Finale - Stationsturneringen i golf

Det vindende hold fra Station Bellahøj

Opdateret 6. november 2017

Af Morten Koefoed
Foto: Søren Norlander.

Stationsturneringen i golf er en turnering, der løber fra maj til september.

Turneringen indledes med et gruppespil, og de bedste hold går videre til en knock-out fase med kvartfinale, semifinale og finale.
I år var der deltagelse af 16 hold fortrinsvis fra København, men også Nordsjælland og Vestegnen (med 4 hold) var repræsenteret.

Årets finale stod i år mellem Artillerivej og Bellahøj.

Bellahøj, der bestod af en flok rutinerede golfspillere, var forholdsvis suverænt gået gennem gruppespillet og havde i semifinalen slået det eneste tilbageværende Vestegns-hold ud af turneringen.

Artillerivej var de unge opkomlinge, der på trods af ungdommens begejstring for spillet og rå muskelkraft, aldrig var nået længere end til kvartfinalen.

Artillerivej syntes dog at være et misvisende navn for holdet, da ingen af deltagerne efterhånden havde nogen tilknytning til den gamle politiskole på Islands Brygge.

De senere år har finalen været henlagt til The Scandinavian, der er beliggende i Farum, men til fleres overraskelse havde man i år valgt, at slaget skulle stå på Rungsted Golfbane.

Banen blev anlagt i 30´erne, og er en smuk parkbane med et afvekslende hulforløb, som tidligere har lagt græs til store internationale turneringer bl.a. finaledagen i SAS invitational i 2003, hvor Thomas Bjørn mødte selveste Tiger Woods.
Der er virkelig tale om en bane, der er en finale værdig.

1. singlen blev et intenst opgør mellem Stefan Rathsach, Bellahøj og Kasper Poulsen, Artillerivej

Kasper kom bedst fra start. Kasper udbyggede stille og roligt føringen de følgende huller. Kasper var både stærk fra tee og på green og gjorde det svært for Stefan.

Kasper kom op med 3, Stefan kæmpede dog det bedste, han kunne. Kasper kunne have lukket kampen på hul 16, men slog ikke til.
Med to huller igen var Stefan bagud med 2, og det så sort ud for Bellahøj. Finalenerverne var begyndt at melde sig hos Kasper. Stefan var iskold på de to sidste huller og udnyttede et par småfejl hos Kasper. Stefan vandt begge huller og delte matchen.

2. singlen skulle afgøres mellem Anders Stokholm, Bellahøj og Anders Zeeman, Artillerivej

Zeemann, der var ubesejret inden finalen, startede med en flot birdie på hul 1 og kom foran. Herefter vandt Stokholm en del huller i træk og bragte sig ret hurtigt op med 3-4  huller.

Stokholm holdt føringen i hele matchen og lukkede kampen med 4 huller tilbage.

3. singlen stod mellem Morten Koefoed, Bellahøj og Lasse Lilja Vilhelmsen, Artillerivej

Lasse havde en god dag og præsterede noget rigtig flot golf fra tee til green. Lasse begik ikke mange fejl, og når der så endelig var en svipser, og bolden røg i urten, gjorde Morten ham hurtigt kunsten efter, og hullet faldt som regel ud til Lasses fordel.

Morten halsede efter, indtil matchen blev afgjort på hul 13.

4. singlen blev en afgørende match mellem Lars Jensen, Bellahøj og Lars Bockhoff, Artillerivej

Bockhoff stillede motiveret og kampklar op på første tee med sine 14 tildelte slag.

Matchen svingede til begge sider, og der blev spillet noget rigtig flot golf af begge spillere. Bellahøj var foran, og Artillerivej udlignede derefter – efter 9 huller rundede Lars Jensen 21 stableford point, og matchen var stadig helt lige.

Kampen svingede frem og tilbage indtil hul 15, hvor Bockhoff begyndte at ramme jorden mere end golfbolden, og de korte slag sendte kampen til Bellahøj, og i sidste ende løb Lars Jensen med sejren.          

1. og 2. singlerne stod og tog imod ved klubhuset og havde fejlagtigt fået meldinger om, at både Morten og Lars havde tabt deres matcher, så glæden var stor for Stefan og Anders, da det gik op for dem, at Lars havde afgjort matchen til Bellahøjs fordel.

Efterfølgende blev dagen afsluttet med en frokost og præmieoverrækkelse i klubhuset.

Stor tak til Bestyrelsen samt alle deltagende hold for en god turnering.


 

 

Klubmesterskab 2017

Imponerende præmiebord

  • Amanda Moltke-Leth vinder af damerækken

  • Steen Hansen vinder af herrerækken

Våd bane med masser af vand og bunkers i spil

Opdateret 20. september 2017

Af Søren Norlander
Foto: Peter Levring

En af efterårets store begivenheder skulle stå torsdag den 7. september på Simons Golf Clubs flotte anlæg. Nærmere bestemt PI – Københavns Golfafdelings klubmesterskab.

Igen i år var der flot opbakning af afdelingens medlemmer. 75 tilmeldte kunne der samles på dagen.

Trods vejrlig i form af regn og kølig luft var der kun 3 afbud på dagen.

Traditionen tro skulle der spilles slagspil i herre og dame rækken. Derudover stableford til de mere menneskelige spillere delt op i A og B række.

Spillerne nød en let morgenmad, inden regntøjet skulle påføres. Næstformanden Kim Bo Munthesen skitserede regler og forventninger for dagen, flot flankeret af klubbens pro Lars.
Især Gert Sejbak fik et par brugbare fif til dagens bane.

Sløjfe B-C skulle spille, som er de sværeste på anlægget. Til næste års European Senior Tour skulle 16 af de spillede huller bruges.
De sidste 2 skal hentes på sløjfe A, så det talte for kvaliteten og set-up omkring anlægget.

Herre og dame rækken skulle afgøres i slagspil, hvilket vil sige at hullerne skulle spilles færdigt. Ikke noget med at samle op. I sidste ende var der 15 m/k, som havde præsteret det. Ud fra dette kunne klubmesteren udfindes.

Stort tillykke Steen Hansen og Amanda Moltke-Leth.

Runner-up blev Micky Soepraptojo og Rikke Thomassen.

Under runden kørte klubbens pro rundt med dejlig varm kaffe og te. Det var tiltrængt i perioder.

For den store gruppe af spillere, som deltog i stableford turneringen, kunne det konstateres, at banen var en stor mundfuld. Det fremviste det endelige leaderboard til fulde.

A-række vinder Kasper O.B. Poulsen og B-række vinder Brian Rasmussen.

Der var dog stadig brede smil at spore på de fleste øvrige ansigter.

Om det var den efterfølgende frokost i form af Pulled pork burgere, eller håbet om en klappræmie skal være usagt.

Præmiebordet var igen dækket flot op. I den forbindelse skal der lyde en stor tak til Ludvig Bjørns Vinhandel, bcHospitaliy Group og Politiets Idrætsforening, København.

Hele 24 mand blev forgyldt på større eller mindre måde.

Som eksempel kan nævnes den ene tættest på hul:
Crowne Plaza Copenhagen Towers

1 overnatning for 2 personer i en Suite
Morgenmad
3 retters menu (køkkenchefens valg) for 2 personer inkl. 2 fl. husets øl i BARK Restaurant

På Golfafdelings vegne siger vi endnu engang tak for den store opbakning fra medlemmerne og håber alle havde en fremragende dag.

Vi vil fortsætte det store arbejde, for jeres skyld, og skabe flere gode golfoplevelse.


 

Igen stor succes ved Golfafdelingens Åbent Hus arrangement

  • Stor koncentration under

  • Puttekonkurrencen

Brian lærer Hans hvordan han skal stå ved udslag, medens formand Dan gør klar til at slå ud

Opdateret 11. juli 2017

Tekst og foto: Mogens Voigts, PI-København

Onsdag den 14. juni indbød Golfafdelingen igen til Åbent Hus arrangement, et arrangement, der primært er forbeholdt medlemmer af PI-København, der ikke tidligere har prøvet at spille golf, eller gerne ville blive lidt bedre til det.

Også i år havde PI-Københavns Støtteforening ydet tilskud til arrangementet, som virker til at være populært, idet der hurtigt blev meldt ”udsolgt” til arrangementet.

Der var 12 håbefulde golfinteresserede, som på dagen mødte op på Værebro Golf klubs 9 hullers par 3 bane. Desværre var der på dagen 3 afbud af tjenstlige årsager, men det skulle ikke forhindre de fremmødte i at få en rigtig god dag på golfbanen.

Golfafdelingen mødte op med ”6 faddere”, der skulle tage sig kærligt af de 12 ”nybegyndere” dog var det vist et par stykker eller mere, der havde været med én gang før.

Disse ”faddere” skylder vi en stor tak for, at de ville ofre en fridag for at være med til, at sætte os ind i golf spillets forunderlige verden.

Golfafdelingens formand, Dan Berthelin bød velkommen og forklarede dagens program, der ville starte med, at vi alle skulle på ”udslagsbanen” for at lære at holde rigtigt på en golfkølle.

En professionel golftræner skulle tage sig kærligt af os, og lad det være sagt med det samme. Han var sgu dygtig, og man blev helt flov når det endelig lykkedes at ramme bolden rigtigt og så komme ud på hele 100 meter med lidt rulning, hvorimod vores træner ubesværet slog kuglen ud på 250 meter.
Nå, han have jo også øver sig.

Vi lærte at håndtere forskellige ”jern” og efterhånden fik de fleste mere greb om slagene, og der anedes flere smil på deltagernes ansigter.

Herefter gik det videre til puttinggreen, hvor vi skulle lære at bedømme slag og hastigheder på green, der i dagens anledning var nyklippet.

Mange fandt ud af, at man altså ikke behøver at slå ret hårdt for at få bolden til at løbe rigtigt langt, ja helt ud af green, men også det fik vi mere styr på, og så var ”indlæringen” overstået, og vi skulle til ”eksamen” på de 9 huller.

Jeg var så heldig at få lov til at gå med kassereren i Bordtennisafdelingen, Hans Jensen, og da vi jo er lidt oppe i årene mente Dan Berthelin, at han hellere måtte tage sig af os, og som sin medhjælper tog han formanden for Sejlsport- og Kajakafdelingen, Brian Lüthje med.

Der skulle sikkert 2 ”faddere” til for at lære Hans og jeg noget om golfspil, men vi fik rigtigt meget ud af dagen.

Vi startede på hul 1, de andre hold blev fordelt over hele banen, og Hans og jeg væddede en lille sodavand om, hvem af os 2 der blev den bedste på dagen.

Vi fik begge et fornuftigt udslag, ja faktisk bedre end Brian, Dan taler vi ikke om mere i denne artikel. Han har vist øvet sig.

Hans var allerede 1 slag bedre end mig på hul 1, hvor mange slag vi brugte er artiklen uvedkommende, men jeg kunne allerede ane et smil i hans mundvig.

På 2 hul ramte jeg bolden fint og nåede formentlig ud på hele 123 meter, hvorimod Hans slog sit første slag ud i ”ruffen” og så brugte vi et kvarter, måske lidt mindre, på at finde hans bold.
Så det hul vandt jeg vist.

Hul 3. Her ramte Hans den lige i r…. og var nærmest på green i første slag, så nu var han pludselig foran med 2 slag.

Sådan gik det fra hul til hul. Fine slag fra os 2 og andre mindre fine slag, men vil havde en pragtfuld dag i det fine vejr, der dog var noget blæsende.

Undervejs kunne vi følge de andre spillere på de forskellige huller, og der blev kommenteret meget og højt og alle så ud til at havde det pragtfuldt. Flere af kommentarerne tåler dog ikke at blive gengivet på skrift.

Efterhånden blev alle færdige, og så skulle vi til den store ”puttekonkurrence”.

Den gik i al sin enkelthed ud på, at gå de 18 huller på puttinggreen i så få slag som muligt, og også her blev der moret og grinet og bandet.

Konkurrencen endte med, at 2 deltagere havde færrest slag på de 18 huller, 36 slag tror jeg nok, og de skulle så slå én bold mod et bestemt hul, og den der kom nærmest havde vundet.

Der skulle dog 2 runder til før vinderen var fundet, og en god flaske rødvin gik til vinderen, næstformanden i PI-København Nikolaj Kjærsgaard.

Alt i alt en pragtfuld dag med stor indlæring i golf spillet, og mon ikke flere af deltagerne har fået så megen smag for spillet, at de melder sig ind i en golfklub?

PI-København fik i hvert fald 3 nye medlemmer, og måske får Golfafdelingen også tilgang af disse nybegyndere.

Stor tak til Golfafdelingen for at de vil afholde disse Åbent Hus arrangementer, jeg er sikker på, at gentager de det til næste år, vil der igen hurtigt blive ”udsolgt”.

PS: Jeg nød med stor velbehag min vundne ”sodavand”. 


 

 

Info om Golfafdelingen

Dan Berthelin, formand for golfafdelingen

Opdateret 17. oktober 2016

Golfafdelingen blev stiftet den 25. august 2000

Golfafdelingen er en del af Politiets Idrætsforening, København.

Golfafdelingen adskiller sig fra de øvrige afdelinger i Idrætsforeningen ved, at vi ikke stiller op som hold i en gennemgående turnering, vi har ikke vores egen bane, og vi har ingen fast træner.

Du kan ikke umiddelbart deltage i vores arrangementer uden at være medlem af en anden golfklub.

Golfafdelingen er en form for interesseorganisation, hvor vi til gavn for vores golfspillende medlemmer tilbyder et væld af arrangementer og greenfee aftaler.

Her  kan nævnes:
-Stationsturneringen, hvor du sammen med dine kolleger på dit tjenestested møder andre tjenestesteder i en match, hvor der spilles 2 singler og en double. Alle hold er garanteret 3 - 4 matcher, vi har kvartfinaler, semifinaler og en højt profileret finale på en klassebane. Stationsturneringen er vores flagskib, og der hvor vi bruger klart flest penge, idet vi giver et rigtigt pænt greenfee tilskud til hver spiller. Denne turnering er kun for ansatte i politiet.

-Klubmesterskaberne, hvor du på en rigtig god bane kæmper med dine kolleger om at blive klubmester. Der spilles om klubmesterskabet i herre og damerækken, og der spilles fra scratch. Der spilles dog sideløbende en Stableford match, hvor de af os med lidt højere handicap også har en chance for at få en præmie med hjem. Klubmesterskabet er åbent også for civile medlemmer af Golfafdelingen.

-Åbne politimatcher. Dette er en match, hvor en politiidrætsforening ude i landet inviterer til match. Golfafdelingen giver et pænt tilskud til greenfee og arrangerer transport og overnatning.

-Vi arrangerer desuden indendørsgolfmatcher, træning med pro og foredrag.

Vi har en hjemmeside www.golfafdelingen.dk hvor du kan følge med i vores aktiviteter.

Alt dette kan du få for 20,- i særkontingent.

Du er velkommen til at rette henvendelse til:
Afdelingens formand Dan Berthelin på:
mailto:dpb001@hotmail.com

Afdelingens kasserer Jesper Bangsgaard på 3314 1448 lok. 3900


 

Golfafdelingens årsberetning for året 2016

Opdateret 23. januar 2017

Af Dan Berthelin,
afdelingsformand

I Årsberetningen 2015 omtalte jeg den for politiet altid ”uforudsigelige hverdag”.

2016 viste sig desværre fra sin allerværste og uforudsigelige side, da 2 hændelser med skud mod politikollegaer resulterede i det værst tænkelige resultat, nemlig drab og lemlæstelse.

Den ene hændelse var aftenen før Golfafdelingens Klubmesterskab, hvilket betød, at flere kollegaer ikke havde mulighed for at deltage.

Dette til trods fortsatte politiidrætten sit virke til glæde for rigtig mange udøvere, så optimismen lever stadig, på trods af de kedelige og sørgelige hændelser.

Aldrig har Golfafdelingen i et enkelt år afviklet et så alsidigt og mangfoldigt program – hvilket er bestyrelsens målsætning – med mange aktive og engagerede udøvere, det være sig lige fra Stationsturneringens stort anlagte konkurrenceincitament til ”Åbent Hus”, hvor den enkelte nybegynder blev udfordret til det yderste.

Tidligere er Politiets Idrætsforening, Københavns beretning udsendt i trykt udgave, hvilket for 2016 udgaven ikke vil blive tilfældet.

De ”nye tider” betyder, at en elektronisk udgave bliver produceret af Idrætskontoret.

Derfor vil der i Golfafdelingens udgave være links til artikler, som kollegaer har skrevet om egne oplevelser efter af have deltaget i arrangementerne.

Så endnu engang tak til alle skribenter for uden jeres bidrag vil mange gode oplevelser være glemt for altid.

Endvidere er hver enkelt artikel med til yderligere at markere Golfafdelingen på ”politiidrætslandkortet” samt med til økonomisk bidrag til glæde for alle medlemmer.

Medlemsmødet
Mødet blev afholdt den 9. marts 2016 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 29 medlemmer.
På mødet var følgende på valg:

Formand: Dan Berthelin.
Bestyrelsesmedlem: Søren Norlander.
Bestyrelsesmedlem: Frank Lund Nielsen

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

I år var der også genvalg til SIM-Golf i Grøndalscentret for afslutning af mødet.
Derfor siger Golfafdelingen tak til ”vort gamle medlem” Keld Jensen for hans måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos ham”.

Bestyrelsesarbejdet.
Bestyrelsens fortsatte ”gamle sammensætning” bevirkede, ud fra det enkelte bestyrelses-medlems manglende tid til frivillig arbejde, at det ikke fandtes nødvendigt af afholde så mange bestyrelsesmøder som tidligere år.

Den manglende mødeaktivitet var dog på ingen måde med til at forringe tilbud, afvikling samt indsigt i alle Golfafdelingens arrangementer.

Samarbejdet har været forbilledlig og har i lighed med tidligere år haft stor positiv indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i 2016 vil jeg udtrykke min største anerkendelse til alle bestyrelsesmedlemmer for deres arbejde.

De manglende bestyrelsesmøder blev dog i nogen grad opvejet af et 2 dages bestyrelsesseminar, hvor vi i ”krystalkuglen” søgte svar på fremtiden.

For brug af fritidsbolig med de nødvendige faciliteter, takker bestyrelsen endnu engang Carsten Philipsen.

Økonomi.
2016 har været et år, som ikke adskiller sig på andre måder fra de foregående år end det faktum, at vi faktisk har opnået det underskud, vi har budgetteret med, og så oven i købet lidt ekstra.

Vi har fået lidt mindre ind på vores Klubmesterskab og vores Stationsturnering end forventet, samtidigt med at vi har brugt lidt ekstra på transport til Jylland og Fyn til de åbne arrangementer.

Endeligt har vi brugt et relativt stort beløb på at købe logo bolde af en meget fin kvalitet, som man enten kan købe til en rimelig pris, eller være så heldig at vinde ved vores mange arrangementer.

Vi er stadigt begunstiget af stor velvilje fra PI-København, som trods udsving i alt andet, hvert år fordeler 90.000 i retning af Golfafdelingen.

Det er disse midler, som sammen med ca. 42.000 i særkontingent og lidt deltagerbetaling, er med til at drive de mange aktiviteter til gavn for vores medlemmer.

Vi har stadigt en rimelig opsparing, som gør, at vi uden den store skælven kan tillade os at have lidt store armbevægelser i forhold til vores klubmesterskaber og slutkampe i stationsturneringen. 

Semifinale på Royal Golf Club, finale på Scandinavian og Klubmesterskab på Furesøen er bestemt ikke gratis, men en stor oplevelse for deltagerne, så kom ud af busken og deltag hvor du kan.

Stationsturneringen
2016 blev igen en stor succes for Golfafdelingens største turnering Stationsturneringen, som kører over 6 måneder.
Med andre ord højsæsonen for dansk golf.

Opbakningen var stor med 15 hold og rundt regnet 120 medlemmer
Holdene blev fordelt i 4 puljer, hvor der spilles alle mod alle.

Puljeinddeling foregik ved lodtrækning under medlemsmødet i marts måned.

Igen i år havde turneringsledelsen fastsat faste spilledatoer, hvilket for de fleste var en stor hjælp.

Det gav en smule problemer i midten af juni måned, hvor der var Landsmøde og Christiania indsats. De fleste holdkaptajner fik dog lavet fornuftige aftaler og afviklet matcherne.

Som øvrige år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt, hvilket jo er hele essensen af turneringen.

Ud og få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget golf.

De altid stærkt spillende Vestegnen fik hele tre hold med videre til kvartfinalerne.

Det hele mundede ud i en finale, som skulle afvikles på The Scandinavian i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Hele artiklen omhandlende finalen kan læses på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/media/4092/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%208%20-%202016_St-finale.pdf

Stort tillykke til Vestegnen II, som vandt Stationsturneringen.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart, semi- og finalen.

Klubmesterskab
Fredag den 2. september 2016 lagde Furesø Golfklub anlæg til årets Klubmesterskab for Golfafdelingen

Selve banen stod i en flot stand, og det var tydeligt at mærke, hvordan anlægget det sidste års tid er blevet renoveret for 9 millioner kroner. Store kuperede og hurtige greens, flotte bunkers, tæt klippede fairways og krydret med en frisk vind var rammen sat for en god dag.

Traditionen tro blev dagen for de 62 deltagere indledt i klubhuset med morgenmadsbuffet med tilhørende kaffe og juice, hvor golfafdelingens formand bød velkommen.

Matchen blev herefter skudt i gang kl. 09.00, og det kunne konstateres, at der var udfordringer for alle, hvilket tydeligt kunne aflæses på deltagernes scores.

Efter ca. 5 timers intens kamp på det fremragende anlæg mødtes deltagerne atter i klubhuset. Der blev herefter serveret en lækker frokost med tilhørende øl og vand, imens der blev hygget og snakket lystigt på terrassen.
Klubmestrene 2016 blev herefter offentliggjort som følger:

Damerækken: Amanda Molkte-Leth.
Herrerækken: Kasper Juul Jensen.
Stort tillykke til begge.

Derudover var der præmier til vindere i A- og B-rækken samt adskillige fornemme præmier for bl.a. tættest på hullet på alle par 3 hullerne.
Præmierne var bl.a. hotelophold sponseret af AC Hotels by Marriott, greenfee til The Scandinavian på finaledagen for Stationsturneringen og andre lækre præmier.

Herefter forlod deltagerne stedet med dejlig mad i maven og nogle hyggelige stunder med venner og kollegaer rigere.

Kurt Krag gik efter hjemkomst i ”refleksionsboksen” og skrev følgende artikel om dagen:
http://golfafdelingen.dk/media/4091/Sider%20fra%20Politiidr%C3%A6t%20nr.%207%20-%202016_Klubmest.pdf

Tillykke til vindere og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Esbjerg PI havde sammen med DPIF´s Golfudvalgt valgt Esbjerg Golfklubs Marbækbane til mesterskaberne.

Det viste sig at være en stor prøvelse for rigtig mange deltagere ikke mindst på grund af vejret på 1. dagen.
Dette til trods lykkedes det Carsten Ekstrøm og Anders Stokholm fornemt at hjemtage henholdsvis 2. og 3. pladsen i Mesterrækken.
Søren Norlander blev en ligeså fornem vinder af A-rækken.

Stor tillykke til alle 3.

Åbne turneringer.
Også i 2016 har medlemmer fra Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste matcher.

Som tidligere år har deltagere fra Golfafdelingen været meget afhængig af den geografiske placering for matchen.

Af resultater kan bl.a. nævnes at Micky Soepraptojo vandt Fyn Open.

Ved Jysk Open blev der ”gjort rent bord” i toppen af A-rækken, idet Kasper Juul Jensen blev vinder med Carsten Ekstrøm, Micky Soepraptojo og Henrik Albertsen på de følgende pladser.

B-rækken blev vundet af Mads Tranberg med Søren Norlander på 2. pladsen.

Nordsjælland Open blev endnu engang en stor succes for flere medlemmer, idet de blev henholdsvis vinder og runner-up i både A- og B-rækken.

At de så alle fik et fornemt Stableford resultat for begge rækker med henholdsvis 39 og 37 point fuldendte dagen.

I A-rækken var der tale om Anders Stokholm og Jesper Bangsgaard ligesom det i B-rækken var tale om Lasse Vilhelmsen og Leif Marseen.

Tillykke til alle med de flotte placeringer.

Bestyrelsens tiltag med at hæve tilskud for deltagelse har endnu engang haft positiv betydning for deltagerantallet.

Derfor skal der lyde en tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen

Åbent Hus.
2016 blev også året, hvor PI-Københavns Venner fandt midler til at give et stort økonomisk tilskud til gennemførelse af dagen.

Læs Jens Maagaard Reichgrüber meget rammende artikel om dagen og de udfordringer, som golf spillet er for deltagerne.
http://www.golfafdelingen.dk/media/4089/Sider%20fra%20Politiidraet%20nr.%206%202016_Aaben%20hus.pdf

Som tidlige arrangementer for ikke golfspillere havde Golfafdelingen også i 2016 den glæde at kunne gøre brug af Værebro Golfklubs par 3 bane.
Dagen kunne som altid ikke været muligt at gennemføre uden de frivillige medlemmer, der mødte op og havde en sjov dag med deltagerne.
Der skal derfor endnu engang lyde er særlig tak til alle ”fadderne”.

Artikel fra sommematch med Sportsjournalisternes Golf Klub
Læs artiklen her:

http://www.golfafdelingen.dk/media/4119/SGK%20Sommermatch%202016_artikel%20Golfafdelingen.pdf

Afslutningsvis vil jeg på bestyrelsens vegne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende 2017.

Vi ser frem til også i 2017 at vi mødes, der hvor græsset er ”grønnest”.


 

 

Golfafdelingens årsberetning for året 2015

Opdateret 30. januar 2016

Af Dan Berthelin,Afdelingsformand

Ved udgangen af 2015 bestod afdelingsbestyrelsen af følgende medlemmer:

Formand, Dan Berthelin
Næstformand, Kim Bo Munthesen
Kasserer, Jesper Bangsgaard
Sekretær, Kasper Juul Jensen   
Bestyrelsesmedlem, Søren Norlander
Bestyrelsesmedlem, Frank Lund Nielsen

Optimismen for Golfafdeling fra 2014 fortsatte med al tydelighed, når golfåret 2015 ses i bakspejlet.

De afviklede arrangementer havde igen stor tilslutning, og de målsætninger, vi som bestyrelse bestræber os på at efterleve til glæde for medlemmerne, mener vi er opfyldt.

Andre idrætter under politiidræt må desværre igen og igen melde om nedgang og svigtende deltagelse i arrangementer, modsat golf, der med uændret deltagelse fastholder aktiviteterne.

Der gives gode oplevelser, hvor golfkonkurrencen trives i kollegialt samvær i en til tider stresset og uforudsigelig hverdag.

Så vores håb for fremtiden er, at den sundhedsværdi, der er ved at spille golf, fortsætter for alle i fremtiden.

Årsagen hertil kunne være, at når først man er ramt af ”golfklikket”, er man solgt til golfen resten af livet.

Hvis håbet opfyldes, tolker bestyrelsen det som meget glædeligt og dermed positivt, så optimismen ”lever”.

Så kære medlemmer, hvis I ”kommer derud”, hvor græsset er grønt, lover bestyrelsen, at vi er der for Jer. 

Medlemsmødet.
Mødet blev afholdt den 18. marts 2015 på Station Bellahøj, hvor der var fremmødt 31 medlemmer.

På mødet var følgende på valg:
Næstformand: Kim Bo Munthesen.
Kasserer: Jesper Bangsgaard.
Bestyrelsesmedlem: Kasper Juul Jensen.

Alle blev genvalgt med akklamation.

Niels-Erik Nielsen og Jesper Petersen blev genvalgt som bestyrelsessuppleanter.

Claus Oxfeldt og Preben Emil Andersen blev genvalgt som revisorer, ligesom Johan Kofod blev genvalgt som revisorsuppleant.

Også i år blev mødet afsluttet med nogle hyggelige timer hos SIM-Golf i Grøndalscentret, hvor ”vore gamle medlemmer” Keld Jensen og Torben Ehlers driver centeret med stor entusiasme, men ikke mindst stor viden om ”Golfdanmark”, og hvad vi som golfspillere har brug for i vintermånederne.

Tak til Keld og Torben for deres måde at give Golfafdelingens medlemmer muligheden for at prøve udfordringerne ”hos dem”.

Bestyrelsesarbejdet.
Den fortsatte kontinuitet i bestyrelsens sammensætning gav også i året 2015 mulighederne for at arrangere afdelingens faste tilbud til medlemmerne.

Arrangementerne var kyndigt aftalt, tilrettelagt og afviklet af bestyrelsesmedlemmerne på skift og i forening.

Selv om året gav udfordringer i forhold til tid til frivilligt arbejde var alle bestyrelses-medlemmer mere end opsatte på, at det ikke skulle få indflydelse på Golfafdelingens ”daglige virke”.

Så også i år vil jeg til ”de 5” fra alle i Golfafdelingen udtrykke min største anerkendelse af bestyrelsesarbejdet. 

Økonomi
Hvad gør man som kasserer, når pengene vælter ind og udgifterne udebliver ….. man kalder sig Stein Bagger og flytter midlerne til Dubai og USA.

Virkeligheden i Golfafdelingen er den, at udgifter og indtægter stort set svarer overens.

Når vi forsøger at bruge ekstra penge på en aktivitet, så finder vi også indtægter, som stort set modsvarer vores udgifter.

På den måde sikrer vi en økonomi, som ikke på kort sigt er sårbar over for økonomien i PI-København og tildelingen af midler derfra. Vi er ikke nødt til at skære i vores aktiviteter, hvis PI-København skærer i vores tilskud.
Vi kan overleve i så tilpas mange år, at vi kan nå at ændre kurs langsomt uden de store mærkbare gener for vores medlemmer.

Vi vil også i det kommende år betale store tilskud til en stor mængde aktiviteter, således at deltagerbetalingen bliver begrænset. Det er dyrt at spille golf, men for en lille udgift på 20,- pr. mdr. kan du få tilskud til golf for op mod 3500,-, hvis du er med i de fleste af vores aktiviteter.

Hvis du oven i købet er med i kvartfinale, semifinale og finale i vores stationsturnering, så er der op mod 5000 at hente.

Med deltagelse i 1 runde i Stationsturneringen eller deltagelse i vores klubmesterskaber, har du tjent hele dit kontingent til Golfafdelingen ind.

Hertil kommer så herlighedsværdien af det gode kammeratlige samvær, men det ligger uden for de kuglerammemodeller, jeg som kasserer administrerer.

Stationsturneringen
Medlemmerne af Golfafdelingen bakkede igen op om den store turnering, som strækker sig over hele sæsonen. Der var et par nye holdsammensætninger og en del af de gamle kendte.

Det startede ud med 16 tilmeldte hold fordelt på 4 puljer.

I puljerne skulle der spilles alle mod alle, som de foregående år.

Det var tilrettelagt med faste spildatoer.

Igen i år blev der afviklet mange fremragende matcher med godt humør. Uanset om der blev vundet eller tabt. Hvilket jo er hele essensen af turneringen.
Ud at få noget frisk luft, gode relationer til kollegaer og naturligvis spillet noget godt golf.

Ikke overraskende var Vestegnen igen i år repræsenteret med et hold i finalen. Vestegnen IV havde dog debut som finalist. Bestyrelsen havde mirakuløst nået finalen igen i år.

Finalen blev afviklet på Scandinavian Golf Club i et fantastisk efterårsvejr. Rammerne var perfekte til endnu en vellykket finale.

Kun for 2. gang inden for de sidste 7 år landende pokalen i København. Da Bestyrelsen holdt bedst styr på nerverne op af 18. hul, hvilket resulterede i en flot sejr.

Stort tillykke til bestyrelsen med sejren.

Bestyrelsen og forhåbentlig alle øvrige vender stærkt tilbage næste år, og så håber vi igen at kunne ramme samme forrygende "sommervejr" til de valgte spilledatoer specielt i både kvart-, semi- og finalen.

Artiklen fra finalen kan læses på www.golfafdelingen.dk

Klubmesterskab
Køge Golfklub ”Sydbanen” lagde fredag den 4. september bane til denne traditionsrige og årligt tilbagevendende turnering. Traditionen tro skinnede solen, og vindforholdene var gunstige for at brænde banen af!!

75 deltagere mødte op i godt humør, alle med håb om at tage hjem med nogle af de mange præmier, der rent faktisk var samlet ind.

Imponerende, at så mange rent faktisk mødte op i en for politiet meget travl tid og med konkurrence på dagen af fodbold-kamp i Parken mellem Danmark og Albanien, og deraf mange indkaldte politier.

Efter fælles morgenbord og et ”velkommen” fordelte folk sig på de 18 huller til en gunstart kl. 0900.

Dejligt at se så mange forskellige politier, kvinder som mænd, yngste mand som ledende politier, samlet om passionen for golf.

En af de nyeste i sporten, pk. Steffen Steffensen, kapret af formanden ved et af vores ”Åbent Hus” arrangementer, fik allerede på hul 1 kærligheden at føle/mærke, da en af hans egne, Henrik Albertsen, ramte ham på skinnebenet med en ca. 200 m flyvende og godt ramt golfbold!! Steffen humpede dog runden færdig og kom dog vist også i præmierne

For at blive i traditionerne vandt Steen Hansen igen igen klubmesterskabet med 77 brugte slag, og dette uden brug af sin driver! Ligeså traditionelt vandt Rikke Bækgaard Thomassen kvinderækken på sin hjemmebane!!

Der blev spillet nogle rigtig gode runder denne dag i Køge på en bane, der stod rigtig flot og var i en fantastisk god stand.

Kern Haahr Møller-Madsen spillede i hvert fald op til sit bedste og vandt A-rækken i stableford med 38 point, ligesom Lars Nellemann vel også spillede sit livs runde og vandt B-rækken i stableford med 40 point!!

Der var flotte præmier og gavekort til alle vinderne, ligesom der ”traditionen tro” var store og flotte præmier til de dygtige og heldige, der kom tættest pinden på par 3 hullerne – nogen kunne i hvert fald komme hjem til konen med et dejligt hotelophold hos en af vore sponsorer

Der var også et væld af klappepræmier, der retfærdigt blev uddelt blandt alle deltagerne ved lodtrækning – af de mere spøjse klappepræmier var en koncertoplevelse med Lucas Graham for 2 personer!

Desværre var Køge Golfklub ikke helt klar over, hvor meget politier spiste efter endt golfrunde, ligesom de åbenbart havde glemt at køre rundt på banen med en vand og chokolade til de hårdt udfordrede spillere – tror dog ikke det kunne ødelægge helhedsindtrykket af endnu et fantastisk klubmesterskab og en dejlig dag på golfbanen J

Læs om Klubmesterskabet på følgende link:
http://www.golfafdelingen.dk/turneringer/klubmesterskaber/2015

Tillykke til vinderne og øvrige præmiemodtagere.

Danmarksmesterskaberne
Mesterskaberne blev i år afviklet på Hornbæk Golfklubs anlæg i Nordsjælland. Vejrguderne var taget i ed op til mesterskaberne, og arrangørerne havde sikret sig solskin begge dage, men kunne ikke helte sikre vindstille, da blæsten var lidt drilsk og blev en stor udfordring for deltagerne.

På trods heraf lykkedes det Anne Seierø at blive mester hos damerne.

Stort tillykke til Anne.

Åbne turneringer.
Golfafdelingen har i år haft stor glæde af, at kunne deltage i åbne turneringer, blandt andet med meget fine resultater, dog med meget stor forskel i antal af deltagere.

Forskellen har vist sig ud fra den geografiske placering af turneringen,hvor Jysk Open i Hammel og Randers Open sammenlagt har haft deltagelse af 3 fra Golfafdelingen.

I forbindelse med Sjælland Open i Slagelse deltog 28, og ved Nordsjælland Open deltog hele 33 medlemmer.

Resultatmæssigt har Golfafdelingen gjort sig fornemt bemærket i toppen ved de fleste turneringer. Ved Jysk Open snuppede Anders Stokholm 1. pladsen i A-rækken, ved Sjælland Open besatte Golfafdelingen de fire første pladser i A-rækken ved 1. Mickey Soepraptojo, 2. Jesper L. Bangsgaard, 3. Søren Norlander og 4. Kurt Gullits.

Ved Nordsjælland Open skulle man helt ned til 10. pladsen, hvor det ikke var et medlem fra Golfafdelingen. Pladserne blev fordelt således, 1. Martin von Bülow, 2. Niels Bogø, 3. Kjeld Andresen, 4. Søren Norlander, 5. Anders Hamberg, 6. Anders Stokholm, 7. Morten Koefod, 8. Leif Marseen og 9. Rasmus Munk.

Bestyrelsen har et stort ønske om at medlemmerne kommer ud og deltager i de åbne turneringer og har i 2015 hævet minimums tilskud til kr. 300, og det har formentlig haft positiv indvirkning på antallet af deltagere ikke mindst til turneringerne på Sjælland.

Tillykke til alle vinderne og tak til alle deltagerne fra Golfafdelingen.

Åbent Hus.
Også I 2015 blev der afviklet “Åbent Hus” på Værebro Golfklubs par 3 bane.

Arrangementet blev gennemført grundet det flotte økonomiske tilskud, som Støtteforeningen, PI-Københavns Venner havde doneret, hvilket vi I bestyrelsen er meget taknemmelig for.

Af Lars Jürgensens artikel fremgår det, at forventningerne var høje for dagen. Lars blev med flere andre deltagere ikke skuffet. Dette skyldes ikke mindst Golfafdelingens “faddere”, som gjorde dagen til den gode oplevelse, som fremgår af Lars´ artikel, som kan læses her:

http://www.golfafdelingen.dk/nyheder/2015/aabent-hus-paa-vaerebro-golfcenter-atter-en-succes!

Der skal derfor også i år lyde er særlig tak til alle ”fadderne”, som var med til at gøre dagen muligt for deltagerne.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke alle medlemmer for endnu et godt golfår og ønske dig og din familie et lykkebringende nytår.

Vi ser, som tidligere nævnt, frem til at vi igen mødes der hvor græsset er ”grønnest”.