PI-Gymnastik melder klar til ny sæson

Opdateret 10. juli 2017

Til september slår gymnastikafdelingen i PI-København dørene op til endnu en ny, spændende sæson – og igen i år står foreningen klar med en bred vifte af hold, så der er tilbud til alle, uanset niveau, alder og ambitioner. Og igen kan børnefamilier være aktive sammen på vores familiehold.

Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem
Fotos: Pia Bonde Larsen, Vibeke Green & Kristine Klitsø

Sommeren igennem har PI-Gymnastiks bestyrelse arbejdet på at få lagt sidste hånd på programmet til den kommende sæson.

I mens har flere af foreningens hold – PI Opvisningsholdet, PI Elitepiger og PI Piger, holdt PI-fanen højt ved DGIs store Landsstævne i Aalborg, der løb af stablen tidligere på sommeren. Læs mere om oplevelserne i næste blad.

Alle hold er nu gået på fortjent sommerferie, men snart går det løs igen, og vi er glade for endnu en gang at kunne stille med et stærkt instruktørfelt og et stort antal hold.

I sæson 17/18 vil gymnastikafdelingen igen tilbyde familiehold til børnefamilierne, det traditionsrige PI Styrke, hvor alle m/k’ere kan få sved på panden, pulsen op og masser af socialt samvær, og det populære mixhold PI Opvisningsholdet, der kombinerer spring og rytme med fællesskab og ambitioner.

Adskillige udtagede rytmehold – målrettet forskellige niveauer og aldersgrupper – er som sædvanlig på repertoiret, og den store interesse for dansens verden betyder, at vi igen i år står klar med to seje dansehold.

Størstedelen af holdene starter i den første uge af september, men enkelte begynder med fortræninger allerede i slutningen august, så følg med på Facebook (www.facebook.com/pigymnastik) og foreningens hjemmeside (www.pigymnastik.dk), hvor der løbende lægges info ud om opstart.

Her er holdene og instruktørerne desuden beskrevet mere detaljeret.

En lang række af foreningens hold er udtagede – og her sker tilmelding derfor først efter udtagelsen for de, der er kommet på holdene. Men for familieholdene og andre ikke-udtagede hold sker tilmelding og registrering ved at møde op til første træning.

Vær opmærksom på, at der er begrænset plads på familieholdene.

Vi glæder os til endnu en sæson i gymnastikafdelingen – og til at se både gamle og nye medlemmer i sale og haller rundt om i København.


 

 

PI Elitepiger til SMIL-Stævnet i Kolding

Opdateret 2. juli 2017

Af Pernille Sundstrup & Julie Schneider, gymnaster på PI Elitepiger
Fotos: WeboShots

Den 20. maj 2017 deltog PI Elitepiger i sæsonens sidste store stævne, inden vi senere på sommeren tager til Aalborg for at deltage i Landsstævnet – en stor sportsfestival, hvor især gymnastikken har en særlig rolle.

SMIL-stævnet er en årlig begivenhed, hvor topgymnastikhold fra hele landet inviteres til en dag med masser af smukke bevægelser, vilde spring og ikke mindst – en masse SMIL.

Klokken 07:00 lørdag morgen mødtes nogle af pigerne fra PI Elitepiger på Valby Station for samlet at tage mod Kolding, hvor SMIL-stævnet i år blev holdt.

Transporten denne gang var som så mange andre gange aftalt buskørsel med andre hold fra København, som ligeledes var inviteret til stævnet. Turen blev en blanding af morgensnak og ’morfar’-lure på vej mod Jylland, hvor vi ankom ved 10-tiden.

Her blev vi modtaget af komiteen bag SMIL-stævnet, som stod klar med lune croissanter og gratis kaffe til de første 400 i anledning af stævnets 5-års jubilæum. I hallen var der akustisk musik i morgenvenlige toner, og langsomt kom flere og flere mennesker til.

Klokken 11 startede hele showet, og efter et par timers tilskuertid og god gymnastik, gik vi ud for at gøre klar til egen opvisning.

Her bruger vi altid den første tid på at snakke ændringer i opvisningsprogrammet igennem og få sat nogle smukke, vilde fletninger.
I opvarmningshallen var der mange andre gymnaster i gang med at varme op – enten hver for sig eller som hold, og da vi fik tid, gennemgik vi hele opvisningen med musik.
En halv times tid herefter var vi klar – håret sat, kjolen på, kampråb råbt.

Det blev en virkelig god opvisning og en perfekt afslutning på en skøn og udfordrende sæson for os alle. Efter alle opvisningerne blev opvarmningshallen omdannet til festsal og opvisningshallen til sovesal, og så var der middag med byg-selv burger og fest.  


 

Stor succes ved gymnastikafdelingens årlige PI Opvisning

Elitepiger

  • Pigeholdet

  • Puslinge

Pigeholdet

Opdateret 29. maj 2017

Tekst: Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem PI-Gymnastik
Fotos: Pia Bonde Larsen

Regnen silede godt nok ned udenfor, men i den store hal i DGI-byen var der forårsstemning for alle pengene, da gymnastikafdelingen i PI-København afholdt sin årlige PI Opvisning, lørdag 29. april.

Traditionen tro skulle samtlige af foreningens egne hold indtage opvisningsgulvet i løbet af opvisningens tre timer – og da foreningen denne sæson har slået rekord i medlemsantal ved at tilbyde hele ti forskellige hold – kunne PI selv fylde størstedelen af programmet ud.

Der var dog inviteret et enkelt gæstehold, Bønder i Byen, der helt som de plejer leverede et fantastisk show med flotte spring, masser af humor og en ordentlig portion mandehørm.

Dagen begyndte kl. 13 med faneindmarch og velkomst ved formand Rasmus Agerskov Schultz, og så var der ellers lagt op til et par høj-intensive timer med gymnastik og dans på højeste niveau.
Publikum fik både serveret kreative koreografier, masser af tårnhøje spring – og så blev der også trukket på smilebåndene, da vores PI Styrke trak i gymnastikdragter fra fordums tid for at hylde de seneste fem årtier med gymnastik.
Og der var ikke et øje tørt, da foreningens yngste medlemmer fra familieholdene PI Upcoming og PI Puslinge indtog gulvet og de opbyggede redskabsbaner – og ikke fulgte de voksnes anvisninger til punkt og prikke hele tiden.

Igen i år bød opvisningen også på holdet PI All Stars, der er en samling ”gamle” springere fra PI’s Opvisningshold, der kun samles for den årlige PI Opvisning – og lige tager endnu en tur i manegen, selvom størstedelen for længst har lagt springgymnastikken på hylden.

Dagen igennem var der fuld opbakning fra tilskuerrækkerne, der var stuvende fulde – og også mange forbipasserende i DGI-byen kiggede ind et øjeblik, sandsynligvis nysgerrige på grund af menneskemængden og musikrytmerne, der fyldte hallen.

Til sidst fik bestyrelsen sagt ordentligt tak til foreningens mange dygtige instruktører, der sæsonen igennem har lagt kreative kræfter og tonsvis af energi i vores hold.
Tak til jer. Og tak til alle PI-medlemmer og de mange tilskuere, der var med til at gøre PI Opvisningen til en fantastisk oplevelse for holdene.

Selvom sæsonen nu officielt er slut, fortsætter enkelte af PIs hold – og tre af dem skal deltage ved DGIs landsstævne i Aalborg til sommer. Læs mere om det i et senere blad.
Bestyrelsen er også allerede i gang med at få styr på næste sæson – informationer følger henover sommeren på foreningens hjemmeside, www.pigymnastik.dk og Facebook-side, www.facebook.com/pigymnastik, så hold godt øje her.

------------------

Med PI-dans til Påskegalla 2017 – Gymnastik, dans og fællesskab

Af Feodora Wester, danser på PI Dans

Påskesøndag den 16. april tog PI-dans til Svendborg for at deltage i SG Påskegalla. Halgulvet, som vi kender det, var i dagens anledning beklædt i sort, og farverigt lys var sat op for at give både publikum og de udøvende en flot og helstøbt oplevelse.

I løbet af opvisningssæsonen har arrangørerne af gallaen inviteret de hold, de gerne vil se på dagen og også håndplukket specifikke indslag fra holdenes opvisninger. Gallaen i SG-huset er altså nøje tilrettelagt og viser et bredt og flot udsnit af dansk gymnastik og dans anno 2017.

PI-dans gik på gulvet lige efter pausen, og vi dansede alt det bedste, vi havde lært i syv minutter for en fyldt tilskuertribune. Fra PI-Gymnastik var også PI-Elitepiger, som leverede et brag af et show i florlette kjoler og med et stærkt og elegant bevægelsesmønster.

I år var det fjerde gang, der blev afholdt SG påskegalla. 2014 var gallaens første år, og initiativet var dengang helt særligt. Daniel Rye, gymnast og freelancefotograf, var taget som gidsel af Islamisk Stat, og SG Påskegalla blev arrangeret for at samle penge til at hjælpe Daniels familie med at få ham hjem til Danmark igen. I juni 2014 lykkedes det heldigvis!

Foreningen SG har siden da holdt fast i at afholde et gallashow – og har hvert år til formål at støtte en person med relation til gymnastikverdenen, der har brug for det. I år fik Malene Lykke, en slemt skadet verdensholdsgymnast, overrakt Påskegallaprisen samt 15.000 kr.

SG Påskegalla er altså både en dag med masser af flot gymnastik og dans og en dag, hvor vi hylder og husker hinanden på, hvad et stærkt fællesskab sammen kan udrette. 


 

 

PI Opvisningsholdet på tour

Opvisningsholdet er klar til fest. Livet er fedt

PI Opvisningsholdet på tour

Fremtidige gymnaster i Gymnastikafdelingen

Opdateret 20. april 2017

Hele foråret har flere af PIs hold deltaget i stævner og opvisninger landet rundt.
Læs her om Opvisningsholdets weekend i Sorø og til det traditionsrige Dejbjerg-stævne.

Af Katrine Frandsen, gymnast på PI Opvisningsholdet
Fotos: Mette Lildholdt Schmidt & Rasmus Skovgaard

Fredag den 24. februar drog hele PI's Opvisningsholdet traditionen tro på opvisningsweekend.

Første stop var gymnastikefterskolen Sorø. Her skulle opvisningsholdet deltage i efterskolens Opvisningsaften, der år efter år fylder den store hal med tilskuere – og hvor der kommer hold fra nær og fjern.

Igen i år var holddeltager Annas mor og papfar værter for overnatningen lidt uden for Slagelse, hvor de lagde gildesal til overnatningen for hele holdet.
Her stod den på pandekager og fælleshygge, samt kæmpe morgenbord den efterfølgende morgen.

Om lørdagen gik turen så til Dejbjerglund Efterskole, hvor Opvisningsholdet igen i år, meget prisværdigt, var udvalgt til at deltage i festlighederne.
Dejbjerglund Efterskole afholder årligt opvisningen, hvor forskellige hold bliver indbudt. Og det er altid med super god stemning, fantastisk opbakning fra tilskuerrækkerne og flotte opvisninger. Og så følger selvfølgelig altid en temafest, hvor kun fantasien sætter grænser.

Temaet i år var Realityshows, så om aftenen blev salen fyldt med ”Landmand søger kærlighed”, ”Den store bagedyst”, ”Mit plastikmareridt” og mange andre.
PI Opvisningsholdet gik all in på ”Livet er fedt”, hvilket matchede godt med de søde damer fra ”Den store bagedyst”, der glædeligt serverede flødeskumskager…

Dejbjerglund Efterskole stævne er altid en succes, og PIs Opvisningsholdet ser frem til mange fremtidige opvisninger her.  

Sved, sjov og ninja-træning på familieholdet PI Upcoming

Tekst og fotos: Kristine Honoré Klitsø, instruktør på PI Upcoming

Hver søndag fra kl. 11.30 til kl. 13.00 i den store hal på Institut for Idræt drøner der gennemsnitligt 20 børn rundt i alderen 4-7 år sammen med deres forældre.
Alt i alt er der 36 skønne krudtugler på holdet, så hallen er fyldt, når alle er der.

Opfattelsen hos de voksne er, at børnene går til gymnastik – men spørger du eksempelvis Christian Hansen–Hersnap på fem år, så går han til ninja-træning.
Og til ninja-træning får man lov til at løbe, klatre, springe fra redskab til redskab, holde balancen på smalle bomme og lave saltomortaler, præcis som en ægte ninja.

Når spørgsmålet lyder ved træningens begyndelse: Hvad glæder I jer mest til? Så er svaret: At løbe, at hoppe i trampolin og lave pizza.

Der bliver lavet stafetter, hvor mor og far sveder i styrketræningsøvelser, øvet akrobatik som små cirkusartister, og trænet de store riddere og skønne prinsesser i gymnastiske grundøvelser.
For slet ikke at nævne, at der også bliver stået på hænder, øvet vejrmøller samt både forlæns og baglæns saltomortaler. Træningen sluttes af med sang og pizza-leg.

På holdet handler det om at have det sjovt, svede, være sammen og lære noget nyt med fokus på de gymnastiske elementer.
PI Upcoming laver én opvisning, til PIs årlige opvisning, og derefter slutter sæsonen.
Men hold øje med vores hjemmeside, www.pigymnastik.dk eller på vores Facebook-side (PI Gymnastik), hvor der henover sommeren kommer info om opstart næste sæson til september.


 

 

Fuld fart på opvisningssæsonen for PI-Gymnastik

PI-Urban

  • PI-elitepiger

  • PI-elitepiger

PI-X

Opdateret 10 april 2017

 Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, PI-Gymnastiks bestyrelse
Fotos: Vibeke Green

Forår er lig opvisninger i gymnastikverdenen – og sådan er det også for de mange hold i PI-Gymnastik, der lige siden januar har været på farten adskillige gange til opvisninger og stævner rundt omkring i landet.

Som I kan læse om i dette blad deltog flere af foreningens hold ved den tilbagevendende OD-dag på gymnastikhøjskolen i Ollerup i februar – og hele syv PI-hold var med til DGI Storkøbenhavns forårsstævne i marts.

Og det er kun et lille udvalg. Flere hold bliver inviteret til særlige gallaopvisninger og events – og flere hold gør også et stort arbejde selv i forhold til at opsøge lokalforeninger og landsdelsforeninger rundt i landet for at få lov til at komme på besøg som gæstehold fra Politiets Idrætsforening.

Således kan gymnastik- og danseholdene fra PI hver sæson opleves mange steder uden for Stenbroen i København – i februar var to af PI´s hold, Opvisningsholdet og PI Elitepiger, helt i Vestjylland for at deltage i et stort og festligt stævne på Dejbjerglund Efterskole – det kan du læse mere om i næste blad …

Syv PI-hold til årets forårsstævne

PI Urban debuterede på opvisningsgulvet ved DGI Storkøbenhavns forårsstævne i marts.

Tekst og fotos: Camilla Rueløkke, instruktør PI Urban

Tre dage med sprængfyldte gymnastikprogrammer, god stemning og sprudlende atmosfære. Det er rammerne, når DGI Storkøbenhavns forårsstævne afholdes hvert år.

I år foregik det i Frederiksberg-hallen d. 10.-12. marts. Stævnet er for alle lokalforeninger i DGI Storkøbenhavn og ved at være repræsenteret med hele syv dygtige hold, dominerede PI Gymnastik programmet.
Syv hold, som til og med hver især præsenterede forskellige udgangspunkter for spændende bevægelse inden for gymnastik og dans.

Hvor dette stævne for de fleste hold er placeret midt i rækken af opvisninger i løbet af foråret, så var det for PI Urban sæsonens første opvisning.
Det tilførte dagen endnu mere spænding for de 22 piger, som flere gange skulle minde sig selv om at nyde den fantastiske energi og højlydte opbakning fra tilskuerrækkerne i de hurtige otte minutter på opvisningsgulvet.

Den efterfølgende stemning var præget af velfortjent stolthed, glæde og lettelse oven på den gode oplevelse, som gymnastikken og opvisningsgulvet igen havde sat rammen for.

PI-X til OD-dag på Fyn

Det eksperimenterende dansehold i PI-Gymnastik, PI-X, satte kurs mod Ollerup for at deltage i den traditionelle OD-dag.

Af Silke Borly, danser på PI-X
Fotos: Vibeke Green

Den 4. februar tog vi afsted mod Gymnastikhøjskolen i Ollerup for at lave vores anden opvisning på sæsonen.

Den traditionelle OD-dag, der foregår på Gymnastikhøjskolen i Ollerup på Fyn, er en fed dag fyldt med gymnastik og dans og en masse glade mennesker, som netop samles om dette.
Fem af os på holdet er tidligere elever på gymnastikhøjskolen - og for os betyder denne dag rigtig meget, da vi samles med vores højskolevenner og har en virkelig hyggelig dag.

Det er altid spændende at komme som et lille hold på 14 dansere fra Sjælland til et stævne, som består af rigtig mange gymnaster fra Jylland og Fyn.
Selvom PI-X deltager i en dag som OD-dag, der er et gymnastikstævne, så er vi nok mere et dansehold end et gymnastikhold. Vi eksperimenterer med bevægelserne og sammensætningen af vores show - og bryder gymnastikrammerne.
Og det er rigtig spændende. Spændende at udføre, spændende at vise og spændende at se, hvordan publikum tager imod det og oplever det. 

Heldigvis var der stor opbakning og mange klappede af os. Opvisningen gik godt, og det var fedt bagefter at få roser fra en masse kompetente mennesker, som ved, hvad de taler om.

Vi var på gulvet tidligt, så resten af dagen stod på at bakke de andre hold op, når de var på gulvet.
Også PI Elitepiger fra PI-Gymnastik var til OD-dag og leverede en flot opvisning – men det var selvfølgelig Ollerups Elitehold, som lukkede og slukkede showet med et brag af en performance.


 

Sæsonens første opvisning

PI Retro

 

Opdateret 4. februar 2017

 

PI Retro leverede på Stenbroen

Af Elisabeth Arnsdorf Haslund, bestyrelsesmedlem og instruktør PI Retro
Fotos: Pia Bonde Larsen

Når et nyt år begynder, så ved man én ting med sikkerhed i gymnastikverdenen: Årets første opvisning – Stenbrostævnet – er lige om hjørnet.

I år var det lørdag 28. januar, hvor Frederiksberghallen stod i gymnastikkens tegn fra morgen til aften. Og PI-Gymnastik var traditionen tro rigt repræsenteret.

For PI Retro, holdet for de rutinerede og ”modne” rytmegymnaster over 27 år, betød det tidligt op lørdag morgen, for vi var et af de første hold på gulvet. Selvom Stenbro-stævnet reelt er en forvisning, og altså en form for generalprøve, inden forårets opvisninger for alvor går i gang, er der alligevel nerver på.
Alle vil gerne gøre det godt, levere en flot opvisning og nå helt ud til de bagerste rækker.

Der var da også fuld koncentration, da de 25 Retro’er mødtes i opvarmningshallen. Flere hjalp hinanden med at øve og få styr på den sidst indlærte koreografi, og som opvarmningen skred frem, og opvisningen kommer tættere på – minut for minut – steg spændingen og sommerfuglene i maverne.

Men da musikken først bragede ud af højtalerne og de mange tilskuere klappede taktfast, indtog de erfarne Retro’er opvisningsgulvet med total overbevisning. Der var fuld energi på i løbet af de otte minutters show – og der blev leveret både ynde og inderlighed, smil, attitude og finesse.

Alt i alt en super oplevelse – og resten af dagen blev så brugt på at bakke op om de mange andre dygtige hold til årets Stenbro-stævne.
På gulvet var også andre fra PI-Gymnastik: PI Piger, PI Opvisningsholdet, PI-X og PI Elitepiger, der alle leverede flotte opvisninger.

Alle foreningens hold kan opleves ved flere opvisninger og stævner i løbet af foråret (hold øje på foreningens hjemmeside www.pigymnastik eller Facebook: ”PI Gymnastik”), og naturligvis ved PIs egen opvisning, lørdag 29. april i DGI-byen.


 

 

 

 

Fakta om gymnastikafdelingen

Formand, Rasmus Agerskov Schultz

Opdateret 15. maj 2013

Gymnastikafdelingen blev stiftet i 1920.

Formanden for Gymnastikafdelingen er i dag, Rasmus Agerskov Schultz, Københavns Politi
www.pigymnastik.dk

Afdelingen optager også personer uden tilknytning til politiet som medlemmer.

Gymnastikafdelingen tilbyder gymnastik på mange forskellige niveauer. En fællesnævner er god fysisk træning og et stærkt socialt samvær.

Afdelingen har flere fælles aktiviteter på tværs af holdene såsom en foreningsdag, julefrokost, forårsopvisning og afslutningsfest samt andre aktiviteter.


 

Årsberetning for idrætsåret 2016

Der er også plads til de mindste kommende gymnaster

Opdateret 18. januar 2017

Af Rasmus Agerskov Schultz,
Formand

Afdelingen bestod pr. 31.december 2016 af følgende personer.

Formand, Rasmus Agerskov Schultz, Kbh.s Politi.
Næstformand & Kasserer, Jessica Hylleberg, Kbh.s Politi.
Sekretær, Elisabeth Arnsdorf Haslund, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Kristine Brandt Kofoed, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mie Hytteballe Kristensen, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Peter Schmidt, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mette Mogensen, Civil.

Ved generalforsamlingen i PI-Gymnastik i februar 2016 takkede bestyrelsesmedlem Helene Thygesen af efter mange år som hhv. kasserer og bestyrelsesmedlem.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke hende for et godt stort stykke arbejde, og vi glæder os til at se dig ved kommende opvisninger.

Da vi vidste, at Helene ville takke af satte bestyrelsen straks et omfattende arbejde i gang i forhold til at finde et nyt bestyrelsesmedlem. Præmissen var, at det skulle være en aktiv PIér og gerne én, som var lidt yngre og havde kendskab til, hvad der skal til for at skabe attraktive hold i PI-Gymnastik i fremtiden.
Valget faldt på Mie Hytteballe Kristensen, som gerne ville tage imod udfordringen, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Vores bestyrelse nyder godt af, at alle medlemmerne er ”opvokset” i den særlige PI ånd, som man tilegner sig efter nogle år i PI-Gymnastik. Dermed har vi god hånd og hanke i, hvordan vores hold skal ”sættes op” og ikke mindst, hvad der forlanges af holdene.

PI-Gymnastik er bare noget særligt blandt gymnastikforeningerne i København, fordi vi tør satse på kreativitet og ”udvidet” gymnastik, og heldigvis lykkedes det ret godt for os.

Vores egen forårsopvisning blev afholdt i april 2016 i DGI-byen. Hjemmeopvisningen ligger som én af de sidste større forårsopvisninger, og dermed topper alle vores hold ved denne opvisning.

I år blev der igen afholdt en god fest for at markerer afslutning på vores sæson, og som det er kendetegnet ved gymnaster, blev det en meget underholdende og fornøjelig fest.

De fleste af vores hold forsatte træningen og opvisningerne frem til udgangen af maj måned.

PI-Gymnastik starter sæsonen i september, og lige siden foråret og igennem sommeren har vi arbejdet hårdt for at tiltrække de dygtigste rytmegymnaster til vores forening gennem nøje udvalgte instruktører.
Det resulterer så også i, at vi stiller til opvisninger og stævner med de klart bedste rytmehold i hele hovedstadsområdet.
Gennem mange år har PI-Gymnastik oparbejdet et ry for at være en kvalitativ god forening, som alle inden for gymnastikverdenen kender. Det er jeg som formand rigtig stolt af.

Vores hold rejser rundt i hele landet og deltager i tilmeldte/inviterede stævner og opvisninger. Dette er ligeledes en god måde at repræsenterer Dansk Politi på, da alle publikummer og deltagere ved stævner/opvisninger har store forventninger til vores hold.

Sæson 2016/17 er den sæson, hvor der i mine 15 år som formand, har været flest medlemmer, og det tyder alt i alt på, at vi i PI-Gymnastik formår at tiltrække gymnaster i en disciplin, hvor der i hele Kbh. området er stor konkurrence.
Jeg er meget glad for, at vi som Politiidrætsforening kan formå at fastholde og tiltrække dygtige gymnaster, som både er med til at sætte retning i gymnastikken, men også til at fastholde de traditioner og holdninger, som kendetegner PI-Gymnastik.

Følgende hold er repræsenteret i PI-Gymnastik i sæson 2016/2017 :

•       PI-Dans

 

•       PI-Elitepiger

 

•       PI-Opvisningsholdet

 

•       PI-Piger

 

•       PI-Puslinge

 

•       PI-Retro

 

•       PI-Styrke

 

•       PI-Upcoming

 

•       PI-Urban

 

•       PI-X

Husk at du altid kan følge med i aktiviteter på vores hjemmeside  www.pigymnastik.dk og også følge afdelingen på vores facebookside : PI Gymnastik.

Som altid er foråret lig med forårsopvisninger, og her vil der igen i 2017 blive stillet store forventninger til alle vores hold.
Som formand er det dejligt at have en forening, som på trods af at hovedparten er civile medlemmer, stadig er meget stolte af at repræsenterer PI.  Jeg er stolt og glæder mig til at se alle holdene i løbet af foråret til opvisningerne.

Samtidig vil jeg opfordre alle til at komme at se disse ord blive til virkelighed ved vores egen opvisning i DGI-byen lørdag d. 29. april kl. 13, hvor der i øvrigt er gratis entré.
Der bliver igen i år inviteret de bedste eksterne hold, og nu er det blevet en tradition, at vi samler tidligere gymnaster fra foreningen til to springtræninger før opvisningen og slipper dem løs på springbanerne til årets opvisning.

Så altså ingen undskyldning for ikke at tage familien med til 3 times kulturelt indslag.

 Se programmet og endelige tider på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk eller facebooksiden.


 

 

Årsberetning for idrætsåret 2015

Opdateret 4. februar 2016

Af: Rasmus Agerskov Schultz, afdelingeformand

Afdelingen bestod pr. 31.december 2015 af følgende personer.
Formand, Rasmus Agerskov Schultz, Kbh. Politi.
Næstformand & Kasserer, Jessica Hylleberg, Kbh. Politi.
Sekretær, Elisabeth Arnsdorf Haslund, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Kristine Brandt Kofoed, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Helene Thygesen, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Peter Schmidt, Civil.
Bestyrelsesmedlem, Mette Mogensen, Civil.

Vores bestyrelse nyder godt af, at alle medlemmerne er ”opvokset” i den særlige PI ånd, som man tilegner sig efter nogle år i PI-Gymnastik.

Dermed har vi god hånd og hanke i, hvordan vores hold skal ”sættes op” og ikke mindst, hvad der forlanges af holdene.

PI-Gymnastik er bare noget særligt blandt gymnastikforeningerne i Købehavn.

Vores egen forårsopvisning blev afholdt i april 2015 i DGI-byen. Som altid er vores hjemmeopvisning kendetegnet ved, at alle vores egne hold slutter forårets opvisninger af med, at vise det bedste, de kan.

Samtidig havde vi inviteret nogle af de bedste hold, der ligeledes har været ved forårets opvisninger.

I år blev der igen afholdt en god fest for at markerer afslutning på vores sæson, og som det er kendetegnet ved gymnaster, blev det en meget underholdende og fornøjelig fest.

Ved PI-Københavns 95 års jubilæumsfest i Wallmanns var det dejligt at kunne se op på 143 gymnaster fra PI-Gymnastik, som var samlet i hele den ene afdeling af salen.
Det var en super fest med god underholdning og dans til langt ud på natten.

De fleste af vores hold forsatte træningen og opvisningerne frem til udgangen af maj måned.

Vi har formået at tiltrække de dygtigste rytmegymnaster til vores forening gennem nøje udvalgte instruktører. Det resulterer så også i, at vi stiller til opvisninger og stævner med de klart bedste rytmehold i hele hovedstadsområdet.

Gennem mange år har PI-Gymnastik oparbejdet et ry for at være en kvalitativ god forening, som alle inden for gymnastikverdenen kender. Det er jeg som formand rigtig stolt af.

Vores hold rejser rundt i hele landet og deltager i tilmeldte/inviterede stævner og opvisninger. Dette er ligeledes en god måde at repræsenterer Dansk Politi på, da alle publikummer og deltagere ved stævner/opvisninger har store forventninger til vores hold.

Bestyrelsen har igen igennem hele foråret og sommeren arbejdet hårdt for at skaffe trænere, der forsat kan levere kvalitet og trække gymnaster til foreningen. Det er et hårdt arbejde, men som samtidig lønner sig, når det hele falder på plads.

Op til sæsonstart stod det klart, at vi kunne oprette vores PI-Upcoming (familiehold) igen efter ét års pause. På holdet er der nu 15 familier tilmeldte, hvilket er skønt.

Holdet udfordrer både forældre på hård træning og saltoer, ligesom børnene bliver indført i gymnastikkens verden med sans for konstruktiv gymnastik krydret med leg.

Samtidig har vi i år oprettet et PI-Puslinge, som henvender sig til børn mellem 1-3 år. Her er 17 familier tilmeldt, og børnene bliver udfordret, lige fra de er begyndt at gå.

PI Elitepiger er ligeledes et nyt hold i sæson 2015/16. Holdet henvender sig til ambitiøse og alsidige piger fra 18 år, der vil gå på et hold, som tager udgangspunkt i både gymnastikkens og dansens verden.

Holdet er et opvisningshold, men der lægges samtidig stor vægt på den ugentlige træningskvalitet, hvor grundtræning, teknik og sveddråber vægtes mindst ligeså højt som opvisningsprogrammet. For det er jo det, det hele handler om: træning! 

Sæson 2015/16 er den sæson, hvor der i mine 14 år som formand har været flest medlemmer, og det tyder alt i alt på, at vi i PI-Gymnastik formår at tiltrække gymnaster i en disciplin, hvor der i hele Kbh. området er stor konkurrence.

Husk at du altid kan følge med i aktiviteter på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk og også følge afdelingen på vores facebookside:
PI Gymnastik.

Som altid er foråret lig med forårsopvisninger, og her vil der igen i 2016 blive stillet store forventninger til alle vores hold.

Som formand er det dejligt at have en forening, som på trods af, at hovedparten er civile medlemmer, stadig er meget stolte af at repræsentere PI.
Jeg er stolt og glæder mig til at se alle holdene i løbet af foråret til opvisningerne.

Samtidig vil jeg opfordre alle til at komme og se disse ord blive til virkelighed ved vores egen opvisning i DGI-byen lørdag den 16. april kl. 13, hvor der i øvrigt er gratis entré.

Der bliver igen i år inviteret de bedste eksterne hold, og nu er det blevet en tradition, at vi samler tidligere gymnaster fra foreningen til to springtræninger før opvisningen og slipper dem løs på springbanerne til årets opvisning.

Så altså ingen undskyldning for ikke at tage familien med til 3 times kulturelt indslag.

Se programmet og endelige tider på vores hjemmeside www.pigymnastik.dk eller facebooksiden.