Stille som i graven – dyb koncentration!

  • Anders Stokholm med sin præmie tættest på flaget

  • Peter Levring med sin præmie tættest på hullet

  • Tom med sin præmie tættest på flaget

Artikelforfatteren

Opdateret 4. marts 2019

Af Lena Dahl

Fredag den 15. februar afholdt Golfafdelingen igen i år sit indendørsstævne i Simgolf. Mødetiden var kl. 08.00 og der ventede kaffe og dejligt morgenbrød.

Således blev det en blød start, mens vi ventede på at folk kom dryssende og vores båse skulle blive fyldt op med de tildelte makkere. Men ak, der var afbud pga. sygdom og presserende arbejde. Så der blev byttet lidt rundt, så der var 3 eller 4 personer i hver bås. Vi var dog kun to i min bås. Vi nåede således også at spille 2x18 huller.

Formanden Dan Berthelin bød velkommen, og takkede direktør Keld Jensen fra Simgolf for de gode konditioner og aftaler for at spille i Simgolf.

Vi skulle spille ugens bane, som var Mauna Kea Resort, beliggende på Hawaii, og designet af Robert Trent Jones Sr.

Banen blev sat op med rimelige konditioner af fairways og greens, en let brise og solskin.

Vi spillede i to rækker, og der var præmier til de 3. bedste i hver række, samt nærmest flag på de fire par 3 huller. Banens længde for herrer 5783 m og for de tre kvinder 4825 m.

Det er ikke nogen lang bane, men tro mig, den er svær. Det vidste jeg på forhånd, da jeg spiller en gang om ugen i Simgolf, og jeg havde netop spillet Mauna Kea Golf Course i onsdags.

Så jeg var ved godt mod, og tænkte, at jeg måske havde en rigtig god chance for at få en præmie, men jeg skulle blive klogere. Jeg startede med at få nul point på hul 1, men fik mig dog spillet op. Dog var det ikke lige min dag.

Alle mine bolde gik i venstre, hvilket de ikke plejer. Min makker bragede derudaf med sine 275 m drives. Flotte, flotte slag, men indspillet fra ”roughen”, ”bunkeren” og al anden hasard, foregår på en dum lille langhåret måtte, som drillede ham gevaldigt.
Vi blev hurtigt enige om, at måleapparatet i vores bås ikke fungerede korrekt. Det kunne simpelthen ikke passe.

Banen var meget smuk. Udsigt til havet fra mange af hullerne og vegetationen var rigtig flot, men den var mega kuperet. Afstand mellem green og teested var for herrerne helt op til 30 m. For kvinderne selvfølgelig kun 20 m. Herrerne har altid fordel.

Fairways var smalle, og greens var også meget kuperede, så det var en svær, men rigtig sjov bane. Sværhedsgraden fremgik også lidt af, at tre af ”nærmest flag-hullerne” blev vundet med ca. 6 m og den sidste med ca. 3. Det er ofte meget tættere på flaget.

Når jeg spiller min ugentlig dag i simgolf fra kl. 16 - 18 er der rigtig meget larm. Folk i båsene råber og griner. Så det slog mig pludselig midt under spillet, at der faktisk næsten var som stille i graven.

Dog var der en sagte mumlen, og enkelte udbrud af og til, og tees, der fløj rundt i lokalet. Men det var tydeligt, at der var dyb koncentration, og der blev kæmpet.

Efter endt spil i de respektive båse blev der hygget med burgers og resterne fra morgenbordet, indtil alle var færdige.

Da vi nåede til præmieuddelingen, var vores arrangør Jesper Bangsgaard nået frem. Han var blevet arbejdsramt, og kunne derfor ikke deltage.

Jesper fortalte, at vi i år ikke kommer til at spille to omgange, men i stedet fik gratis morgenmad. Til næste år vil der sikkert være nogle nye ændringer.

Jesper og Dan stod for uddelingen af præmierne, som blev fordelt som følger:

A-rækken:

1. Kasper Ob – 42 point
2. Jesper Siholte Hansen – 41 p
3. Christian Skov Poulsen – 38 p

B-rækken:

1. Gustav Sejbak – 47 p
2. Ulrik Stensbo – 42 p
3. Gert Sejbak – 40 p

Jeg havde da vist lige glemt, at mange at dem i Golfafdelingen er nogle unge ” hajer”, der slår rigtig langt. Selv om vores hcp. var blevet nedskrevet med 10 % var scores mega høje. Man vedbliver dog ikke med at være en ung haj, og kan heldigvis spille golf langt oppe i alderen.

I år gik således ”Kom igen-præmien” til en af de trofaste pensionister. Jeg selv vandt den eneste klappepræmie, der var.

Så dagen var ikke helt spildt. Nej, den var på ingen måde spildt – uanset præmier eller ej. Man kan altid være sikker på et godt og billigt arrangement, godt vejr, hyggeligt selskab m.m., når Golfafdelingen inviterer til arrangement hos Simgolf, så jeg kan kun opfordre folk til at deltage næste år – I vil ikke fortryde det.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2018

En glad Kurt Gullits Rasmussen, th. får overrakt præmie af formand, Dan Berthelin

Opdateret 28. januar 2019

Af Dan Berthelin, formand

Årsberetning 2018
2018 blev året, hvor Golfafdelingen sportsligt under afviklede stævner i ”politigolf” kan se tilbage på mesterskab efter mesterskab. Vores medlemmer var øverst på skamlen igen og igen.

Dette ikke mindst ved de danske mesterskaber på Royal Oak i Jels, hvor både mesterskabet i damerækken og herremesterskabsrækken blev hjemført til Københavns PI.

Af andre bemærkelsesværdige begivenheder indtraf det ultimative golfslag ikke mindre end to gange i årets løb. ”Hole in one” blev resultatet af slaget i helholdsvis Stationsturneringen samt Klubmesterskabet.

At Stationsturneringen set ud fra den sportslige værdi, endnu engang blev et storslået aktiv for medlemmerne gør året sammenholdt med de nævnte podiepladser til ”sportsåret over alle for Golfafdelingen”.

Set i bagspejlet i dette sportslige succesår glæder bestyrelsen sig over de store golfbedrifter, så vi næsten ikke kan få armene ned.

Vores webmaster har i år bidraget til, at du i de følgende afsnit elektronisk kan læse, hvad primært vores medlemmer har skrevet i artikler om deres oplevelser med ”politigolf” i 2018.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen

Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander og Frank Lund Nielsen

Mødet blev afholdt den 22. marts 2018 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 20 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Formand, Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Der var traditionen tro også i år genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.
Jesper Bangsgaard havde for hvilken gang forhandlet et favorabelt tilbud med direktør Keld Jensen for aftens arrangement. For tilbuddet til aftens udfordringer siger vi fra Golfafdelingen for hvilken gang mange tak.

Referat fra mødet kan læses her: medlemsmøde 2018.

Bestyrelsen.
Med nævnte genvalg til bestyrelsen blev det i 2018 ikke nødvendigt at ændre arbejdsfordelingen. I lighed med de sidste mange år blev arbejdet med arrangementer udført med den største professionalisme af alle under de givne omstændigheder.

Derfor endnu engang stor respekt for de opgaver, som bestyrelsesmedlemmerne har udført igennem året.

At fritiden til frivilligt arbejdet også i 2018 har været under pres, bevirkede at bestyrelsen endnu et år anvendte et minimum af tid på mødeaktivitet.

Med tanke på den frivillighed alle udviser er min tak derfor endnu større.
Uden frivillige i PI arbejdet ……. ingen ”politiidræt”.

Økonomi.
Golfafdelingen har i rigtigt mange år haft en god og sund økonomi.
Overskud og underskud på kontoen har afløst hinanden i en sund dynamisk rytme, så vi nu har en økonomi, som kan tåle et par år med underskud, hvis det skulle blive nødvendigt.
Vi planlægger derfor vores aktiviteter og budgetter på en måde, så vi ikke skærer i aktiviteterne på bekostning af økonomien.

Dog er Stationsturneringen efterhånden blevet så dyr, hvorfor vi er nødt til at kigge på, hvorvidt vi kan fastholde den kendte form med meget lille eller ingen egenbetaling og en dyr finale på The Scandinavian.

På trods af en dyr stationsturnering, ser det i år ud til, at vi lander tæt på et rundt nul på budgettet.

Der skal næste år spilles flere populære baner på Fyn og i Jylland, og vi må derfor forvente, at særligt transportbudgettet vil stige en del.

Når vi i år ikke går i minus trods en meget dyr stationsturnering, skyldes det primært et meget billigt klubmesterskab sammenholdt med en begrænset rejselyst til de åbne arrangementer vest for Storebælt.

Samtidigt har bestyrelsen været meget mådeholdende i forbindelse med afholdelse af bestyrelsesmøder.

Stationsturneringen
2018´s største arrangement i Golfafdelingen. Som tidligere år et stort tilløbsstykke med stor opbakning fra medlemmerne.
18 hold blev fordelt på 4 puljer.

Samlet set var der ca. 120 medlemmer, som deltog på holdene.
Puljeinddeling foregik som øvrige år ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.
Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

For Anders Stokholm fra Bellahøj lykkedes det i 1/4-finalen med Vestegnen IV onsdag den 29. august med det ultimative golfslag at lave hole-in-one.
Se foto af den stolte Anders - link til hjemmesiden - klik her.

Der var spænding igennem hele turneringen. Flere hold havde mulighed for at gå videre fra deres pulje inden sidste runde.

De altid stærkt spillende Vestegnen havde i år været lidt ”heldig” med lodtrækningen. Et hold i hver pulje. I modsætning til sidste år hvor der var 3 hold i en pulje.
De fik hele 3 hold videre til kvartfinalerne i år.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.
Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Stort tillykke til Bellahøj der forsvarede titlen som mestre i Stationsturneringen ved at besejre Vestegnen 1.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" på de valgte spilledatoer specielt i både kvart- og semifinalen samt finalen.

Klubmesterskab
Årets klubmesterskab skulle som vanen tro afvikles på en ny bane. I 2018 var valget faldet på en fantastisk bane i det midtsjællandske, hvor Midtsjællands Golfklub i Kvanløse lige uden for Holbæk har ”til huse”.
Indbydelsen var ude i god tid, og den faste skare fik hurtigt meldt sig til. En lille reminder og masse andre glade golfspillere kom ud af busken.
Omkring 60 personer deltog i mesterskabet.

Mesterskabsdagen fredag den 7. september startede med morgenbuffet og varm velkomst ved baneejeren og næstformanden. Ikke mindst næstformanden udtrykte med sin vanlige humoristiske tilgang til ord, sin forventning for alle på dagen.

Runden startede i helt fantastisk vejr og forholdene var perfekte. Forholdene afspejlede sig senere i de opnåede resultater på flere planer for runden.

På et plan skete det næsten umulige. Frank Lund Nielsen slog det ultimative golfslag. Medspillerne på 10. hul udbrød i jubel: ”Hole-in-one.
Kæmpe brøl fra Frank.

Klubmestre 2018 blev:
Damerækken: Line Hedegaard
Herrerækken: Anders Stokholm
Stort tillykke til begge.

At Anders var på et andet perfekt plan på dagen, afspejler sig i resultat med 3 slag over banes par.

Vindere af de indlagte Stableford matcher blev:
A-rækken: Kurt Gullits Rasmussen.
B-rækken: Peter Clausen.

Til nævnte vindere og alle præmiemodtagere, herunder nærmest hullet på alle par 3 huller, skal ligeledes lyde et stort tillykke.

Også i år skal der lyde en stor tak til vore matchsponsorer Ludvig Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København.

Dagen blev vanen tro afsluttet med et lækkert frokostbord og et endnu flottere gavebord til de dygtige.
Peter Hejlesens artikel for dagen kan læses på linket: klik her,
hvor særligt følgende eftertænksomme ord er udfundet af artikelskribenten:

På golfbanen kan en mand blive et offer, forfulgt af en kynisk skæbne, ramt af et skræmmende slag af tragedie, helten i et utroligt drama, eller klovnen i en komedie – nogen af disse endda inden for et par timer, alene efterladende en såret og splittet personlighed”.

og ikke nok med det, var den filosofiske tilgang ikke slut dermed:
Fortvivl aldrig. Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles”.

Endvidere ses foto af dagens stolte vinder af Hole in one.

Vinter Tour.
Også i 2018 lykkedes det afdelingens utrættelige kasserer at lave fortrinlige aftaler med SIM-Golf for afvikling af to afdelinger af indendørsmesterskabet ”Vinter Tour”.

Den 25. januar blev første afdeling afviklet med følgende resultat:
A-rækken: Mickey Soepraptojo
B-rækken: Jonas Kofod Olesen
Læs artiklen samt se stemningsbillederne fra dagen på link: klik her.

Anden afdeling blev afviklet den 2. marts, hvor dagens vinder blev: Peter Hejlesen.

Vinder af ”Vinter Tour 2018” blev efter de to afdelinger: Kurt Gullits Rasmussen.
Stort tillykke til Kurt samt alle præmiemodtagerne.

Også ved denne begivenhed berigede Peter Hejlesen os med en artikel indeholdende en del filosofi.
Blandt andet stiller han spørgsmålet:

”Hvilken lighed er der mellem golfspillere og kreaturer?
De står i båse om vinteren og vrikker med halen, mens de venter på at komme på græs”.

Artikel fra anden afdeling samt stemningsbilleder kan ses ad link: klik her.

Danmarksmesterskaberne.
Kolding PI havde i dagene den 20. og 21. august valgt Royal Oak i Jels som banen, hvor mesterskaberne skulle afvikles.

Afdelingens næstformand Kim Bo Munthesen har til årsberetningen bl.a. skrevet følgende om hans oplevelser under mesterskaberne:
6376 m fra hvid tee skulle forceres 2 gange i slagspil i mesterrækken for de 20 deltagere. En rigtig rigtig lang og svær bane, men samtidig beliggende i nogle fantastisk smukke omgivelser ved den store sø i Jels.

Dertil skal lægges, at banen fremstod i en fantastisk god stand på et tidspunkt, hvor stort set alle øvrige golfbaner på det nærmeste var brændt af.

En lang og svær bane giver også mange golfslag over 2 dage, og med mit wild-card i mesterrækken med alt for højt handicap, blev det da også til +200 slag og vabler på alle fingre.

Nogen husker, at Skagen engang slog Brøndby i fodbold, nu husker vi derimod, at vores egen Norlander med et ”wild-card” spillede sig ind på en flot 8. plads i mesterrækken.

PI København gjorde rent bord og blev danske mestre for både mænd og for kvinder. Mads Møller Nielsen fra Udrykningen blev Dansk Politimester 2018, idet han vandt herremesterrækken efter omspil mod Carsten Ekstrøm, Vestegnen, men også medlem PI København Golfafdelingen.

Dansk Politimester hos kvinderne blev vores nye unge håb Line Hedegaard fra Bellahøj foran Anne Seierø, Nordsjælland, såmænd også medlem af PI København Golfafdelingen.

A-rækken blev overlegent vundet af Mads Tranberg, Vestegnen, som også er medlem af PI København Golfafdelingen.

Stor succes for PI København Golfafdelingen.

Kæmpe ros til Kolding Politi for et flot afviklet arrangement, valg af fantastisk bane og ikke mindst en eventyrlig aftenbuffet mandag aften.

Det er muligt ved link - på side 6 til 9 at læse artiklen i Politiidræt nr. 6 2018 samt se fantastiske billeder fra dagene - klik her.

Stort tillykke til Line Hedegaard og Mads Møller Nielsen med de flotte resultater, som igen gør Golfafdelingen ære.

Åbne turneringer.
Som nævnt i indledningen var medlemmer af Golfafdelingen øverst på skamlen igen og igen. Det var tilfældet om matchen blev afviklet vest eller øst for Storebælt. Tilmed nogle gange i flere rækker.

Kolding PI arrangerede den 7. maj ”Forårsgolf 2018” på Roya Oak i Jels.
Micky Soepraptojo vandt A-rækken og Christian Skov Poulsen vandt B-rækken.

Matchen blev afviklet som anført, da der ikke blev arrangeret Sjælland eller Fyn Open.

Jysk Open blev afviklet den 28. maj på Trehøje Golfklub med Holstebro PI som arrangør.
Kasper Poulsen vandt A-rækken.

Johnny Enevoldsen havde også i 2018 påtaget sig planlægning og afvikling af Nordsjælland Open. Den 21. september blev matchen afviklet på Gilleleje Golfklub.

Anders Stokholm og Tom Arnoldsen blev vinder af henholdsvis A- og B-rækken
Bestyrelsen ønsker stort tillykke til Micky, Christian, Kasper, Anders og Tom.

Til alle øvrige deltagere skal der lyde en stor tak for deres deltagelse.
Golfafdelingen ser frem til, at deltagerantallet, ikke mindst fra vores medlemmer, fastholdes i 2019.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
Med overskriften ”Pas på Politiet” havde Sportsjournalisternes Golf Klub (SGK) inviteret til den årlige match mellem SGK og Golfafdelingen.

Matchdagen mandag den 20. august viste sig på Gilleleje Golfklubs bane endnu engang fra den vejrmæssige gunstige side. Ud over andre banes ”gule” fairways var der meget grønt græs i Gilleleje, dog med et par fairways der havde lidt skade efter gravende dyr og mængder af vand i sæsonen 2017.

Overskriften ”Pas på Politiet” var fra SGK´s side tvetydigt, idet man fra klubbens siden angiveligt erindrede, at Golfafdelingen havde vundet de foregående matcher.

Fra Golfafdelingens siden fortolkede vi overskriften som værende en tak til politiet generelt, da ikke mange i vores samfund i dag giver udtryk for, at der generelt bør passes godt på landets politi.

SGK havde planlagt spilafviklingen med ”løbende start” fra kl. 13. Flere deltagere havde forud udtrykt deres skeptisk med denne form for start, da der ikke forud for matchen var mulighed for socialt samvær. Andre gav klart udtryk for deres glæde ved ”løbende start”, da det derved var muligt at møde nogle timer ”på kontoret” forinden golfen var i fokus.

Alt i alt skal der lyde stor ros til SGK for afviklingen, som blev afsluttet i restauranten med perfekt socialt samvær.

At SGK i 2018 tog overskriften bogstaveligt viste sig efterfølgende i resultatet, der viste en klar sejr til SGK.
Tillykke med sejren, og den ny tilgåede pokal, som efter sigende er importeret fra Polen af et SGK medlem.
Jørgen Thilkes oplevelser for dagen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Åbent Hus.
”PI-Københavns Venner” har igen – igen med deres generøse tilskud gjort det muligt at afvikle ”Åbent Hus” på Værebro Golfklubs fantastiske par 3 bane.

Igen var der afkast til Golfafdelingens medlemstal, idet flere deltagere efterfølgende besluttede sig til at melde sig ind i afdelingen.
Ud over en tak til vennerne skal ”fadderne” have en stor tak for deres uvurderlige hjælp på dagen.
Også ved denne lejlighed var der på anmodning en deltager, som skrev om sine oplevelser for dagen.
Esben Meyer Christensens oplevelser kan læses på hjemmesiden: klik her.

Medlems arrangement.
Bestyrelsen valgte igen med rettidig omhu at invitere til et arrangement.
Denne gang var emnet regelaften om de nye golfregler. Tirsdag den 27. november mødte ca. 30 medlemmer på Station City.

Aftenens ”regelguru” var endnu engang Brian Oswald, fra Oswald Academy ApS. Med Brians humoristiske tilgang til formidling og uforlignelige viden om golfreglerne, blev det en lærerig aften for alle.
Der var glædeligt stor spørgelyst, som var et bevis på medlemmernes interesse for golfregler generelt.

Bestyrelsen takker alle medlemmer for ”sportsåret over alle for Golfafdelingen”, og ser frem til sæsonen 2019………. og husk som andet steds:

Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles”.

Alle medlemmer og deres familie ønskes et godt og lykkebringende 2019.


 

 

Finalen i Stationsturneringen i golf

Det vindende hold fra Station Bellahøj

Opdateret 12. november 2018

Af Jakob Esbelund
Foto: Søren Norlander

Torsdag den 4. oktober blev finalen i årets Stationsturnering afviklet.

Turneringen spilles som holdspil, hvor hvert hold stiller med 4 m/k. 2 spiller singler og 2 spiller en double i formatet greensome.
Der spilles i alt om 7 point, hvor en vundet single giver 2 point og doublen 3 point. Formatet er hulspil med handicap, således alle i princippet er lige godt eller dårligt stillet - afhængig af øjnene, som betragter.

For at nå til finalen skulle holdene vinde eller blive 2ér i deres respektive puljer. Derefter ventede kvart- og semifinale, inden kampen om trofæet kunne begynde.

Årets finale stod imellem de forsvarende mestre fra Bellahøj og Vestegnen 1. Scenen var i år sat på The Scandinavian Golf Club ved Farum, som med rette er kendt som en af de bedste golfklubber i Danmark målt på kvalitet af golfbanen.

Holdene, som kvalificerede sig til finalen, fik således en ekstra bonus, idet det ikke er alle forundt at spille en golfbane med denne kvalitet.

Vejret var med os og viste sig fra sin milde og solrige efterårsside, så der var ikke mange undskyldninger for ikke at præstere.

1. singlen var en dyst imellem Jakob Espelund, Bellahøj og Peter Levring Madsen, Vestegnen. Peter havde lidt slag i baghånden qua handicapforskellen, hvilket han udnyttede til fulde. Matchen var aldrig rigtig spændende, og Peter vandt sikkert på 14. hul, hvor han var 5 up og kun 4 huller tilbage at spille om.

2. singlen stod imellem Stefan Rathsach, Bellahøj og Kim Christensen, Vestegnen. Her var der lidt mere spænding om resultatet, hvor de to fulgtes pænt ad til midt på runden.

På banens sidste 9 huller viste Stefan sig for stærk og vandt nogle vigtige huller i træk. På 16. hul slog han sømmet helt i bund og vandt således matchen 3/2.

Stillingen var derfor helt lige 2 imod 2, og afgørelsen af finalen skulle derfor findes i doublen.

Her stod matchen imellem Lars Jensen / Anders Stokholm, Bellahøj imod Carsten Lanser / Martin Spindler, Vestegnen. Det blev en meget spændende og lige affære, hvor begge hold matchen igennem skiftedes til at have en lille føring.
Efter 15 huller var matchen dog helt lige. Da Vestegnen missede et kort put på 16. hul kom Bellahøj 1 up. 17. hul blev delt, og matchen såvel som finalens samlede resultat skulle findes op ad det vanskellige 18. hul, som er et langt par 5, hvor der er vand i spil lige fra teestedet og helt op til kort før green.

Alle 4 spillere formåede at ramme fairway fra teestedet. Bellahøj slog et rigtig godt 2. slag ind over vandet, som endte i fairway 50 meter kort af green. Vestegnen var derfor presset til at satse, idet de 1 nede skulle vinde hullet for at få matchen delt og dermed ud i omspil.
Deres 2. slag blev langt, men desværre også for langt til venstre - bolden lå nu i et nærmest umuligt leje i noget højt rough. Bellahøj slog sikkert op på green til en birdiechance, hvilket blev lig med sejren, da Vestegnen ikke kunne få noget brugbart ud af deres roughleje.

Således vandt Bellahøj for 2. år i træk finalen.

Primusmotor og bestyrelsesmedlem, Søren Norlander, forestod præmieoverrækkelsen, imens formand, Dan Berthelin, takkede såvel spillerne som bestyrelsen for årets opbakning og arbejde.

På deltagernes vegne vil jeg benytte lejligheden til at takke golfudvalget for deres arbejde med at holde Stationsturneringen i live.

Vi er mange golfspillere, som nyder rigtig godt af at deltage i Stationsturneringen, idet den både giver mulighed for at få spillet en del golf sæsonen igennem, men vigtigst af alt, fungerer den som en social platform, hvor man møder mange andre kollegaer fra andre afdelinger og kredse til hyggeligt samvær på golfbanen.

Tak for sæsonen 2018 og på gensyn i 2019.


 

 

 

 

Fakta om Golfafdelingen

Dan Berthelin, formand for golfafdelingen

Opdateret 27. oktober 2018

Golfafdelingen blev stiftet den 25. august 2000

Golfafdelingen er en del af Politiets Idrætsforening, København.

Golfafdelingen adskiller sig fra de øvrige afdelinger i Idrætsforeningen ved, at vi ikke stiller op som hold i en gennemgående turnering, vi har ikke vores egen bane, og vi har ingen fast træner.

Du kan ikke umiddelbart deltage i vores arrangementer uden at være medlem af en anden golfklub.

Golfafdelingen er en form for interesseorganisation, hvor vi til gavn for vores golfspillende medlemmer tilbyder et væld af arrangementer og greenfee aftaler.

Her  kan nævnes:
-Stationsturneringen, hvor du sammen med dine kolleger på dit tjenestested møder andre tjenestesteder i en match, hvor der spilles 2 singler og en double. Alle hold er garanteret 3 - 4 matcher, vi har kvartfinaler, semifinaler og en højt profileret finale på en klassebane. Stationsturneringen er vores flagskib, og der hvor vi bruger klart flest penge, idet vi giver et rigtigt pænt greenfee tilskud til hver spiller. Denne turnering er kun for ansatte i politiet.

-Klubmesterskaberne, hvor du på en rigtig god bane kæmper med dine kolleger om at blive klubmester. Der spilles om klubmesterskabet i herre og damerækken, og der spilles fra scratch. Der spilles dog sideløbende en Stableford match, hvor de af os med lidt højere handicap også har en chance for at få en præmie med hjem. Klubmesterskabet er åbent også for civile medlemmer af Golfafdelingen.

-Åbne politimatcher. Dette er en match, hvor en politiidrætsforening ude i landet inviterer til match. Golfafdelingen giver et pænt tilskud til greenfee og arrangerer transport og overnatning.

-Vi arrangerer desuden indendørsgolfmatcher, træning med pro og foredrag.

Vi har en hjemmeside www.golfafdelingen.dk hvor du kan følge med i vores aktiviteter.

Alt dette kan du få for 20,- i særkontingent.

Du er velkommen til at rette henvendelse til:
Afdelingens formand Dan Berthelin på:
mailto:dpb001@hotmail.com

Afdelingens kasserer Jesper Bangsgaard på 3314 1448 lok. 3900


 

Klubmesterskab 2018

Mesterskabet blev afviklet på Midtsjælland Golfklubs flotte bane

  • Mesterne

Frank Lund Nielsen med sit "hole in one".

Opdateret 27. oktober 2018

Af Peter Hejlesen
Foto: Kim Bo Munthesen

På golfbanen kan en mand blive et offer, forfulgt af en kynisk skæbne, ramt af et skræmmende slag af tragedie, helten i et utroligt drama, eller klovnen i en komedie - nogen af disse endda inden for et par timer, alene efterladende en såret og splittet personlighed.”

Jeg tror, at mange af deltagerne ved dette års klubmesterskab vil nikke genkendende til disse eftertænksomme ord udtalt af en af golfsportens helt store ikoner, Bobby Jones, vinder af alle fire grand slam turneringer i ét og samme år. (1930)

Igen i år blev der set frem til klubbens mesterskabsturnering. Da jeg modtog invitationen til turneringen, kunne jeg konstatere, at alt som sædvanligt var planlagt og velforberedt til glæde for alle vi deltagere.

Midtsjælland Golfklub havde den 7. september stillet deres flotte bane til vores disposition på en dag, hvor vi blev skånet for de helt store regnskyl. Golfbanen er kendetegnet ved dens bløde bakker, vekslende terrænniveau og 14 strategisk anlagte søer.

Det siges, at der er forskel på almindelig golf og så mesterskabsgolf, hvor den, der mestrer spillet, også er den, der kan kontrollere sine nerver.

Dette måtte mine medspillere og jeg sande allerede på første tee-sted. Et kort par 3 hul 125 meter ned ad bakke til en green godt dækket af høje træer og en sø foran.

Hvor svært kan det være? – alle kan vel slå sin bold 125 meter fra tee. Men det er ikke blot det. Det er evnen til at kunne håndtere sin mentale balance og dermed undgå den anspændthed, der altid vil påvirke resultatet af, om du har slået et godt golfslag.

Før slaget skal du først erkende dine egne evner, herefter skal du vælge, hvilket golfjern du vil benytte, vurdere golf hullets udformning, tage hensyn til vindens retning og sidst, men ikke mindst – skærpe din koncentration og ikke at være bange for at lave et dårligt slag.

Med alt dette på plads er der kun tilbage at håbe, at slaget vil føre til det tiltænkte resultat. 

Vores spil på 17. hul beskriver meget godt, de mange udfordringer golfspillet giver. Vi fejlede alle vores udslag fra tee. To spillere slog for langt, én slicede ud til højre, og én slog sin bold i søen. Der skulle nu noget ekstraordinært til for at redde par.

Tre af os kiksede vores indspil og endte med scores over par. Vi skulle dog opleve et fantastisk golfslag, da spilleren, der i sit første slag slog bolden i søen, efter at have ”droppet” sin bold, slog sit tredje slag direkte i hullet og smilende gik derfra med en velfortjent par. 

Der blev på flere måder skrevet historie ved dette års klubmesterskab.

Anders Stokholm blev klubmester på herresiden med en bruttoscore på 74 slag, hvilket indskriver sig, som en af de laveste scorer i klubbens historie for en mesterskabsrunde.

Anders scorekort viste, at han lavede 1 eagle, 1 birdie, 10 pars og 6 bogeys, hvilket er 3 slag over banens par.

En imponerende præstation af Anders, der viste, at den der mestrer alle spilles elementer også er spilleren, der opnår den velfortjente succes. 

Line Hedegaard blev ny klubmester i damerækken med en bruttoscore på 93 slag.

Den sideløbende stableford turnering blev i A-rækken vundet af Kurt Gullits Rasmussen med 35 stableford point. Frank Lund Nielsen blev den første spiller, der i en af klubbens mesterskabsturneringer udførte det perfekte golfslag, hole in one, på banens hul 10, et par 3 hul på 132 meter. 

B-rækken blev vundet af Peter Clausen, med 37 stableford point. 

Nogle vil mindes dagen, som dagen, hvor de måske overvejede at stille køllerne på hylden for altid og bruge tiden på noget andet. Andre vil glædes over deres succes uanset på hvilket område af spillet, de oplevede den.

Trods de mange frustrationer spillet giver os, håber jeg, at lysten til at spille dette vidunderlige spil, stadig vil være der. 

Fortvivl aldrig. Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles. (Harry Vardon, 6 gange vinder af The Open Championship)

Tillykke til alle – med at have deltaget og medvirket til afviklingen af klubbens 17. mesterskab.


 

 

Åbent Hus arrangement 2018

Der blev lyttet godt efter når instruktøren forklarede hvordan man "putter"

Der tælles slag for at finde vinderen i "puttekonkurrencen"

Opdateret 27. juni 2018

Af Esben Meyer Christensen
Foto: Mogens Voigts

PI´s golfafdeling afholdte med tilskud fra ”Støtteforeningen” et åbent  hus arrangement i Værebro Golfcenter, hvor det var muligt for deltagere, som var medlem af PI-København, at prøve kræfter med rutinerede kollegaer på en 9-hulsbane, samt 18-hullers putter-bane.

Arrangementet var rettet mod kollegaer, som enten var helt nye eller havde prøvet kræfter med sporten tidligere, men som muligvis havde lysten til at melde sig ind i PI´s Golfafdeling.

Det var muligt både at tage sit eget udstyr med, eller man kunne låne fra Golfcenteret.

Vejret op til selve arrangementet havde vist sig fra sin historisk varme side, men selve dagen bød det til trods på skyer med få solhilsner fra oven. Dog var vinden frisk og varm, hvilket satte scenen til en fantastisk golfdag.
Diskussionen faldt indledningsvis på, hvad godt golfvejr egentlig er? Det blev klart, at vejret altid er et emne, når man vælger at bevæge sig ud på den tætklippede og toptrimmede grønsvær, hvad enten det er vinter eller en anden årstid.

Vejret viste sig på dagen at være perfekt, selvom kraftige vindpust drillede momentvis. Programmet var givet på forhånd, hvorfor det ikke kom som nogen overraskelse, at vi skulle have en smule teori om sving, slag og fatning på golfkøllerne.

Alle deltagere blev taget godt imod og tålmodigt indført i små tips og tricks af centerets professionelle trænere, således det var muligt for alle deltagere at gå 9-hulsbanen efterfølgende med nogle af de mere rutinerede spillere fra PI´s golfafdeling.
Handicap-begrebet blev i stor morskab vendt i flere vinkler og tolket bredt blandt kollegaerne, men det viste sig, at med sportsforståelsen af handicapbegrebet, var det muligt for både rutinerede og nybegyndere at spille lige op.
En god golfdag i herligt selskab sluttede med en fælles puttekonkurrence på banens 18-hullers puttebane. Dagens vindere blev behørigt kåret med fin vin og anerkendende håndtryk.

På vegne af deltagerne på dagen vil jeg gerne udtrykke stor ros og tak for en dejlig, hyggelig og ikke mindst lærerig dag på Værebro Golfcenter i selskab med PI ´s golfafdeling. På gensyn.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2017

Opdateret 29. januar 2018

 

Af Dan Berthelin, formand

Det er blevet tid til et farvel til 2017 og med det også et tilbageblik på små og store golfoplevelser, som året bragte.

2017 blev endnu et år, hvor Golfafdelingen havde mange tilbud på programmet.

Glædeligvis havde rigtig mange medlemmer valgt at gøre brug af tilbuddene. Det giver os i bestyrelsen gode oplevelser og er med til at gøre det sjovt at være med til at planlægge og afvikle programmet.

For hvis ingen valgte at deltage, havde vi prioriteret forkert.

At flere medlemmer til tider har svært ved at få tid til golfen mellem alle andre tilbud i ”fritidsdanmark”, er dog altid noget, som vi er opmærksomme på i bestyrelsen.

Derfor mener vi, at vore tilbud sammenholdt med landsdækkende aktiviteter for nærværende er tilstrækkeligt.

Sagt på en anden måde, hvis nye tilbud skal tilbydes, må andet desværre udgå.

I den anledning er det meget glædeligt, at mange medlemmer i 2017 har deltaget i de landsdækkende aktiviteter.

Det er takket være vores arbejdsomme webmaster Peter Levring, at det elektronisk også i denne beretning er muligt at benytte links til artikler, som enten har været bragt i Politiidræt eller ikke mindst har været at finde på Golfafdelingens hjemmeside.

Når du i den anledning alligevel besøger Golfafdelingens hjemmeside, kunne du gå på opdagelse i historien, som Peter møjsommeligt får udbygget år efter år. 

De af vore medlemmer, som efter deltagelse i forskellige aktiviteter i artikler nedskriver deres oplevelser for os andre, er dermed til at videreføre historien til glæde for alle.

Det skal i den anledning tilføjes, at artiklerne, som bliver bragt som ”Idrætsnyheder PI København” i Politiidræt, tillige er med til at forbedre Golfafdelingens økonomi.

Derfor en stor og inderlig følt tak til Jer alle.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen

Bestyrelsesmedlemmer: 
Søren Norlander
Frank Lund Nielsen

Mødet blev afholdt den 22. marts 2017 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 31 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:

Næstformand, Kim Bo Munthesen.
Kasserer, Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem, Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.
Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Der var traditionen tro også i år genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.

Direktør Keld Jensen, som er et af Golfafdelingens ”gamle medlemmer”, skal derfor endnu engang have tak for den måde, hvorpå han gør det muligt, at medlemmerne oplever udfordringerne ”hos ham”.

Referat fra mødet kan læses her:

http://golfafdelingen.dk/medlemsmoeder/referater/2017

Bestyrelsesarbejdet.
De ”gamle garvede bestyrelsesmedlemmer” fortsatte arbejdet ”as usual” og fik med den aftalte arbejdsfordeling afviklet de mange tilbud, som var på programmet.

Dette til trods for, at vi endnu et år måtte sande, at det ønskede tidsforbrug til bestyrelsesmøder også var på et minimum af mødeaktivitet.

Derfor vil jeg endnu engang udtrykke min største tak og respekt for det forbilledlige frivillige arbejde alle har udvist i 2017.

Økonomi.
2017 har rent økonomisk været et godt år set fra kassererens perspektiv.

Vi har overholdt stort set alle de budgetpunkter, der var planlagt, inden vi gik ind i sæson-en 2017.

Vi kommer ud af året med et overskud på ca. 5000,- kr. på trods af, at vi igen i år har lagt 5000,- kr. til side til vores jubilæumsarrangement i 2020, hvor Golfafdelingen fylder 20 år.

Vi har nu sparet 15.000,- kr. sammen, som skal bruges på at give medlemmerne en ekstraordinær oplevelse i jubilæumsåret.

De helt store pengeslugere er Stationsturneringen og klubmesterskabet.

Det er dog samtidigt de to turneringer, hvor vi får aktiveret flest medlemmer, så på den måde hænger det meget fint sammen.

Vi bruger lidt penge på transport og færge-/broudgifter. Det er vigtigt for bestyrelsen, at der for medlemmerne ikke er for store udgifter forbundet med at deltage i åbne arrangementer rundt omkring i landet.

I 2018 bliver udgiften væsentlig større, idet både Fyn Open og Jysk Open ligger i Jylland.

Vi bruger i bestyrelsen næste ingen penge på bestyrelsesmøder.

Vi bruger stort set alt på idrætten til gavn for medlemmerne.

Stationsturneringen
2017 blev igen en stor succes for Golfafdelingens stort anlagte Stationsturneringen, som afvikles over 6 måneder fra maj til oktober. Med andre ord højsæsonen for dansk golf.

Opbakningen var stor med 16 hold og rundt regnet 120 medlemmer.

Disse blev fordelt i 4 puljer, hvor der spilles alle mod alle.

Puljeinddeling foregik ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer. Dette er for de fleste til stor hjælp, så fridage kunne planlægges med rimeligt varsel.

Der blev efter flere forslag afprøvet med ny spilleform. Dette betød, at der i hver match blev spillet 4 singler, der blev afviklet, hvor medspillerne blev udfundet i handicaporden.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Dette uanset om der blev vundet eller tabt. Gode matcher og godt humør er jo hele essensen for turneringen.

Dog skal det ikke glemmes, at det at komme ud på de grønne arealer, få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf også er en del af konceptet.

De altid stærkt spillende hold fra Vestegnen havde det lidt sværere i år. De nåede dog til kvart og semifinale med flere hold.

Artillerivej tog lige steppet op og klarede det hele vejen til finalen. De slog endda Bestyrelsen.

Det hele mundede ud i en finale som skulle afvikles på Rungsted Golf Club i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Artiklen om finalen kan læses på: http://golfafdelingen.dk/turneringer/stationsturneringen/resultater-2017

Stort tillykke til Bellahøj som genvandt Stationsturneringen.

Bestyrelsen, og forhåbentlig alle øvrige, vender stærkt tilbage næste år.

Så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spille-datoer specielt i både kvartfinaler, semifinaler og finalen.

Klubmesterskab
Mesterskabet blev afviklet torsdag den 7. september på Simons Golf Clubs fantastiske bane med ikke mindre en 75 deltagere.

Fantastisk var ordet også efter dagens spil, hvor følgende blev klubmestre 2017:

Damerækken: Amanda Molkte-Leth.
Herrerækken: Steen Hansen.

Stort tillykke til begge.

Runner-up blev henholdsvis Rikke Thomassen og Micky Soepraptojo.

Vindere af de indlagte stableford matcher blev:

A-rækken: Kasper O.B. Poulsen.

B-rækken: Brian Rasmussen.

Til nævnte vindere og alle præmiemodtagere, herunder nærmest hullet på alle par 3 huller, skal ligeledes lyde et stort tillykke.

Også i år skal der lyde en stor tak til vore matchsponsorer Ludvig Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København.

Ved brug af nedenstående link er det muligt at læse udførligt referat af dagen med stemningsbilleder:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/klubmesterskaber/2017

Vinter Tour.
Over 2 afdelinger blev afdelingens indendørsmesterskab Vinter Tour afviklet hos Simgolf.

Med hele 32 deltagere til 1. afdeling var der ”overtegnet i de reserverede bokse”, men med kollegial forståelse, blev der plads til alle.

Der blev spillet rigtig godt golf fra mange deltageres side, hvilket et gennemsnit på 29 point klar tilsiger.

Der blev spillet i en A-række og B-række, hvor flest antal points var henholdsvis 37 og 39.

Vinderne blev henholdsvis Niels Bogø og Peter Clausen.

Læs artiklen om dagen på linket:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/vintermesterskaber/2017

I 2. afdeling skulle der ligeledes findes en vinder på dagen ligesom en samlet vinder af begge afdelinger skulle findes.

Kasper O.B. Poulsen spillede også denne dag formidabel golf med hele 40 point og med 35 point fra første afdeling, blev han en sikker vinder af Vinter Tour 2017 med 2 point ned til runner-up Søren Norlander.
Tillykke til alle præmiemodtagerne.

Artikel fra anden afdeling samt stemningsbilleder kan ses ad link:

http://golfafdelingen.dk/media/4292/Vinter%20Tour%20anden%20afdeling%202017.pdf

Nordiske Mesterskaber.
Mesterskabet blev endnu engang afviklet på Island. Danmark skulle i skikkelse af Jacob Espelund forsvare sit mesterskab for 4 år siden, som han også vandt på Island.

Jacob havde også i år kvalificeret sig til landsholdet, som med store forventninger drog til Island.
Island viste sig desværre vejrmæssigt ikke så gæstfri som for 4 år siden.

Dette bevirkede, at mesterskabet over 36 huller skulle spilles samme dag. Det var efter sigende en prøvelse for mange af deltagerne.

Jacob var efter de første 18 huller på en 1. plads, som han desværre ikke kunne forsvare på anden runde.

Han fik en ærefuld 3. plads kun 2 slag efter den islandske vinder.

Jacobs placering var ligeledes medvirkende til, at det danske hold fik en 3. plads i hold-konkurrencen.

Stort tillykke til Jacob Espelund.

Danmarksmesterskaberne.
I 2017 blev DPM i golf afviklet på Korsør Golf Klubs gamle parkbane, som tidligere på året tillige havde været benyttet ved Sjælland Open.

Med odds mod sig, som forsinket ankomst til Korsør, lykkedes det trods alt Amanda Moltke-Leth at blive Dansk Politimester 2017 med Anne Seierø som runner-up.

Stort tillykke til begge med det flotte resultat, som igen gør Golfafdelingen ære.

Desværre lykkedes et ikke for medlemmer af Golfafdelingen, i modsætning til tidligere år, at gøre sig gældende i mesterskabsstriden i Mesterskabsrækken for herrer.

Jesper Bangsgaard blev i A-rækken runner-up, med ikke færre end 37 point. Stor tillykke til Jesper med det flotte resultat.

Den samlede artikel fra mesterskaberne kan læses via link:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/politimesterskaber/dpm-2017

Åbne turneringer.
Ved den første af årets turneringer, Sjælland Open, den 5. MAJ på Korsør Golf Klubs bane havde alle Golfafdelingens deltagere efter sigende en rigtig god forårsdag med ”lidt sol”.

De 12 deltagere fra Golfafdelingen så, at afdelingens næstformand Kim Bo Munthesen blev dagens bedste spiller, og som sådan vandt Sjælland Open 2017.

10 af Golfafdelingens medlemmer havde den 22. MAJ fundet vej til Stensballegaard Golf ved Horsens for at deltage ved Jysk Open.

Anders Stokholm blev vinder af A-rækken, og kunne sammen med de øvrige medlemmer fra Golfafdelingen glæde sig over, at det også i 2017 blev til en vinder i A-rækken fra afdelingen.

At Anders så ikke blev vinder af Jysk Open skyldes et for turneringen gammel sæt proportioner, der indebærer, at den spiller i samtlige rækker, der opnår flest antal stableford point, er vinder.

Det skal i den anledning bemærkes, at vinderen i C-rækken opnåede 45 point mod Anders´ fantastiske 38 point i A-rækken.

Johnny Enevoldsen havde på vegne af Nordsjælland PI endnu engang inviteret til Nordsjælland Open. Den 18. SEP havde han formidlet en god aftale med Kokkedal Golfklub på klubbens udfordrende bane.

20 forventningsfulde medlemmer fra Golfafdelingen var tilmeldt på dagen og de kunne ved dagens slutning konstatere, at vinder af A-rækken og dermed Nordsjællands Mester blev Martin von Bülow.

At det i 2017 lykkedes medlemmer fra Golfafdelingen, at vinde alle åbne turneringer vidner om de sportslige ambitioner, som de deltager ud fra.

Det er bestyrelsens håb, at alle øvrige deltagere har haft udfordrende golfoplevelser samt gode sociale relationer med øvrige deltagere.

Derfor skal der lyde en tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen

Sluttelig et stort tillykke til mestrene Kim Bo Munthesen, Anders Stokholm og Martin von Bülow.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
Anne Seierø skrev om sine oplevelser for dagen bl.a.:det er vel en tradition, når det er mere end en gang at omkring 50 forventningsfulde golfspillere møder op på Køge golfbane. I 2017 var det mandag den 7. august 2017 kl. 07:30, for at afvikle den spændende match – Sportsjournalisterne mod Politiet.

Efter en kort velkomst blev driving range afprøvet, og det var vist meget godt at få varmet lidt op. Vejret viste sig fra den bedre side og endelig en golfdag uden regn.

Køge Golfbane er en parkbane med en del vand, lidt træer og buske. Min runde var meget præget af at ramme træerne på banen, hvilket var lidt frustrerende, men alt i alt havde vi en hyggelig runde golf.

Da vi kom tilbage til klubhuset, var der dømt hygge i det dejlige vejr.
Præmier blev uddelt til de heldige, der havde undgået vand, træer og buske.

Da jeg efterfølgende kom ud til min bag, sad der en stor gren med tilhørende blade fast på min bag og et lille hint fra min medspiller, der syntes, at jeg skulle have et minde med fra banen.

Håber at traditionen bliver ved, og at vi trods arbejdspres stadig kan finde tid til at mødes til sådanne arrangementer.

En alt i alt rigtig god dag med positiv eksponering af Golfafdelingen, som stillede med 33 medlemmer mod 17 fra journalisterne.

Golfafdelingen vandt også i år med et gennemsnit på 27,8 mod journalisternes 26,4.

Tilsagn fra begge parter om, at der arbejdes videre med gentagelse i 2018, hvor SGK står for planlægningen.

Den positive eksponering af Golfafdelingen blev senere på året fulgt op af nyt medlem i afdelingen, journalist Bettina Schjølie, der i artikel i GOLFBLADET under overskriften ”Bandekrig, knivstikkeri, narkoopgør og en god runde golf” beskriver sit møde med Steffen Thaaning Steffensen.

Artiklen kan læses ved anvendelse af link: http://www.golfbladet.com/bandekrig-knivstikkeri-narko-opgoer-god-runde-golf/

Åbent Hus.
Med et stort økonomisk tilskud fra ”PI-Københavns Venner” blev det også muligt at gennemføre dagen og igen på Værebro Golfklubs fantastiske par 3 bane.

At formanden for ”vennerne” så tillige for hvilken gang i PI regi forfattede en artikel for dagen, er endnu en årsag til, at ”de” og særdeles Mogens Voigts skal have mange tak.

Mogens Voigts oplevelser og stemningsbilleder på dagen kan læses på link: http://golfafdelingen.dk/nyheder/2017/aabent-hus-paa-vaerebro-golfcenter-igen-en-stor-succes

De frivillige medlemmer, som også i år mødte op som ”faddere” og gjorde det muligt at gennemføre dagen, skal have en særlig stor tak.

Som afslutning på beretningen vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et godt og lykkebringende 2018.

Det nye år venter forude, med nye oplevelser, og som en klog mand engang sagde: ”Det er livets oplevelser, der gør det værd at leve lang tid”.

Derfor ser vi frem til også i 2018, at mødes, der hvor græsset er ”grønnest”.


  

Golfafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 23. januar 2017

Af Dan Berthelin,
afdelingsformand

I Årsberetningen 2015 omtalte jeg den for politiet altid ”uforudsigelige hverdag”.

2016 viste sig desværre fra sin allerværste og uforudsigelige side, da 2 hændelser med skud mod politikollegaer resulterede i det værst tænkelige resultat, nemlig drab og lemlæstelse.

Den ene hændelse var aftenen før Golfafdelingens Klubmesterskab, hvilket betød, at flere kollegaer ikke havde mulighed for at deltage.

Dette til trods fortsatte politiidrætten sit virke til glæde for rigtig mange udøvere, så optimismen lever stadig, på trods af de kedelige og sørgelige hændelser.

Aldrig har Golfafdelingen i et enkelt år afviklet et så alsidigt og mangfoldigt program – hvilket er bestyrelsens målsætning – med mange aktive og engagerede udøvere, det være sig lige fra Stationsturneringens stort anlagte konkurrenceincitament til ”Åbent Hus”, hvor den enkelte nybegynder blev udfordret til det yderste.

Tidligere er Politiets Idrætsforening, Københavns beretning udsendt i trykt udgave, hvilket for 2016 udgaven ikke vil blive tilfældet.

De ”nye tider” betyder, at en elektronisk udgave bliver produceret af Idrætskontoret.

Derfor vil der i Golfafdelingens udgave være links til artikler, som kollegaer har skrevet om egne oplevelser efter af have deltaget i arrangementerne.

Så endnu engang tak til alle skribenter for uden jeres bidrag vil mange gode oplevelser være glemt for altid.

Endvidere er hver enkelt artikel med til yderligere at markere Golfafdelingen på ”politiidrætslandkortet” samt med til økonomisk bidrag til glæde for alle medlemmer.

Medlemsmødet
Mødet blev afholdt den 9. marts 2016 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 29 medlemmer.
På mødet var følgende på valg:

Formand: Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem: Søren Norlander.
Bestyrelsesmedlem: Frank Lund Nielsen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

I år var der også genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.
Derfor siger Golfafdelingen tak til ”vort gamle medlem” Keld Jensen for hans måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos ham”.

Bestyrelsesarbejdet.
Bestyrelsens fortsatte ”gamle sammensætning” bevirkede, ud fra det enkelte bestyrelses-medlems manglende tid til frivillig arbejde, at det ikke fandtes nødvendigt af afholde så mange bestyrelsesmøder som tidligere år.

Den manglende mødeaktivitet var dog på ingen måde med til at forringe tilbud, afvikling samt indsigt i alle Golfafdelingens arrangementer.

Samarbejdet har været forbilledlig og har i lighed med tidligere år haft stor positiv indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i 2016 vil jeg udtrykke min største anerkendelse til alle bestyrelsesmedlemmer for deres arbejde.

De manglende bestyrelsesmøder blev dog i nogen grad opvejet af et 2 dages bestyrelsesseminar, hvor vi i ”krystalkuglen” søgte svar på fremtiden.

For brug af fritidsbolig med de nødvendige faciliteter, takker bestyrelsen endnu engang Carsten Philipsen.

Økonomi.
2016 har været et år, som ikke adskiller sig på andre måder fra de foregående år end det faktum, at vi faktisk har opnået det underskud, vi har budgetteret med, og så oven i købet lidt ekstra.

Vi har fået lidt mindre ind på vores Klubmesterskab og vores Stationsturnering end forventet, samtidigt med at vi har brugt lidt ekstra på transport til Jylland og Fyn til de åbne arrangementer.

Endeligt har vi brugt et relativt stort beløb på at købe logo bolde af en meget fin kvalitet, som man enten kan købe til en rimelig pris, eller være så heldig at vinde ved vores mange arrangementer.

Vi er stadigt begunstiget af stor velvilje fra PI-København, som trods udsving i alt andet, hvert år fordeler 90.000 i retning af Golfafdelingen.

Det er disse midler, som sammen med ca. 42.000 i særkontingent og lidt deltagerbetaling, er med til at drive de mange aktiviteter til gavn for vores medlemmer.

Vi har stadigt en rimelig opsparing, som gør, at vi uden den store skælven kan tillade os at have lidt store armbevægelser i forhold til vores klubmesterskaber og slutkampe i stationsturneringen. 

Semifinale på Royal Golf Club, finale på Scandinavian og Klubmesterskab på Furesøen er bestemt ikke gratis, men en stor oplevelse for deltagerne, så kom ud af busken og deltag hvor du kan.

Stationsturneringen
2016 blev igen en stor succes for Golfafdelingens største turnering Stationsturneringen, som kører over 6 måneder.
Med andre ord højsæsonen for dansk golf.

Opbakningen var stor med 15 hold og rundt regnet 120 medlemmer
Holdene blev fordelt i 4 puljer, hvor der spilles alle mod alle.

Puljeinddeling foregik ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Det gav en smule problemer i midten af juni måned, hvor der var Landsmøde og Christiania indsats. De fleste holdkaptajner fik dog lavet fornuftige aftaler og afviklet matcherne.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt, hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

De altid stærkt spillende Vestegnen fik hele tre hold med videre til kvartfinalerne.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/media/4092/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%208%20-%202016_St-finale.pdf

Stort tillykke til Vestegnen II, som vandt Stationsturneringen.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart, semi- og finalen.

Klubmesterskab
Fredag den 2. september 2016 lagde Furesø Golfklub anlæg til årets Klubmesterskab for Golfafdelingen

Selve banen stod i en flot stand, og det var tydeligt at mærke, hvordan anlægget det sidste års tid er blevet renoveret for 9 millioner kroner. Store kuperede og hurtige greens, flotte bunkers, tæt klippede fairways og krydret med en frisk vind var rammen sat for en god dag.

Traditionen tro blev dagen for de 62 deltagere indledt i klubhuset med morgenmadsbuffet med tilhørende kaffe og juice, hvor golfafdelingens formand bød velkommen.

Matchen blev herefter skudt i gang kl. 09.00, og det kunne konstateres, at der var udfordringer for alle, hvilket tydeligt kunne aflæses på deltagernes scores.

Efter ca. 5 timers intens kamp på det fremragende anlæg mødtes deltagerne atter i klubhuset. Der blev herefter serveret en lækker frokost med tilhørende øl og vand, imens der blev hygget og snakket lystigt på terrassen.
Klubmestrene 2016 blev herefter offentliggjort som følger:

Damerækken: Amanda Molkte-Leth.
Herrerækken: Kasper Juul Jensen.
Stort tillykke til begge.

Derudover var der præmier til vindere i A- og B-rækken samt adskillige fornemme præmier for bl.a. tættest på hullet på alle par 3 hullerne.
Præmierne var bl.a. hotelophold sponseret af AC Hotels by Marriott, greenfee til The Scandinavian på finaledagen for Stationsturneringen og andre lækre præmier.

Herefter forlod deltagerne stedet med dejlig mad i maven og nogle hyggelige stunder med venner og kollegaer rigere.

Kurt Krag gik efter hjemkomst i ”refleksionsboksen” og skrev følgende artikel om dagen:
http://golfafdelingen.dk/media/4091/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%207%20-%202016_Klubmest.pdf

Tillykke til vindere og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Esbjerg PI havde sammen med DPIF´s Golfudvalgt valgt Esbjerg Golfklubs Marbækbane til mesterskaberne.

Det viste sig at være en stor prøvelse for rigtig mange deltagere ikke mindst på grund af vejret på 1. dagen.
Dette til trods lykkedes det Carsten Ekstrøm og Anders Stokholm fornemt at hjemtage henholdsvis 2. og 3. pladsen i Mesterrækken.
Søren Norlander blev en ligeså fornem vinder af A-rækken.

Stor tillykke til alle 3.

Åbne turneringer.
Også i 2016 har medlemmer fra Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste matcher.

Som tidligere år har deltagere fra Golfafdelingen været meget afhængig af den geografiske placering for matchen.

Af resultater kan bl.a. nævnes at Micky Soepraptojo vandt Fyn Open.

Ved Jysk Open blev der ”gjort rent bord” i toppen af A-rækken, idet Kasper Juul Jensen blev vinder med Carsten Ekstrøm, Micky Soepraptojo og Henrik Albertsen på de følgende pladser.

B-rækken blev vundet af Mads Tranberg med Søren Norlander på 2. pladsen.

Nordsjælland Open blev endnu engang en stor succes for flere medlemmer, idet de blev henholdsvis vinder og runner-up i både A- og B-rækken.

At de så alle fik et fornemt Stableford resultat for begge rækker med henholdsvis 39 og 37 point fuldendte dagen.

I A-rækken var der tale om Anders Stokholm og Jesper Bangsgaard ligesom det i B-rækken var tale om Lasse Vilhelmsen og Leif Marseen.

Tillykke til alle med de flotte placeringer.

Bestyrelsens tiltag med at hæve tilskud for deltagelse har endnu engang haft positiv betydning for deltagerantallet.

Derfor skal der lyde en tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen

Åbent Hus.
2016 blev også året, hvor PI-Københavns Venner fandt midler til at give et stort økonomisk tilskud til gennemførelse af dagen.

Læs Jens Maagaard Reichgrüber meget rammende artikel om dagen og de udfordringer, som golf spillet er for deltagerne.
http://www.golfafdelingen.dk/media/4089/Sider%20fra%20Politiidraet%20nr.%206%202016_Aaben%20hus.pdf

Som tidlige arrangementer for ikke golfspillere havde Golfafdelingen også i 2016 den glæde at kunne gøre brug af Værebro Golfklubs par 3 bane.
Dagen kunne som altid ikke været muligt at gennemføre uden de frivillige medlemmer, der mødte op og havde en sjov dag med deltagerne.
Der skal derfor endnu engang lyde er særlig tak til alle ”fadderne”.

Artikel fra sommematch med Sportsjournalisternes Golf Klub
Læs artiklen her:

http://www.golfafdelingen.dk/media/4119/SGK%20Sommermatch%202016_artikel%20Golfafdelingen.pdf

Afslutningsvis vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende 2017.

Vi ser frem til også i 2017 at vi mødes, der hvor græsset er ”grønnest”.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 30. januar 2016

Af Dan Berthelin,Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen   
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Optimismen for Golfafdeling fra 2014 fortsatte med al tydelighed, når golfåret 2015 ses i bakspejlet.

De afviklede arrangementer havde igen stor tilslutning, og de målsætninger, vi som bestyrelse bestræber os på at efterleve til glæde for medlemmerne, mener vi er opfyldt.

Andre idrætter under politiidræt må desværre igen og igen melde om nedgang og svigtende deltagelse i arrangementer, modsat golf, der med uændret deltagelse fastholder aktiviteterne.

Der gives gode oplevelser, hvor golfkonkurrencen trives i kollegialt samvær i en til tider stresset og uforudsigelig hverdag.

Så vores håb for fremtiden er, at den sundhedsværdi, der er ved at spille golf, fortsætter for alle i fremtiden.

Årsagen hertil kunne være, at når først man er ramt af ”golfklikket”, er man solgt til golfen resten af livet.

Hvis håbet opfyldes, tolker bestyrelsen det som meget glædeligt og dermed positivt, så optimismen ”lever”.

Så kære medlemmer, hvis I ”kommer derud”, hvor græsset er grønt, lover bestyrelsen, at vi er der for Jer. 

Medlemsmødet.
Mødet blev afholdt den 18. marts 2015 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 31 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Næstformand: Kim Bo Munthesen.
Kasserer: Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem: Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Også i år blev mødet afsluttet med nogle hyggelige timer hos SIM-Golf i Grøndalscentret, hvor ”vore gamle medlemmer” Keld Jensen og Torben Ehlers driver centeret med stor entusiasme, men ikke mindst stor viden om ”Golfdanmark”, og hvad vi som golfspillere har brug for i vintermånederne.

Tak til Keld og Torben for deres måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos dem”.

Bestyrelsesarbejdet.
Den fortsatte kontinuitet i bestyrelsens sammensætning gav også i året 2015 mulighederne for at arrangere afdelingens faste tilbud til medlemmerne.

Arrangementerne var kyndigt aftalt, tilrettelagt og afviklet af bestyrelsesmedlemmerne på skift og i forening.

Selv om året gav udfordringer i forhold til tid til frivilligt arbejde var alle bestyrelses-medlemmer mere end opsatte på, at det ikke skulle få indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i år vil jeg til ”de 5” fra alle i Golfafdelingen udtrykke min største anerkendelse af bestyrelsesarbejdet. 

Økonomi
Hvad gør man som kasserer, når pengene vælter ind og udgifterne udebliver ….. man kalder sig Stein Bagger og flytter midlerne til Dubai og USA.

Virkeligheden i Golfafdelingen er den, at udgifter og indtægter stort set svarer overens.

Når vi forsøger at bruge ekstra penge på en aktivitet, så finder vi også indtægter, som stort set modsvarer vores udgifter.

På den måde sikrer vi en økonomi, som ikke på kort sigt er sårbar over for økonomien i PI-København og tildelingen af midler derfra. Vi er ikke nødt til at skære i vores aktiviteter, hvis PI-København skærer i vores tilskud.
Vi kan overleve i så tilpas mange år, at vi kan nå at ændre kurs langsomt uden de store mærkbare gener for vores medlemmer.

Vi vil også i det kommende år betale store tilskud til en stor mængde aktiviteter, således at deltagerbetalingen bliver begrænset. Det er dyrt at spille golf, men for en lille udgift på 20,- pr. mdr. kan du få tilskud til golf for op mod 3500,-, hvis du er med i de fleste af vores aktiviteter.

Hvis du oven i købet er med i kvartfinale, semifinale og finale i vores stationsturnering, så er der op mod 5000 at hente.

Med deltagelse i 1 runde i Stationsturneringen eller deltagelse i vores klubmesterskaber, har du tjent hele dit kontingent til Golfafdelingen ind.

Hertil kommer så herlighedsværdien af det gode kammeratlige samvær, men det ligger uden for de kuglerammemodeller, jeg som kasserer administrerer.

Stationsturneringen
Medlemmerne af Golfafdelingen bakkede igen op om den store turnering, som strækker sig over hele sæsonen. Der var et par nye holdsammensætninger og en del af de gamle kendte.

Det startede ud med 16 tilmeldte hold fordelt på 4 puljer.

I puljerne skulle der spilles alle mod alle, som de foregående år.

Det var tilrettelagt med faste spildatoer.

Igen i år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.
Ud at få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget godt golf.

Ikke overraskende var Vestegnen igen i år repræsenteret med et hold i finalen. Vestegnen IV havde dog debut som finalist. Bestyrelsen havde mirakuløst nået finalen igen i år.

Finalen blev afviklet på Scandinavian Golf Club i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Kun for 2. gang inden for de sidste 7 år landende pokalen i København. Da Bestyrelsen holdt bedst styr på nerverne op af 18. hul, hvilket resulterede i en flot sejr.

Stort tillykke til bestyrelsen med sejren.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart-, semi- og finalen.

Artiklen fra finalen kan læses på www.golfafdelingen.dk

Klubmesterskab
Køge Golfklub ”Sydbanen” lagde fredag den 4. september bane til denne traditionsrige og årligt tilbagevendende turnering. Traditionen tro skinnede solen, og vindforholdene var gunstige for at brænde banen af!!

75 deltagere mødte op i godt humør, alle med håb om at tage hjem med nogle af de mange præmier, der rent faktisk var samlet ind.

Imponerende, at så mange rent faktisk mødte op i en for politiet meget travl tid og med konkurrence på dagen af fodbold-kamp i Parken mellem Danmark og Albanien, og deraf mange indkaldte politier.

Efter fælles morgenbord og et ”velkommen” fordelte folk sig på de 18 huller til en gunstart kl. 0900.

Dejligt at se så mange forskellige politier, kvinder som mænd, yngste mand som ledende politier, samlet om passionen for golf.

En af de nyeste i sporten, pk. Steffen Steffensen, kapret af formanden ved et af vores ”Åbent Hus” arrangementer, fik allerede på hul 1 kærligheden at føle/mærke, da en af hans egne, Henrik Albertsen, ramte ham på skinnebenet med en ca. 200 m flyvende og godt ramt golfbold!! Steffen humpede dog runden færdig og kom dog vist også i præmierne

For at blive i traditionerne vandt Steen Hansen igen igen klubmesterskabet med 77 brugte slag, og dette uden brug af sin driver! Ligeså traditionelt vandt Rikke Bækgaard Thomassen kvinderækken på sin hjemmebane!!

Der blev spillet nogle rigtig gode runder denne dag i Køge på en bane, der stod rigtig flot og var i en fantastisk god stand.

Kern Haahr Møller-Madsen spillede i hvert fald op til sit bedste og vandt A-rækken i stableford med 38 point, ligesom Lars Nellemann vel også spillede sit livs runde og vandt B-rækken i stableford med 40 point!!

Der var flotte præmier og gavekort til alle vinderne, ligesom der ”traditionen tro” var store og flotte præmier til de dygtige og heldige, der kom tættest pinden på par 3 hullerne – nogen kunne i hvert fald komme hjem til konen med et dejligt hotelophold hos en af vore sponsorer

Der var også et væld af klappepræmier, der retfærdigt blev uddelt blandt alle deltagerne ved lodtrækning – af de mere spøjse klappepræmier var en koncertoplevelse med Lucas Graham for 2 personer!

Desværre var Køge Golfklub ikke helt klar over, hvor meget politier spiste efter endt golfrunde, ligesom de åbenbart havde glemt at køre rundt på banen med en vand og chokolade til de hårdt udfordrede spillere – tror dog ikke det kunne ødelægge helhedsindtrykket af endnu et fantastisk klubmesterskab og en dejlig dag på golfbanen J

Læs om Klubmesterskabet på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/turneringer/klubmesterskaber/2015

Tillykke til vinderne og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Mesterskaberne blev i år afviklet på Hornbæk Golfklubs anlæg i Nordsjælland. Vejrguderne var taget i ed op til mesterskaberne, og arrangørerne havde sikret sig solskin begge dage, men kunne ikke helte sikre vindstille, da blæsten var lidt drilsk og blev en stor udfordring for deltagerne.

På trods heraf lykkedes det Anne Seierø at blive mester hos damerne.

Stort tillykke til Anne.

Åbne turneringer.
Golfafdelingen har i år haft stor glæde af, at kunne deltage i åbne turneringer, blandt andet med meget fine resultater, dog med meget stor forskel i antal af deltagere.

Forskellen har vist sig ud fra den geografiske placering af turneringen,hvor Jysk Open i Hammel og Randers Open sammenlagt har haft deltagelse af 3 fra Golfafdelingen.

I forbindelse med Sjælland Open i Slagelse deltog 28, og ved Nordsjælland Open deltog hele 33 medlemmer.

Resultatmæssigt har Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste turneringer. Ved Jysk Open snuppede Anders Stokholm 1. pladsen i A-rækken, ved Sjælland Open besatte Golfafdelingen de fire første pladser i A-rækken ved 1. Mickey Soepraptojo, 2. Jesper L. Bangsgaard, 3. Søren Norlander og 4. Kurt Gullits.

Ved Nordsjælland Open skulle man helt ned til 10. pladsen, hvor det ikke var et medlem fra Golfafdelingen. Pladserne blev fordelt således, 1. Martin von Bülow, 2. Niels Bogø, 3. Kjeld Andresen, 4. Søren Norlander, 5. Anders Hamberg, 6. Anders Stokholm, 7. Morten Koefod, 8. Leif Marseen og 9. Rasmus Munk.

Bestyrelsen har et stort ønske om at medlemmerne kommer ud og deltager i de åbne turneringer og har i 2015 hævet minimums tilskud til kr. 300, og det har formentlig haft positiv indvirkning på antallet af deltagere ikke mindst til turneringerne på Sjælland.

Tillykke til alle vinderne og tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen.

Åbent Hus.
Også I 2015 blev der afviklet “Åbent Hus” på Værebro Golfklubs par 3 bane.

Arrangementet blev gennemført grundet det flotte økonomiske tilskud, som Støtteforeningen, PI-Københavns Venner havde doneret, hvilket vi I bestyrelsen er meget taknemmelig for.

Af Lars Jürgensens artikel fremgår det, at forventningerne var høje for dagen. Lars blev med flere andre deltagere ikke skuffet. Dette skyldes ikke mindst Golfafdelingens “faddere”, som gjorde dagen til den gode oplevelse, som fremgår af Lars´ artikel, som kan læses her:

http://www.golfafdelingen.dk/nyheder/2015/aabent-hus-paa-vaerebro-golfcenter-atter-en-succes!

Der skal derfor også i år lyde er særlig tak til alle ”fadderne”, som var med til at gøre dagen muligt for deltagerne.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende nytår.

Vi ser, som tidligere nævnt, frem til at vi igen mødes der hvor græsset er ”grønnest”.