Vinderholdet

Stations turnering i golf

Hul 1

Tekst af Martin Søgaard. Foto af Søren Norlander

Fredag den 9. oktober 2020 blev årets finale afviklet på flotte Ledreborg Palace Golf Klub. Trods en vejrudsigt hele ugen lydende på regn og kraftig blæst blev finalen faktisk afviklet i tørvejr med solen skinnende hele tiden. Der var næsten vindstille, så det blev på alle måder en dejlig finaledag. Ud over de fantastiske flotte omgivelser, var dyrelivet også repræsenteret på golfbanen, med hundredevis af fasaner og mange rådyr.

 Årets finale stod imellem de finalevante spillere fra Bestyrelsen og de altid ”lige ved og næsten” spillere fra St. Amager.

Til dagens finale var Amagers flotte uniformering blevet udvidet med flotte PISA kasketter. (muligvis en smule intimiderende for bestyrelsen)

Samtlige spillere kom flot afsted på hul 1 og matchen var i gang 🙂

1. singlen var en dyst imellem Anders Hamberg, Amager og Kasper J. Jensen, Bestyrelsen. Anders havde lidt slag i baghånden qua handicapforskellen, hvilket han udnyttede til fulde. Matchen var spændende, men Anders formåede hele tiden at være mindst 1 op. Til sidst stak Anders af og vandt sikkert.

2. singlen stod imellem Claus Pihlkjær, Amager og Frank Lund-Nielsen, bestyrelsen. Frank havde en del slag i baghånden, hvilket han også udnyttede. Det krævede dog lidt ekstra fra Frank, idet Claus var stærkt spillende og ramte midt fairway i samtlige udslag. Der var spænding om resultatet, hvor de to fulgtes pænt ad til midt på runden. På banens sidste 9 huller viste Frank sig for stærk og vandt nogle vigtige huller i træk.

 Stillingen var derfor helt lige 2 - 2, og afgørelsen af finalen skulle derfor findes i doublen. Her stod matchen imellem Rasmus Møller og Martin Søgaard, Amager vs. Søren Norlander og Kim Bo Munthesen, Bestyrelsen. Efter en deler på første hul, steppede Amager op, og med nogle virkelige flotte huller og en smule held, var Amager 5 op efter 7 huller. Den start kom Bestyrelsen sig ikke over og med på hul 16 kom Amager igen 4 op og matchen var afgjort.

Reservedoublen stod mellem Simon Mørck og Michael Spøge Olsen, Amager vs. Dan Berthelin og Jesper Bangsgaard, Bestyrelsen. Her viste Bestyrelsen sig stærkest og vandt fortjent.

Vi vil gerne rette en stor tak til bestyrelsen for et flot afviklet arrangement igen i år. Vi ses på golfbanen næste år!

Golfsafdelingen fejre 20 års jubiluæm

Formanden, Dan Berthelin

Tekst af Kurt Gullits. Foto af Frank Lund.

Golfafdelingens 20-års jubilæumsklubmesterskab blev den 4. september 2020 afholdt på den smukke golfbane, tilhørende Kokkedal Golfklub, beliggende rundt om Kokkedal Slot.  

Det blev på flere måder en mindeværdig oplevelse. 

 Men først vil jeg fortælle om alle de tiltag, der var nødvendige, for at det overhovedet kunne blive gennemført i forhold til Corona problemet. 

Bestyrelsen havde indgået aftale med Kokkedal Golfklub og restauranten om, at vi blev serviceret udenfor, stående eller få personer ved hvert bord. Der var i forvejen lagt scorekort og vejledninger om at komme ud til det hul, man skulle starte fra, således at vi alle startede i grupper på 3 eller 4 på hver sit hul kl. 0900. 

Efter DGU’s vejledning beholdt man sit eget scorekort.  

Der var sprit til hænderne rundt omkring ved bordene. 

Morgenmaden og frokosten blev leveret i poser, som var gjort klar i forvejen i restauranten. Afsluttende varmt måltid blev afhentet i restauranten ved at man stillede op i en kø udenfor og gik ind og fik serveret sin mad op af personalet. Derefter gik man hurtigt ud igen ad anden dør end indgang. Der blev holdt god afstand hele vejen. Så blev maden indtaget udenfor stående eller siddende med god afstand ved hvert bord. 

Efterfølgende blev præmierne uddelt. 

Golfafdelingens bestyrelse havde igen sørget for at klubmesterskabet blev afviklet under de bedste rammer. 

Kl. 0730 mødtes vi alle udenfor klubhuset, og vi fandt vores bord med scorekort. Formanden, Dan Berthelin, åbnede mesterskabet med at byde alle velkommen og pointerede de skrappe regler, som vi måtte følge i forhold til corona virussen, idet dette var betingelsen for, at vi kunne gennemføre mesterskabet. 

Dernæst gav han ordet til klubbens chefgreenkeeper, Anders Linnet, som på den mest motiverende vis fortalte om alt det arbejde, der var lagt i at gøre banen toptrimmet til vores mesterskab. Der var ingen tvivl om, at Kokkedal Golfklub var glade for vores besøg. 

En lille men meget synlig detalje var, at der ved alle hulkanter var hvid markering 5 cm. under greenniveau. Detaljen bliver hovedsageligt kun anvendt i turneringer for professionelle. Alle deltagere havde stor respekt for det arbejde som Anders og hans greenkeeper stab havde lagt ”for dagen”. 

Dagens turneringsleder, Søren Norlander, informerede afslutningsvis om jubilæumsmatchens proportioner, samt ikke mindst hvorledes præmiechecken på 9. hul kunne erhverves. 

Herefter gik vi hver især ud til det hul, vi skulle starte fra.  

Kl. 0900 gik vi i gang på alle hullerne, og spillet var i gang. 

Jeg har naturligvis kun oplevelsen fra vores egen tre-bold, men når vi krydsede andre spillere, hørte vi kun tilfredshed med hele arrangementet. 

Banen levede helt op til chefgreenkeeperens morgentale.  

Nyklippet, saftigt grønt græs. Ikke for våd og ikke for tør.  

Banen er udfordrende, og man bliver altid i godt humør, når man kredser rundt i de smukke områder. To gange spiller man direkte ind mod det smukke hvide slot. 

På hul 9 var der en præmie på 50.000 kr.  kontant, til den første spiller, der fik bolden i hul på første slag. 

Hullet var 139 m langt og der var det meste af tiden en pæn vind skråt ind fra højre. Pinden var sat tæt ved en bunker i højre side. Så det var ikke noget let slag, der skulle udføres.  

Det lykkedes dog heller ikke for nogen at få hole in one. 

På de øvrige par 3 huller var der flotte sponsorpræmier i form af gavekort med overnatning for to på Bella Sky med tilhørende 18 retters middag for 2 med vinmenu i restauranten på topetagen. 

Anders Stockholm blev igen herre mester med kun 75 slag på par 72 banen. 

Rikke Thomassen var også genganger som vinder af mesterskabstitlen for kvinder. 

Der var mange præmier til de bedste i rækkerne A, B og C, som er nævnte i faktaboksene. 

Stor tak til bestyrelsen i Golfafdelingen for alt forarbejdet, så det hele kunne lade sig gøre. 

Stor tak til Kokkedal Golfklub og de ansatte i restauranten og greenkeeperne på banen. Vi så kun smil fra dem hele dagen. 

I øvrigt skinnede solen for det meste på os alle.  

Jeg glæder mig allerede til Golfafdelingens næste tiltag. 

Faktabokse: 

 
Herre Slagspil: 

Anders Stokholm                       75 slag 

Kasper Juul Jensen                    80 slag 

David Borchersen                      83 slag 

  

Dame Slagspil: 

Rikke Thomassen                       88 slag 

Inge Ekknud                                 101 slag 

  

A-rækken: 

Anders Hamberg                        38 point 

Lars Jensen                                   34 point 

Lars Borg                                        33 point 

  

B-rækken: 

Martin Søgaard                           38 point 

Kern Møller-Madsen                35 point 

Jørgen Thielke                             34 point 

  

C-rækken: 

Brian Rasmussen                       37 point 

Claus Rasmussen                       31 point 

Rasmus Møller                            31 point 

  

Tættest på pind: 

Hul 3 – Kurt Gullits 2,4 meter 

Hul 9 – Leif Marseen 5,25 meter 

Hul 11 – Kern Madsen-Møller 8,94 meter 

Hul 17 – Kim Olsen 3,56 meter 

 

 

Match mellem Sportsjournalisterne og Pi-København

Foto af Lars Krabbe og Flemming Lehnert

Tekst af Ruth Bach Langouis

Mandag den 17. august 2020 kl. 13.00 startede matchen.

 

I år var det Sportsjournalisterne, der var arrangør og de havde valgt Skovbo Golfklub. Der spillede vi også sidste år, hvor PI var arrangør.

Forinden var alle PI’s deltagere via mail fra Frank Lund Nielsen blevet opfordret til at møde friske op og kæmpe alt hvad de havde lært.

Årsagen var: I 2016 og 2017 vandt vi pokalen og tabte den i 2018 og 2019, så nu skulle det afgørende slag stå. Den 17. august begyndte Danmarksmesterskabet også - det fandt sted i Sorø golfklub, så alle politi”profferne” var kørt derhen, da mesterskabet blev spillet over 2 dage. Så vi andre golfere måtte kæmpe for hvert eneste points for at vise, at vi VILLE have pokalen igen.

Skovbo Golfklub har en meget smuk og udfordrende bane. Ganske vist var der på nogle fairways ”gule områder” – de skyldtes jo den lange tørkeperiode. Greens og Teesteder var flotte grønne. Der havde i weekenden forinden været afholdt nogle af DGU’ Danmarksturneringer – så derfor var vandingsmaskiner lige gemt væk i et par dage. Banen ligger i Køge ådal, omgivet af smukke gamle egetræer fra Christian den IV’s tid. Den er tilpas kuperet, omgivet af fredskov, har et rigt dyreliv (rådyr, harer m.v.) og rød glente (rovfugl), som svæver over skovområderne.

På dagen havde klubben lukket banen i et par timer inden start, således at der var starttider både på hul 1 og hul 10. Det var dejligt, fordi der ikke var så lang en ventetid, når vi havde fællesspisning omkring kl. 18. Vi nød den dejlige mad fra ”Simona” og fik slukket tørsten. Samtalerne gik på, hvem der vandt i år og det var lige før, at der blev indgået væddemål om resultatet.

Så kom det -  Offentliggjort af Michael Lermark fra Sportsjournalisterne. Normalt er han en glad mand, men vi kunne lige fornemme lidt skuffelse, fordi PI’s Golfafdeling vandt – ganske vist ikke stort, men alligevel. Og Frank Lund Nielsen var en glad mand. Det samlede antal points fra et nærmere aftalt antal på hvert hold, blev divideret med antallet af spillere, så på den måde fik man det endelige resultat. Politiet havde på dagen 23 deltagere og Sportsjournalisterne 13.

Resultatet blev 33,1 points til Politi og 31,4 points til Sportsjournalisterne.

Der blev også uddelt præmier, Vin og Bolde til de 3 bedste scorer:

1. Morten Urban Pedersen, 41 point

2. Michael Lermark, 39 point

3. Frank Lund Nielsen, 36 point.

De efterfølgende scores blev belønnet med 3 bolde enten med Logo fra SGK eller PI Golfafdelingen.

Derefter blev uddelt klappræmier –  flere bolde - med politilogo til sportsjournalisterne og omvendt, så vidt muligt.

Vi havde alle en rigtig god og varm dag – og det var dejligt igen at kunne kende deltagerne – skønt at et sådant arrangement alligevel kan afvikles i disse lidt svære perioder med afstand.

Alle var enige om, at vi selvfølgelig fortsætter med disse matcher. Husk sport er sundt og som golfspiller lever du mindst 5 år længere – siges der.

Skovbo Golfklub lægger med glæde bane til næste år – vi skal nok sørge for godt vejr, god stemning og en velfriseret bane. PI København er arrangør.

På opfordring af Dan Berthelin har jeg skrevet dette indlæg – på dagen var jeg stadigvæk formand for Skovbo Golfklub, men er nu fratrådt efter vores lidt sene afholdte Generalforsamling.

De bedste golfhilsner til Jer alle – må Jeres sving være med Jer.

World Amateur Golfers Championship (WAGC) & Best Friends Foursome.

Opdateret 2. april 2020

Under disse to overskrifter skjuler der sig turneringer, som for danske amatør golfspillere giver mulighed for nogle helt unikke golfoplevelser.

Et fremført postulat af WAGC er endda: ” Det, der normalt kun er elitespillere forundt, kan nu blive virkelighed for dig – at spille på et dansk landshold mod 30-40 andre lande!”.

Efter indledende matcher i 5 rækker på flere forskellige baner rundt i landet, går vinderne videre til landsfinalen. Herfra udgør vinderen af hver række det fem mand store landshold, som i år skulle forsvare de danske farver under mesterskabet, der blev afviklet i oktober måned på Borneo.

Tekst og foto: Søren Norlander medlem af Golfafdelingen

Der skulle prøves kræfter med den store turnering, World Amateur Golfers Championship. Hvor det hele kunne ende ud i en verdens finale.

Altså sådan rigtig verdens finale, 26 lande, 4 runder og det hele fungerede som Europa touren.

Det hele startede dog i lille Danmark, hvor der blev afviklet 21 indledende turneringer rundt om i landet. Fra hver turnering gik de fem vindere videre til landsfinalen.

Fem vindere, da der var 5 grupper inddelt efter hcp.

Jeg havde en fornuftig runde uden at være supergodt spillende på Hedeland Golfklub. Det heldige var dog, at de øvrige deltagere i min gruppe havde en dårligere dag. Hvilket betød, at jeg kunne drage hjem som vinder af dagens turnering og været kvalificeret til landsfinalen. Denne skulle spilles på Royal Oak, Jels.

Det hele var prøvet 2 år tidligere, hvor resultatet i landsfinalen blev ødelagt på næstsidste hul. En kæmpe hjerneblødning i fairwaybunkeren kostede 3 slag for meget og en 4. plads. Dette skulle forbedres.

Dagen oprandt i start september, og formen var på sit højeste. De to første huller gik efter planen, men men men så kom katastrofen. Out of bounds, ny bold i fairway, ud i roughen, lost ball, det hele endte ud i en 10ér.

Så kunne man spille frit, da det ikke kunne gå meget værere.

Selskabet i bolden var god, der var plads til sjov og ballade, trods alle spillede om sejren.

Afslutningen af runden gik godt. Lige indtil jeg ramte forrige års katastrofe hul. Så kørte det lidt i hovedet, men kom fornuftig igennem.

Alt i alt godkendt, så var spørgsmålet blot, om det var nok.

Borneo, Malaysia here we come.

Armene kunne ikke komme ned. Det blev til en sejr, og præmien var at repræsentere Danmark ved verdensfinalen.

Der var 25. års jubilæum for turneringen, som i tidernes morgen blev startet af svenske Sven Tumba. En af Sveriges største sportsmænd gennemtiderne.

Hans målsætning var at skabe en turnering for amatør spillere, som var så tæt på de proérnes turneringer på Europa touren.

Danmark stillede med 5 mand, som udgjorde landsholdet i Championship rækkerne.

Derud over havde 9 m/k købt en tur og spillede under samme forhold, dog i Invitational rækkerne. I disse rækker var hele 41 lande repræsenteret.

Super fedt sammenhold i hele truppen.

Alle deltagere fra alle lande boede på samme hotel. Der var arrangeret transport til banerne med politieskorte. Aftenmåltiderne var arrangeret på forskellig vis. Enten på hotellet eller ude på lokale restauranter med div. kulturelle shows.

Turneringen foregik med 2 prøverunder og 4 tællende runder. Slagspil.

Den stabile spiller ville blive belønnet.

Turneringen blev skudt i gang, og man blev sat i bold med spillere fra de øvrige lande. Dette gav større udfordring sprogmæssigt. Ikke alle var lige gode til engelsk.

Første dag kørte jeg i buggy med Marko fra Finland. Det blev til tegnsprog. Han var ligeledes noget presset spillemæssigt, dette tog dog en gevaldig drejning, efter vi rundede klubhuset og køletasken blev fyldt op med øl.

Som næsten lige så hurtigt blev tømt igen. Så spillede han som en drøm, og hans engelsk blev ligeledes bedre.

Dette og lignede oplevelser de kommende dage.

Mit eget spil var godkendt uden at være prangende. Lidt ramt af varmen og den høje luftfugtighed.

Så på dagen med skyer på himlen og 5 grader lavere temperatur spillede undertegnede sin bedste runde.

Alt i alt blev det til en fremragende 5. plads individuelt. Oven ud tilfreds, og hvilken fantastisk oplevelse.

Sæsonen starter snart, og turneringen skal bestemt have en chance igen.

I 2020 afvikles finalen i Cancun, Mexico.


 

 

Dyst i Simulatorgolf

Opdateret 11. februar 2020

Af Jesper Bangsgaard, Golfafdelingen

Kære læser.

Midt i januar blev det så igen tid for Golfafdelingens medlemmer og venner til at mødes for at dyste i Simulatorgolf.

Denne fantastiske blanding af en lang række fantastisk gode og veludførte golfslag og en helt umulig computer, som virtuelt sender slagene i alle mulige retninger, for kort – for langt – i bunker og ind i mellem i vandet, selv om man sigtede og slog i en helt anden retning, frister hvert år en pæn del af vores medlemmer til at mødes og dyste om vinterpokalen.

Denne gang var der i anledning af PI-Københavns 100 års jubilæum og ikke mindst Golfafdelingens 20 års jubilæum tale om en vinterpokalen jubilæums edition.
(I øvrigt uden nogen pokal at dyste om)

SIMGolf i Grøndalscentret lagde igen rammen om arrangementet, og de havde også oppet sig her op mod Golfafdelingens 20-års jubilæum med 11 helt nye bokse ekviperet med seneste nye inden for golfteknologi, nemlig det dansk opfundne ”Trackmann”, som afløser for det amerikansk system ”Full Swing”.

Det nye system giver en endnu mere realistisk boldflugt og længde, selv om flere havde det meget svært med den påstand!

Lige inden velkomsten og den overdådige morgenbuffet med kaffe til samlet kr. 25,- konstaterede jeg, at kun 3 deltager havde været nødt til at melde afbud på dagen. Dette sammenholdt med de 4 afbud dagene inden gjorde, at der var fin plads til de 41, som vi så endte med at blive, da jeg havde overbooket med nogle stykker.

Jeg havde besluttet, at vi skulle spille en af de rigtigt flotte baner, der er i systemet, og valget faldt på en af de lidt sværere, nemlig Muirfield Village, som ligger i Ohio. For de som skulle få lyst til at spille banen, så ligger den midt mellem Cincinnati og Cleveland.
Begge byer har pt. mindre gode amerikanske fodboldhold, som i øvrigt begge er grundlagt af den samme mand, nemlig Paul Brown. Det ene fodboldhold bærer hans navn ”Cleveland Browns”, og det andet hold ”Bengals” spiller på Paul Brown Stadium, så helt selvudslettende har han nok ikke været den gode Paul Brown.

Så var vi ellers klar. 4 mand i de fleste bokse, 18 huller der skulle spilles og en masse blankpolerede golfkøller og jern, der skulle svinges.

For at sikre en rimelig og fair runde golf skulle man spille med det handicap, man er tildelt udendørs, dog med fratræk af 20%. Det skyldes, at man indendørs har svært ved at slå bolden væk, og man får heller aldrig et dårligt leje til sin bold.

På banen var 4 huller, hvor man som dygtig golfspiller skulle kunne få bolden i hul på 3 slag. Her var der en lille ekstra præmie, idet den spiller, som kom tættest på hullet i et slag, på Golfafdelingens regning kunne give en omgang til resten af spillerne i sin boks og selv modtog 3 golfbolde med golfafdelingens logo på.

De næste godt 4 timer blev der bandet, grædt, jublet og udvekslet lettere hånlige kommentarer til de øvrige i boksens indspil, puttning og overdrevent høje handicaps.

Da der var spillet 4 timer, overstået 18 huller, og golfkøllerne atter var faldet til ro i golfbaggen, stod nogle få tilbage som de bedste.

Vi havde dystet i 2 rækker, og resultaterne var som flg.:

 

 

A - Rækken

B - Rækken

Vinder

Frank Lund Nielsen   36 point

Ulla Starup                   39 point

Nr. 2

Kasper O. Poulsen     36 point

Mads Fog Tranberg     34 point

Nr. 3

Jan Henrik Hansen     35 point

Søren Bo Larsen          32 point


Der var også en flot præmie til den spiller, hvor computerteknikken drillede mest, men af hensyn til GDPR og hans omdømme i øvrigt, vil jeg hverken nævne navnet eller scoren (som var klart 2 cifret), men blot nævne, at det er et flot fransk klingende navn, og at han er ualmindeligt godt gift.
Med det fine fremmøde, er jeg sikker på at vi dyster igen i 2021.


 

Fakta om Golfafdelingen

Dan Berthelin, formand for golfafdelingen

Opdateret 2. april 2020

Golfafdelingen blev stiftet den 25. august 2000

Golfafdelingen er en del af Politiets Idrætsforening, København.

Golfafdelingen adskiller sig fra de øvrige afdelinger i Idrætsforeningen ved, at vi ikke stiller op som hold i en gennemgående turnering, vi har ikke vores egen bane, og vi har ingen fast træner.

Du kan ikke umiddelbart deltage i vores arrangementer uden at være medlem af en anden golfklub.

Golfafdelingen er en form for interesseorganisation, hvor vi til gavn for vores golfspillende medlemmer tilbyder et væld af arrangementer og greenfee aftaler.

Her  kan nævnes:
-Stationsturneringen, hvor du sammen med dine kolleger på dit tjenestested møder andre tjenestesteder i en match, hvor der spilles 2 singler og en double. Alle hold er garanteret 3 - 4 matcher, vi har kvartfinaler, semifinaler og en højt profileret finale på en klassebane. Stationsturneringen er vores flagskib, og der hvor vi bruger klart flest penge, idet vi giver et rigtigt pænt greenfee tilskud til hver spiller. Denne turnering er kun for ansatte i politiet.

-Klubmesterskaberne, hvor du på en rigtig god bane kæmper med dine kolleger om at blive klubmester. Der spilles om klubmesterskabet i herre og damerækken, og der spilles fra scratch. Der spilles dog sideløbende en Stableford match, hvor de af os med lidt højere handicap også har en chance for at få en præmie med hjem. Klubmesterskabet er åbent også for civile medlemmer af Golfafdelingen.

-Åbne politimatcher. Dette er en match, hvor en politiidrætsforening ude i landet inviterer til match. Golfafdelingen giver et pænt tilskud til greenfee og arrangerer transport og overnatning.

-Vi arrangerer desuden indendørsgolfmatcher, træning med pro og foredrag.

Vi har en hjemmeside www.golfafdelingen.dk hvor du kan følge med i vores aktiviteter.

Alt dette kan du få for 20,- i særkontingent.

Du er velkommen til at rette henvendelse til:
Afdelingens formand Dan Berthelin på:
mailto:dpb001@hotmail.com

Afdelingens kasserer Jesper Bangsgaard på 3314 1448 lok. 3900


 

Golfafdelingens årsberetning for året 2019

Opdateret 30. januar 2020

Af Dan Berthelin, formand

Efter igen et år som er gået, er det tid til et tilbageblik.

De sportslige resultater blev på landsplan ikke så overbevisende som sidste år. Det skal dog ikke fraholde mig for at glæde mig over, at mange af afdelingens ressourcer anvendes således, at så mange som muligt af vores medlemmer kan deltage i turneringer rundt om i landet.

Resultatmæssig var det heller ikke så skidt trods alt. Mange fornemme placeringer i de åbne turneringer er det tydelige bevis for, at ressourcerne blive anvendt rigtigt.

Jeg vil for hvilken gang heller ikke undlade at nævne de af Jer, som utrættelig skriver artikler om Jeres oplevelser, når i har deltaget i et arrangement under ”politigolf”.

I er med til i Politiidræt at synliggøre golfen, og hvad den af betydning for Jer. Men ikke mindst er I med til at være garanter for, at der årligt tilflyder politiidræt mange økonomiske midler.

Det er midler, som politiidrætten ikke kan leve uden.
Jeres frivillige indsats, som I uden protest vælger at udfylde, når I bliver ”udvalgt” til at skrive et par ord er en uvurderlig hjælp.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2019 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander - Frank Lund Nielsen

Mødet blev afholdt den 22. marts 2019 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 20 medlemmer.
På mødet var følgende på valg:

Næstformand: Kim Bo Munthesen
Kasserer: Jesper Bangsgaard
Bestyrelsesmedlem: Kasper Juul Jensen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Også i år var SIM-Golf i Grøndalscentret valgt som afslutning af mødet.
Jesper Bangsgaard havde med sin relationer til Keld Jensen endnu engang kunnet få økonomien til at bære denne del af medlemsmødet.

Vi skylder efterhånden en også en stor tak til Keld, som ”sin polititid” var medlem af Golfafdelingen.

Referat fra mødet kan læses her: Medlemsmøde 2019

Bestyrelsen.
Uden engagerede bestyrelsesmedlemmer ingen golfafdeling, som kan se tilbage på 2019 med stor aktivitet. Alt sammen forhåbentligt til glæde for medlemmerne.

I bestyrelsen ”passer” hvert enkelt medlem sine aftalte opgaver, hvilket jeg har endda meget stor respekt for.

Da bestyrelsens sammensætning ikke blev ændret på medlemsmødet, har det igen i år været muligt at ”drifte” uden stor mødeaktivitet.
Alle har endnu engang vist deres indsigt under afvikling af div. arrangementer eller andre udfordringer.

Vil i år også gerne benytte lejligheden til at fremkomme med følgende: ”Uden bestyrelsesmedlemmernes frivillige arbejde i PI-København og herunder Golfafdelingen ……. ingen politigolf”.

Økonomi.
Med udmeldt budget om, at 2019 skulle give et underskud, kunne kassereren ikke holde sit løfte.
Ved afslutning af året viste det sig, at ved nødvendig stram styring og flere ”ophalinger” af det røde flag, blev året tilfredsstillende.
Det glædelige set fra en sportslig betragtning var, at Stationsturneringen trak store veksler på kontoen.
Den store tilslutning var ikke ventet, så derfor blev finalen på The Scandinavian fravalgt til fordel for en mere prisvenlig bane.

Golfafdelingen kan se frem mod jubilæumsåret 2020 med fortrøstning og lidt ekstra midler til glæde for medlemmerne.
Stor tak til kassereren for at den gode og sunde økonomi fortsætter. 

Stationsturneringen
2019´s største turnering i Golfafdelingen. Som tidligere år et stort tilløbsstykke med stor opbakning fra medlemmerne.

I år blev turneringen endnu større med et rekordstort antal hold. Hele 20 hold blev det til fordelt på 4 puljer. Samlet set var der ca. 140 medlemmer fordelt på holdene.

Puljeinddeling foregik som øvrige år ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.
Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer. Hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.
Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

Det, at der var 5 hold i hver pulje, gjorde det endnu mere spændende. I to puljer skulle der fintælling til, for at finde de to hold, som skulle gå videre. Så intet er afgjort før det sidst put, hvilket gør det endnu mere spændende.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på Skjoldenæsholm Robert Trent Jones i et fantastisk blæsende efterårsvejr.
Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale. Hele artiklen omhandlende finalen kan læses her: http://www.golfafdelingen.dk/turneringer/stationsturneringen/resultater-2019

Stort tillykke til Artillerivej som vandt over Bestyrelsen.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" på de valgte spilledatoer.

Klubmesterskab
Fredag den 6. september 2019 blev afdelingens 18. klubmesterskab afviklet på Mølleåens Golfklubs baner ved Bastrup Sø.
En superdejlig afvekslende bane i smukke omgivelser og flere af medlemmernes daglige hjemmebane.

Ca. 60 kvindelige og mandlige medlemmer havde fundet anledning til at tilbringe dagen i godt selskab.
Næstformanden bød velkommen til matchen under dagens morgenbord.

Kl. 9 gik startskuddet til det primære for dagen, nemlig en 18 hullers runde med baglæns gunstart.

Efter mange slag, nogle flere end andre, blev der tid til ”smørrebrødsboret” med afventende spænding om resultatet over en øl eller vand.

Klubmestre 2019 blev:
Damerækken: Rikke Thomassen
Herrerækken: Anders Stokholm

Anne Seierø og Kasper Juul Jensen måtte begge tage til takke med ”runner up” titlen, hvor tilbagevendte Rikke var urørlig på dagen.

Kasper måtte igen se Anders blive mester, idet der var tale om, at Anders forsvarede sit mesterskab fra 2018.
Stort tillykke til Rikke og Anders.

Vindere af de indlagte Stableford matcher blev:
A-rækken: Frank Lund.
B-rækken: Ulrik Jensen.

Derudover var der flere ”heldige” vindere af nærmest pinden på par 3 hullerne og sågar nogle lodtrækningspræmier.
Tillykke til alle vindere.

Vores matchsponsorer Ludv. Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København skal også i år have stor tak for at være en del af årsagen til endnu et uforglemmeligt klubmesterskab.
Vi ser frem til det 19. klubmesterskab i afdelingens 20 års jubilæumsår 2020.

Læs Kim Olsens lidt ”skæve” men muntre tilgang efter hans oplevelser på dagen med artiklen under overskriften: ”En anden oplevelse på golfbanen end vanligt”.

 Link:  http://www.golfafdelingen.dk/media/4952/Referat%20Klubmesterskaber%202019%20-%20Kim%20Olsen.pdf

Vintermesterskab.
Jesper Bangsgaard var også i år ankermanden for, at der blev afviklet ”Vintermesterskab” hos SIM-Golf.

Med ”dyb koncentration – og stille som graven”, som Lena Dahl nævner i sin artikel fra dagen, blev der spillet virkelig godt ”vintergolf”.
Resultaterne taler i den anledning sit tydelige sprog med følgende vindere:

A-rækken: Kasper Ob
B-rækken: Gustav Sejbak

med ikke mindre end henholdsvis 42 point og 47 point.

Læs Lenas artikel med flere stemningsbilleder her:
http://www.golfafdelingen.dk/turneringer/vintermesterskaber/2019

Danmarksmesterskaberne.
I år lykkedes det ikke at hjemtage mesterskaber til PI-København, selv om Golfafdelingens medlem Carsten Ekstrøm, Vestegnen, med 4 slag klart henviste Jan Birger Nilsen, pensionist, til andenpladsen.

Anders Stokholm spillede sig til en ærefuld tredjeplads kun et slag dårligere end andenpladsen.

Ruth Langlouis fik hos damerne sølv, kun overgået af Golfafdelingens Anne Seierø, som i forbindelse med DPM stiller op for Nordsjælland.

Til Anders og Ruth tillykke med de ærefulde placeringer, samt respekt for dagens danske politimestre Carsten og Anne.

Søren Norlander skal i denne forbindelse ikke glemmes, idet han blev runner-up i A-rækken.

Artiklen fra mesterskaberne, der blev afviklet på Langesø Golfbanes smalle skovbane, nævner, at banen som ud over græs, har sand, jord og vand, hvor alle former for underlagt blev brugt.
Man kan vel med forundring spørge, om et enkelt træ ikke var i spil?

Læs Lars Fredenslunds artikel fra Politiidræt nr. 6, siderne 6 til 11 og se nogle billeder ved brug af link:

https://issuu.com/danskpolitiidratsforbund/docs/politiidraet-nr.6-2019?fr=sYWU4MzM0OTc1

Åbne turneringer.
Podieplaceringer i ”Åbne turneringer” var i år heller ikke noget særsyn.

Fyn Open resulterede i, at Jesper Bangsgaard vandt A-rækken foran Søren Norlander og Mads Møller Nielsen.
Der var næsten kø ved skamlen af medlemmer fra Golfafdelingen.

Under Jysk Open var der bemærkelsesværdig få deltagere fra Golfafdelingen. Anders Stokholm blev dog treer i A-rækken.

Johnny Enevoldsen havde også i 2018 påtaget sig planlægning og afvikling af

Nordsjælland Open. Endnu engang var der kø ved skamlen i de forskellige rækker, idet Damerækken blev vundet af Lena Dahl med Christine Bertelsen som runner-up.

På herresiden vandt Kurt Gullits Rasmussen A-rækken med Kasper Juul Jensen og Anders Stokholm som toer og treer.

Rækkefølgen gentog sig i B-rækken med Kim Christiansen som vinder med Lasse Lilja Vilhelmsen og Hans Ole Djernes på de følgende pladser.

Golfafdelingens bestyrelse ønsker alle tillykke med placeringerne, som vidner om, at de økonomiske udgifter for afdelingen til fulde leverer gode og sportslige resultater.

At mange flere end de nævnte af afdelingens medlemmer deltog, ser vi fra afdelingens side som positivt, så mange tak for Jeres deltagelse.
Vi ser frem til 2020 med yderligere tilslutning i de ”Åbne turneringer”.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
I år var det Golfafdelingens tur til at arrangere matchen. Frank havde forhandlet sig til en god aftale med Skovbo Golfklub, som derfor lagde græs til matchen.
Flemming Lehnert, som medlem af klubbens bestyrelsen, var Frank til stor hjælp på dagen, hvilket vi siger mange tak for.

Golfafdelingens deltagere, som var i klart overtal i forhold til journalisterne, havde noget at forsvare for sidste års nederlag i holdkonkurrencen på Gilleleje Golfklubs bane.
Efter sidste put viste det sig desværre – set fra Golfafdelingens perspektiv – at vi samlet havde tabt holdkonkurrencen.

Dette til trods for, at Golfafdelingens deltagere i begge rækker pointmæssigt klart var journalisterne i overtal, men grundet et sindrigt placeringssystem, som var aftalt forud for afviklingen, blev til nederlaget.

Også i år var der planlagt ud fra spilafvikling med ”løbende start”. Endnu er succes, som givet vis gentages i 2020, hvor SGK er arrangør.
Allan Nielsen, SGK, har under overskriften ”Politiet snuppede præmierne, men vi havde Tidmand og bredden” på SGK´s hjemmeside lagt artikel op fra dagen.
På billede af Lars Krappe ses Frank Lund oplæse resultatet af holdkonkurrencen.

I baggrunden ”skimtes” Michael Lermark, som en ovenud lykkelig og jublende formand for SGK.

Læs Allan Nielsens artikel:
https://www.sportsjournalisternesgolfklub.dk/nyheder/2019/politiet-snuppede-praemierne-men-vi-havde-tidmand-og-bredden/

World Amateur Golfers Championship (WAGC) & Best Friends Foursome.
Under disse to overskrifter skjuler der sig turneringer, som for danske amatør golfspillere giver mulighed for nogle helt unikke golfoplevelser.

Et fremført postulat af WAGC er endda: ” Det, der normalt kun er elitespillere forundt, kan nu blive virkelighed for dig – at spille på et dansk landshold mod 30-40 andre lande!”.

Efter indledende matcher i 5 rækker på flere forskellige baner rundt i landet, går vinderne videre til landsfinalen. Herfra udgør vinderen af hver række det fem mand store landshold, som i år skulle forsvare de danske farver under mesterskabet, der blev afviklet i oktober måned på Borneo.
I række 3, hcp. 10,5 til 15,4, var Søren Norlander på holdet. Han fik efter 4 runder en fantastisk ærefuld placering som nr. 5, altså den femte bedste i verden i handicapgolf indenfor sin kategori.

Som om det ikke var hæder nok til Søren kvalificerede han sig efter indledende runde i Skjoldenæsholm sammen med sin makker Rene Nilsson, fra Mølleåens golfklub, til finalen i Marokko.

Makkerparret blev efter 2 suveræne runder vinder af turneringen, som dog blev gennemført i januar 2020.

Søren var med stor spillemæssig stabilitet, den bærende kraft bag parrets resultat.

Interview med parret kan ses under YouTube link:
https://www.youtube.com/watch?v=psiF4fFgi8k

Søren Norlander skal have et stort tillykke og respekt for de opnåede resultater.

Alle medlemmer og deres familie ønskes et godt og lykkebringende 2020.


 

 

Stationsturneringen finalen 2019

Vinderne af Stationsturneringen i golf 2019

Opdateret 13. oktober 2019

Tekst og foto: Søren Norlander

Scenen var sat til årets finale mellem Bestyrelsen og Artillerivej. Solen stod højt på himlen, og humøret var højt, selvom det blæste en del.

I år blev finalen spillet på Skjoldenæsholms Robert Trent Jones Course, en bane som ikke er nemt spillet i blæst, der er meget vand i spil og out of bounds på en stor del af hullerne.

Singlerne blev sendt godt af sted med nogle gode drives fra 1. tee, og der var lagt op til nogle goder matcher mellem Kasper Juul Jensen og Henrik Lyager i 1. singlen, samt Frank Lund Nielsen og Kern H. Møller-Madsen i 2. singlen.

Det skulle vise sig, at Kasper Juul i 1. singlen var rigtig stærkt spillende og ikke gav mange chancer til Henrik, der var derfor ikke meget tvivl om udfaldet af 1. singlen, som Kasper Juul kørte sikkert hjem.
2. singlen var mere spændende. Kern startede med ret hurtigt at komme foran med 3 huller, og kampen så ud til hurtigt at have en vinder. Frank fik dog spillet sig tilbage i matchen igen, og det var tydeligt, at der var spænding og frustrationen med spil og vind. Fra hul 7 til 16 var begge spillere inden for et hul fra hinanden og fulgtes godt ad.

Matchen blev afgjort efter hul 16 til Kerns fordel. Finalen stod nu helt lige, og doublen skulle vise sig at være tungen på vægtskålen.

Doublen stod mellem Søren Norlander og Kim Bo Munthesen fra Bestyrelsen og Anders Zeeman og Lasse Vilhelmsen fra Artillerivej. Dette var en match, som begge hold utroligt gerne ville vinde, da ikke blot den samlede sejr, men også et års håneret var på spil.

Anders og Lasse supplerede hinanden rigtig godt på banen, Anders var storspillende, og de enkelte huller, hvor Anders faldt lidt ud, var Lasse skarp. Dette resulterede i, at Artillerivej var foran med 4 huller efter de første 9 huller. Det var mere lige på bag 9, hvor Søren og Kim fik spillet sig lidt tilbage, men holdet fra Artillerivej lod det aldrig blive rigtig spændende.
Doublen var rigtig godt spillet fra begge hold med mange gode slag undervejs, - Artillerivej var virkelig skarpe på dagen, og efter hul 16 var matchen afgjort til Artillerivejs fordel. En stor ros til kaptajnen fra Artillerivej, som på dagen havde ramt holdet.

Det næste år er pokalen hos kanonerne fra Artillerivej, og de evige kvartfinalister nåede endelig hele vejen til tops.

En stor tak til Bestyrelsen for igen i år at have planlagt og afviklet en god stationsturnering, vi ser frem til næste år.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2018

En glad Kurt Gullits Rasmussen, th. får overrakt præmie af formand, Dan Berthelin

Opdateret 28. januar 2019

Af Dan Berthelin, formand

Årsberetning 2018
2018 blev året, hvor Golfafdelingen sportsligt under afviklede stævner i ”politigolf” kan se tilbage på mesterskab efter mesterskab. Vores medlemmer var øverst på skamlen igen og igen.

Dette ikke mindst ved de danske mesterskaber på Royal Oak i Jels, hvor både mesterskabet i damerækken og herremesterskabsrækken blev hjemført til Københavns PI.

Af andre bemærkelsesværdige begivenheder indtraf det ultimative golfslag ikke mindre end to gange i årets løb. ”Hole in one” blev resultatet af slaget i helholdsvis Stationsturneringen samt Klubmesterskabet.

At Stationsturneringen set ud fra den sportslige værdi, endnu engang blev et storslået aktiv for medlemmerne gør året sammenholdt med de nævnte podiepladser til ”sportsåret over alle for Golfafdelingen”.

Set i bagspejlet i dette sportslige succesår glæder bestyrelsen sig over de store golfbedrifter, så vi næsten ikke kan få armene ned.

Vores webmaster har i år bidraget til, at du i de følgende afsnit elektronisk kan læse, hvad primært vores medlemmer har skrevet i artikler om deres oplevelser med ”politigolf” i 2018.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2018 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen

Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander og Frank Lund Nielsen

Mødet blev afholdt den 22. marts 2018 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 20 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Formand, Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Der var traditionen tro også i år genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.
Jesper Bangsgaard havde for hvilken gang forhandlet et favorabelt tilbud med direktør Keld Jensen for aftens arrangement. For tilbuddet til aftens udfordringer siger vi fra Golfafdelingen for hvilken gang mange tak.

Referat fra mødet kan læses her: medlemsmøde 2018.

Bestyrelsen.
Med nævnte genvalg til bestyrelsen blev det i 2018 ikke nødvendigt at ændre arbejdsfordelingen. I lighed med de sidste mange år blev arbejdet med arrangementer udført med den største professionalisme af alle under de givne omstændigheder.

Derfor endnu engang stor respekt for de opgaver, som bestyrelsesmedlemmerne har udført igennem året.

At fritiden til frivilligt arbejdet også i 2018 har været under pres, bevirkede at bestyrelsen endnu et år anvendte et minimum af tid på mødeaktivitet.

Med tanke på den frivillighed alle udviser er min tak derfor endnu større.
Uden frivillige i PI arbejdet ……. ingen ”politiidræt”.

Økonomi.
Golfafdelingen har i rigtigt mange år haft en god og sund økonomi.
Overskud og underskud på kontoen har afløst hinanden i en sund dynamisk rytme, så vi nu har en økonomi, som kan tåle et par år med underskud, hvis det skulle blive nødvendigt.
Vi planlægger derfor vores aktiviteter og budgetter på en måde, så vi ikke skærer i aktiviteterne på bekostning af økonomien.

Dog er Stationsturneringen efterhånden blevet så dyr, hvorfor vi er nødt til at kigge på, hvorvidt vi kan fastholde den kendte form med meget lille eller ingen egenbetaling og en dyr finale på The Scandinavian.

På trods af en dyr stationsturnering, ser det i år ud til, at vi lander tæt på et rundt nul på budgettet.

Der skal næste år spilles flere populære baner på Fyn og i Jylland, og vi må derfor forvente, at særligt transportbudgettet vil stige en del.

Når vi i år ikke går i minus trods en meget dyr stationsturnering, skyldes det primært et meget billigt klubmesterskab sammenholdt med en begrænset rejselyst til de åbne arrangementer vest for Storebælt.

Samtidigt har bestyrelsen været meget mådeholdende i forbindelse med afholdelse af bestyrelsesmøder.

Stationsturneringen
2018´s største arrangement i Golfafdelingen. Som tidligere år et stort tilløbsstykke med stor opbakning fra medlemmerne.
18 hold blev fordelt på 4 puljer.

Samlet set var der ca. 120 medlemmer, som deltog på holdene.
Puljeinddeling foregik som øvrige år ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.
Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

For Anders Stokholm fra Bellahøj lykkedes det i 1/4-finalen med Vestegnen IV onsdag den 29. august med det ultimative golfslag at lave hole-in-one.
Se foto af den stolte Anders - link til hjemmesiden - klik her.

Der var spænding igennem hele turneringen. Flere hold havde mulighed for at gå videre fra deres pulje inden sidste runde.

De altid stærkt spillende Vestegnen havde i år været lidt ”heldig” med lodtrækningen. Et hold i hver pulje. I modsætning til sidste år hvor der var 3 hold i en pulje.
De fik hele 3 hold videre til kvartfinalerne i år.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.
Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Stort tillykke til Bellahøj der forsvarede titlen som mestre i Stationsturneringen ved at besejre Vestegnen 1.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" på de valgte spilledatoer specielt i både kvart- og semifinalen samt finalen.

Klubmesterskab
Årets klubmesterskab skulle som vanen tro afvikles på en ny bane. I 2018 var valget faldet på en fantastisk bane i det midtsjællandske, hvor Midtsjællands Golfklub i Kvanløse lige uden for Holbæk har ”til huse”.
Indbydelsen var ude i god tid, og den faste skare fik hurtigt meldt sig til. En lille reminder og masse andre glade golfspillere kom ud af busken.
Omkring 60 personer deltog i mesterskabet.

Mesterskabsdagen fredag den 7. september startede med morgenbuffet og varm velkomst ved baneejeren og næstformanden. Ikke mindst næstformanden udtrykte med sin vanlige humoristiske tilgang til ord, sin forventning for alle på dagen.

Runden startede i helt fantastisk vejr og forholdene var perfekte. Forholdene afspejlede sig senere i de opnåede resultater på flere planer for runden.

På et plan skete det næsten umulige. Frank Lund Nielsen slog det ultimative golfslag. Medspillerne på 10. hul udbrød i jubel: ”Hole-in-one.
Kæmpe brøl fra Frank.

Klubmestre 2018 blev:
Damerækken: Line Hedegaard
Herrerækken: Anders Stokholm
Stort tillykke til begge.

At Anders var på et andet perfekt plan på dagen, afspejler sig i resultat med 3 slag over banes par.

Vindere af de indlagte Stableford matcher blev:
A-rækken: Kurt Gullits Rasmussen.
B-rækken: Peter Clausen.

Til nævnte vindere og alle præmiemodtagere, herunder nærmest hullet på alle par 3 huller, skal ligeledes lyde et stort tillykke.

Også i år skal der lyde en stor tak til vore matchsponsorer Ludvig Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København.

Dagen blev vanen tro afsluttet med et lækkert frokostbord og et endnu flottere gavebord til de dygtige.
Peter Hejlesens artikel for dagen kan læses på linket: klik her,
hvor særligt følgende eftertænksomme ord er udfundet af artikelskribenten:

På golfbanen kan en mand blive et offer, forfulgt af en kynisk skæbne, ramt af et skræmmende slag af tragedie, helten i et utroligt drama, eller klovnen i en komedie – nogen af disse endda inden for et par timer, alene efterladende en såret og splittet personlighed”.

og ikke nok med det, var den filosofiske tilgang ikke slut dermed:
Fortvivl aldrig. Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles”.

Endvidere ses foto af dagens stolte vinder af Hole in one.

Vinter Tour.
Også i 2018 lykkedes det afdelingens utrættelige kasserer at lave fortrinlige aftaler med SIM-Golf for afvikling af to afdelinger af indendørsmesterskabet ”Vinter Tour”.

Den 25. januar blev første afdeling afviklet med følgende resultat:
A-rækken: Mickey Soepraptojo
B-rækken: Jonas Kofod Olesen
Læs artiklen samt se stemningsbillederne fra dagen på link: klik her.

Anden afdeling blev afviklet den 2. marts, hvor dagens vinder blev: Peter Hejlesen.

Vinder af ”Vinter Tour 2018” blev efter de to afdelinger: Kurt Gullits Rasmussen.
Stort tillykke til Kurt samt alle præmiemodtagerne.

Også ved denne begivenhed berigede Peter Hejlesen os med en artikel indeholdende en del filosofi.
Blandt andet stiller han spørgsmålet:

”Hvilken lighed er der mellem golfspillere og kreaturer?
De står i båse om vinteren og vrikker med halen, mens de venter på at komme på græs”.

Artikel fra anden afdeling samt stemningsbilleder kan ses ad link: klik her.

Danmarksmesterskaberne.
Kolding PI havde i dagene den 20. og 21. august valgt Royal Oak i Jels som banen, hvor mesterskaberne skulle afvikles.

Afdelingens næstformand Kim Bo Munthesen har til årsberetningen bl.a. skrevet følgende om hans oplevelser under mesterskaberne:
6376 m fra hvid tee skulle forceres 2 gange i slagspil i mesterrækken for de 20 deltagere. En rigtig rigtig lang og svær bane, men samtidig beliggende i nogle fantastisk smukke omgivelser ved den store sø i Jels.

Dertil skal lægges, at banen fremstod i en fantastisk god stand på et tidspunkt, hvor stort set alle øvrige golfbaner på det nærmeste var brændt af.

En lang og svær bane giver også mange golfslag over 2 dage, og med mit wild-card i mesterrækken med alt for højt handicap, blev det da også til +200 slag og vabler på alle fingre.

Nogen husker, at Skagen engang slog Brøndby i fodbold, nu husker vi derimod, at vores egen Norlander med et ”wild-card” spillede sig ind på en flot 8. plads i mesterrækken.

PI København gjorde rent bord og blev danske mestre for både mænd og for kvinder. Mads Møller Nielsen fra Udrykningen blev Dansk Politimester 2018, idet han vandt herremesterrækken efter omspil mod Carsten Ekstrøm, Vestegnen, men også medlem PI København Golfafdelingen.

Dansk Politimester hos kvinderne blev vores nye unge håb Line Hedegaard fra Bellahøj foran Anne Seierø, Nordsjælland, såmænd også medlem af PI København Golfafdelingen.

A-rækken blev overlegent vundet af Mads Tranberg, Vestegnen, som også er medlem af PI København Golfafdelingen.

Stor succes for PI København Golfafdelingen.

Kæmpe ros til Kolding Politi for et flot afviklet arrangement, valg af fantastisk bane og ikke mindst en eventyrlig aftenbuffet mandag aften.

Det er muligt ved link - på side 6 til 9 at læse artiklen i Politiidræt nr. 6 2018 samt se fantastiske billeder fra dagene - klik her.

Stort tillykke til Line Hedegaard og Mads Møller Nielsen med de flotte resultater, som igen gør Golfafdelingen ære.

Åbne turneringer.
Som nævnt i indledningen var medlemmer af Golfafdelingen øverst på skamlen igen og igen. Det var tilfældet om matchen blev afviklet vest eller øst for Storebælt. Tilmed nogle gange i flere rækker.

Kolding PI arrangerede den 7. maj ”Forårsgolf 2018” på Roya Oak i Jels.
Micky Soepraptojo vandt A-rækken og Christian Skov Poulsen vandt B-rækken.

Matchen blev afviklet som anført, da der ikke blev arrangeret Sjælland eller Fyn Open.

Jysk Open blev afviklet den 28. maj på Trehøje Golfklub med Holstebro PI som arrangør.
Kasper Poulsen vandt A-rækken.

Johnny Enevoldsen havde også i 2018 påtaget sig planlægning og afvikling af Nordsjælland Open. Den 21. september blev matchen afviklet på Gilleleje Golfklub.

Anders Stokholm og Tom Arnoldsen blev vinder af henholdsvis A- og B-rækken
Bestyrelsen ønsker stort tillykke til Micky, Christian, Kasper, Anders og Tom.

Til alle øvrige deltagere skal der lyde en stor tak for deres deltagelse.
Golfafdelingen ser frem til, at deltagerantallet, ikke mindst fra vores medlemmer, fastholdes i 2019.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
Med overskriften ”Pas på Politiet” havde Sportsjournalisternes Golf Klub (SGK) inviteret til den årlige match mellem SGK og Golfafdelingen.

Matchdagen mandag den 20. august viste sig på Gilleleje Golfklubs bane endnu engang fra den vejrmæssige gunstige side. Ud over andre banes ”gule” fairways var der meget grønt græs i Gilleleje, dog med et par fairways der havde lidt skade efter gravende dyr og mængder af vand i sæsonen 2017.

Overskriften ”Pas på Politiet” var fra SGK´s side tvetydigt, idet man fra klubbens siden angiveligt erindrede, at Golfafdelingen havde vundet de foregående matcher.

Fra Golfafdelingens siden fortolkede vi overskriften som værende en tak til politiet generelt, da ikke mange i vores samfund i dag giver udtryk for, at der generelt bør passes godt på landets politi.

SGK havde planlagt spilafviklingen med ”løbende start” fra kl. 13. Flere deltagere havde forud udtrykt deres skeptisk med denne form for start, da der ikke forud for matchen var mulighed for socialt samvær. Andre gav klart udtryk for deres glæde ved ”løbende start”, da det derved var muligt at møde nogle timer ”på kontoret” forinden golfen var i fokus.

Alt i alt skal der lyde stor ros til SGK for afviklingen, som blev afsluttet i restauranten med perfekt socialt samvær.

At SGK i 2018 tog overskriften bogstaveligt viste sig efterfølgende i resultatet, der viste en klar sejr til SGK.
Tillykke med sejren, og den ny tilgåede pokal, som efter sigende er importeret fra Polen af et SGK medlem.
Jørgen Thilkes oplevelser for dagen kan læses på hjemmesiden: klik her.

Åbent Hus.
”PI-Københavns Venner” har igen – igen med deres generøse tilskud gjort det muligt at afvikle ”Åbent Hus” på Værebro Golfklubs fantastiske par 3 bane.

Igen var der afkast til Golfafdelingens medlemstal, idet flere deltagere efterfølgende besluttede sig til at melde sig ind i afdelingen.
Ud over en tak til vennerne skal ”fadderne” have en stor tak for deres uvurderlige hjælp på dagen.
Også ved denne lejlighed var der på anmodning en deltager, som skrev om sine oplevelser for dagen.
Esben Meyer Christensens oplevelser kan læses på hjemmesiden: klik her.

Medlems arrangement.
Bestyrelsen valgte igen med rettidig omhu at invitere til et arrangement.
Denne gang var emnet regelaften om de nye golfregler. Tirsdag den 27. november mødte ca. 30 medlemmer på Station City.

Aftenens ”regelguru” var endnu engang Brian Oswald, fra Oswald Academy ApS. Med Brians humoristiske tilgang til formidling og uforlignelige viden om golfreglerne, blev det en lærerig aften for alle.
Der var glædeligt stor spørgelyst, som var et bevis på medlemmernes interesse for golfregler generelt.

Bestyrelsen takker alle medlemmer for ”sportsåret over alle for Golfafdelingen”, og ser frem til sæsonen 2019………. og husk som andet steds:

Golf er et spil, der ikke kan vindes, men kun spilles”.

Alle medlemmer og deres familie ønskes et godt og lykkebringende 2019.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2017

Opdateret 29. januar 2018

 

Af Dan Berthelin, formand

Det er blevet tid til et farvel til 2017 og med det også et tilbageblik på små og store golfoplevelser, som året bragte.

2017 blev endnu et år, hvor Golfafdelingen havde mange tilbud på programmet.

Glædeligvis havde rigtig mange medlemmer valgt at gøre brug af tilbuddene. Det giver os i bestyrelsen gode oplevelser og er med til at gøre det sjovt at være med til at planlægge og afvikle programmet.

For hvis ingen valgte at deltage, havde vi prioriteret forkert.

At flere medlemmer til tider har svært ved at få tid til golfen mellem alle andre tilbud i ”fritidsdanmark”, er dog altid noget, som vi er opmærksomme på i bestyrelsen.

Derfor mener vi, at vore tilbud sammenholdt med landsdækkende aktiviteter for nærværende er tilstrækkeligt.

Sagt på en anden måde, hvis nye tilbud skal tilbydes, må andet desværre udgå.

I den anledning er det meget glædeligt, at mange medlemmer i 2017 har deltaget i de landsdækkende aktiviteter.

Det er takket være vores arbejdsomme webmaster Peter Levring, at det elektronisk også i denne beretning er muligt at benytte links til artikler, som enten har været bragt i Politiidræt eller ikke mindst har været at finde på Golfafdelingens hjemmeside.

Når du i den anledning alligevel besøger Golfafdelingens hjemmeside, kunne du gå på opdagelse i historien, som Peter møjsommeligt får udbygget år efter år. 

De af vore medlemmer, som efter deltagelse i forskellige aktiviteter i artikler nedskriver deres oplevelser for os andre, er dermed til at videreføre historien til glæde for alle.

Det skal i den anledning tilføjes, at artiklerne, som bliver bragt som ”Idrætsnyheder PI København” i Politiidræt, tillige er med til at forbedre Golfafdelingens økonomi.

Derfor en stor og inderlig følt tak til Jer alle.

Medlemsmødet
Ved udgangen af 2017 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen

Bestyrelsesmedlemmer: 
Søren Norlander
Frank Lund Nielsen

Mødet blev afholdt den 22. marts 2017 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 31 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:

Næstformand, Kim Bo Munthesen.
Kasserer, Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem, Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.
Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Der var traditionen tro også i år genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.

Direktør Keld Jensen, som er et af Golfafdelingens ”gamle medlemmer”, skal derfor endnu engang have tak for den måde, hvorpå han gør det muligt, at medlemmerne oplever udfordringerne ”hos ham”.

Referat fra mødet kan læses her:

http://golfafdelingen.dk/medlemsmoeder/referater/2017

Bestyrelsesarbejdet.
De ”gamle garvede bestyrelsesmedlemmer” fortsatte arbejdet ”as usual” og fik med den aftalte arbejdsfordeling afviklet de mange tilbud, som var på programmet.

Dette til trods for, at vi endnu et år måtte sande, at det ønskede tidsforbrug til bestyrelsesmøder også var på et minimum af mødeaktivitet.

Derfor vil jeg endnu engang udtrykke min største tak og respekt for det forbilledlige frivillige arbejde alle har udvist i 2017.

Økonomi.
2017 har rent økonomisk været et godt år set fra kassererens perspektiv.

Vi har overholdt stort set alle de budgetpunkter, der var planlagt, inden vi gik ind i sæson-en 2017.

Vi kommer ud af året med et overskud på ca. 5000,- kr. på trods af, at vi igen i år har lagt 5000,- kr. til side til vores jubilæumsarrangement i 2020, hvor Golfafdelingen fylder 20 år.

Vi har nu sparet 15.000,- kr. sammen, som skal bruges på at give medlemmerne en ekstraordinær oplevelse i jubilæumsåret.

De helt store pengeslugere er Stationsturneringen og klubmesterskabet.

Det er dog samtidigt de to turneringer, hvor vi får aktiveret flest medlemmer, så på den måde hænger det meget fint sammen.

Vi bruger lidt penge på transport og færge-/broudgifter. Det er vigtigt for bestyrelsen, at der for medlemmerne ikke er for store udgifter forbundet med at deltage i åbne arrangementer rundt omkring i landet.

I 2018 bliver udgiften væsentlig større, idet både Fyn Open og Jysk Open ligger i Jylland.

Vi bruger i bestyrelsen næste ingen penge på bestyrelsesmøder.

Vi bruger stort set alt på idrætten til gavn for medlemmerne.

Stationsturneringen
2017 blev igen en stor succes for Golfafdelingens stort anlagte Stationsturneringen, som afvikles over 6 måneder fra maj til oktober. Med andre ord højsæsonen for dansk golf.

Opbakningen var stor med 16 hold og rundt regnet 120 medlemmer.

Disse blev fordelt i 4 puljer, hvor der spilles alle mod alle.

Puljeinddeling foregik ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer. Dette er for de fleste til stor hjælp, så fridage kunne planlægges med rimeligt varsel.

Der blev efter flere forslag afprøvet med ny spilleform. Dette betød, at der i hver match blev spillet 4 singler, der blev afviklet, hvor medspillerne blev udfundet i handicaporden.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Dette uanset om der blev vundet eller tabt. Gode matcher og godt humør er jo hele essensen for turneringen.

Dog skal det ikke glemmes, at det at komme ud på de grønne arealer, få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf også er en del af konceptet.

De altid stærkt spillende hold fra Vestegnen havde det lidt sværere i år. De nåede dog til kvart og semifinale med flere hold.

Artillerivej tog lige steppet op og klarede det hele vejen til finalen. De slog endda Bestyrelsen.

Det hele mundede ud i en finale som skulle afvikles på Rungsted Golf Club i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Artiklen om finalen kan læses på: http://golfafdelingen.dk/turneringer/stationsturneringen/resultater-2017

Stort tillykke til Bellahøj som genvandt Stationsturneringen.

Bestyrelsen, og forhåbentlig alle øvrige, vender stærkt tilbage næste år.

Så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spille-datoer specielt i både kvartfinaler, semifinaler og finalen.

Klubmesterskab
Mesterskabet blev afviklet torsdag den 7. september på Simons Golf Clubs fantastiske bane med ikke mindre en 75 deltagere.

Fantastisk var ordet også efter dagens spil, hvor følgende blev klubmestre 2017:

Damerækken: Amanda Molkte-Leth.
Herrerækken: Steen Hansen.

Stort tillykke til begge.

Runner-up blev henholdsvis Rikke Thomassen og Micky Soepraptojo.

Vindere af de indlagte stableford matcher blev:

A-rækken: Kasper O.B. Poulsen.

B-rækken: Brian Rasmussen.

Til nævnte vindere og alle præmiemodtagere, herunder nærmest hullet på alle par 3 huller, skal ligeledes lyde et stort tillykke.

Også i år skal der lyde en stor tak til vore matchsponsorer Ludvig Bjørns Vinhandel, BC Hospitality Group og PI København.

Ved brug af nedenstående link er det muligt at læse udførligt referat af dagen med stemningsbilleder:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/klubmesterskaber/2017

Vinter Tour.
Over 2 afdelinger blev afdelingens indendørsmesterskab Vinter Tour afviklet hos Simgolf.

Med hele 32 deltagere til 1. afdeling var der ”overtegnet i de reserverede bokse”, men med kollegial forståelse, blev der plads til alle.

Der blev spillet rigtig godt golf fra mange deltageres side, hvilket et gennemsnit på 29 point klar tilsiger.

Der blev spillet i en A-række og B-række, hvor flest antal points var henholdsvis 37 og 39.

Vinderne blev henholdsvis Niels Bogø og Peter Clausen.

Læs artiklen om dagen på linket:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/vintermesterskaber/2017

I 2. afdeling skulle der ligeledes findes en vinder på dagen ligesom en samlet vinder af begge afdelinger skulle findes.

Kasper O.B. Poulsen spillede også denne dag formidabel golf med hele 40 point og med 35 point fra første afdeling, blev han en sikker vinder af Vinter Tour 2017 med 2 point ned til runner-up Søren Norlander.
Tillykke til alle præmiemodtagerne.

Artikel fra anden afdeling samt stemningsbilleder kan ses ad link:

http://golfafdelingen.dk/media/4292/Vinter%20Tour%20anden%20afdeling%202017.pdf

Nordiske Mesterskaber.
Mesterskabet blev endnu engang afviklet på Island. Danmark skulle i skikkelse af Jacob Espelund forsvare sit mesterskab for 4 år siden, som han også vandt på Island.

Jacob havde også i år kvalificeret sig til landsholdet, som med store forventninger drog til Island.
Island viste sig desværre vejrmæssigt ikke så gæstfri som for 4 år siden.

Dette bevirkede, at mesterskabet over 36 huller skulle spilles samme dag. Det var efter sigende en prøvelse for mange af deltagerne.

Jacob var efter de første 18 huller på en 1. plads, som han desværre ikke kunne forsvare på anden runde.

Han fik en ærefuld 3. plads kun 2 slag efter den islandske vinder.

Jacobs placering var ligeledes medvirkende til, at det danske hold fik en 3. plads i hold-konkurrencen.

Stort tillykke til Jacob Espelund.

Danmarksmesterskaberne.
I 2017 blev DPM i golf afviklet på Korsør Golf Klubs gamle parkbane, som tidligere på året tillige havde været benyttet ved Sjælland Open.

Med odds mod sig, som forsinket ankomst til Korsør, lykkedes det trods alt Amanda Moltke-Leth at blive Dansk Politimester 2017 med Anne Seierø som runner-up.

Stort tillykke til begge med det flotte resultat, som igen gør Golfafdelingen ære.

Desværre lykkedes et ikke for medlemmer af Golfafdelingen, i modsætning til tidligere år, at gøre sig gældende i mesterskabsstriden i Mesterskabsrækken for herrer.

Jesper Bangsgaard blev i A-rækken runner-up, med ikke færre end 37 point. Stor tillykke til Jesper med det flotte resultat.

Den samlede artikel fra mesterskaberne kan læses via link:

http://golfafdelingen.dk/turneringer/politimesterskaber/dpm-2017

Åbne turneringer.
Ved den første af årets turneringer, Sjælland Open, den 5. MAJ på Korsør Golf Klubs bane havde alle Golfafdelingens deltagere efter sigende en rigtig god forårsdag med ”lidt sol”.

De 12 deltagere fra Golfafdelingen så, at afdelingens næstformand Kim Bo Munthesen blev dagens bedste spiller, og som sådan vandt Sjælland Open 2017.

10 af Golfafdelingens medlemmer havde den 22. MAJ fundet vej til Stensballegaard Golf ved Horsens for at deltage ved Jysk Open.

Anders Stokholm blev vinder af A-rækken, og kunne sammen med de øvrige medlemmer fra Golfafdelingen glæde sig over, at det også i 2017 blev til en vinder i A-rækken fra afdelingen.

At Anders så ikke blev vinder af Jysk Open skyldes et for turneringen gammel sæt proportioner, der indebærer, at den spiller i samtlige rækker, der opnår flest antal stableford point, er vinder.

Det skal i den anledning bemærkes, at vinderen i C-rækken opnåede 45 point mod Anders´ fantastiske 38 point i A-rækken.

Johnny Enevoldsen havde på vegne af Nordsjælland PI endnu engang inviteret til Nordsjælland Open. Den 18. SEP havde han formidlet en god aftale med Kokkedal Golfklub på klubbens udfordrende bane.

20 forventningsfulde medlemmer fra Golfafdelingen var tilmeldt på dagen og de kunne ved dagens slutning konstatere, at vinder af A-rækken og dermed Nordsjællands Mester blev Martin von Bülow.

At det i 2017 lykkedes medlemmer fra Golfafdelingen, at vinde alle åbne turneringer vidner om de sportslige ambitioner, som de deltager ud fra.

Det er bestyrelsens håb, at alle øvrige deltagere har haft udfordrende golfoplevelser samt gode sociale relationer med øvrige deltagere.

Derfor skal der lyde en tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen

Sluttelig et stort tillykke til mestrene Kim Bo Munthesen, Anders Stokholm og Martin von Bülow.

Sportsjournalisternes Golf Klub versus Golfafdelingen.
Anne Seierø skrev om sine oplevelser for dagen bl.a.:det er vel en tradition, når det er mere end en gang at omkring 50 forventningsfulde golfspillere møder op på Køge golfbane. I 2017 var det mandag den 7. august 2017 kl. 07:30, for at afvikle den spændende match – Sportsjournalisterne mod Politiet.

Efter en kort velkomst blev driving range afprøvet, og det var vist meget godt at få varmet lidt op. Vejret viste sig fra den bedre side og endelig en golfdag uden regn.

Køge Golfbane er en parkbane med en del vand, lidt træer og buske. Min runde var meget præget af at ramme træerne på banen, hvilket var lidt frustrerende, men alt i alt havde vi en hyggelig runde golf.

Da vi kom tilbage til klubhuset, var der dømt hygge i det dejlige vejr.
Præmier blev uddelt til de heldige, der havde undgået vand, træer og buske.

Da jeg efterfølgende kom ud til min bag, sad der en stor gren med tilhørende blade fast på min bag og et lille hint fra min medspiller, der syntes, at jeg skulle have et minde med fra banen.

Håber at traditionen bliver ved, og at vi trods arbejdspres stadig kan finde tid til at mødes til sådanne arrangementer.

En alt i alt rigtig god dag med positiv eksponering af Golfafdelingen, som stillede med 33 medlemmer mod 17 fra journalisterne.

Golfafdelingen vandt også i år med et gennemsnit på 27,8 mod journalisternes 26,4.

Tilsagn fra begge parter om, at der arbejdes videre med gentagelse i 2018, hvor SGK står for planlægningen.

Den positive eksponering af Golfafdelingen blev senere på året fulgt op af nyt medlem i afdelingen, journalist Bettina Schjølie, der i artikel i GOLFBLADET under overskriften ”Bandekrig, knivstikkeri, narkoopgør og en god runde golf” beskriver sit møde med Steffen Thaaning Steffensen.

Artiklen kan læses ved anvendelse af link: http://www.golfbladet.com/bandekrig-knivstikkeri-narko-opgoer-god-runde-golf/

Åbent Hus.
Med et stort økonomisk tilskud fra ”PI-Københavns Venner” blev det også muligt at gennemføre dagen og igen på Værebro Golfklubs fantastiske par 3 bane.

At formanden for ”vennerne” så tillige for hvilken gang i PI regi forfattede en artikel for dagen, er endnu en årsag til, at ”de” og særdeles Mogens Voigts skal have mange tak.

Mogens Voigts oplevelser og stemningsbilleder på dagen kan læses på link: http://golfafdelingen.dk/nyheder/2017/aabent-hus-paa-vaerebro-golfcenter-igen-en-stor-succes

De frivillige medlemmer, som også i år mødte op som ”faddere” og gjorde det muligt at gennemføre dagen, skal have en særlig stor tak.

Som afslutning på beretningen vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et godt og lykkebringende 2018.

Det nye år venter forude, med nye oplevelser, og som en klog mand engang sagde: ”Det er livets oplevelser, der gør det værd at leve lang tid”.

Derfor ser vi frem til også i 2018, at mødes, der hvor græsset er ”grønnest”.


  

Golfafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 23. januar 2017

Af Dan Berthelin,
afdelingsformand

I Årsberetningen 2015 omtalte jeg den for politiet altid ”uforudsigelige hverdag”.

2016 viste sig desværre fra sin allerværste og uforudsigelige side, da 2 hændelser med skud mod politikollegaer resulterede i det værst tænkelige resultat, nemlig drab og lemlæstelse.

Den ene hændelse var aftenen før Golfafdelingens Klubmesterskab, hvilket betød, at flere kollegaer ikke havde mulighed for at deltage.

Dette til trods fortsatte politiidrætten sit virke til glæde for rigtig mange udøvere, så optimismen lever stadig, på trods af de kedelige og sørgelige hændelser.

Aldrig har Golfafdelingen i et enkelt år afviklet et så alsidigt og mangfoldigt program – hvilket er bestyrelsens målsætning – med mange aktive og engagerede udøvere, det være sig lige fra Stationsturneringens stort anlagte konkurrenceincitament til ”Åbent Hus”, hvor den enkelte nybegynder blev udfordret til det yderste.

Tidligere er Politiets Idrætsforening, Københavns beretning udsendt i trykt udgave, hvilket for 2016 udgaven ikke vil blive tilfældet.

De ”nye tider” betyder, at en elektronisk udgave bliver produceret af Idrætskontoret.

Derfor vil der i Golfafdelingens udgave være links til artikler, som kollegaer har skrevet om egne oplevelser efter af have deltaget i arrangementerne.

Så endnu engang tak til alle skribenter for uden jeres bidrag vil mange gode oplevelser være glemt for altid.

Endvidere er hver enkelt artikel med til yderligere at markere Golfafdelingen på ”politiidrætslandkortet” samt med til økonomisk bidrag til glæde for alle medlemmer.

Medlemsmødet
Mødet blev afholdt den 9. marts 2016 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 29 medlemmer.
På mødet var følgende på valg:

Formand: Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem: Søren Norlander.
Bestyrelsesmedlem: Frank Lund Nielsen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

I år var der også genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.
Derfor siger Golfafdelingen tak til ”vort gamle medlem” Keld Jensen for hans måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos ham”.

Bestyrelsesarbejdet.
Bestyrelsens fortsatte ”gamle sammensætning” bevirkede, ud fra det enkelte bestyrelses-medlems manglende tid til frivillig arbejde, at det ikke fandtes nødvendigt af afholde så mange bestyrelsesmøder som tidligere år.

Den manglende mødeaktivitet var dog på ingen måde med til at forringe tilbud, afvikling samt indsigt i alle Golfafdelingens arrangementer.

Samarbejdet har været forbilledlig og har i lighed med tidligere år haft stor positiv indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i 2016 vil jeg udtrykke min største anerkendelse til alle bestyrelsesmedlemmer for deres arbejde.

De manglende bestyrelsesmøder blev dog i nogen grad opvejet af et 2 dages bestyrelsesseminar, hvor vi i ”krystalkuglen” søgte svar på fremtiden.

For brug af fritidsbolig med de nødvendige faciliteter, takker bestyrelsen endnu engang Carsten Philipsen.

Økonomi.
2016 har været et år, som ikke adskiller sig på andre måder fra de foregående år end det faktum, at vi faktisk har opnået det underskud, vi har budgetteret med, og så oven i købet lidt ekstra.

Vi har fået lidt mindre ind på vores Klubmesterskab og vores Stationsturnering end forventet, samtidigt med at vi har brugt lidt ekstra på transport til Jylland og Fyn til de åbne arrangementer.

Endeligt har vi brugt et relativt stort beløb på at købe logo bolde af en meget fin kvalitet, som man enten kan købe til en rimelig pris, eller være så heldig at vinde ved vores mange arrangementer.

Vi er stadigt begunstiget af stor velvilje fra PI-København, som trods udsving i alt andet, hvert år fordeler 90.000 i retning af Golfafdelingen.

Det er disse midler, som sammen med ca. 42.000 i særkontingent og lidt deltagerbetaling, er med til at drive de mange aktiviteter til gavn for vores medlemmer.

Vi har stadigt en rimelig opsparing, som gør, at vi uden den store skælven kan tillade os at have lidt store armbevægelser i forhold til vores klubmesterskaber og slutkampe i stationsturneringen. 

Semifinale på Royal Golf Club, finale på Scandinavian og Klubmesterskab på Furesøen er bestemt ikke gratis, men en stor oplevelse for deltagerne, så kom ud af busken og deltag hvor du kan.

Stationsturneringen
2016 blev igen en stor succes for Golfafdelingens største turnering Stationsturneringen, som kører over 6 måneder.
Med andre ord højsæsonen for dansk golf.

Opbakningen var stor med 15 hold og rundt regnet 120 medlemmer
Holdene blev fordelt i 4 puljer, hvor der spilles alle mod alle.

Puljeinddeling foregik ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Det gav en smule problemer i midten af juni måned, hvor der var Landsmøde og Christiania indsats. De fleste holdkaptajner fik dog lavet fornuftige aftaler og afviklet matcherne.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt, hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

De altid stærkt spillende Vestegnen fik hele tre hold med videre til kvartfinalerne.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/media/4092/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%208%20-%202016_St-finale.pdf

Stort tillykke til Vestegnen II, som vandt Stationsturneringen.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart, semi- og finalen.

Klubmesterskab
Fredag den 2. september 2016 lagde Furesø Golfklub anlæg til årets Klubmesterskab for Golfafdelingen

Selve banen stod i en flot stand, og det var tydeligt at mærke, hvordan anlægget det sidste års tid er blevet renoveret for 9 millioner kroner. Store kuperede og hurtige greens, flotte bunkers, tæt klippede fairways og krydret med en frisk vind var rammen sat for en god dag.

Traditionen tro blev dagen for de 62 deltagere indledt i klubhuset med morgenmadsbuffet med tilhørende kaffe og juice, hvor golfafdelingens formand bød velkommen.

Matchen blev herefter skudt i gang kl. 09.00, og det kunne konstateres, at der var udfordringer for alle, hvilket tydeligt kunne aflæses på deltagernes scores.

Efter ca. 5 timers intens kamp på det fremragende anlæg mødtes deltagerne atter i klubhuset. Der blev herefter serveret en lækker frokost med tilhørende øl og vand, imens der blev hygget og snakket lystigt på terrassen.
Klubmestrene 2016 blev herefter offentliggjort som følger:

Damerækken: Amanda Molkte-Leth.
Herrerækken: Kasper Juul Jensen.
Stort tillykke til begge.

Derudover var der præmier til vindere i A- og B-rækken samt adskillige fornemme præmier for bl.a. tættest på hullet på alle par 3 hullerne.
Præmierne var bl.a. hotelophold sponseret af AC Hotels by Marriott, greenfee til The Scandinavian på finaledagen for Stationsturneringen og andre lækre præmier.

Herefter forlod deltagerne stedet med dejlig mad i maven og nogle hyggelige stunder med venner og kollegaer rigere.

Kurt Krag gik efter hjemkomst i ”refleksionsboksen” og skrev følgende artikel om dagen:
http://golfafdelingen.dk/media/4091/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%207%20-%202016_Klubmest.pdf

Tillykke til vindere og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Esbjerg PI havde sammen med DPIF´s Golfudvalgt valgt Esbjerg Golfklubs Marbækbane til mesterskaberne.

Det viste sig at være en stor prøvelse for rigtig mange deltagere ikke mindst på grund af vejret på 1. dagen.
Dette til trods lykkedes det Carsten Ekstrøm og Anders Stokholm fornemt at hjemtage henholdsvis 2. og 3. pladsen i Mesterrækken.
Søren Norlander blev en ligeså fornem vinder af A-rækken.

Stor tillykke til alle 3.

Åbne turneringer.
Også i 2016 har medlemmer fra Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste matcher.

Som tidligere år har deltagere fra Golfafdelingen været meget afhængig af den geografiske placering for matchen.

Af resultater kan bl.a. nævnes at Micky Soepraptojo vandt Fyn Open.

Ved Jysk Open blev der ”gjort rent bord” i toppen af A-rækken, idet Kasper Juul Jensen blev vinder med Carsten Ekstrøm, Micky Soepraptojo og Henrik Albertsen på de følgende pladser.

B-rækken blev vundet af Mads Tranberg med Søren Norlander på 2. pladsen.

Nordsjælland Open blev endnu engang en stor succes for flere medlemmer, idet de blev henholdsvis vinder og runner-up i både A- og B-rækken.

At de så alle fik et fornemt Stableford resultat for begge rækker med henholdsvis 39 og 37 point fuldendte dagen.

I A-rækken var der tale om Anders Stokholm og Jesper Bangsgaard ligesom det i B-rækken var tale om Lasse Vilhelmsen og Leif Marseen.

Tillykke til alle med de flotte placeringer.

Bestyrelsens tiltag med at hæve tilskud for deltagelse har endnu engang haft positiv betydning for deltagerantallet.

Derfor skal der lyde en tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen

Åbent Hus.
2016 blev også året, hvor PI-Københavns Venner fandt midler til at give et stort økonomisk tilskud til gennemførelse af dagen.

Læs Jens Maagaard Reichgrüber meget rammende artikel om dagen og de udfordringer, som golf spillet er for deltagerne.
http://www.golfafdelingen.dk/media/4089/Sider%20fra%20Politiidraet%20nr.%206%202016_Aaben%20hus.pdf

Som tidlige arrangementer for ikke golfspillere havde Golfafdelingen også i 2016 den glæde at kunne gøre brug af Værebro Golfklubs par 3 bane.
Dagen kunne som altid ikke været muligt at gennemføre uden de frivillige medlemmer, der mødte op og havde en sjov dag med deltagerne.
Der skal derfor endnu engang lyde er særlig tak til alle ”fadderne”.

Artikel fra sommematch med Sportsjournalisternes Golf Klub
Læs artiklen her:

http://www.golfafdelingen.dk/media/4119/SGK%20Sommermatch%202016_artikel%20Golfafdelingen.pdf

Afslutningsvis vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende 2017.

Vi ser frem til også i 2017 at vi mødes, der hvor græsset er ”grønnest”.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 30. januar 2016

Af Dan Berthelin,Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen   
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Optimismen for Golfafdeling fra 2014 fortsatte med al tydelighed, når golfåret 2015 ses i bakspejlet.

De afviklede arrangementer havde igen stor tilslutning, og de målsætninger, vi som bestyrelse bestræber os på at efterleve til glæde for medlemmerne, mener vi er opfyldt.

Andre idrætter under politiidræt må desværre igen og igen melde om nedgang og svigtende deltagelse i arrangementer, modsat golf, der med uændret deltagelse fastholder aktiviteterne.

Der gives gode oplevelser, hvor golfkonkurrencen trives i kollegialt samvær i en til tider stresset og uforudsigelig hverdag.

Så vores håb for fremtiden er, at den sundhedsværdi, der er ved at spille golf, fortsætter for alle i fremtiden.

Årsagen hertil kunne være, at når først man er ramt af ”golfklikket”, er man solgt til golfen resten af livet.

Hvis håbet opfyldes, tolker bestyrelsen det som meget glædeligt og dermed positivt, så optimismen ”lever”.

Så kære medlemmer, hvis I ”kommer derud”, hvor græsset er grønt, lover bestyrelsen, at vi er der for Jer. 

Medlemsmødet.
Mødet blev afholdt den 18. marts 2015 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 31 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Næstformand: Kim Bo Munthesen.
Kasserer: Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem: Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Også i år blev mødet afsluttet med nogle hyggelige timer hos SIM-Golf i Grøndalscentret, hvor ”vore gamle medlemmer” Keld Jensen og Torben Ehlers driver centeret med stor entusiasme, men ikke mindst stor viden om ”Golfdanmark”, og hvad vi som golfspillere har brug for i vintermånederne.

Tak til Keld og Torben for deres måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos dem”.

Bestyrelsesarbejdet.
Den fortsatte kontinuitet i bestyrelsens sammensætning gav også i året 2015 mulighederne for at arrangere afdelingens faste tilbud til medlemmerne.

Arrangementerne var kyndigt aftalt, tilrettelagt og afviklet af bestyrelsesmedlemmerne på skift og i forening.

Selv om året gav udfordringer i forhold til tid til frivilligt arbejde var alle bestyrelses-medlemmer mere end opsatte på, at det ikke skulle få indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i år vil jeg til ”de 5” fra alle i Golfafdelingen udtrykke min største anerkendelse af bestyrelsesarbejdet. 

Økonomi
Hvad gør man som kasserer, når pengene vælter ind og udgifterne udebliver ….. man kalder sig Stein Bagger og flytter midlerne til Dubai og USA.

Virkeligheden i Golfafdelingen er den, at udgifter og indtægter stort set svarer overens.

Når vi forsøger at bruge ekstra penge på en aktivitet, så finder vi også indtægter, som stort set modsvarer vores udgifter.

På den måde sikrer vi en økonomi, som ikke på kort sigt er sårbar over for økonomien i PI-København og tildelingen af midler derfra. Vi er ikke nødt til at skære i vores aktiviteter, hvis PI-København skærer i vores tilskud.
Vi kan overleve i så tilpas mange år, at vi kan nå at ændre kurs langsomt uden de store mærkbare gener for vores medlemmer.

Vi vil også i det kommende år betale store tilskud til en stor mængde aktiviteter, således at deltagerbetalingen bliver begrænset. Det er dyrt at spille golf, men for en lille udgift på 20,- pr. mdr. kan du få tilskud til golf for op mod 3500,-, hvis du er med i de fleste af vores aktiviteter.

Hvis du oven i købet er med i kvartfinale, semifinale og finale i vores stationsturnering, så er der op mod 5000 at hente.

Med deltagelse i 1 runde i Stationsturneringen eller deltagelse i vores klubmesterskaber, har du tjent hele dit kontingent til Golfafdelingen ind.

Hertil kommer så herlighedsværdien af det gode kammeratlige samvær, men det ligger uden for de kuglerammemodeller, jeg som kasserer administrerer.

Stationsturneringen
Medlemmerne af Golfafdelingen bakkede igen op om den store turnering, som strækker sig over hele sæsonen. Der var et par nye holdsammensætninger og en del af de gamle kendte.

Det startede ud med 16 tilmeldte hold fordelt på 4 puljer.

I puljerne skulle der spilles alle mod alle, som de foregående år.

Det var tilrettelagt med faste spildatoer.

Igen i år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.
Ud at få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget godt golf.

Ikke overraskende var Vestegnen igen i år repræsenteret med et hold i finalen. Vestegnen IV havde dog debut som finalist. Bestyrelsen havde mirakuløst nået finalen igen i år.

Finalen blev afviklet på Scandinavian Golf Club i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Kun for 2. gang inden for de sidste 7 år landende pokalen i København. Da Bestyrelsen holdt bedst styr på nerverne op af 18. hul, hvilket resulterede i en flot sejr.

Stort tillykke til bestyrelsen med sejren.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart-, semi- og finalen.

Artiklen fra finalen kan læses på www.golfafdelingen.dk

Klubmesterskab
Køge Golfklub ”Sydbanen” lagde fredag den 4. september bane til denne traditionsrige og årligt tilbagevendende turnering. Traditionen tro skinnede solen, og vindforholdene var gunstige for at brænde banen af!!

75 deltagere mødte op i godt humør, alle med håb om at tage hjem med nogle af de mange præmier, der rent faktisk var samlet ind.

Imponerende, at så mange rent faktisk mødte op i en for politiet meget travl tid og med konkurrence på dagen af fodbold-kamp i Parken mellem Danmark og Albanien, og deraf mange indkaldte politier.

Efter fælles morgenbord og et ”velkommen” fordelte folk sig på de 18 huller til en gunstart kl. 0900.

Dejligt at se så mange forskellige politier, kvinder som mænd, yngste mand som ledende politier, samlet om passionen for golf.

En af de nyeste i sporten, pk. Steffen Steffensen, kapret af formanden ved et af vores ”Åbent Hus” arrangementer, fik allerede på hul 1 kærligheden at føle/mærke, da en af hans egne, Henrik Albertsen, ramte ham på skinnebenet med en ca. 200 m flyvende og godt ramt golfbold!! Steffen humpede dog runden færdig og kom dog vist også i præmierne

For at blive i traditionerne vandt Steen Hansen igen igen klubmesterskabet med 77 brugte slag, og dette uden brug af sin driver! Ligeså traditionelt vandt Rikke Bækgaard Thomassen kvinderækken på sin hjemmebane!!

Der blev spillet nogle rigtig gode runder denne dag i Køge på en bane, der stod rigtig flot og var i en fantastisk god stand.

Kern Haahr Møller-Madsen spillede i hvert fald op til sit bedste og vandt A-rækken i stableford med 38 point, ligesom Lars Nellemann vel også spillede sit livs runde og vandt B-rækken i stableford med 40 point!!

Der var flotte præmier og gavekort til alle vinderne, ligesom der ”traditionen tro” var store og flotte præmier til de dygtige og heldige, der kom tættest pinden på par 3 hullerne – nogen kunne i hvert fald komme hjem til konen med et dejligt hotelophold hos en af vore sponsorer

Der var også et væld af klappepræmier, der retfærdigt blev uddelt blandt alle deltagerne ved lodtrækning – af de mere spøjse klappepræmier var en koncertoplevelse med Lucas Graham for 2 personer!

Desværre var Køge Golfklub ikke helt klar over, hvor meget politier spiste efter endt golfrunde, ligesom de åbenbart havde glemt at køre rundt på banen med en vand og chokolade til de hårdt udfordrede spillere – tror dog ikke det kunne ødelægge helhedsindtrykket af endnu et fantastisk klubmesterskab og en dejlig dag på golfbanen J

Læs om Klubmesterskabet på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/turneringer/klubmesterskaber/2015

Tillykke til vinderne og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Mesterskaberne blev i år afviklet på Hornbæk Golfklubs anlæg i Nordsjælland. Vejrguderne var taget i ed op til mesterskaberne, og arrangørerne havde sikret sig solskin begge dage, men kunne ikke helte sikre vindstille, da blæsten var lidt drilsk og blev en stor udfordring for deltagerne.

På trods heraf lykkedes det Anne Seierø at blive mester hos damerne.

Stort tillykke til Anne.

Åbne turneringer.
Golfafdelingen har i år haft stor glæde af, at kunne deltage i åbne turneringer, blandt andet med meget fine resultater, dog med meget stor forskel i antal af deltagere.

Forskellen har vist sig ud fra den geografiske placering af turneringen,hvor Jysk Open i Hammel og Randers Open sammenlagt har haft deltagelse af 3 fra Golfafdelingen.

I forbindelse med Sjælland Open i Slagelse deltog 28, og ved Nordsjælland Open deltog hele 33 medlemmer.

Resultatmæssigt har Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste turneringer. Ved Jysk Open snuppede Anders Stokholm 1. pladsen i A-rækken, ved Sjælland Open besatte Golfafdelingen de fire første pladser i A-rækken ved 1. Mickey Soepraptojo, 2. Jesper L. Bangsgaard, 3. Søren Norlander og 4. Kurt Gullits.

Ved Nordsjælland Open skulle man helt ned til 10. pladsen, hvor det ikke var et medlem fra Golfafdelingen. Pladserne blev fordelt således, 1. Martin von Bülow, 2. Niels Bogø, 3. Kjeld Andresen, 4. Søren Norlander, 5. Anders Hamberg, 6. Anders Stokholm, 7. Morten Koefod, 8. Leif Marseen og 9. Rasmus Munk.

Bestyrelsen har et stort ønske om at medlemmerne kommer ud og deltager i de åbne turneringer og har i 2015 hævet minimums tilskud til kr. 300, og det har formentlig haft positiv indvirkning på antallet af deltagere ikke mindst til turneringerne på Sjælland.

Tillykke til alle vinderne og tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen.

Åbent Hus.
Også I 2015 blev der afviklet “Åbent Hus” på Værebro Golfklubs par 3 bane.

Arrangementet blev gennemført grundet det flotte økonomiske tilskud, som Støtteforeningen, PI-Københavns Venner havde doneret, hvilket vi I bestyrelsen er meget taknemmelig for.

Af Lars Jürgensens artikel fremgår det, at forventningerne var høje for dagen. Lars blev med flere andre deltagere ikke skuffet. Dette skyldes ikke mindst Golfafdelingens “faddere”, som gjorde dagen til den gode oplevelse, som fremgår af Lars´ artikel, som kan læses her:

http://www.golfafdelingen.dk/nyheder/2015/aabent-hus-paa-vaerebro-golfcenter-atter-en-succes!

Der skal derfor også i år lyde er særlig tak til alle ”fadderne”, som var med til at gøre dagen muligt for deltagerne.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende nytår.

Vi ser, som tidligere nævnt, frem til at vi igen mødes der hvor græsset er ”grønnest”.