ord blive til virkelighed ved vores egen opvisning i DGI-byen lørdag d. 7. april kl. 13, hvor der i øvrigt er gratis entré.

Der bliver igen i år inviteret de bedste eksterne hold, og derudover vil samtlige af foreningens egne dygtige hold selvfølgelig være på at finde på gulvet.
Så altså ingen undskyldning for ikke at tage familien med til tre times kulturelt indslag.

Se programmet vores hjemmeside www.pigymnastik.dk eller på Facebook: www.facebook.com/pigymnastik


 

 

Årsberetning for idrætsåret 2016

Der er også plads til de mindste kommende gymnaster

Opdateret 18. januar 2017

Af Rasmus Agerskov Schultz,
Formand

Afdelingen bestod pr. 31.december 2016 af følgende personer.

Formand, Rasmus Agerskov Schultz, Kbh.s Politi.
Næstformand & Kasserer, Jessica Hylleberg, Kbh.s Politi.
Sekretær, Elisabeth Arnsdorf Haslund, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Kristine Brandt Kofoed, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mie Hytteballe Kristensen, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Peter Schmidt, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mette Mogensen, Civil.

Ved generalforsamlingen i PI-Gymnastik i februar 2016 takkede bestyrelsesmedlem Helene Thygesen af efter mange år som hhv. kasserer og bestyrelsesmedlem.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke hende for et godt stort stykke arbejde, og vi glæder os til at se dig ved kommende opvisninger.

Da vi vidste, at Helene ville takke af satte bestyrelsen straks et omfattende arbejde i gang i forhold til at finde et nyt bestyrelsesmedlem. Præmissen var, at det skulle være en aktiv PIér og gerne én, som var lidt yngre og havde kendskab til, hvad der skal til for at skabe attraktive hold i PI-Gymnastik i fremtiden.
Valget faldt på Mie Hytteballe Kristensen, som gerne ville tage imod udfordringen, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Vores bestyrelse nyder godt af, at alle medlemmerne er ”opvokset” i den særlige PI ånd, som man tilegner sig efter nogle år i PI-Gymnastik. Dermed har vi god hånd og hanke i, hvordan vores hold skal ”sættes op” og ikke mindst, hvad der forlanges af holdene.

PI-Gymnastik er bare noget særligt blandt gymnastikforeningerne i København, fordi vi tør satse på kreativitet og ”udvidet” gymnastik, og heldigvis lykkedes det ret godt for os.

Vores egen forårsopvisning blev afholdt i april 2016 i DGI-byen. Hjemmeopvisningen ligger som én af de sidste større forårsopvisninger, og dermed topper alle vores hold ved denne opvisning.

I år blev der igen afholdt en god fest for at markerer afslutning på vores sæson, og som det er kendetegnet ved gymnaster, blev det en meget underholdende og fornøjelig fest.

De fleste af vores hold forsatte træningen og opvisningerne frem til udgangen af maj måned.

PI-Gymnastik starter sæsonen i september, og lige siden foråret og igennem sommeren har vi arbejdet hårdt for at tiltrække de dygtigste rytmegymnaster til vores forening gennem nøje udvalgte instruktører.
Det resulterer så også i, at vi stiller til opvisninger og stævner med de klart bedste rytmehold i hele hovedstadsområdet.
Gennem mange år har PI-Gymnastik oparbejdet et ry for at være en kvalitativ god forening, som alle inden for gymnastikverdenen kender. Det er jeg som formand rigtig stolt af.

Vores hold rejser rundt i hele landet og deltager i tilmeldte/inviterede stævner og opvisninger. Dette er ligeledes en god måde at repræsenterer Dansk Politi på, da alle publikummer og deltagere ved stævner/opvisninger har store forventninger til vores hold.

Sæson 2016/17 er den sæson, hvor der i mine 15 år som formand, har været flest medlemmer, og det tyder alt i alt på, at vi i PI-Gymnastik formår at tiltrække gymnaster i en disciplin, hvor der i hele Kbh. området er stor konkurrence.
Jeg er meget glad for, at vi som Politiidrætsforening kan formå at fastholde og tiltrække dygtige gymnaster, som både er med til at sætte retning i gymnastikken, men også til at fastholde de traditioner og holdninger, som kendetegner PI-Gymnastik.

Følgende hold er repræsenteret i PI-Gymnastik i sæson 2016/2017 :

•       PI-Dans

 

•       PI-Elitepiger

 

•       PI-Opvisningsholdet

 

•       PI-Piger

 

•       PI-Puslinge

 

•       PI-Retro

 

•       PI-Styrke

 

•       PI-Upcoming

 

•       PI-Urban

 

•       PI-X

Husk at du altid kan følge med i aktiviteter på vores hjemmeside  www.pigymnastik.dk og også følge afdelingen på vores facebookside : PI Gymnastik.

Som altid er foråret lig med forårsopvisninger, og her vil der igen i 2017 blive stillet store forventninger til alle vores hold.
Som formand er det dejligt at have en forening, som på trods af at hovedparten er civile medlemmer, stadig er meget stolte af at repræsenterer PI.  Jeg er stolt og glæder mig til at se alle holdene i løbet af foråret til opvisningerne.

Samtidig vil jeg opfordre alle til at komme at se disse ord blive til virkelighed ved vores egen opvisning i DGI-byen lørdag d. 29. april kl. 13, hvor der i øvrigt er gratis entré.
Der bliver igen i år inviteret de bedste eksterne hold, og nu er det blevet en tradition, at vi samler tidligere gymnaster fra foreningen til to springtræninger før opvisningen og slipper dem løs på springbanerne til årets opvisning.

Så altså ingen undskyldning for ikke at tage familien med til 3 times kulturelt indslag.

 Se programmet og endelige tider på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk eller facebooksiden.


 

 

Årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 4. februar 2016

Af: Rasmus Agerskov Schultz, afdelingeformand

Afdelingen bestod pr. 31.december 2015 af følgende personer.
Formand, Rasmus Agerskov Schultz, Kbh. Politi.
Næstformand & Kasserer, Jessica Hylleberg, Kbh. Politi.
Sekretær, Elisabeth Arnsdorf Haslund, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Kristine Brandt Kofoed, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Helene Thygesen, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Peter Schmidt, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mette Mogensen, Civil.

Vores bestyrelse nyder godt af, at alle medlemmerne er ”opvokset” i den særlige PI ånd, som man tilegner sig efter nogle år i PI-Gymnastik.

Dermed har vi god hånd og hanke i, hvordan vores hold skal ”sættes op” og ikke mindst, hvad der forlanges af holdene.

PI-Gymnastik er bare noget særligt blandt gymnastikforeningerne i Købehavn.

Vores egen forårsopvisning blev afholdt i april 2015 i DGI-byen. Som altid er vores hjemmeopvisning kendetegnet ved, at alle vores egne hold slutter forårets opvisninger af med, at vise det bedste, de kan.

Samtidig havde vi inviteret nogle af de bedste hold, der ligeledes har været ved forårets opvisninger.

I år blev der igen afholdt en god fest for at markerer afslutning på vores sæson, og som det er kendetegnet ved gymnaster, blev det en meget underholdende og fornøjelig fest.

Ved PI-Københavns 95 års jubilæumsfest i Wallmanns var det dejligt at kunne se op på 143 gymnaster fra PI-Gymnastik, som var samlet i hele den ene afdeling af salen.
Det var en super fest med god underholdning og dans til langt ud på natten.

De fleste af vores hold forsatte træningen og opvisningerne frem til udgangen af maj måned.

Vi har formået at tiltrække de dygtigste rytmegymnaster til vores forening gennem nøje udvalgte instruktører. Det resulterer så også i, at vi stiller til opvisninger og stævner med de klart bedste rytmehold i hele hovedstadsområdet.

Gennem mange år har PI-Gymnastik oparbejdet et ry for at være en kvalitativ god forening, som alle inden for gymnastikverdenen kender. Det er jeg som formand rigtig stolt af.

Vores hold rejser rundt i hele landet og deltager i tilmeldte/inviterede stævner og opvisninger. Dette er ligeledes en god måde at repræsenterer Dansk Politi på, da alle publikummer og deltagere ved stævner/opvisninger har store forventninger til vores hold.

Bestyrelsen har igen igennem hele foråret og sommeren arbejdet hårdt for at skaffe trænere, der forsat kan levere kvalitet og trække gymnaster til foreningen. Det er et hårdt arbejde, men som samtidig lønner sig, når det hele falder på plads.

Op til sæsonstart stod det klart, at vi kunne oprette vores PI-Upcoming (familiehold) igen efter ét års pause. På holdet er der nu 15 familier tilmeldte, hvilket er skønt.

Holdet udfordrer både forældre på hård træning og saltoer, ligesom børnene bliver indført i gymnastikkens verden med sans for konstruktiv gymnastik krydret med leg.

Samtidig har vi i år oprettet et PI-Puslinge, som henvender sig til børn mellem 1-3 år. Her er 17 familier tilmeldt, og børnene bliver udfordret, lige fra de er begyndt at gå.

PI Elitepiger er ligeledes et nyt hold i sæson 2015/16. Holdet henvender sig til ambitiøse og alsidige piger fra 18 år, der vil gå på et hold, som tager udgangspunkt i både gymnastikkens og dansens verden.

Holdet er et opvisningshold, men der lægges samtidig stor vægt på den ugentlige træningskvalitet, hvor grundtræning, teknik og sveddråber vægtes mindst ligeså højt som opvisningsprogrammet. For det er jo det, det hele handler om: træning! 

Sæson 2015/16 er den sæson, hvor der i mine 14 år som formand har været flest medlemmer, og det tyder alt i alt på, at vi i PI-Gymnastik formår at tiltrække gymnaster i en disciplin, hvor der i hele Kbh. området er stor konkurrence.

Husk at du altid kan følge med i aktiviteter på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk og også følge afdelingen på vores facebookside:
PI Gymnastik.

Som altid er foråret lig med forårsopvisninger, og her vil der igen i 2016 blive stillet store forventninger til alle vores hold.

Som formand er det dejligt at have en forening, som på trods af, at hovedparten er civile medlemmer, stadig er meget stolte af at repræsentere PI.
Jeg er stolt og glæder mig til at se alle holdene i løbet af foråret til opvisningerne.

Samtidig vil jeg opfordre alle til at komme og se disse ord blive til virkelighed ved vores egen opvisning i DGI-byen lørdag den 16. april kl. 13, hvor der i øvrigt er gratis entré.

Der bliver igen i år inviteret de bedste eksterne hold, og nu er det blevet en tradition, at vi samler tidligere gymnaster fra foreningen til to springtræninger før opvisningen og slipper dem løs på springbanerne til årets opvisning.

Så altså ingen undskyldning for ikke at tage familien med til 3 times kulturelt indslag.

Se programmet og endelige tider på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk eller facebooksiden.